Forumowicz od A do Z - vol.2

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ

Nastepny alfabet napisze...

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2009, 11:56

Nie no, póki nie przegrywam nie mam zamiaru rezygnować :P

z resztą osób zaistniałą sytuację wyjaśnię sobie na priv.

pozdrawiam i zabieram się za naukę. jutro egzamin, a ja zajmuję się "Lypskygate"

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2009, 11:59

Pawełek pisze:Każdy z biorących udział mógł powiedzieć komukolwiek, że bierze udział w takiej, a nie innej zabawie. Zainteresowali się tym, założyli konta, zagłosowali - ich sprawa. Nie byli do tego namawiani, a Lypsky nie ma prawa zabraniać im czegokolwiek.
To fajnie, że od teraz wygrywać będą osoby, które posiadają większą ilość znajomych niż przeciwnik :ok:

Obrazek
Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2009, 11:59

Lypsky, jak zmarnujesz te głosy to wszystkie postawione flaszki pójdą się kochać :lol: Niech Ci się zwrócą wydane pieniądze i wszystkie smutki wylej w alfabecie :smile:
Mrówa pisze:
Pawełek pisze:Każdy z biorących udział mógł powiedzieć komukolwiek, że bierze udział w takiej, a nie innej zabawie. Zainteresowali się tym, założyli konta, zagłosowali - ich sprawa. Nie byli do tego namawiani, a Lypsky nie ma prawa zabraniać im czegokolwiek.
To fajnie, że od teraz wygrywać będą osoby, które posiadają większą ilość znajomych niż przeciwnik :ok:
A powstrzymasz ich? Zabronisz komukolwiek zagłosować? Nie byłoby fair, gdyby te osoby były namawiane do tego, ale tak nie było.

Sky is the limit!
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2009, 12:15

Abstrahując od dyskusji pt: "kto komu i ile"....
Pawełek pisze:A powstrzymasz ich? Zabronisz komukolwiek zagłosować? Nie byłoby fair, gdyby te osoby były namawiane do tego, ale tak nie było.
...głupoty gadasz. To nie miała być ogólnopolska zabawa internetowa na łamach JP, tylko zabawa dla użytkowników JP. Nie na tym rzecz miała polegać, by napisać na acmilan.pl, blaugrana.pl czy walglupa.pl ogloszenie i zachęcać "głosujcie na mnie, bo jestem fajny".

Zabawa dla userów JP dla userów JP. Kiedyś wybierano użytkowników, dziś sami się zgłaszają a reszta userów wybiera którego chce poznać więcej, by ten pokazał przed nimi "bardziej ludzką twarz". No, chyba że uznajesz "forzaJuveforzaAlex" zarejestrowanego 2 min. przed oddaniem głosu, który potem już na tę stronę w zyciu nie wejdzie (już nie wspominając o czytaniu innych alfabetów) jako pełnoprawnego uczestnika zabawy, bo wtedy mnie krew jasna zaleje.

Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2009, 12:21

Ja tam nie mam jakiś wątów do Lypskyego, zrobił jak zrobił, ale się przyznał i jest ok. Ale czytając posty dupowłazów typu Pawełek czy inny JuveCracow to śmiać mi się chce. Myślicie, że ktoś z biorących udział w ankiecie potrzebuje was jako adwokatów ? Jak tak to powodzenia :ok:

EDIT:
Pawełek pisze: E: dupowłazem mrówko nazywaj siebie, ja tylko mówię swoje zdanie i go bronię.
Spoko luz, chcesz pożyczyć wazeliny ? Mam całą szafkę
:happy:
Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2009, 12:25 przez Mrówa, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2009, 12:21

Nie, nie uważam "forzaJuveforzaAlexa" za pełnoprawnego uczestnika zabawy, ale odnośnie do tego...
pan Zambrotta pisze:Nie na tym rzecz miała polegać, by napisać na acmilan.pl, blaugrana.pl czy walglupa.pl ogloszenie i zachęcać "głosujcie na mnie, bo jestem fajny".
Czy ktokolwiek, gdziekolwiek pisał coś takiego? Czy ktoś kogoś zachęcał do głosowania? Każdy ma prawo do głosowania, niezależnie czy jest to sprawiedliwe czy nie.

panie Z., ochłoń Pan trochę, to tylko zabawa :wink:

E: dupowłazem mrówko nazywaj siebie, ja tylko mówię swoje zdanie i go bronię. pw. :wink:
Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2009, 12:30 przez Pawełek, łącznie zmieniany 1 raz.

