Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 maja 2015, 22:26

Coś z tym Inzaghim też nie halo.
Bronili się bardzo dobrze cały mecz ale po co on Poliego dał na prawą obronę a potem wpuścił Bonere?
10 minut po wejściu Bonery z 0-0 do 0-3

Baczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 03 maja 2015, 22:40

To co sie dzieje z Milanem to jest coś potwornego. Nawet Juventus Del Neriego by im kilka bramek nastukał. Po następnej kolejce Milan może spaść na 14 miejsce. Dobrze że utrzymanie sobie zapewnili. Teraz pytanie co zrobią dwaj łysi tetrycy, czy oddadzą władze skośnemu czy będą dalej trwać przy żłopie i sprowadzać klub na dno.

Obrazek
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 03 maja 2015, 23:00

Przykład nas z mercato 2011 czy Romy z mercato 2013 pokazują, że we Włoszech wystarczy mądrze wydać 75-100 mln i zatrudnić ogarniętego trenera, żeby włączyć się do walki o miejsca w LM.

Naprawdę Inter i Milan mogą odbudować się już w przyszłym sezonie. Nie bardzo mają teraz kogo sprzedawać, ale wystarczy, że ich właściciele sypną trochę pieniądzem i przeprowadzą kilka dobrych transferów. Jeśli naprawdę ci nowi właściciele Milanu zamierzają przeznaczyć na transfery 70-100 mln to potrzeba im jeszcze tylko trochę szczęścia na rynku transferowym + trenera (Klopp, Spalletti, Mazzarri, Van Marwijk, D.Rossi, Gattuso, Ferrara :prochno:, Del Neri :prochno:, Zeman :prochno:). Zresztą mając taką kasę niejeden Mihajlovic, Montella, Gasperini, Ventura odejdzie od swojego klubiku, żeby odbudowywać potęgę Milanu.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2015, 00:10

Można spojrzeć też na Lazio, które ma dobrą obronę i najlepsze skrzydła w Serie A, a resztę pozycji obsadzonych po prostu solidnie, co już pozwala im na walkę o drugie miejsce. Warto też zauważyć, że obecny TOP3 to właśnie trzy drużyny z najmniejszą liczbą straconych goli. Potwierdza to regułę, że drużynę powinno budować się od tyłu.

Kiedy zdobywaliśmy pierwsze mistrzostwo to też nie mieliśmy jakiegoś wyśmienitego składu. Trzon drużyny stanowili stoperzy oraz środkowi pomocnicy, te dwie formacje wyróżniały nas na tle ligi.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2015, 01:44

Milanowi to by się przydał jakiś ogarnięty trener, który zrobiłby porządek w tej stajni Augiasza. Montella albo Spalletti by się tam odnaleźli. Tak mi się wydaje, a znając ich wezmą tą ciepłą kluchę Prandelliego i będzie jak zwykle. Generalnie to samo zmienianie trenerów nic nie da bo 90% kadry składa się teoretycznie z zawodowców, a w praktyce to trampkarze. Przykro się robi jak się na to patrzy.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2015, 02:19

Naściągali sobie szrotu to teraz mają. Do walki o majstra nie włączą się po jednym dobrze przepracowanym mercato, ale już powrót do europejskich pucharów to dla nich duży krok w przód.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2015, 13:09

Ponoć Inzaghi się wściekł na swoich graczy i w następnych meczach ma wrzucać na mecze kilku młodzików :roll:

Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2015, 17:25

Crunny pisze: Jeśli naprawdę ci nowi właściciele Milanu zamierzają przeznaczyć na transfery 70-100 mln to potrzeba im jeszcze tylko trochę szczęścia na rynku transferowym + trenera (Klopp, Spalletti, Mazzarri, Van Marwijk, D.Rossi, Gattuso, Ferrara :prochno:, Del Neri :prochno:, Zeman :prochno:).
:rotfl:
Stara dobra Zemanlandia na 100% uratuje Milan. :smile:

Dobra, już na poważnie. Szkoda mi trochę Milanu. Taki dobry klub jest teraz klasycznym ogórkiem. To źle dla włoskiej piłki, no ale jak się zatrudnia nie wiadomo kogo to nie może być inaczej. :naughty:

Obrazek
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 maja 2015, 22:43

Okazuje się że Gallianiego nie mogą zwolnić;)
Gdyby się z nim teraz pożeygnali to suma jaką musieli by mu wypłacić to coś mniej więcej 80/100 mln euro;)
haha ale tam jest cyrk normalnie aż ciężko w to uwierzyć, ciekaw jestem czy to prawda czy taka głupia ściema dziennikarów!!!

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2015, 23:25

sebatiaen pisze:Okazuje się że Gallianiego nie mogą zwolnić;)
Gdyby się z nim teraz pożeygnali to suma jaką musieli by mu wypłacić to coś mniej więcej 80/100 mln euro;)
haha ale tam jest cyrk normalnie aż ciężko w to uwierzyć, ciekaw jestem czy to prawda czy taka głupia ściema dziennikarów!!!
W takim układzie albo go zostawią albo będą chcieli by sam odszedł znajdując na niego jakiegoś haka lub zwyczajnie zostawią go w klubie, ale odsuną od decyzji.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 maja 2015, 00:00

Niech go na zmywak wepchną;)

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 05 maja 2015, 00:09

Ciekawi mnie sytuacja Milanu z punktu widzenia FFP, które miał właśnie wykluczyć tworzenie czegoś na wzór PSG czy City, ciekawe jak na tą sprawę zapatrzy się UEFA, aczkolwiek spodziewałbym się konkretnej grzywnej ale pozostawienia wolnej ręki Milanowi na rynku transferowym.
Ciekawe jak ten dziwny twór UEFA będzie miał wpływ na działania Milanu.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 05 maja 2015, 07:57

znowu FFP... nie wiem co ty słyszałeś o FFP jeśli chodzi o UEFA ale ja słyszałem, że jeśli nie grasz w pucharach to nie bardzo ich interesujesz i możesz robić co chcesz... dodatkowo nie liczy się jeden sezon a ostatnie chyba 3 a w tych jak wiemy Milan sprowadzał zawodników raczej za darmo więc ma im się co na przestrzeni 3 lat bilansować ;]

dużo bardziej interesować powinno ich włoskie FFP oraz obcięcie kadr do 25 zawodników, które miało być wprowadzone chyba tylko już nie wiem od kiedy i na jakich zasadach...

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2015, 08:10

Maly pisze:obcięcie kadr do 25 zawodników, które miało być wprowadzone chyba tylko już nie wiem od kiedy i na jakich zasadach...
Poszerzone ławki rezerwowych i obcięte kadry jednocześnie? :think:

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 05 maja 2015, 08:29

Dzisiaj ma być jakiś werdykt w sprawie FFP, w plotkach przewija się też ukaranie Milanu, także coś nie jest zbyt jasno powiedziane, bo przecież Milan w Europie nie zagra a może być ukarany, zobaczymy jakie będzie stanowisko UEFY. To FFP miało na celu zatrzymanie City czy PSG i nie pozwolenie na powstanie kolejnych tego typu tworów, a uderzyć może najbardziej właśnie w takie kluby jak Milan czy Inter, które próbują się odrodzić.

ODPOWIEDZ