Mercato (Lato 2016)
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Dobra, już tak nie jedźcie po tym Hernanesie bo ktoś był niezbędny. Mnie też on się średnio widzi i w obliczu wcześniejszych plotek o Draxlerach i Goetzach nie pałam entuzjazmem, ale wolę Brazylijczyka, który gwarantuje, mam nadzieję, jakąś stabilność niż snującego się bez pomysłu po boisku Padoina. Plus z Hernanesem jest taki, że zna ligę i można wierzyć, że z miejsca się wkomponuje w zespół, co w obliczu ilości kontuzji w drużynie i piłkarzy zakupionych spoza Włoch, może być kluczowe w najbliższych kolejkach.
Po namyśle to nawet wydaje mi się, że Brazol był rozsądniejszą opcją niż jakiś młodzik spoza Włoch, typu Januzaj czy Praet. Potrzeba kogoś na teraz, kto nie będzie odwalał maniany i szybko się zaaklimatyzuje. Mam nadzieję, że Hernanes w tej roli się sprawdzi.
Po namyśle to nawet wydaje mi się, że Brazol był rozsądniejszą opcją niż jakiś młodzik spoza Włoch, typu Januzaj czy Praet. Potrzeba kogoś na teraz, kto nie będzie odwalał maniany i szybko się zaaklimatyzuje. Mam nadzieję, że Hernanes w tej roli się sprawdzi.
Można odbić piłeczkę i powiedzieć to samo. Twoje wyobrażenie vs fakty ( o Hernanesie pojawiało się parę plotek dość dawno, chyba w lipcu jeszcze, tak więc to nie tak że Marotta w panice znikąd sobie go wymyślił ).LordJuve pisze:Twoje wyobrażenia vs fakty (ruchy Marotty w ostatnich dniach mercato)... hm, sorry, ale nie kupuję Twojej wersji.dawid91 pisze: Skąd ty to wiesz? Ja jestem zdania, że Hernanes juz wczesniej byl na liście Marotty jako alternatywa. Nie wierzę, że Marotta zapytal Maxa "Kogo chcesz?" i na życzenia naszego trenera odpowiedział "chcesz i masz". Na pewno ostrzegł Allegriego, że cos może pójść nie tak i alternatyw alternatyw tez potrzebuje. Allegri podal kandydaturę Hernanesa i po klęskach naszego guru transferowego z zawodnikami ze szczytu listy skierowali się w strone Brazola.![]()
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Beben
- Juventino
Widzę, że transfer Hernanesa przysłonił kompletnie trasnfer Mario Leminy, oprócz kilku opinii, że to cham i prostak
Czy ktoś oglądający Ligę Francuską, jest w stanie przedstawić jego charakterystykę :snackgy: ? Patrząc po kilku video (tak wiem wiem :facepalm2:) wygląda na dość ciekawą alternatywę na środek pomocy, a nuż wypali jak Vidal :koszulka:

- LordJuve
- Juventino
Mhm, a Komorowski był zwolennikiem JOWów już w czasach, kiedy nawet nie był członkiem PO.fazzi pisze: Można odbić piłeczkę i powiedzieć to samo. Twoje wyobrażenie vs fakty ( o Hernanesie pojawiało się parę plotek dość dawno, chyba w lipcu jeszcze, tak więc to nie tak że Marotta w panice znikąd sobie go wymyślił ).

Dobra, dobra. Prawda jest taka, że w ostatniej chwili Marotta chwycił się "brzytwy" i kupił jedynego piłkarza, którego mógł jeszcze kupić.
Ty to nazywaj przewidywaną i zaplanowaną alternatywą, ja to nazywam działaniem pod przymusem momentu i okoliczności, za które (w większym lub mniejszym stopniu) odpowiada sam Beppe.
- badecki
- Juventino
Teraz to już nie ma co roztrząsać. Czy to brzytwa czy alternatywa. Zwolennikiem Hernanesa nie byłem, ale skoro jest, to chce żeby mnie zaskoczył. Z kolei Mandzukic jaki jest widzimy, ale on więcej namiesza w LM. Teraz niech Allegri myśli i studiuje to co ma. I lecimy z koksem. Zaczynamy od Chievo za dwa tygodnie.
- FelekJUVE
- Juventino
Już po mercato to fakt, ale powiedzcie mi czy musimy sie czegokolwiek wstydzić?
Spokojnie możemy grać na 2 formacje