Sky is the limit!
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2009, 12:29

Znowu potwierdza się że jestem tutaj najporządniejszy :D
I guzik z tego. :smile:

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2009, 12:32

Pawełek pisze:Nie, nie uważam "forzaJuveforzaAlexa" za pełnoprawnego uczestnika zabawy (...) Każdy ma prawo do głosowania, niezależnie czy jest to sprawiedliwe czy nie.
przeczysz sam sobie facet. Niby nie mogą, ale jednak mogą? a acmilan.pl byl przykladem tylko. Rownie dobrze to moze być kumepl/dziadek/ znajomy strażak.
paku pisze:Znowu potwierdza się że jestem tutaj najporządniejszy :D
I guzik z tego. :smile:
trzeba bylo sie zgłaszać duzo wczesniej!
Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2009, 12:35 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 1 raz.

Bart_DB

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2009, 12:34

Pawełek pisze:Czy ktokolwiek, gdziekolwiek pisał coś takiego? Czy ktoś kogoś zachęcał do głosowania? Każdy ma prawo do głosowania, niezależnie czy jest to sprawiedliwe czy nie.
Od razu napiszę, że nie kieruję krytyki w stronę Lypsky'ego. Wymieniliśmy opinie prywatnie, nie mnie oceniać jego działania publicznie. Ale Twoja logika Pawełek zakrawa o śmieszność. "Nikogo nie namawiał". A czym jest w ogóle wspominanie o takiej zabawie? Jeżeli bez czyichś słów, inna osoba się nie zarejestruje, wręcz nie będzie świadoma o istnieniu zabawy, a po czyichś słowach, nieważne jakich, wejdzie tu i odda głos, to jakkolwiek nie brzmiałyby feralne słowa, są one namową do wzięcia udziału. W ten sposób w zabawie biorą udział osoby NIE MAJĄCE POJĘCIA o pozostałych użytkownikach, wchodzące tylko i wyłącznie by oddać jeden głos na z góry wyznaczoną osobę. Jaki ma sens wtedy ta zabawa. Pozostała trójka uczestników nie ma nawet możliwości przekonać do siebie tych "nowoprzybyłych", bo oni nigdy nie czytali tego forum. W ten sposób cała zabawa traci sens, bo szanse nie są równe. Jeżeli dla Ciebie takie działanie jest w 100% fair wobec innych to zasługujesz na ostrzejsze nazwanie, niż dupowłazem.
Pan Zambrotta pisze:Rownie dobrze to moze być kumepl/dziadek/ znajomy strażak.
Dokładnie. Rozwinę myśl. Za dwa tygodnie ktoś stworzy 5 fake-kont i stwierdzi, że chcieli na niego głosować bohaterzy ulubionej kreskówki. Jego rywal na to odpowie głosami jego mrocznego alter ego. Jeżeli głosowanie ma mieć sens to powinny głosować osoby, które mają rzeczywiste rozeznanie, który z kandydatów ma ciekawe opinie.

ti porterò all'inferno con me.
Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2009, 12:52

Brałem udział w dwóch poprzednich ankietach i miałem szczerą ochotę "poinformować" swoich znajomych o swoim uczestnictwie, co wiązało by się oczywiście ze zwiększeniem liczby moich głosów. Uznałem to jednak za niestosowne, bo zabawa ta jest dla użytkowników JP, a takie działania moim zdaniem są niemoralne względem innych uczestników ankiety. Nikt nie udowodni Lypskiemu czy głosy które otrzymał pochodzą od jego znajomych którzy bardzo chcieli przeczytać jego alfabet, czy z jego fikcyjnych kont. W każdym razie takie działania budzą moje obawy o uczciwość zabawy. Skoro w stosunku do poprzednich ankiet z przed dwóch tygodni progres głosów jest już trzykrotny, to daje to trochę do myślenia... :whistle:

Ps. Nie wiem dlaczego gratulujecie Lypskiemu moralnej odwagi. Moim zdaniem okazał by takową, gdyby przyznał się do tamtych głosów przed postem Siewiera... takie jest moje zdanie.

