Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2012, 23:35

Bazyliszek pisze:VP w porownaniu do Cavaniego chyba jest bardziej wszechstronny..potrafi kiwnąć, podać, strzelić z dystansu, ma niezłą technike a Cavani to chyba tylko raczej taki lis pola karnego..
Chyba, to Ty nie ogladales za duzo spotkan napoli w minionym sezonie.

W tej chwili wydaje sie, ze na nasza '9' licza sie trzy nazwiska - Cavani, Van Persie, Lewandowski. Za zadnego z nich bym sie nie obrazil, chociaz na chwile obecna Lewy ma najnizsza wartosc pilkarska z tego trio, ale jest najmlodszy i z punktu widzenia Polaka najbardziej atrakcyjny w kwestii wizerunku Juve.

Obrazek
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2012, 00:12

Cavani, Isla, Asmoah + ktoś na lewą obronę (Kolarov :pray:) i mielibyśmy drużynę, która mogłaby spokojnie zdominować ligę i powalczyć w LM.

Chociaż z drugiej strony po odejściu Del Piero, nie będziemy mieli nikogo kto mógłby wziąć na siebie ciężar gry i pociągnąć drużynę w ataku. Dlatego serce mi mówi że chciałbym Jovetica, głowa że bardziej potrzebny jest snajper czyli Cavani.

A właśnie jakku czy coś wiadomo o Kolarovie na tych stronach , które śledzisz, czy te plotki które się w mediach pojawiają a to o wypożyczeniu a to o kupnie są realne, tzn czy w ogóle jest zainteresowanie nasze tym graczem ?

EDIT. Bandiera Rosa nie ma co, Twój post rzeczywiście wiele wnosi. Nie ma to jak udzielać rad i krytykować kiedy się robi samemu jeszcze gorzej :doh:
Ostatnio zmieniony 10 czerwca 2012, 00:22 przez Virgil, łącznie zmieniany 1 raz.

Bandiera_Rossa

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2012, 00:14

Virgil pisze:Cavani, Isla, Asmoah + ktoś na lewą obronę (Kolarov :pray:) i mielibyśmy drużynę, która mogłaby spokojnie zdominować ligę i powalczyć w LM.

Chociaż z drugiej strony po odejściu Del Piero, nie będziemy mieli nikogo kto mógłby wziąć na siebie ciężar gry i pociągnąć drużynę w ataku. Dlatego serce mi mówi że chciałbym Jovetica, głowa że bardziej potrzebny jest snajper czyli Cavani.
Znakomity post, tyle nowych wiadomości i przemyśleń.

Weźcie się ogarnijcie i przestańcie wymądrzać

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2012, 00:27

jakku1 pisze:Wychodzi na to, ze jednak do nas trafi Gabbiadini, a Destro powedruje do Interu. Podobno z Atalanta juz wszysto obgadalismy, zostaly jakies detale i w przyszlym tygodniu mamy domknac ten transfer. Zobaczymy jak to bedzie, tutaj chyba najlepiej jednak bedzie poczeac na jakas oficjalna informacje, bo sprawa Destro juz pare razy notowala zwrot akcji.
W ogóle nie przypominam sobie tego Gabbiadiniego :doh: Może ktoś pokusi się o analizę jego gry :wink:
Ogólnie ten news nie podoba mi się wcale...
jakku1 pisze:Ta oferta za Cavaniego mowiaca o 40 milionach i Matrim to raczej jakas bzdura, ale to nie wyklucza tego, ze wciaz negocjujemy tranfer Urugwajczyka. W przyszlym tygodniu ma byc wiadomo cos wiecej, a niektore zrodla mowia, ze jestesmy bardzo blisko domkniecia tego transferu. Jednak nalezy do tego podejsc z dystansem, bo choc zrodlo jest calkiem niezle, to jednak nie jest az tak pewne, jak mogloby byc ; ) Tak wiec polecam delikatny dystans tutaj.
Też mam wrażenie, że taka oferta na miesiąc przed rozpoczęciem okienka to rzecz niepodobna do Marotty. 20 lub najwyżej 25 mln + Matri to max. Swoją drogą - polubiłem tego Matriego :cry:

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2012, 00:41

francois pisze:
jakku1 pisze:Wychodzi na to, ze jednak do nas trafi Gabbiadini, a Destro powedruje do Interu. Podobno z Atalanta juz wszysto obgadalismy, zostaly jakies detale i w przyszlym tygodniu mamy domknac ten transfer. Zobaczymy jak to bedzie, tutaj chyba najlepiej jednak bedzie poczeac na jakas oficjalna informacje, bo sprawa Destro juz pare razy notowala zwrot akcji.
W ogóle nie przypominam sobie tego Gabbiadiniego :doh: Może ktoś pokusi się o analizę jego gry :wink:
Ogólnie ten news nie podoba mi się wcale...
Czytaj ze zrozumieniem. Tego typa mamy pozyskać tylko w jednym celu - ma iść w ramach zapłaty za Verrattiego (wypożyczenie albo współwłasność). Sam piłkarz ma potencjał, ale my póki co skupiamy się na tym, by usatysfakcjonować Pescarę. Marotta dobrze kombinuje.

