Nowy Trener?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
Zablokowany
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2019, 22:58

Chcę wierzyć w to co mówi Momblano i gorąco wierzę, że ma swoje mocne źródło, ale mam nieodparte wrażenie, że to co on mówi codziennie w tych swoich programach, pojawia się kilka godzin wcześniej na VS i twitterowych kontach pro-Pep. Przynajmniej to mam przed oczami, a uwierzcie mi, że nawet w pracy przeglądam te fora po kilka godzin i jestem na bieżąco.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2019, 04:56

Lypsky pisze:pojawiała się informacja, ze w tym terminie ma odbywać się finał jakiegoś turnieju dla dzieciaków
Niby tak, ale teraz nasuwa się pytanie, czy generalnie taki turniej przyczyniłby się do zamknięcia muzeum? Ale i tak myślę, że te daty to trochę umowne ramy czasowe; Momblano mówił, że nawet jeśli klub ma u siebie Pepa nie planowałby z tak dużym wyprzedzeniem, bo o to ciężko. Podobnie miało to miejsce z Ronaldo. Zwłaszcza w obliczu doniesień, że dopinane są jeszcze formalności, kwestie sponsorów, medialna otoczka.
Vincitore pisze:Chcę wierzyć w to co mówi Momblano i gorąco wierzę, że ma swoje mocne źródło, ale mam nieodparte wrażenie, że to co on mówi codziennie w tych swoich programach, pojawia się kilka godzin wcześniej na VS i twitterowych kontach pro-Pep. Przynajmniej to mam przed oczami, a uwierzcie mi, że nawet w pracy przeglądam te fora po kilka godzin i jestem na bieżąco.
Momblano to kumpel duetu Versilia/Marocchi i to od nich czerpie wiedzę, z tego co pamiętam. Jest tylko łącznikiem dla "świata zewnętrznego".
Mehehehe pisze:Romeo może dostał informację, że jutro poznamy trenera, a resztę dopowiedział wg swojej wiedzy/przypuszczeń.
Albo, czego nie możemy wykluczyć, bierze udział w szopce przygotowanej przez klub. W końcu to "nasz" człowiek. Ten ślepak z pozostającym w klubie Maxem był mocno zaskakujący w jego wykonaniu.

Czas kończyć tę zabawę. Josepie, odmień oblicze klubu, tego klubu.

zakiii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2019, 06:31

Tymczasem Guardiola był na meczu New York City dzisiejszej nocy. Jak wiadomo, właściciel ten sam co Man City. Nie wygląda na to, żeby miał się z nimi rozstać. :)

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2019, 06:39

O niczym to nie świadczy. Mamy doniesienia o tym, że chcą się rozstać w dobrych stosunkach.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 202 razy

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2019, 07:20

Momblano to kumpel obu, zarówno Versilii jak i Marocchiego, o tym już była mowa. Wczoraj było tak, że na VS generalnie nic nowego nie pojawiło się i Momblano powtarzał te same info, które wcześniej powtarzał.

Obrazek
marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2019, 07:44

zakiii pisze:Tymczasem Guardiola był na meczu New York City dzisiejszej nocy. Jak wiadomo, właściciel ten sam co Man City. Nie wygląda na to, żeby miał się z nimi rozstać. :)
Należy się zastanowić czy ktoś kto ma z 50mln $ oszczędności na koncie (Pep), będzie biegał za obecnym pracodawcą i prosił go żeby źle o nim nie mówił jak odejdzie? Czy po prostu przedstawi swoje warunki i odejdzie, na kolejny lukratywny kontrakt, a pracą w przyszłym zespole zasłuży na splendor? Czy Pep kojarzy Wam się z ciepłą kluchą która odchodząc biegała by za Arabem i prosiła o coś? Czy człowiekiem sukcesu?

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
SZAGI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2019, 08:07

marcinek pisze:Należy się zastanowić czy ktoś kto ma z 50mln $ oszczędności na koncie (Pep), będzie biegał za obecnym pracodawcą i prosił go żeby źle o nim nie mówił jak odejdzie? Czy po prostu przedstawi swoje warunki i odejdzie, na kolejny lukratywny kontrakt, a pracą w przyszłym zespole zasłuży na splendor? Czy Pep kojarzy Wam się z ciepłą kluchą która odchodząc biegała by za Arabem i prosiła o coś? Czy człowiekiem sukcesu?
Zależy co rozumiemy pod pojęciem "człowieka sukcesu". Wg mnie jest to człowiek, który potrafi rozstać się z pracodawcą w normalnych stosunkach "jak ludzie" i z klasą. Tak jak Mister Allegri. Mam nadzieję, że taki jest Pep, i dlatego to jego zatrudnienie - a nie dresiarza Sarriego - wpisuje się w kanon Juventusu.

