Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2017, 13:55

Chyba na dniach można się spodziewać transferu Asy do Galaty. Nie dostał teraz powołania na mecz z Genoą w sobotę.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2017, 15:26

Mati1990 pisze:Tak czytam niektóre posty i nie rozumiem niezadowolenia. Według mnie Howedes jest solidną opcją w obronie za rozsądne pieniądze. Widziałem go parę razy w meczach Schalke i swoimi warunkami nie jednemu napastnikowi utrudniał robotę. To taka niemiecka wersja Barzagliego dla mnie. Nie oszukujmy się, nie przychodzi też jako ten pierwszy wybór( a jeśli pokaże formę to dlaczego ma siedzieć na ławce?) Liczy się dobro klubu przede wszystkim i wolę oglądać Howedesa w formie niż Ruganiego czy barzagliego bez formy.
Daj boże, aby okazał się tak pozytywnym zaskoczeniem, jak Barza po przyjściu do nas.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2017, 15:38

Wszyscy trąbią ze Benedikt prawie w Juve, Juz oficjalne źródła na konfie przedmeczowej informują, że Howedes oficjalnie poinformował Schalke, ze chce do Juve.
Witaj Bene!

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2017, 15:54

Robaku pisze:Wszyscy trąbią ze Benedikt prawie w Juve, Juz oficjalne źródła na konfie przedmeczowej informują, że Howedes oficjalnie poinformował Schalke, ze chce do Juve.
Witaj Bene!
To że on chce, to jeszcze nic nie znaczy, wiesz przecież jaką oferte dla Schalke może Beppe wystosować w takiej sytuacji :prochno:

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2017, 16:29

Robaku pisze:Wszyscy trąbią ze Benedikt prawie w Juve, Juz oficjalne źródła na konfie przedmeczowej informują, że Howedes oficjalnie poinformował Schalke, ze chce do Juve.
Witaj Bene!
Ja bym go nie witał, bo Marotta się wstrzymuje. Niby wszystko dograne, a widocznie pracuje przy większym nazwisku i tego trzyma na wszelki wypadek.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2017, 16:43

Jeśli dziś wieczorem Di Marzio powie o klepniętym transferze i zaplanowanych badaniach to całkiem prawdpodobna stanie się teza z VS, że jeśli jest spóźniony w sprawie jakiegoś newsa to wymyśla jakiś dodatek żeby pokazać, że mimo, że się spóźnił to i tak ma najlepsze info. Barilla i Agresti, którzy pierwsi napisali o Hoewedesie, twierdzili, że tylko szczegóły dzielą go od nas tymczasem z wypowiedzi Di Marzio wynika jakbyśmy się jeszcze zastanawiali czy na pewno to jego chcemy (tak samo było z Matuidim, z którym też się spóźnił i następnie jednej nocy powiedział w programie, że mamy wszystko dogadane niby, ale jeszcze się zastanawiamy czy chcemy zamknąć transfer a drugiego już mówił o planowanych wizytach). No cóż, zobaczymy.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2017, 16:46

Howedes to swietny grajek na 5 obronce.

Gorzej jezeli to ostatni zakup tego Mercato. Okaze sie wtedy ze sprzedaz Bonucciego byla konieczna do kupna Berny i tak naprawde to kasy nie mielismy.

Skoro bo takim sezonie nie mamy kasy, to chyba nigdy jej nie bedzie.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2017, 16:47

Macie racje, a zwłaszcza Mrozzi,
podobnie bylo z Siekierą tak sobie przypomnialem, tylko potem nie ma co się wkur... jak ktoś nas traktuje jak opcje B albo daje nam kosza względem hajsu (ciao Witsel) bo my po prostu robimy podobnie.

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2017, 16:55

Z Siqueirą jednak była różnica bo wtedy wszystkie media włoskie, włącznie z Di Marzio, twierdziły, że jest done dealio. No i to nie była sprawa końcówki mercato. Teraz mamy 6 dni do końca i ciężko uwierzyć, że ktoś się zdecyduje oddać lepszego piłkarza niż Niemiec.