lub

Czy to wygląda tragicznie tak jak tu niektórzy wspominają i ryczą jak wół?
Według mnie wygląda zacnie. Jest przecież jeszcze Khedira, Asamoah i Lemina. Możliwości od grona i ciut ciut. Allegri ma z czego lepić i mam nadzieję, że mu się to uda jak najszybciej.
Spokojnie możemy grać na 2 formacje

lub

Czy to wygląda tragicznie tak jak tu niektórzy wspominają i ryczą jak wół?
Według mnie wygląda zacnie. Jest przecież jeszcze Khedira, Asamoah i Lemina. Możliwości od grona i ciut ciut. Allegri ma z czego lepić i mam nadzieję, że mu się to uda jak najszybciej.
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Emocje już trochę opadły, więc czas podsumować trochę nasze okienko. Po fantastycznym początku zakupów wydawało się, że będzie to najlepsze okno transferowe w naszym wykonaniu od paru ładnych lat, lecz sprzedaże Teveza, Vidala, Pirło i reszty paczki podsyciły nasz apetyt co do wzmocnień - bo przecież każdy z nas myślał, że skoro odchodzą ważni gracze to i przyjdą topy, i wielu w tym momencie narobiło sobie smaka na Oscara itp.
Neto - dobry zmiennik Gigiego, myślę że powinien rozegrać w tym sezonie parę ważnych spotkań ( transfer na plus)
Rugani - po fajnym sezonie w Empoli, przyszedł czas na Juventus, koleś ma przed sobą świetlaną przyszłość i też powinien parę fajnych ważnych spotkań zagrać, ważne tylko by Allegri stawiał na niego ( transfer na plus)
Alex Sandro - miła niespodzianka ze strony działaczy Juventusu, byliśmy karmieni Siqueirą, a przyszedł absolutny top na tej pozycji
Allegri powiedział, że będzie go powoli wprowadzał, bo jeszcze odstaje trochę od drużyny ( aklimatyzacja, język i te sprawy), ale jeśli ogarnie szybko to będzie kozakiem ( transfer na plus)
Khedira - każdy z nim wiązał i dalej wiąże spore nadzieje, jeśli omina go kontuzje to mamy kolejnego świetnego zawodnika... właśnie tylko te kontuzje
( transfer niewiadoma)
Dybala - najdroższy nasz transfer, każdy liczy na niego i jak narazie zaczyna się rozkręcać, tylko niech poćwiczy nad rzutami wolnymi ( transfer na plus)
Mandzukic - kocur, lecz koleś żyje przede wszystkim z wrzutek i tutaj wiele będzie zależeć od pomocy i bocznych obrońców, na pewno doświadczenie jego się przyda i parę ważnym bramek nam strzeli ( transfer na lekki plus)
Cuadrado - w violi ogarniał, w Chelsea jeździec bez głowy, lecz myślę że we Włoszech znów wróci do optymalnej formy, dajmy mu czas ( transfer na plus)
Zaza - wtf? zupełnie niezrozumiany transfer, póki co koleś kopie się po czole :mad2: zimą pewnie będzie do odstrzału, albo... pijawką ( transfer na zdecydowany minus)
Lemina - walczak, lubi dostawić nogę, czasem nawet wtedy kiedy już nie trzeba, parę kartek pewnie złapie, kolesia oceniam głównie z youtube, ale myślę że jak ogarnie to się może przydać trochę zadziorności w środku pola po Vidalu ( transfer na lekki plus)
Hernanes - emocje opadły, topa nie ma, ale jest brazol i pozostaje mu tylko życzyć powrotu do formy za czasów choćby Lazio, dobry technicznie, podać umie i co najważniejsze rzuty wolne też potrafi wykonać perfekcyjnie ( transfer na lekki plus)
O zawodnikach którzy nas opuścili nie ma sensu pisać, ich już nie ma, czas myśleć o przyszłości, a nie przeszłości.
Ogólnie jak tylko nowi zatrybią, to będzie fajnie, ale oprócz tego jeszcze reszta musi wrócić do formy.
Widać, ze nasi głównie duży nacisk kładą na pomoc, a fajne jest to że z tymi zawodnikami możemy zmieniać taktykę
Ogólna ocena mercato +6/10.
Neto - dobry zmiennik Gigiego, myślę że powinien rozegrać w tym sezonie parę ważnych spotkań ( transfer na plus)
Rugani - po fajnym sezonie w Empoli, przyszedł czas na Juventus, koleś ma przed sobą świetlaną przyszłość i też powinien parę fajnych ważnych spotkań zagrać, ważne tylko by Allegri stawiał na niego ( transfer na plus)
Alex Sandro - miła niespodzianka ze strony działaczy Juventusu, byliśmy karmieni Siqueirą, a przyszedł absolutny top na tej pozycji