Smolwin

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2012, 01:30

Nie oszukujmy się, ani Lewandowski ani Van Persie nic szczególnego jeszcze na euro nie pokazali a to nie napawa optymizmem jeśli prawdą jest, że Conte pojechał się im bacznie przyglądać. Nie zmienia to jednak faktu, że oboje ostatni sezon mieli najlepszy w dotychczasowej karierze.

Obawiam się, że Robin tym wspaniałym sezonem przypieczętował swoją momentami bardziej bądź mniej udaną karierę i każde następne rozgrywki będą go kierowały schodami w dół do końca kariery. Śmiem twierdzić, iż środkowy napastnik w tym wieku nie może być traktowany jako długoletnia inwestycja mająca na celu budowanie nowego wielkiego Juventusu. Wątpliwym jest, aby Van Persie w następnym sezonie utrzymał tak świetną skuteczność w nowej dla niego lidze, która jest bardzo niewygodna dla napastników. Ta transakcja niesie za sobą spore ryzyko, biorąc pod uwagę, że to pierwszy tak dobry sezon Robina w, którym przekroczył liczbę dwudziestu bramek i zarazem pierwszy w którym nie trapiły go kontuzje. Cena 30 mln odstępnego i pensja w granicach 6 mln za gracza, który może pograć nie więcej niż 3-4 lata na wysokim poziomie to wygórowana suma. Ehh gdyby tak udało się nam go pozyskać 2-3 lata temu na tych samych warunkach...

Lewandowski natomiast jest jeszcze wielką zagadką. Niezaprzeczalnie posiada to coś, co cechuje klasowych snajperów, ale czy już teraz byłby gotowy na grę w wielkim klubie, który wraca na europejskie salony i chce zamieszać w LM? Odpowiedz na to pytanie przyniesie nam chyba kolejny sezon, który Robert spędzi zapewne w BVB :P.

Najrozsądniejszą opcją wydaje się chyba Cavani, zawodnik który wyrobił sobie już porządną markę we Włoszech. Jest on najdroższą, ale co najważniejsze długoterminową i najpewniejszą opcją ze wszystkich dostępnych. Ten gracz nie zademonstrował jeszcze apogeum swoich możliwości. Biorąc pod uwagę fakt, że grałby u nas na środku trzy osobowego bloku ofensywnych piłkarzy, oraz to jakby mógł być „karmiony” otwierającymi drogę do bramki podaniami słanymi przez Pirlo można przypuszczać, iż korona króla strzelców byłaby dla niego jedynie formalnością :-D .

Może trochę popłynąłem w tych przemyśleniach, niemniej jednak Cavani wydaje się najbardziej logicznym i przyszłościowym wyjściem z problemu pod tytułem „brak skuteczności w ataku”.

Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2012, 14:55

Akurat Lewy uratował nam mecz i strzelił piękną bramkę...A to, że nie ma u nas z kim grać to już inna sprawa... Zresztą, dla mnie euro nie jest praktycznie żadnym wyznacznikiem umiejętności gracza. Śmieszą mnie ludzie, którzy cały sezon spuszczali się nad van Persiem, a teraz robią z niego antytalent z powodu jednego nieudanego meczu na euro. Mało to jest graczy, którzy w klubach brylują, a w reprezentacji nie radzą sobie równie dobrze, wręcz słabo? Tak więc trochę dystansu do tego euro radzę. :roll:

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2012, 15:01

Dolce Vita pisze:Akurat Lewy uratował nam mecz i strzelił piękną bramkę...A to, że nie ma u nas z kim grać to już inna sprawa... Zresztą, dla mnie euro nie jest praktycznie żadnym wyznacznikiem umiejętności gracza. Śmieszą mnie ludzie, którzy cały sezon spuszczali się nad van Persiem, a teraz robią z niego antytalent z powodu jednego nieudanego meczu na euro.
Jak oglądałem ten mecz to byłem święcie przekonany, że na forum znajdą się ludzie, ktorzy po jednym meczu reprezentacyjnym będą mówić Persilowi NIE :lol: :lol:

Jestem bardzo ciekaw czy i gdzie po mistrzostwach skonczy Dzagoev i Shirokov :>
zahor pisze:
Bartek88 pisze:Cavani nie jest wart ok 58 mln. - bez przesady ;/
Nikt za niego takiej forsy nie oferuje. No, chyba że wyceniasz gracza, który dał się wygryźć ze składu przez Borriello na 18 baniek.
Niby tam ruscy dawali, ale nawet załóżmy, ze Matri jest wart na dzień dzisiejszy 12 mln to 52 banki za Cavaniego to o jakieś conajmniej 12 za dużo...
Cos czuje, po wypowiedziach agenta, ze RVP do nas przyjdzie :)

KLIK ==>www
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2012, 15:06

Bartek88 pisze:
Jestem bardzo ciekaw czy i gdzie po mistrzostwach skonczy Dzagoev i Shirokov :>
Dzagoev jest młody i dobry, więc pod dobrych mistrzostwach jakiś duży klub go zgarnie, ale Shirokov? Kto niby ma go kupić? Chłop ma ponad 30 lat. Komu jak komu, ale jemu nie wróże już ani transferu do dużego klubu, ani tym bardziej wielkiej kariery...