Basiek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2017, 17:01

RICTOR pisze:Z Siqueirą jednak była różnica bo wtedy wszystkie media włoskie, włącznie z Di Marzio, twierdziły, że jest done dealio. No i to nie była sprawa końcówki mercato. Teraz mamy 6 dni do końca i ciężko uwierzyć, że ktoś się zdecyduje oddać lepszego piłkarza niż Niemiec.
Transfer Sandro miał miejsce 20.08, czyli to była sprawa końcówki mercato.

Dziwi mnie trochę optymizm w kwestii Howedesa, też podpytałem kilku znajomych, którzy regularnie oglądają Bundesligę i opinie są krytyczne. Jako 5 obrońca-ok. Ale my mamy inne, dużo poważniejsze braki w składzie. Gdybyśmy pozyskali Howedesa po uprzednim załataniu dziur-nie miałbym obiekcji. Ale niestety przychodzi w momencie, kiedy Marotta powinien na gwałt szukać dobrego prawego defensora i pomocnika do rotacji.

BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2017, 17:05

Chyba, że na prawej stronie będzie brał po prostu środkowy obrońca, że względu na to, że na prawym skrzydle docelowo będzie biegał Costa, który z obroną ma niewiele doczynienia. Pamiętajmy, że jesteśmy Juventusem i nie możemy grać zbyt ofensywie.

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2017, 17:08

Dobra, w takim razie napiszę. Sprawa Sandro była inna bo był to piłkarz, któremu za rok kończył się kontrakt i który poinformował władze Porto, że go nie przedłóży. Obecnie nie łączy się nas z takim obrońcą, który mógłby grać zarówno na środku jak i boku obrony i, który miałby sytuację kontraktową podobną do Sandro. Zwyczajnie, nie przeceniajmy tego co mówi Di Marzio ;)

Do Tych, którzy piszą o palących potrzebach. Zgadzam się, że potrzebny jest nam prawy obrońca. Tyle, że nie jestem przekonany, że nasi działacze też tak to widzą. W tamto lato pisaliśmy o palącej potrzebie w pomocy a nasi po fiasku z Matuidim tak się zabierali za sprawę Witsela, że w końcu ani jego ani nikogo innego nie ściągnęli -> innymi słowy, według nich potrzeba sprowadzenia kolejnego pomocnika nie była wcale paląca. Musimy się z tym pogodzić chyba.

Basiek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2017, 17:12

RICTOR pisze:Dobra, w takim razie napiszę. Sprawa Sandro była inna bo był to piłkarz, któremu za rok kończył się kontrakt i który poinformował władze Porto, że go nie przedłóży. Obecnie nie łączy się nas z takim obrońcą, który mógłby grać zarówno na środku jak i boku obrony i, który miałby sytuację kontraktową podobną do Sandro. Zwyczajnie, nie przeceniajmy tego co mówi Di Marzio ;)
Tu pełna zgoda, ja nie twierdzę że mamy tu taką samą sytuację, ani tym bardziej nie uważam Di Marzio za jakąś wyrocznię, bo on też lubi strzelać ślepakami. Chodziło mi tylko o to, że Sandro też został pozyskany w końcówce mercato. Ale masz rację, okoliczności były zupełnie inne. :hellyes:
RICTOR pisze:W tamto lato pisaliśmy o palącej potrzebie w pomocy a nasi po fiasku z Matuidim tak się zabierali za sprawę Witsela, że w końcu ani jego ani nikogo innego nie ściągnęli -> innymi słowy, według nich potrzeba sprowadzenia kolejnego pomocnika nie była wcale paląca. Musimy się z tym pogodzić chyba.
Ale w styczniu już łatali pomoc Rinconem. Czyli też zdawali sobie sprawę z braków w tej formacji. Niestety mi również się wydaje, że nie widzą problemu z prawą obroną. A to bardzo źle wróży.

BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2017, 17:21

No niestety. Rincon to był taki zakup (patrząc po tym ile razy skorzystał z niego Allegri), który można było sobie podarować. Dobrze żeby teraz Hernanes bis też już do nas nie trafił, ale niebezpieczeństwo Brozovicia cały czas się czai :think:
Ostatnio zmieniony 25 sierpnia 2017, 17:22 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2017, 17:22

No dobra, ale jeżeli Asa wylatuje to kto za niego?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Zablokowany