Wszystko o Milanie
- Baczu
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
To co sie dzieje z Milanem to jest coś potwornego. Nawet Juventus Del Neriego by im kilka bramek nastukał. Po następnej kolejce Milan może spaść na 14 miejsce. Dobrze że utrzymanie sobie zapewnili. Teraz pytanie co zrobią dwaj łysi tetrycy, czy oddadzą władze skośnemu czy będą dalej trwać przy żłopie i sprowadzać klub na dno.

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Przykład nas z mercato 2011 czy Romy z mercato 2013 pokazują, że we Włoszech wystarczy mądrze wydać 75-100 mln i zatrudnić ogarniętego trenera, żeby włączyć się do walki o miejsca w LM.
Naprawdę Inter i Milan mogą odbudować się już w przyszłym sezonie. Nie bardzo mają teraz kogo sprzedawać, ale wystarczy, że ich właściciele sypną trochę pieniądzem i przeprowadzą kilka dobrych transferów. Jeśli naprawdę ci nowi właściciele Milanu zamierzają przeznaczyć na transfery 70-100 mln to potrzeba im jeszcze tylko trochę szczęścia na rynku transferowym + trenera (Klopp, Spalletti, Mazzarri, Van Marwijk, D.Rossi, Gattuso, Ferrara
, Del Neri
, Zeman
). Zresztą mając taką kasę niejeden Mihajlovic, Montella, Gasperini, Ventura odejdzie od swojego klubiku, żeby odbudowywać potęgę Milanu.
Naprawdę Inter i Milan mogą odbudować się już w przyszłym sezonie. Nie bardzo mają teraz kogo sprzedawać, ale wystarczy, że ich właściciele sypną trochę pieniądzem i przeprowadzą kilka dobrych transferów. Jeśli naprawdę ci nowi właściciele Milanu zamierzają przeznaczyć na transfery 70-100 mln to potrzeba im jeszcze tylko trochę szczęścia na rynku transferowym + trenera (Klopp, Spalletti, Mazzarri, Van Marwijk, D.Rossi, Gattuso, Ferrara

- Arbuzini
- Juventino
Można spojrzeć też na Lazio, które ma dobrą obronę i najlepsze skrzydła w Serie A, a resztę pozycji obsadzonych po prostu solidnie, co już pozwala im na walkę o drugie miejsce. Warto też zauważyć, że obecny TOP3 to właśnie trzy drużyny z najmniejszą liczbą straconych goli. Potwierdza to regułę, że drużynę powinno budować się od tyłu.
Kiedy zdobywaliśmy pierwsze mistrzostwo to też nie mieliśmy jakiegoś wyśmienitego składu. Trzon drużyny stanowili stoperzy oraz środkowi pomocnicy, te dwie formacje wyróżniały nas na tle ligi.
Kiedy zdobywaliśmy pierwsze mistrzostwo to też nie mieliśmy jakiegoś wyśmienitego składu. Trzon drużyny stanowili stoperzy oraz środkowi pomocnicy, te dwie formacje wyróżniały nas na tle ligi.
- Shadow Marshall
- Juventino
Milanowi to by się przydał jakiś ogarnięty trener, który zrobiłby porządek w tej stajni Augiasza. Montella albo Spalletti by się tam odnaleźli. Tak mi się wydaje, a znając ich wezmą tą ciepłą kluchę Prandelliego i będzie jak zwykle. Generalnie to samo zmienianie trenerów nic nie da bo 90% kadry składa się teoretycznie z zawodowców, a w praktyce to trampkarze. Przykro się robi jak się na to patrzy.
- Shadow Marshall
- Juventino
Ponoć Inzaghi się wściekł na swoich graczy i w następnych meczach ma wrzucać na mecze kilku młodzików :roll:
- Morgesztern
- Juventino
:rotfl:Crunny pisze: Jeśli naprawdę ci nowi właściciele Milanu zamierzają przeznaczyć na transfery 70-100 mln to potrzeba im jeszcze tylko trochę szczęścia na rynku transferowym + trenera (Klopp, Spalletti, Mazzarri, Van Marwijk, D.Rossi, Gattuso, Ferrara, Del Neri
, Zeman
).
Stara dobra Zemanlandia na 100% uratuje Milan.
Dobra, już na poważnie. Szkoda mi trochę Milanu. Taki dobry klub jest teraz klasycznym ogórkiem. To źle dla włoskiej piłki, no ale jak się zatrudnia nie wiadomo kogo to nie może być inaczej. :naughty:

- sebatiaen
- Juventino
Okazuje się że Gallianiego nie mogą zwolnić;)
Gdyby się z nim teraz pożeygnali to suma jaką musieli by mu wypłacić to coś mniej więcej 80/100 mln euro;)
haha ale tam jest cyrk normalnie aż ciężko w to uwierzyć, ciekaw jestem czy to prawda czy taka głupia ściema dziennikarów!!!
Gdyby się z nim teraz pożeygnali to suma jaką musieli by mu wypłacić to coś mniej więcej 80/100 mln euro;)
haha ale tam jest cyrk normalnie aż ciężko w to uwierzyć, ciekaw jestem czy to prawda czy taka głupia ściema dziennikarów!!!
- Shadow Marshall
- Juventino
W takim układzie albo go zostawią albo będą chcieli by sam odszedł znajdując na niego jakiegoś haka lub zwyczajnie zostawią go w klubie, ale odsuną od decyzji.sebatiaen pisze:Okazuje się że Gallianiego nie mogą zwolnić;)
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Ciekawi mnie sytuacja Milanu z punktu widzenia FFP, które miał właśnie wykluczyć tworzenie czegoś na wzór PSG czy City, ciekawe jak na tą sprawę zapatrzy się UEFA, aczkolwiek spodziewałbym się konkretnej grzywnej ale pozostawienia wolnej ręki Milanowi na rynku transferowym.
Ciekawe jak ten dziwny twór UEFA będzie miał wpływ na działania Milanu.
Ciekawe jak ten dziwny twór UEFA będzie miał wpływ na działania Milanu.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
znowu FFP... nie wiem co ty słyszałeś o FFP jeśli chodzi o UEFA ale ja słyszałem, że jeśli nie grasz w pucharach to nie bardzo ich interesujesz i możesz robić co chcesz... dodatkowo nie liczy się jeden sezon a ostatnie chyba 3 a w tych jak wiemy Milan sprowadzał zawodników raczej za darmo więc ma im się co na przestrzeni 3 lat bilansować ;]
dużo bardziej interesować powinno ich włoskie FFP oraz obcięcie kadr do 25 zawodników, które miało być wprowadzone chyba tylko już nie wiem od kiedy i na jakich zasadach...
dużo bardziej interesować powinno ich włoskie FFP oraz obcięcie kadr do 25 zawodników, które miało być wprowadzone chyba tylko już nie wiem od kiedy i na jakich zasadach...
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Dzisiaj ma być jakiś werdykt w sprawie FFP, w plotkach przewija się też ukaranie Milanu, także coś nie jest zbyt jasno powiedziane, bo przecież Milan w Europie nie zagra a może być ukarany, zobaczymy jakie będzie stanowisko UEFY. To FFP miało na celu zatrzymanie City czy PSG i nie pozwolenie na powstanie kolejnych tego typu tworów, a uderzyć może najbardziej właśnie w takie kluby jak Milan czy Inter, które próbują się odrodzić.