Khedira - każdy z nim wiązał i dalej wiąże spore nadzieje, jeśli omina go kontuzje to mamy kolejnego świetnego zawodnika... właśnie tylko te kontuzje

Dybala - najdroższy nasz transfer, każdy liczy na niego i jak narazie zaczyna się rozkręcać, tylko niech poćwiczy nad rzutami wolnymi ( transfer na plus)
Mandzukic - kocur, lecz koleś żyje przede wszystkim z wrzutek i tutaj wiele będzie zależeć od pomocy i bocznych obrońców, na pewno doświadczenie jego się przyda i parę ważnym bramek nam strzeli ( transfer na lekki plus)
Cuadrado - w violi ogarniał, w Chelsea jeździec bez głowy, lecz myślę że we Włoszech znów wróci do optymalnej formy, dajmy mu czas ( transfer na plus)
Zaza - wtf? zupełnie niezrozumiany transfer, póki co koleś kopie się po czole :mad2: zimą pewnie będzie do odstrzału, albo... pijawką ( transfer na zdecydowany minus)
Lemina - walczak, lubi dostawić nogę, czasem nawet wtedy kiedy już nie trzeba, parę kartek pewnie złapie, kolesia oceniam głównie z youtube, ale myślę że jak ogarnie to się może przydać trochę zadziorności w środku pola po Vidalu ( transfer na lekki plus)
Hernanes - emocje opadły, topa nie ma, ale jest brazol i pozostaje mu tylko życzyć powrotu do formy za czasów choćby Lazio, dobry technicznie, podać umie i co najważniejsze rzuty wolne też potrafi wykonać perfekcyjnie ( transfer na lekki plus)
O zawodnikach którzy nas opuścili nie ma sensu pisać, ich już nie ma, czas myśleć o przyszłości, a nie przeszłości.
Ogólnie jak tylko nowi zatrybią, to będzie fajnie, ale oprócz tego jeszcze reszta musi wrócić do formy.
Widać, ze nasi głównie duży nacisk kładą na pomoc, a fajne jest to że z tymi zawodnikami możemy zmieniać taktykę

Ogólna ocena mercato +6/10.
- LordJuve
- Juventino
Ehh, w sumie to się zgadzam. Tylko i aż tyle nam pozostaje: wierzyć i być dobrej myśli.badecki pisze:Teraz to już nie ma co roztrząsać. Czy to brzytwa czy alternatywa. Zwolennikiem Hernanesa nie byłem, ale skoro jest, to chce żeby mnie zaskoczył. Z kolei Mandzukic jaki jest widzimy, ale on więcej namiesza w LM. Teraz niech Allegri myśli i studiuje to co ma. I lecimy z koksem. Zaczynamy od Chievo za dwa tygodnie.

- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Tak na dobrą sprawę to mi w sumie nie zależy. Jak ktoś chce narzekać to proszę bardzo. Ja mercato ocenię po wynikach.
Może nie do końca bezstronnie, ale ja i tak uważam, że ta kadra w dalszym ciągu ma największy potencjał na papierze w całej Serie A i jeden z największych w Europie. Nawet bez topa na pozycji trequartisty.

Może nie do końca bezstronnie, ale ja i tak uważam, że ta kadra w dalszym ciągu ma największy potencjał na papierze w całej Serie A i jeden z największych w Europie. Nawet bez topa na pozycji trequartisty.

- pablo1503
- Juventino
Jasne, że nie. Wygląda to naprawdę bardzo fajnie. Jedyny brakujący puzel, to Tevez. Wyobrażacie sobie, co by było, gdyby Argentyńczyk został jeszcze przez rok? Nikt w tej chwili nie rozpaczałby nad brakiem AMa.FelekJUVE pisze:Czy to wygląda tragicznie tak jak tu niektórzy wspominają i ryczą jak wół?
Znaczna większość ocenia merato tylko i wyłącznie przez pryzmat nie ściągnięcia rozgrywającego. Nie zwracają w ogóle uwagi na inne wzmocnienia. Mam wrażenie, że gdyby przyszedł, przykładowo, Isco i nikt więcej, to niektórzy pialiby z zachwytu. Nawet, jeżeli oznaczałoby to granie Evrą bez zmiennika, Padoinem przez większość sezonu czy Zazą w ataku.
Nie rozumiem też za bardzo płaczów nad Hernanesem. Tutaj chyba nie chodzi o sam fakt przybycia Brazylijczyka, a o to, ze przyszedł on zamiast Isco/Draxlera/Nasriego itd... Bo co by nie mówić, ex-interista jest dobrym piłkarzem, a na pewno był i liczę, że nawiąże do swoich czasów w Lazio. 11 baniek, to może faktycznie sporo, ale też nie przesadzajmy w drugą stronę. Niektórych naprawdę targały emocje, jak mówili, że jest wart 4-5mln. Z racji, że jestem optymistą, to uważam, że będzie z niego jakaś tam pociecha. Zagra za napastnikami i w razie absencji Marchisio z powodzeniem może zagrać troszkę głębiej. Przynajmniej miałby wtedy kto rozegrać. Do jakiejkolwiek oceny wstrzymam się przynajmniej do 10 kolejki.
Swoją drogą śmieszne jest to, że te osoby, który wynosiły Padoina na piedestał w ubiegłym sezonie uważając, ze jest świetnym rezerwowym i bardzo uniwersalnym graczem, teraz mieszają z błotem Hernanesa, który zjada Simone z miejsca. To nie Brazol jest problemem, a brak TOPowego ofensywnego pomocnika. Skośnooki piłkarz stał się po prostu tego ofiarą.

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Felek A kto nam ofensywny zostaje na lawce ? Jedynie Perreyra. W razie kontuzji ktoregos z ofensywnych zawodnikow jestesmy w dupie. W LM nam braklo wlasnie kogos kto zrobi roznice i nic sie nie zmienilo.
Skoro trequa byl niemozliwy do sciagnievia, to nie mozna bylo sie rozejrzec za skrzydlowym i przejsc na 433? Taki Caraaco poszedl za fajna kase do Atleti lub Jovetic do Interu
Skoro trequa byl niemozliwy do sciagnievia, to nie mozna bylo sie rozejrzec za skrzydlowym i przejsc na 433? Taki Caraaco poszedl za fajna kase do Atleti lub Jovetic do Interu

