Wszystko o KIBICACH w Polskich ligach
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Oj nie zgadzam się tutaj... Wśród piłkarzy łatwo znaleźć <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, więc nie ma co pisać, że to sport dla prawdziwych mężczyzn. Dla mężczyzn to jest boksOuh_yeah pisze:Piłka to sport dla prawdziwych mężczyzn. I do grania i do kibicowania. Stadion, na którym można usłyszeć wiele wulgarnych okrzyków i przyśpiewek a także brutalne faule nie jest miejscem dla całych rodzin. Nie róbmy z piłki pikniku.Smok-u pisze:I chcę zmian żeby zwierzęta nie miały wstępu na stadion, by na stadiony przychodziły całe rodziny itp, itd.

Ja to widzę w ten sposób:
Łuki dla nas, a boczne trybuny dla pikników (nie zapełnisz sam 40tysiaków)
Wulgarne przyśpiewki - tak, normalka na świecie
Opuszczanie swojego sektora w trakcie meczu - kara finansowa
Zakrywanie twarzy - kara finansowa
Dewastacja stadionu - kara finansowa
Ustawki - nos w sos
Dodatkowo powinno być stale monitorowane zachowanie kibiców i służb porządkowych w trakcie meczu i wprowadzenie zasady żółtej (kara finansowa) i czerwonej [dwie żółte] (zakaz stadionowy) kartki.
- bianconeristy
- Juventino
Zakrywanie twarzy - kara finansowa
Musisz wziąc pod uwagę coś takiego jak polowanie na gniazdowych albo osoby w pierwszych rzędach przez kibiców innych drużyn. Z tego co słyszałem, to zakrywanie twarzy jest z ich strony dbaniem o własne bezpieczeństwo.
- steru
- Qualità Juventino
Dbaniem o bezpieczeństwo? Gdyby tak było to by siedzieli grzecznie na trybunie, zamiast w pierwszym rzędzie na murawie :lol:bianconeristy pisze:Zakrywanie twarzy - kara finansowa
Musisz wziąc pod uwagę coś takiego jak polowanie na gniazdowych albo osoby w pierwszych rzędach przez kibiców innych drużyn. Z tego co słyszałem, to zakrywanie twarzy jest z ich strony dbaniem o własne bezpieczeństwo.
:roll:Ouh_yeah pisze: Piłka to sport dla prawdziwych mężczyzn. I do grania i do kibicowania. Stadion, na którym można usłyszeć wiele wulgarnych okrzyków i przyśpiewek a także brutalne faule nie jest miejscem dla całych rodzin. Nie róbmy z piłki pikniku.
Rozumiem, że jeśli urodzi Ci się dziecko - nie zabierzesz go na stadion dopóki nie skończy powiedzmy 16 lat, gdyż stadion to miejsce nie dla niego?
Powiem Ci tylko, że jak mój dziadek zabrał mnie pierwszy raz w życiu na mecz to byłem mały berbeć. To moje najpiękniejsze wspomnienie z dzieciństwa. Za nic nie chciałbym przepuścić takiej okazji z moim dzieckiem... Poziom bezpieczeństwa na stadionach nie wszędzie na to pozwala.
- bianconeristy
- Juventino
- Filippo911
- Juventino
Co to znaczy prawdziwych mężczyzna ?? TO ktoś kto robi burdy , niszczy , rzuca miechem , bo nie potrafi się wysłowić ?? Czy prawdziwy mężczyzna to kozak tylko gdy jest w grupie ?? z zasłonięta twarzą ??Ouh_yeah pisze:Piłka to sport dla prawdziwych mężczyzn. I do grania i do kibicowania. Stadion, na którym można usłyszeć wiele wulgarnych okrzyków i przyśpiewek a także brutalne faule nie jest miejscem dla całych rodzin. Nie róbmy z piłki pikniku.Smok-u pisze:I chcę zmian żeby zwierzęta nie miały wstępu na stadion, by na stadiony przychodziły całe rodziny itp, itd.
czy tak się zachowuje prawdziwy mężczyzna ?? http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... ktory.html
- PrzemasJuve
- Juventino
nie? wiadomo ze nie pojdziesz z dzieciakiem do mlyna tylko usiadziesz gdzies z piknikami, tam gdzie spokojnie itdsteru pisze:Poziom bezpieczeństwa na stadionach nie wszędzie na to pozwala.
wiele halasu o nic....jak zawsze
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- steru
- Qualità Juventino
Oczywiście, że nie pójdę do młyna. Przykładów jednak w których osoby z sektora rodzinnego cierpią z powodu "zamieszania" na stadionie szukać jednak nie muszę ponieważ w Sosnowcu kilka razy na własne oczy widziałem. I nie. Nie chce zamykania stadionów. Chcę egzekwowania zakazów stadionowych i lepszego zabezpieczania meczów od strony organizacyjnej.PrzemasJuve pisze:nie? wiadomo ze nie pojdziesz z dzieciakiem do mlyna tylko usiadziesz gdzies z piknikami, tam gdzie spokojnie itdsteru pisze:Poziom bezpieczeństwa na stadionach nie wszędzie na to pozwala.
wiele halasu o nic....jak zawsze
- Skibil
- Redaktor
Poziom polskiej piłki kopanej jest tak żenująco niski, że nie warto ryzykować i się wybierać na stadion... Dla mnie oczywistym idiotyzmem jest zamykanie stadionów z dwóch powodów: chuligani będą jeszcze bardziej przez to rozjuszeni, a tylko prawdziwi kibice będą "mieć lipę". Jakieś sądy i kary pozbawienia wolności też mnie śmieszą - gość w pace podłapie jeszcze "lepsze" kontakty, z resocjalizacji nic nie będzie, a Ty podatniku - płać za darmozjada co Ci stadion na drugim końcu Polski rozwalił. Dożywotnie zakazy stadionowe, prace społeczne, gigantycznie wysokie grzywny - moim zdaniem takie rozwiązanie byłoby lepsze niż pakowanie idioty do pokoiku z innymi idiotami, którzy wszystko tam mają za darmo... No ale wiadomo, można sobie pomarzyć tylko o czymś takim w naszym kraju.
- paku
- Juventino
Jaja się dzieją, panowie jaja.
na Wiśle prezes zabrania wnieść i zaprezentować oprawę.
Nie prowadzimy dopingu przez cały mecz, w 45 minucie trybuna G wychodzi wraca po 10 minutach. Pikniki sami próbują rozkręcić doping :lol: marnie im to wychodzi, przy okazji wzajemne pozdrowienia lecą ku sobie.
Paranoja.
"Czterech kibiców Korony Kielce trafiło do policyjnego aresztu po środowym meczu Korona- Lecha Gdańsk rozegranym na kieleckim stadionie przy Ściegiennego - dowiedziała się "Gazeta"
Trójka to młodzi mężczyźni od 19 do 26 lat, których zatrzymano za wulgaryzmy - nie posłuchali ochrony aby zaprzestali wulgarnych okrzyków. Czwarty to mężczyzna w wieku 43 lat, który z kolei nie reagował na polecenia ochrony aby opuścił stadion. Dziś cała czwórka będzie "rozliczana" przez policjantów za swoje zachowanie."
:roll:
:doh:
na Wiśle prezes zabrania wnieść i zaprezentować oprawę.
Nie prowadzimy dopingu przez cały mecz, w 45 minucie trybuna G wychodzi wraca po 10 minutach. Pikniki sami próbują rozkręcić doping :lol: marnie im to wychodzi, przy okazji wzajemne pozdrowienia lecą ku sobie.
Paranoja.
"Czterech kibiców Korony Kielce trafiło do policyjnego aresztu po środowym meczu Korona- Lecha Gdańsk rozegranym na kieleckim stadionie przy Ściegiennego - dowiedziała się "Gazeta"
Trójka to młodzi mężczyźni od 19 do 26 lat, których zatrzymano za wulgaryzmy - nie posłuchali ochrony aby zaprzestali wulgarnych okrzyków. Czwarty to mężczyzna w wieku 43 lat, który z kolei nie reagował na polecenia ochrony aby opuścił stadion. Dziś cała czwórka będzie "rozliczana" przez policjantów za swoje zachowanie."
:roll:

- meda11
- Juventino
- pawełek89
- Romanista
http://www.90minut.pl/news/156/news1562 ... ezonu.html
jakim prawem oni zakazuja ogladania meczow kibicom gosci co to ma byc :doh: mam nadzieje ze ogolnopolskie stowarzyszenie kibicow zadziala cos w tej sprawie
jakim prawem oni zakazuja ogladania meczow kibicom gosci co to ma byc :doh: mam nadzieje ze ogolnopolskie stowarzyszenie kibicow zadziala cos w tej sprawie

- Rafiq90
- Juventino
http://www.90minut.pl/news/156/news1563 ... gosci.html
To się robi żałosne jak te dziadki próbują skupić uwagę wszystkich na kibicach, a nie ruszą dupy, że by zająć się chociaż tym Euro czy innymi ważnymi sprawami.
To się robi żałosne jak te dziadki próbują skupić uwagę wszystkich na kibicach, a nie ruszą dupy, że by zająć się chociaż tym Euro czy innymi ważnymi sprawami.

- steru
- Qualità Juventino
W sumie miarka się już przebrała. Nie dość, że kolejne stadiony mogą być zamknięte : Śląsk, Zagłębie, to jeszcze Legia i Lech mają zakaz wyjazdowy na wszystkie mecze przyszłorocznego Pucharu Polski :roll:
Żeby tego było mało, PZPN odsuwa od siebie problem poprzez zakaz wpuszczania kibiców gości na stadionach od ekstraklasy w dół...
Gdzie my żyjemy? Co się w tym chorym kraju dzieje... :roll:
Proponuje w takim razie zamknąć wszystkie stadiony, rozgrywki przenieść za granicę i rozwiązać całą strukturę piłkarską w Polsce. Bo i po co nam ona jak nie możemy nawet meczu obejrzeć?
Żeby tego było mało, PZPN odsuwa od siebie problem poprzez zakaz wpuszczania kibiców gości na stadionach od ekstraklasy w dół...
Gdzie my żyjemy? Co się w tym chorym kraju dzieje... :roll:
Proponuje w takim razie zamknąć wszystkie stadiony, rozgrywki przenieść za granicę i rozwiązać całą strukturę piłkarską w Polsce. Bo i po co nam ona jak nie możemy nawet meczu obejrzeć?