Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- gucio_juve
- Juventino
Ja nie wiem, jak ktoś może narzekać na ten transfer. Obserwuję Howedesa od kilku lat. Jest bardzo dobrym obrońcą, bazuje przede wszystkim na fizyczności - coś ala Chiellini, tylko z lepszą techniką i wyprowadzeniem piłki. Oczywiście - od bidy zagra na prawej/lewej stronie, ale nie jest to jego nominalna pozycja. Kiedyś bardzo dużo mówiło się o jego transferze na Wyspy, do Arsenalu, ale gość zawsze był mega zżyty z kibicami Schalke, gdzie dodatkowo był kapitanem. Jak widać, stwierdził, że czas poszukać nowych wyzwań. Na miejscu Marotty w tych pieniądzach, nie zastanawiałbym się długo.RICTOR pisze:Swoją drogą, jeśli Hoewedes przejdzie na warunkach o jakich pisze GDM, czyli 2 mln. za wypożyczenie i jakieś 7 za wykup, czyli łącznie około 9-10 mln. to naprawdę fajna okazja imo.
Jedynym jego minusem, jest podatność na kontuzje.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
gucio to chyba fan Schalke więc co nieco może powiedzieć. Dla mnie jest to postać anonimowa bo nie oglądam BL.
Jeżeli jednak zarząd uważa, że warto, na takich warunkach to ok
Jeżeli jednak zarząd uważa, że warto, na takich warunkach to ok

- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Agresti w TV powiedział, że Hoewedes to transakcja jednak powyżej 10 mln., Strootman chce przyjść do nas ale nie chce tego głośno powiedzieć a Roma niezbyt chce się go pozbywać, prawdą też jest to, że sondowaliśmy Gomesa, ale na razie nie zgadzamy się w sprawie formy ewentualnego transferu z Barceloną.
JuveeeeeAle, napisał na VS, że złożyliśmy naszą ofertę za Schicka a Luca Marchetti na Sky potwierdził, że mieliśmy dziś spotkanie z jego agentami.
JuveeeeeAle, napisał na VS, że złożyliśmy naszą ofertę za Schicka a Luca Marchetti na Sky potwierdził, że mieliśmy dziś spotkanie z jego agentami.
Ostatnio zmieniony 25 sierpnia 2017, 19:35 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
RICTOR pisze:Agresti w TV powiedział, że Hoewedes to transakcja jednak powyżej 10 mln., Strootman chce przyjść do nas ale nie chce tego głośno powiedzieć a Roma niezbyt chce się go pozbywać, prawdą też jest to, że sądowaliśmy Gomesa, ale na razie nie zgadzamy się w sprawie formy ewentualnego transferu z Barceloną.
Na stronie Romy też podają, że wracamy po Schicka. Info od Pedulli.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
To bedzie w sam raz pasowal do Kielona, Benati i Barzygucio_juve pisze:
Jedynym jego minusem, jest podatność na kontuzje.

Nie odpuszczajmy tego Schicka i Keity

De Sciglio i Lichy na prawej to jest dramat. Czy my mozemy choc raz miec pierwszy sklad bez brakow ? Na ten moment nie zrobilismy kroku naprzod. Oslabilismy obrone (Bonu, Alves), wzmocnilismy skrzydla (Berna, Costa). Jako plus mozna uznac Matuidiego, ale nie takiego wzmocnienia srodka wszyscy oczekiwali.
- meda11
- Juventino
Sky twierdzi, że spotkanie z agentem Schicka nie dotyczyło wyłącznie Patryka ale również jakiegoś 15letniego wonderkida ze Sparty. Robi się ciekawie...
E:
Vincitore
E:
Vincitore

Ostatnio zmieniony 25 sierpnia 2017, 20:41 przez meda11, łącznie zmieniany 1 raz.
- Vincitore
- Juventino
A jednak, lecimy grubo po Schicka, każdy to potwierdza na czele z Di Marzio i Agrestim. Chłopak jest gotów odrzucić Romę i poczekać na nas rok w Sampie.
Nie możemy tego zepsuć, taki talent nie trafia się często.
Nie możemy tego zepsuć, taki talent nie trafia się często.
- jakku1
- Juventino
Nie wiem czy ta klauzula obowiazuje rowniez w przyszlym roku, ale jesli tak, to faktycznie byc moze mamy taki przbiegły planPoprostu pisze:@jakku
Skoro Schick chce do nas za rok to nie ma co płacić teraz tylko poczekac do ponownej aktywacji klauzuli za rok i wtedy wpłacić hajs.

Generalnie jednak, chciałbym zebysmy raz mocno zamkneli mercato. Schick + np. Mustafi (czy R. Pereira) albo jakis porządny srodkowym pomocnik (Strootman) to byłoby coś.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

Cieszy mnie że zarząd ma podobne zdanie do mnie
Takiego talentu nie możemy odpuścić. I jeszcze ta jego mobilizacja, aby dołączyć właśnie do nas

Ostatnio zmieniony 25 sierpnia 2017, 21:34 przez fazzi, łącznie zmieniany 1 raz.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- kawek
- Juventino
Gdzieś wyczytałem że w przyszloym roku klauzula spada do 25 mln dlatego pewnie Ferero tak podbija teraz cenęjakku1 pisze:Nie wiem czy ta klauzula obowiazuje rowniez w przyszlym roku, ale jesli tak, to faktycznie byc moze mamy taki przbiegły planPoprostu pisze:@jakku
Skoro Schick chce do nas za rok to nie ma co płacić teraz tylko poczekac do ponownej aktywacji klauzuli za rok i wtedy wpłacić hajs..
Generalnie jednak, chciałbym zebysmy raz mocno zamkneli mercato. Schick + np. Mustafi (czy R. Pereira) albo jakis porządny srodkowym pomocnik (Strootman) to byłoby coś.
Ogólnie dziwna ta cała sprawa z transferem Schicka gdziekolwiek miałby nie pojsc