Liga Mistrzów 2011/12

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
DiaVolO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 15:44

Supersonic pisze: Zawsze mnie dziwiło powszechne kibicowanie tutaj reszcie włoskich ekip w pucharach. W lidze się nie znosimy, w pucharach nagle kibicujemy? :stop:
Powszechne, ja tam tego jeszcze nie zauważyłem tutaj (no może w tym sezonie) :prochno:
Ogólnie to nie wiem dlaczego miałbym nie kibicować innym włoskim drużynom, Serie A to obecnie dno, to jest wstyd że liga z tak wielkimi zespołami, charakterem i po prostu piłkarską kulturą która wychowała mnóstwo kapitalnych piłkarzy ma tylko 3 miejsca w LM a zespoły grają na powojennych rozsypujących się obiektach przy garstce fanów :stop: Może ja jestem specyficzny, nigdy jakoś nie byłem konfliktowy, wiadomo że Inter, Milan itd. mam głęboko w pośladkach co nie znaczy że nie mam tam ich w pewien sposób doceniać ich pracy czy coś, a szczególnie teraz kiedy jest takie bagno we Włoszech powinniśmy się że tak powiem "trzymać razem" :prochno:

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 16:55

Jakkolwiek Milan by w Lidze Mistrzów nie kombinował to dopóki mają Zlatana to prawda jest smutna. On sam zapowiada, że tam chce zakończyć karierę.
http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2 ... 1329383943

sebastian10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 17:22

milan wygrał w ładnym stylu ale tak na prawdę to arsenal zagrał słabo, a van persi udowodnił mi ze jest średnik napastnikiem i dobrze ze do nas nie trafił

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 17:34

sebastian10 pisze:milan wygrał w ładnym stylu ale tak na prawdę to arsenal zagrał słabo, a van persi udowodnił mi ze jest średnik napastnikiem i dobrze ze do nas nie trafił
Bo mu jeden mecz nie wyszedł? Nie ośmieszaj się kolego.

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 17:41

sebastian10 pisze:milan wygrał w ładnym stylu ale tak na prawdę to arsenal zagrał słabo, a van persi udowodnił mi ze jest średnik napastnikiem i dobrze ze do nas nie trafił
A Mietson twierdził naiwnie, że konkurs na przygłupa roku został rozstrzygnięty... :roll:

Arsenal i Wenger jak zwykle :D

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
DiaVolO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 17:42

Że co Van Persie jest? :rotfl:
Jakbyś nie widział to był kompletnie odcięty od podań a na dodatek podwójnie kryty przez Milanistów, miał po prostu bardzo trudne zadanie tym bardziej że jego koledzy prezentowali żenujący poziom. W tym sezonie w lidze gra kapitalnie, strzela mnóstwo bramek, ciągnie zespół i jest graczem który robi różnicę, masz rację, dobrze że do nas nie przyszedł...

A co do Zlatana, od dawien dawna wiadomo że ten piłkarz miażdży tylko ogórków a jak przychodzi co do czego to usuwa się w kąt i przechodzi bokiem obok meczu, albo go to przerasta i jeszcze nie dorósł (i raczej nie dorośnie) do tego aby rozgrywać takie batalie albo jest po prostu za słaby.

Dtmiu

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 15:01

Dzisiaj trzeci dzień fazy pucharowej Ligi Mistrzów. Według mnie najciekawszy bo oba mecze chętnie dziś obejrzę.

18:00 CSKA Moskwa- Real Madryt
Nie powiem że mam tutaj nadzieję na jakąś niespodziankę. Od dawna wiadomo że zimowe wypady na wschód bywają niełatwe a do tego CSKA to drużyna o sporym potencjale ofensywnym. Nie wiem czy gra tam jeszcze Vagner ale grunt że będą Doumbia z Dzagoevem(jeśli nie mają kontuzji). Szkoda że Real kadrowo trzyma się bardzo dobrze no i jednak są drużyną zdecydowanie lepszą od Rosjan, ale kto wie :think:

Mój typ: 1:2

20:45 SSC Napoli- Chelsea Londyn
Jeszcze ciekawszy mecz niż poprzedni. Szczerze mówiąc to nie obstawiłbym go u bukmachera bo według mnie może paść tu każdy wynik i nie zdziwi mnie ani remis ani zwycięstwo którejkolwiek ze stron. Liczę na ładny mecz i sporo bramek. Ważne żeby magiczne neapolitańskie trio miało dzisiaj swój dzień.

Mój typ: 2:2

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 16:09

Myśle że dzisiaj Real upora się z CSKA, a Napoli wygra z Chelsea. Na Sao Paolo będzie gorąca atmosfera a ten kto tam gra może się o tym przekonać. W CFC ostatnio nie dzieje się za dobrze, trener na wylocie. Ostatnie zwycięstwo londyńczycy odnotowali ponad miesiąc temu! Nie wierze że Torres i spółka się obudzi. Napoli będzie bardzo zmotywowane, dla mnie to Napoli jest pewniakiem na dziś i mam nadzieje że się nie przelicze ;)

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 17:15

Wojtek pisze:Myśle że dzisiaj Real upora się z CSKA, a Napoli wygra z Chelsea. Na Sao Paolo będzie gorąca atmosfera a ten kto tam gra może się o tym przekonać. W CFC ostatnio nie dzieje się za dobrze, trener na wylocie. Ostatnie zwycięstwo londyńczycy odnotowali ponad miesiąc temu! Nie wierze że Torres i spółka się obudzi. Napoli będzie bardzo zmotywowane, dla mnie to Napoli jest pewniakiem na dziś i mam nadzieje że się nie przelicze ;)
Z tym CSKA nie bylbym taki pewien. Graja u siebie, bedzie zimno, Ronaldo moze zamarznac zel na wlosach co niekrzystnie moze wplynac na jego gre. Zwlaszcza, ze Doumbia ostatnio strzela po trzy gole w meczach :D
Czy wie ktos czy Honda juz wyleczyl kontuzje ?