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2009, 12:59

W sumie jakoś specjalnie w tej zabawnie nie uczestniczę, co ankietę oddawałem głos tam na kogoś, bo myślałem, że to jest uczciwa zabawa itd., okazuje się, że nie i co gorsza nic specjalnego się z tym nie robi. No i szkoda, że regulamin dotyczy tylko co po niektórych osób (punkt 1b). Nie ma to jak się oszukiwać we własnym gronie, żeby zabłysnąć
:smile:

Paku jedziesz jeszcze masz trochę czasu. Zawsze możesz powiedzieć, że masz dużą rodzinę i ew. dużo znajomych

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2009, 13:06

bloktorun pisze:Nikt nie udowodni Lypskiemu czy głosy które otrzymał pochodzą od jego znajomych którzy bardzo chcieli przeczytać jego alfabet, czy z jego fikcyjnych kont.
Wsadź sobie te insynuację. Mój znajomy chciał zabrać głos w dyskusji, niestety nie udało mu się zalogować gdyż konto zostało skasowane.
bloktorun pisze:W każdym razie takie działania budzą moje obawy o uczciwość zabawy. Skoro w stosunku do poprzednich ankiet z przed dwóch tygodni progres głosów jest już trzykrotny, to daje to trochę do myślenia... :whistle:
Biorąc pod uwagę to, że w akniecie udział biorą osoby od lat aktywne na jp + news na stronie głównej = bardzo dziwna sprawa.
bloktorun pisze:Ps. Nie wiem dlaczego gratulujecie Lypskiemu moralnej odwagi. Moim zdaniem okazał by takową, gdyby przyznał się do tamtych głosów przed postem Siewiera... takie jest moje zdanie.
Tak jestem oszustem, bo moja dziewczyna dowiedziała się (tak ode mnie, czasami gadamy o takich bzdurach), że startuje w ankiecie, postanowiła się zarejestrować i zagłosować. Podobnie mój znajomy, który od dłuższego czasu czyta newsy i "poczytuje" dyskusje na forum. Mam gdzieś tą zabawę, chętnie zrzeknę się możliwości napisania alfabetu, choćby na rzecz paka.

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2009, 13:26

Żeby była jasność. Wygrał, z tego co widzę, Lypsky. Jednym głosem - przynajmniej tak jest w tym momencie, a rozumiem, że to koniec ankiety. JA TEŻ ODDAŁEM GŁOS NA LYPSKYEGO więc jestem absolutnie za jego wygraną. Owszem, dyskutować, polemizować można - szkoda, że zrobiło się tak a nie inaczej pod koniec naszej "kampanii", która wg mnie była raczej przepychanką słowną, na którą pozwoliliśmy sobie ze sporym przymróżeniem oka.

Ktoś być może wziął zbyt serio do siebie teksty z flaszkami i żarty o kolejnych kontach. Być może to nasza wina, może faktycznie powinniśmy albo się nie udzielać w trakcie ankiety, albo być bardziej poważni. Nie zmienia to faktu, że ja nadal CHCĘ PRZECZYTAĆ ALFABET LYPSKYEGO bo dla mnie nic poza tym się w tej ankiecie nie liczy. Wygrał - gratulacje. Alfabet będzie wyśmienity, jestem pewien.

Jeśli podobnymi kontrowersjami miałaby się zakończyć następna ankieta, w tym momencie oficjalnie wycofuję się z udziału w niej. Na moje miejsce niechże przejdzie leniup czy paku, ja poczekam trochę może, niech ten paskudny kurz opadnie. Mimo wszystko dziękuję wszystkim za tyle głosów! BARDZO, BARDZO MI MIŁO. Powodzenia!

18danek97

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2009, 13:34

ja się chce zgłosić do następnej ankiety może o kimś mniej znanmym chcielibyście się coś dowiedzieć

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2009, 13:38

Ja również chciałem podziękować za głosy i przeprosić wszystkich, którzy poczuli się dotknięci tą całą sytuacją. Gdybym wiedział, że z powodu mojej osoby z fajnej zabawy zrobi się się takie szambo, nie zgłaszałbym się. Zwycięstwo w ogóle mnie nie cieszy i na dzień dzisiejszy nie mam ochoty pisać alfabetu. Zobaczymy jak miną najbliższe dwa tygodnie.
Jeszcze raz dzięki i szacunek dla tych lam mnowo leniupa i paka.

ps.
mamy remis :prochno:

ODPOWIEDZ