Ostatnio zmieniony 01 września 2015, 15:35 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 2 razy.
- zahor
- Juventino
I prawidlowo. Jak samochod Ci padnie i oddasz go do mechanika proszac zeby go naprawil, a przy okazji uzupelnil plyn do spryskiwaczy i dopompowal kola, to bedziesz zadowolony jak facet ograniczy sie do wykonania tylko dwoch ostatnich czynnosci, nawet jezeli zrobi to wzorowo? Moze ja sie nie znam, moze w tej druzynie nowa '10' wcale nie jest niezbedna, problem w tym ze Allegri widzial to inaczej. Wariant w ktorym trener nie ma nic do gadania w kwestii transferow, rzezbi cos z tego, co mu kupi DS moze rzecz jasna wypalic, ale obawiam sie ze jedynie na krotka mete w zespole, ktory wymaga co najwyzej korekt, a nie przebudowy (vide Ancelotti w Realu).pablo1503 pisze: Znaczna większość ocenia merato tylko i wyłącznie przez pryzmat nie ściągnięcia rozgrywającego. Nie zwracają w ogóle uwagi na inne wzmocnienia.
- Gandalf8
- Juventino
Mercato zakończone, czy było udane czy nie to będziemy dopiero wiedzieć za kilka miesięcy, ale można krótko podsumować.
Zakupy:
Dybala - 32 mln + bonusy aż 8 mln, drogi, ale będzie wart wydanych nie niego pieniędzy;
Alex Sandro - 26 mln za takiego zawodnika to dobra cena, świetny lewy obrońca;
Mandzukić - 19 mln, królem strzelców nie będzie, ale między 10 a 15 goli w Serie A zdobędzie;
Zaza - 8 mln (sprzedany do Sassuolo za 10, teraz kupiony za 18) - kupienie go to błąd, za rok pójdzie na wypożyczenie;
Hernanes - 11 mln - odzyska formę z Lazio to będzie dobrym wzmocnieniem, jeśli utrzyma formę z Interu to 11 mln wyrzucone w błoto;
Rugani - 5 mln, śmieszne pieniądze za najlepszego włoskiego młodego obrońcę, niech gra za Chielliniego, bo to przyszłość JUve i reprezentacji Włoch;
Cuadrado - wypożyczenie, w Fiorentinie grał świetnie, w Chelsea słabo, wraca do ligi, którą zna, jeśli przypomni sobie jak tutaj grał to będzie warto go wykupić za rok;
Lemina - wypożyczenie, według mnie wykupienie go za te 9,5 mln będzie tylko formalnością, bo zainteresowanie się tym zawodnikiem to strzał w "10";
Khedira - za darmo, są dwie opcje: wróci po kontuzji i będzie grał dobrze cały sezon lub zagra 1 mecz lub 2 i będzie kolejna kontuzja a wtedy można go już skreślić;
Neto - za darmo; nie byłem zwolennikiem tego transferu, bo bardzo lubię Storariego, ale po jego występach w sparingach wydaję się dobrą opcją na zmiennika Buffona.
Sprzedaże:
Vidal - 37 mln, można było wyciągnąć więcej za tego najemnika;
Ogbonna - 11 mln, nie trzeba go było kupować z Torino za 15, ale przynajmniej część kwoty udało się odzyskać, więc wielkiej straty nie ma a Juve to dla niego za wysokie progi;
Coman - wypożyczenie na 2 lata za 7 mln, wykup za 21, u nas grał słabo, w Bayernie też wiele nie pogra, więc trzeba liczyć, że Niemcy nie mają co zrobić z forsą i go wykupią, bo jak nie to wróci za 2 lata i znowu trzeba będzie mu szukać klubu;
Tevez - za prawo kupienia jakiegoś szrotu typu Vadala, szkoda Carlitosa, ale jego wola, może chociaż jeden z tego szrotu odpali, ale raczej wątpię, bo Vadala przepadnie jak wielu przed nim;