Coś ucichło o Isli i Asamoahu...

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2012, 15:12

Dolce Vita pisze:Śmieszą mnie ludzie, którzy cały sezon spuszczali się nad van Persiem, a teraz robią z niego antytalent z powodu jednego nieudanego meczu na euro. Mało to jest graczy, którzy w klubach brylują, a w reprezentacji nie radzą sobie równie dobrze, wręcz słabo? Tak więc trochę dystansu do tego euro radzę. :roll:
Van Persie także w reprezentacji radzi sobie znakomicie, ale wczoraj nie miał po prostu swojego dnia. Zgadzam się co do tego, że nie można oceniać zawodnika przez pryzmat jednego nieudanego spotkania. Powiem więcej - nawet jeśli będzie prezentował się słabo w trakcie pozostałych meczów Euro, ja i tak nie zmienię o nim zdania. To fenomenalny napastnik, absolutny top.
Marian. pisze: Coś ucichło o Isli i Asamoahu...
Che? :D

Mamy weekend, a samych zawodników nie ma jeszcze prawdopodobnie we Włoszech (mecze reprezentacji), przez co nieco się to wszystko przeciąga. Wszystko zostało już jednak dogadane i piłkarze mają się pojawić w tygodniu na testach medycznych. Są praktycznie nasi i we włoskich mediach wszędzie pisze się o nich jako o nowych Bianconerich.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2012, 15:44

Dolce Vita pisze:Akurat Lewy uratował nam mecz i strzelił piękną bramkę...
:ball: przy bramce chyba najwiecej zasługi miał Piszczek
:ball: jakby miał dłuższą szyje/dłuższe włosy to strzelił by i drugą
:roll:
Dolce Vita pisze:Zresztą, dla mnie euro nie jest praktycznie żadnym wyznacznikiem umiejętności gracza. Śmieszą mnie ludzie, którzy cały sezon spuszczali się nad van Persiem, a teraz robią z niego antytalent z powodu jednego nieudanego meczu na euro.
dla Ibrahimovica Euro w Portugalii było wręcz zbawienne :whistle: zwolenników jego talentu przybyło w postaci Juve, Chelsea i Realu, Euro było furtką na świat dla tego osobnika :P Euro raczej nie przeszkadza a może pomóc w transferach (i w cenie)
Marian. pisze:Dzagoev jest młody i dobry, więc pod dobrych mistrzostwach jakiś duży klub go zgarnie
Abramowicz nie da go sprzedać nigdzie indziej niż do Chelsea

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2012, 15:55

póki co to:
Van der Wiel jest swoim cieniem z poprzednich turniejów ( oceniam tylko ten mecz, nic więcej );
VP strasznie zagubiony, póki co cena może pójść w dół, bo chyba nikt nie wierzy, że mu umiejętności poszły w dół podczas 30 dni czy ile tam od zakończenia sezonu było;d
Rosja gra dla mnie fenomenalnie;x ciekawe, czy jak zawsze złapią zadyszkę później ( Arshawin? ciekawe ile Arsenal chciałby za niego, ciekawy jako zmiennik)
Kokornikow? chłopak spodobał mi się pewnością w grze, może może ;d ale w sumie po co skoro "mamy" Immobile

dzisiaj czekam na : Giorgio, Gigiego, Pirlo, Marchisio, Giovinco, De Rossi na obronie oznacza dla Bonnu ławkę;/

Chorwacja mi pachnie miłą niespodziankę, może ktoś z nich pokaże się wystarczająco by przykuć, chociaż jedno oko Marotty?

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2012, 16:00

SKY podaje, że jesteśmy bardzo bliscy pozyskania Verrattiego. W zamian za niego do Pescary miałby przenieść się El Kaddouri i mielibyśmy dodatkowo dopłacić 5 mln €.

Oby :pray:

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2012, 16:02

mrozzi pisze:SKY podaje, że jesteśmy bardzo bliscy pozyskania Verrattiego. W zamian za niego do Pescary miałby przenieść się El Kaddouri i mielibyśmy dodatkowo dopłacić 5 mln €.

Oby :pray:
Natomiast prezydent Fiorentiny powiedział że chce by Jovetic został u nich , jednak gdy sam będzie chciał odejść to przyjmie godną ofertę.

Czyzbysmy mieli pracowity tydzien?

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2012, 16:25

wagner pisze:
Dolce Vita pisze:Akurat Lewy uratował nam mecz i strzelił piękną bramkę...
:ball: przy bramce chyba najwiecej zasługi miał Piszczek
Raczej Kuba, to on dośrodkowywał (choć Piszczek mu wyłożył te piłkę na wrzutkę). Lewy jednak zrobił świetną robotę - zerwał się obrońcy i uderzył w najtrudniejszy do obrony sposób. Poza tym w całym meczu grał naprawdę dobrze - ciężko się do niego przyczepić o cokolwiek.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Zablokowany