Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2017, 19:12

RICTOR pisze:Swoją drogą, jeśli Hoewedes przejdzie na warunkach o jakich pisze GDM, czyli 2 mln. za wypożyczenie i jakieś 7 za wykup, czyli łącznie około 9-10 mln. to naprawdę fajna okazja imo.
Ja nie wiem, jak ktoś może narzekać na ten transfer. Obserwuję Howedesa od kilku lat. Jest bardzo dobrym obrońcą, bazuje przede wszystkim na fizyczności - coś ala Chiellini, tylko z lepszą techniką i wyprowadzeniem piłki. Oczywiście - od bidy zagra na prawej/lewej stronie, ale nie jest to jego nominalna pozycja. Kiedyś bardzo dużo mówiło się o jego transferze na Wyspy, do Arsenalu, ale gość zawsze był mega zżyty z kibicami Schalke, gdzie dodatkowo był kapitanem. Jak widać, stwierdził, że czas poszukać nowych wyzwań. Na miejscu Marotty w tych pieniądzach, nie zastanawiałbym się długo.

Jedynym jego minusem, jest podatność na kontuzje.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2017, 19:22

gucio to chyba fan Schalke więc co nieco może powiedzieć. Dla mnie jest to postać anonimowa bo nie oglądam BL.
Jeżeli jednak zarząd uważa, że warto, na takich warunkach to ok :ok:

Obrazek
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2017, 19:31

Agresti w TV powiedział, że Hoewedes to transakcja jednak powyżej 10 mln., Strootman chce przyjść do nas ale nie chce tego głośno powiedzieć a Roma niezbyt chce się go pozbywać, prawdą też jest to, że sondowaliśmy Gomesa, ale na razie nie zgadzamy się w sprawie formy ewentualnego transferu z Barceloną.

JuveeeeeAle, napisał na VS, że złożyliśmy naszą ofertę za Schicka a Luca Marchetti na Sky potwierdził, że mieliśmy dziś spotkanie z jego agentami.
Ostatnio zmieniony 25 sierpnia 2017, 19:35 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2017, 19:35

RICTOR pisze:Agresti w TV powiedział, że Hoewedes to transakcja jednak powyżej 10 mln., Strootman chce przyjść do nas ale nie chce tego głośno powiedzieć a Roma niezbyt chce się go pozbywać, prawdą też jest to, że sądowaliśmy Gomesa, ale na razie nie zgadzamy się w sprawie formy ewentualnego transferu z Barceloną.

JuveeeeeAle, napisał na VS, że złożyliśmy naszą ofertę za Schicka a Luca Marchetti na Sky potwierdził, że mieliśmy dziś spotkanie z jego agentami.

Na stronie Romy też podają, że wracamy po Schicka. Info od Pedulli.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2017, 20:25

gucio_juve pisze:
Jedynym jego minusem, jest podatność na kontuzje.
To bedzie w sam raz pasowal do Kielona, Benati i Barzy :facepalm:

Nie odpuszczajmy tego Schicka i Keity :pray:

De Sciglio i Lichy na prawej to jest dramat. Czy my mozemy choc raz miec pierwszy sklad bez brakow ? Na ten moment nie zrobilismy kroku naprzod. Oslabilismy obrone (Bonu, Alves), wzmocnilismy skrzydla (Berna, Costa). Jako plus mozna uznac Matuidiego, ale nie takiego wzmocnienia srodka wszyscy oczekiwali.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2017, 20:34

Teraz i SportItalia pisze, że wróciliśmy po Schicka. Na transfer ma naciskać Nedved.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2017, 20:39

A Sky twierdzi, że rozmawiamy z ludźmi Schicka o jakimś 15-letnim talencie ze Sparty Praga.

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2017, 20:40

Sky twierdzi, że spotkanie z agentem Schicka nie dotyczyło wyłącznie Patryka ale również jakiegoś 15letniego wonderkida ze Sparty. Robi się ciekawie...

E:

Vincitore :prochno:
Ostatnio zmieniony 25 sierpnia 2017, 20:41 przez meda11, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2017, 20:40

Niby takie jest stanowisko Sky, ale Luca Marchetti ewidentnie teraz na antenie podał znowu, że Juve wraca po Schicka. SkySport24

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2017, 21:04

@jakku
Skoro Schick chce do nas za rok to nie ma co płacić teraz tylko poczekac do ponownej aktywacji klauzuli za rok i wtedy wpłacić hajs. :think:

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2017, 21:28

A jednak, lecimy grubo po Schicka, każdy to potwierdza na czele z Di Marzio i Agrestim. Chłopak jest gotów odrzucić Romę i poczekać na nas rok w Sampie.

Nie możemy tego zepsuć, taki talent nie trafia się często.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2017, 21:28

Według mnie to podbijanie oferty bo wiadomo, że sam gracz preferuje Juve. Może to jakaś zakulisowa gra w celu ułatwienia drogi dla Strootmana ?

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2017, 21:31

Poprostu pisze:@jakku
Skoro Schick chce do nas za rok to nie ma co płacić teraz tylko poczekac do ponownej aktywacji klauzuli za rok i wtedy wpłacić hajs. :think:
Nie wiem czy ta klauzula obowiazuje rowniez w przyszlym roku, ale jesli tak, to faktycznie byc moze mamy taki przbiegły plan ;).

Generalnie jednak, chciałbym zebysmy raz mocno zamkneli mercato. Schick + np. Mustafi (czy R. Pereira) albo jakis porządny srodkowym pomocnik (Strootman) to byłoby coś.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2017, 21:34

Cieszy mnie że zarząd ma podobne zdanie do mnie :prochno: Takiego talentu nie możemy odpuścić. I jeszcze ta jego mobilizacja, aby dołączyć właśnie do nas :ok: :ok: :pray:
Ostatnio zmieniony 25 sierpnia 2017, 21:34 przez fazzi, łącznie zmieniany 1 raz.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
kawek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2017, 21:34

jakku1 pisze:
Poprostu pisze:@jakku
Nie wiem czy ta klauzula obowiazuje rowniez w przyszlym roku, ale jesli tak, to faktycznie byc moze mamy taki przbiegły plan ;).

Generalnie jednak, chciałbym zebysmy raz mocno zamkneli mercato. Schick + np. Mustafi (czy R. Pereira) albo jakis porządny srodkowym pomocnik (Strootman) to byłoby coś.
Gdzieś wyczytałem że w przyszloym roku klauzula spada do 25 mln dlatego pewnie Ferero tak podbija teraz cenę
Ogólnie dziwna ta cała sprawa z transferem Schicka gdziekolwiek miałby nie pojsc

Zablokowany