//EDIT:1
Jest moja kochana CBRka na lawce :)
Ostatnio zmieniony 21 lutego 2012, 18:17 przez Bartek88, łącznie zmieniany 2 razy.

KLIK ==>www
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 17:18

Dzisiaj mówili ,że Honda raczej nie zagra. Wielka szkoda by była, liczę na małą niespodziankę w meczu Realui wygraną Napoli :)

Dtmiu

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 20:19

Dobrze że chociaż remis był. Postawy Madrytu nie skomentuje bo mi się nie chce ale co do CSKA to wyraźny był brak jakiegoś porządnego kreatora gry w środku pola. Co innego jak wszedł Honda który był po prostu świetny :bravo: Dzagoev i Doumbia niewyraźni, Musa słabo, lepszy był ten jego zmiennik co wszedł później. Co mnie irytowało do wybicia główką CSKA w obronie- prócz sytuacji kiedy stracili gola to parę razy stracili ją w ten sposób doprowadzając do niemal równie groźnych sytuacji.

Nadzieja na awans Rosjan jest niewielka, ale dzięki szczęściu w końcówce dalej będę wierzył w odpadnięcie Madrytu. Pora na Napoli- Chelsea.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 20:30

Dtmiu pisze: Pora na Napoli- Chelsea.
Mam jakies dziwne wrazenie od rana, ze Napoli rozniesie to Chelsea (3:0, 3:1). Zobaczymy. Licze na dobry mecz i Lavezziego.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 21:04

pan Zambrotta pisze:Walka na dwóch frontach to jednak walka na dwóch frontach, w cale się nie zmartwie jak inter przejdzie marsylię. Być może to będzie ich krok do zaprzepaszczenie sobie szansy gry w lm w następnym roku.
Czyli chcesz żeby przeszli dalej w LM, żeby za rok nie grali...w LM, trochę to pokręcone :think:
Do Deschampsa mam szacunek więc mimo wszystko nie mam nic przeciwko by przeszli (choć z drugiej strony to teoretycznie "włosko-francuski" pojedynek a w takich przypaskach kibicować tym drugim...hmm). Argumentem z Serie A się nie przejmuję, póki co nam nie zagrażają a na katastrofę jak sprzed roku się nie zanosi (kończy się luty).
pan Zambrotta pisze:Milan mnie zaskoczył, widzę w nich jedyna drużynę, która dała by trade ograć w dwumeczu barcelone.
Pewnie piłkarze i kibice Milanu już się nakręcili na zwycięstwo...tym boleśniej spadną. Hmm ciekawe kto wygra LM? Obrona tytułu się jeszcze nie zdarzyła, więc tu Barca teoretycznie odpada. Coś mi niestety pachnie Realem, bo to jednak Mourinho.
Ogólnie ostatnio trzymam się reguły, że w europejskich pucharach kibicuję wszystkiemu co włoskie lub polskie, chyba że z Mediolanu :prochno: Nie mam więc nic przeciwko by Napoli i (zwłaszcza) Udinese weszły do finałów swoich rozgrywek, Lazio ma już po zawodach.
No i podobnie jak większość liczę na wypad całej Anglii. Trochę jestem jednak w szoku co do formy tamtejszych zespołów. Wydawało mi się, że gdy do czołówki dołączyły MC i Koguty to liga stała się jeszcze mocniejsza a tu takie jaja. Powody widzę dwa:
- sporo ciężkich spotkań już w Premiership a więc ciężko to pogodzić z europą
- zbyt "radosna" gra tamtejszych drużyn. Co by nie mówić, wiele wyników w Anglii jest co najmniej dziwnych: derby Manchesteru, Chelsea&Arsenal, MU&Arsenal i to się przełożyło na wynik ostatnio w Mediolanie, coś z solidnością defensyw szwankuje.
Aha, co Zlatana będę się trzymał wersji, że przed karnym bardziej wpadł na obrońcę niż był faulowany (ręka było już wtedy nieruchomo) i możecie mówić co chcecie, Mirko za podobny numer dostał z Catanią kartkę.

Edyta: Może jednak kupmy tego Lavezziego :) ale nie za 31 mln
Ostatnio zmieniony 21 lutego 2012, 21:24 przez @D@$, łącznie zmieniany 1 raz.

DiaVolO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 21:07

Zarzuci ktoś jakimś dobrym linkiem do Napoli?

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 21:15

http://infernotv.xaa.pl/viewpage.php?page_id=4

mi działa;d spróbuj innego linku na meczyki.pl, albo myp2p.pe
Ostatnio zmieniony 21 lutego 2012, 21:38 przez Eric6666, łącznie zmieniany 1 raz.

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
ODPOWIEDZ