Wypaczasz pojęcie "człowieka sukcesu" poprzez utożsamianie go z człowiekiem, który po trupach do celu ($) pali za sobą mosty. Nie tędy droga.

Taki trener gwarantuje też, że w razie rozstania z Juventusem w przyszłości również odejdzie z klasą, a nie obróci się na pięcie obrażony na dwa dni przed rozpoczęciem okresu przygotowawczego ;)

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2019, 08:28

@SZAGI: przypomnę ci, że z Bayernu Pep odchodził raczej w chłodnych stosunkach przez to ogłoszenie decyzji już w zimie...
Lypsky pisze:
pumex pisze:Przypominam o komunikacie, wg którego 14-go J-Museum będzie wyjątkowo zamknięte dla zwiedzających :)
pojawiała się informacja, ze w tym terminie ma odbywać się finał jakiegoś turnieju dla dzieciaków
z tego co wygooglowałem to turniej trwa od 11 do 15 czerwca, obstawiam więc, że najważniejszy finał (jeśli jest ich kilka) jest jednak 15 a nie 14 czerwca
http://jacademy.pl/aktualnosci/archiwum ... -w-turynie

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
SZAGI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2019, 08:43

Maly pisze:@SZAGI: przypomnę ci, że z Bayernu Pep odchodził raczej w chłodnych stosunkach przez to ogłoszenie decyzji już w zimie...
Bardzo dobrze zrobił, że kulturalnie poinformował ich wcześniej. Przedstawił sprawę jasno i nie owijał w bawełnę, że "zobaczymy"/"pomyślimy", w sytuacji, gdy już miał zestaw arafatek w szafie. Mieli dużo czasu na znalezienie zastępstwa. A to jak to zakomunikowali, czy jak to Bayern przyjął to już nie jest problem Pepa.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2019, 08:47

Zapytałem na twitterze ekipę z Eleven dlaczego olewają temat Pepa w Juve.Tylko jeden Dumanowski odpisał że to wszystko fake newsy.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2019, 08:52

Fachowiec od transferów się znalazł z Eleven widzę. :ahsisi: Oni przeklejają to, co przekazuje mainstream. Nie raczą pogrzebać w temacie. Bez względu na to jak to się zakończy jako rzetelni dziennikarze powinni bezwzględnie brać pod uwagę każdy dostępny głos. Pamiętam jak zdaje się Ćwiąkała, który cieszy się powszechnie dobrą opinią, zapewniał wszystkich, że pojawienie się u nas Crisa będzie się wiązało z odejściem Dybali. U nas nawet takiego tematu nie było, bo od kiedy zaczeły się zagęszczać newsy o Ronaldo, temat kompletnie ucichł.

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2019, 08:56

Skoro Dumanowski jest pewien, że Pep nie zostanie trenerem Juve to warto go podpuścić, że jeśli Guardiola zostanie trenerem Juve to nie skomentuje żadnego meczu Juventusu w przyszłym sezonie.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2019, 08:57

Sorek21 pisze:Zapytałem na twitterze ekipę z Eleven dlaczego olewają temat Pepa w Juve.Tylko jeden Dumanowski odpisał że to wszystko fake newsy.
Kilka dni temu robili wywiad ze Szczęsnym, może Wojtek powiedział im, że to bzdury. :think:

Swoją drogą takie odpowiedzi to coś, co sprawia, że tym bardziej trzymam kciuki za Pepa... :)

@up Byłoby to ze szkodą dla nas, kibiców, więc po co go podpuszczać w ten sposób?

@down
Dumanowski na twitterze pisze:Bo to fake newsy. Nie ma i nie było tematu Pepa w Juve.
Ostatnio zmieniony 07 czerwca 2019, 09:01 przez wojczech7, łącznie zmieniany 3 razy.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2019, 08:57

Sorek21 pisze:Zapytałem na twitterze ekipę z Eleven dlaczego olewają temat Pepa w Juve.Tylko jeden Dumanowski odpisał że to wszystko fake newsy.
Mógłbyś zacytować co dokładnie odpisał? Bo, jeśli dokładnie tak jak napisałeś, to niezależnie od wyniku się trochę kompromituje, tak jak zresztą napisał to mrozzi. Wolałbym mimo wszystko zobaczyć dokładny cytat.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 202 razy

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2019, 09:04

Pójdę jeszcze dalej. Już nie raz przekonałem się, że komentatorzy Eleven podają w czasie meczów dokładnie te same informacje, które są na JP na stronie głównej.
A co do zawodników to nie wiem czy oni rzeczywiście cokolwiek wiedzą.
Ostatnio zmieniony 07 czerwca 2019, 09:05 przez MRN, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Zablokowany