Pirlo, Storari, Pepe - za darmo, pierwszy chciał do USA, drugi ma swoje lata i chciał więcej pograć, trzeci po 2 latach kontuzji też chce grać a nie na ławce siedzieć;
Llorente - straszna głupota oddać zawodnika wartego 10-15 mln za darmo, ja rozumiem, że brał 4,5 mln za sezon, ale można było na nim cokolwiek zarobić a tak przyszedł za darmo i poszedł za darmo;
Isla i Cegła - szkoda, że tylko wypożyczenie, ale dobre i to, bo w Juve nie chce ich widzieć, ale za tego pierwszego można było wyciągnąć kilka(naście) mln tuż po CA.
Ogólnie wydane ponad 100 mln a jest wiele niewiadomych: czy starsi gracze ja Khedira, Hernanes, Mandzukić czy Cuadrado odnajdą formę oraz czy młodzi jak Dybala, Lemina, Rugani udowodnią swoją wartość. Co do sprzedawania to zdecydowanie słabo, bo można było za Vidala, Llorente i Islę zdobyć z 20-30 mln więcej, gdyby ich sprzedać w odpowienim momencie (np Islę tuż po CA)
I jeszcze o transferach w Serie A: Juve i Milan wydały dużo, Inter też trochę na początku wydał, potem kilka wypożyczeń, Lazio, Fiorentina, Napoli wydały mniej, ale Lazio i Napoli zatrzymały swoje największe gwiazdy, Fiorentina zaś wydaje się słabsza. Za to Roma jest fenomenem na tym mercato - kupili tylko Ponce za 4,2 i Vainquera za 3 a reszta to same wypożyczenia, ale za to jakie - Salah, Dzeko, Digne, Falque, Szczęsny - 5 zawodników podstawowego składu to wypożyczeni w tym okienku. Juve wydaje ponad 100 mln a Roma wypożycza graczy o mniej więcej takiej wartości, bo trzeba sprawdzić "towar" przed zakupem - mercato wygrane przez Romę niestety...
Zauważyłem też, że zawodnicy kiedyś z nami łączeni są teraz w Serie A, ale Dzeko wypożyczony przez Romę za 4, Jovetić wypożyczony przez Inter za 3 a u nas Mandzukić za 19 czy w Milanie Bacca za 30. Ci wypożyczeni w Romie i Interze już strzelają, oby i nasze wypożyczenie kiedyś łączonego z nami Cuadrado okazało się udane.
Zakupy:
Dybala - 32 mln + bonusy aż 8 mln, drogi, ale będzie wart wydanych nie niego pieniędzy;
Alex Sandro - 26 mln za takiego zawodnika to dobra cena, świetny lewy obrońca;
Mandzukić - 19 mln, królem strzelców nie będzie, ale między 10 a 15 goli w Serie A zdobędzie;
Zaza - 8 mln (sprzedany do Sassuolo za 10, teraz kupiony za 18) - kupienie go to błąd, za rok pójdzie na wypożyczenie;
Hernanes - 11 mln - odzyska formę z Lazio to będzie dobrym wzmocnieniem, jeśli utrzyma formę z Interu to 11 mln wyrzucone w błoto;
Rugani - 5 mln, śmieszne pieniądze za najlepszego włoskiego młodego obrońcę, niech gra za Chielliniego, bo to przyszłość JUve i reprezentacji Włoch;
Cuadrado - wypożyczenie, w Fiorentinie grał świetnie, w Chelsea słabo, wraca do ligi, którą zna, jeśli przypomni sobie jak tutaj grał to będzie warto go wykupić za rok;
Lemina - wypożyczenie, według mnie wykupienie go za te 9,5 mln będzie tylko formalnością, bo zainteresowanie się tym zawodnikiem to strzał w "10";
Khedira - za darmo, są dwie opcje: wróci po kontuzji i będzie grał dobrze cały sezon lub zagra 1 mecz lub 2 i będzie kolejna kontuzja a wtedy można go już skreślić;
Neto - za darmo; nie byłem zwolennikiem tego transferu, bo bardzo lubię Storariego, ale po jego występach w sparingach wydaję się dobrą opcją na zmiennika Buffona.
Sprzedaże:
Vidal - 37 mln, można było wyciągnąć więcej za tego najemnika;
Ogbonna - 11 mln, nie trzeba go było kupować z Torino za 15, ale przynajmniej część kwoty udało się odzyskać, więc wielkiej straty nie ma a Juve to dla niego za wysokie progi;
Coman - wypożyczenie na 2 lata za 7 mln, wykup za 21, u nas grał słabo, w Bayernie też wiele nie pogra, więc trzeba liczyć, że Niemcy nie mają co zrobić z forsą i go wykupią, bo jak nie to wróci za 2 lata i znowu trzeba będzie mu szukać klubu;
Tevez - za prawo kupienia jakiegoś szrotu typu Vadala, szkoda Carlitosa, ale jego wola, może chociaż jeden z tego szrotu odpali, ale raczej wątpię, bo Vadala przepadnie jak wielu przed nim;
Pirlo, Storari, Pepe - za darmo, pierwszy chciał do USA, drugi ma swoje lata i chciał więcej pograć, trzeci po 2 latach kontuzji też chce grać a nie na ławce siedzieć;
Llorente - straszna głupota oddać zawodnika wartego 10-15 mln za darmo, ja rozumiem, że brał 4,5 mln za sezon, ale można było na nim cokolwiek zarobić a tak przyszedł za darmo i poszedł za darmo;
Isla i Cegła - szkoda, że tylko wypożyczenie, ale dobre i to, bo w Juve nie chce ich widzieć, ale za tego pierwszego można było wyciągnąć kilka(naście) mln tuż po CA.
Ogólnie wydane ponad 100 mln a jest wiele niewiadomych: czy starsi gracze ja Khedira, Hernanes, Mandzukić czy Cuadrado odnajdą formę oraz czy młodzi jak Dybala, Lemina, Rugani udowodnią swoją wartość. Co do sprzedawania to zdecydowanie słabo, bo można było za Vidala, Llorente i Islę zdobyć z 20-30 mln więcej, gdyby ich sprzedać w odpowienim momencie (np Islę tuż po CA)
I jeszcze o transferach w Serie A: Juve i Milan wydały dużo, Inter też trochę na początku wydał, potem kilka wypożyczeń, Lazio, Fiorentina, Napoli wydały mniej, ale Lazio i Napoli zatrzymały swoje największe gwiazdy, Fiorentina zaś wydaje się słabsza. Za to Roma jest fenomenem na tym mercato - kupili tylko Ponce za 4,2 i Vainquera za 3 a reszta to same wypożyczenia, ale za to jakie - Salah, Dzeko, Digne, Falque, Szczęsny - 5 zawodników podstawowego składu to wypożyczeni w tym okienku. Juve wydaje ponad 100 mln a Roma wypożycza graczy o mniej więcej takiej wartości, bo trzeba sprawdzić "towar" przed zakupem - mercato wygrane przez Romę niestety...
Zauważyłem też, że zawodnicy kiedyś z nami łączeni są teraz w Serie A, ale Dzeko wypożyczony przez Romę za 4, Jovetić wypożyczony przez Inter za 3 a u nas Mandzukić za 19 czy w Milanie Bacca za 30. Ci wypożyczeni w Romie i Interze już strzelają, oby i nasze wypożyczenie kiedyś łączonego z nami Cuadrado okazało się udane.
Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
- FelekJUVE
- Juventino
Pereyra, Morata/Mandzu, Zaza, Padoin :rotfl: Może VADALA odpali;pAlexinhio-10 pisze:Felek A kto nam ofensywny zostaje na lawce ? Jedynie Perreyra. W razie kontuzji ktoregos z ofensywnych zawodnikow jestesmy w dupie. W LM nam braklo wlasnie kogos kto zrobi roznice i nic sie nie zmienilo.
Spokojnie troche możliwości jest, no i zauważ, że możemy przechodzić przez praktycznie pełen wachlarz taktyk.
W zeszłym sezonie jak Tevez by wypadł na dłużej to kogo miałeś z ofensywnych? Llorente i Matri :rotfl: i jakoś to było. Damy radę jesteśmy :juve: :koszulka: