Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 września 2015, 12:51

fazzi pisze:Pytanie, czy da radę powrócić do najwyższej dyspozycji :think:
Pytanie czy Dybala wypali (spełni pokładane w nim nadzieje), czy Khedira nie spędzi większości sezonu na leczeniu kontuzji, czy będzie miał kto posyłać Mandżu dobre dośrodkowania, czy Zaza jest cokolwiek wart, czy nasz nowy brazol wróci do formy sprzed 2 lat, czy Cuadrado wróci do dyspozycji z Violi a może z Chelsea, co nam da Sandro i Lemina...

Sporo tych pytań i niewiadomych jak na drużynę, która dominuje w lidze i jest finalistą LM?
D-Rose pisze: A wiedząc jakie zycie jest przewrotne to ci sami co dzis jecza i zwalniaja caly zarząd beda za pol roku całowac stópki. :prochno:
To chyba nie ja. Nigdy nie byłem fanem Marotty i Allegriego i nic się w tym aspekcie nie zmieniło.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 01 września 2015, 12:54

A jakby przyszedł Isco czy Goetze czy ten Draxler chociażby to by nie było pytań w stylu a czy się wkomponuje w zespół, a czy sobie poradzi w nowej lidze, (w przypadku Draxlera) a czy się zaraz nie połamie znowu itd?

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 września 2015, 12:56

RICTOR pisze:A jakby przyszedł Isco czy Goetze czy ten Draxler chociażby to by nie było pytań w stylu a czy się wkomponuje w zespół, a czy sobie poradzi w nowej lidze, (w przypadku Draxlera) a czy się zaraz nie połamie znowu itd?
Zawsze takie pytania są, więc dodaj je sobie do mojej listy. Myślałem, że o takich banałach nie ma potrzeby dyskusji?

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 01 września 2015, 12:59

No to w takim razie nie wiem co powiedzieć bo w ten sposób to ze wszystkiego można zrobić problem w gruncie rzeczy i kto by nie przyszedł, za ile i na jak długo to można zrównać z gównem cały zarząd i trenera.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2015, 13:02

Może i by były ale byłoby widać myśl zarządu w jaki sposób budują zespół, szacunek dla trenera ze dostał zawodnika którego potrzebował do taktyki która dała nam finał LM.
A tak widać po raz kolejny ze Marotta działa po omacku vide Hernanes i Mandzukic.

A Berardi nie przyszedł nie dlatego że nie chciał tylko był w planach zarządu za AMem, Dybalą,Moratą i Mandzukicem i może Comanem w taktyce w teorii 4312 gdzie. A na zdrowie by nam wyszło olanie Mandzukica,Coman i AMa dając szanse Berardiemu. efekty Mercato tylko to potwierdzają bo zostaliśmy z jednym kreatywnym zawodnikiem Dybalą.

LordRahl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 września 2015, 13:09

Nie przesadzajmy :) Pogba, Marchisio, Dybala to na pewno zawodnicy, którzy potrafią zarówno rozegrać piłkę, strzelić z dystansu itp. Dodajmy do tego Pereyre i mimo wszystko Hernanesa, który umiejętności na pewno ma.
Alex Sandro na boku obrony czy na wingu też swoje dołoży, a Morata w ataku już pokazał, iż dobijaczem i pionkiem nie jest, tylko potrafi o wiele więcej.

Zalecałbym niektórym cierpliwość i 2 tabletki na uspokojenie, fakt sezon rozpoczął się najgorzej od kilku lat ale wierzę, a wręcz mam pewność, że z czasem będzie dużo dużo lepiej.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 września 2015, 13:16

RICTOR pisze:A jakby przyszedł Isco czy Goetze czy ten Draxler chociażby to by nie było pytań w stylu a czy się wkomponuje w zespół, a czy sobie poradzi w nowej lidze, (w przypadku Draxlera) a czy się zaraz nie połamie znowu itd?
Nie rozumiesz tego, że ja swoje pytania opieram na faktach, a nie subiektywnych wyobrażeniach, które mogą być prawdziwe, bądź nie. Mogę wierzyć, że ten sezon będzie bardzo ok, a wszyscy nasi piłkarze "wypalą". Tak właśnie jest. Natomiast poniższe fakty każą się zastanowić, czy dobrze wydaliśmy te ponad 100 mln euro.

Spójrz: Dybala jest wielkim talentem i ma stanowić o przyszłości Juve. Coś tam pokazał w Palermo, coś pograł w dotychczasowych spotkaniach Juve. Przypominam jednak, że mieliśmy już wiele talentów, które miały wybuchnąć i stać się nowymi gwiazdami klubu. Żeby nie szukać daleko: Giovinco, który miał być nowym Del Piero.

Khedira: ten facet przesiedział ostatni sezon na ławce, prawie nie grał i leczył kontuzje. Początek jego przygody w Juve pokazuje, że problemy wracają. Nie jest powiedziane, że nie pogra w tym sezonie, ale decydując się na zaproponowanie mu współpracy, należało założyć, że wcale nie musi grać sporo. Wiem, że facet przyszedł za friko. Natomiast nie przyszedł, żeby być, a po to, by grać.

Mandżu: ten facet żyje z podań. Kto ma mu ich dostarczać, szczególnie ze skrzydeł? Lichy? Bonu będzie kopał "na wiwat" licząc, że coś z tego wyjdzie? Równie dobrze mógłby kopać do Llorente, a w kasie klubowej zostałoby kilkanaście mln euro.

Zaza: to dopiero jest przykład niezrozumiałej decyzji transferowej. Głęboki rezerwista za 18 baniek? Facet, który już w Sassuolo zapowiadał się na przeciętniaka?

Hernanes: grając w Interze niczego nie pokazywał. W ostatniej chwili bierzemy 30-letniego rezerwowego za 11 mln + bonusy. To nie była przemyślana decyzja, to była decyzja rozpaczliwa, podjęta w przeciągu kilku godzin i w perspektywie kończącego się mercato.

Cuadrado: jak wyżej, tyle tylko, że w przypadku tego zawodnika możemy mieć większą nadzieję, że się odrodzi. W końcu nie tak dawno biegał w Violi i robił "wiater". Być może specyfika PL i osoba trenera mu nie podpasowały.

Lemina: nawet nie wiem co mógłbym napisać na temat tego zawodnika, a z Sandro się cieszę i mam nadzieję, że będzie efektywnie walczył o pozycję z Evrą.
LordRahl pisze: Zalecałbym niektórym cierpliwość i 2 tabletki na uspokojenie, fakt sezon rozpoczął się najgorzej od kilku lat ale wierzę, a wręcz mam pewność, że z czasem będzie dużo dużo lepiej.
Od kiedy dzielenie się wątpliwościami = rozpaczanie?

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2015, 13:44

Dokładnie jak podzielam opinię LordJuve wydając tyle kasy nie powinniśmy mieć samych znaków zapytania przy każdym praktycznie transferze.

Przecież ja życzę Juve jak najlepiej, ale okienko zostało po prowadzone chaotycznie od samego początku (kupno Mandzu to taka łapanka bo Tevez odszedł tylko szkoda że już mieliśmy zawodników o tej charakterystyce i potrzebowaliśmy o innej)

Dybala to oddzielny temat nawet jak chłopak odpali czy on może i czy powinien od razu grać mecz za meczem po 80-90min ? Przecież to może go wypalić zupełnie, a nie dość że jest jednym kreatywnym zawodnikiem to jeszcze nie ma żadnego zmiennika czy naprawdę w ostatnich dniach meracto nie można było zakontraktować jakiegoś gościa co ogarnia lewe skrzydło w 4-3-3 i może z rezerwy grać jako cofnięty napastnik ?

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 01 września 2015, 13:51

LordJuve pisze:Hernanes: grając w Interze niczego nie pokazywał. W ostatniej chwili bierzemy 30-letniego rezerwowego za 11 mln + bonusy. To nie była przemyślana decyzja, to była decyzja rozpaczliwa, podjęta w przeciągu kilku godzin i w perspektywie kończącego się mercato.
Skąd ty to wiesz? Ja jestem zdania, że Hernanes juz wczesniej byl na liście Marotty jako alternatywa. Nie wierzę, że Marotta zapytal Maxa "Kogo chcesz?" i na życzenia naszego trenera odpowiedział "chcesz i masz". Na pewno ostrzegł Allegriego, że cos może pójść nie tak i alternatyw alternatyw tez potrzebuje. Allegri podal kandydaturę Hernanesa i po klęskach naszego guru transferowego z zawodnikami ze szczytu listy skierowali się w strone Brazola.
Virgil pisze:Dybala to oddzielny temat nawet jak chłopak odpali czy on może i czy powinien od razu grać mecz za meczem po 80-90min ? Przecież to może go wypalić zupełnie, a nie dość że jest jednym kreatywnym zawodnikiem to jeszcze nie ma żadnego zmiennika czy naprawdę w ostatnich dniach meracto nie można było zakontraktować jakiegoś gościa co ogarnia lewe skrzydło w 4-3-3 i może z rezerwy grać jako cofnięty napastnik ?
Dokladnie. Może nie musiał byc to akurat ktos kto ogarnia lewe skrzydło, ale przynajmniej naturalny zmiennik Dybali w 4-3-1-2. Ktos doświadczony, nie za drogi, ale dobry, taki następca Teveza nie tyle w umiejętnościach co chociaż w doświadczeniu. Pewnie Morata z Mandzukicem będą często wystepowac razem
Ostatnio zmieniony 01 września 2015, 13:58 przez dawid1897, łącznie zmieniany 1 raz.

FORZA JUVE!!!
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 września 2015, 13:56

dawid91 pisze:
LordJuve pisze:Hernanes: grając w Interze niczego nie pokazywał. W ostatniej chwili bierzemy 30-letniego rezerwowego za 11 mln + bonusy. To nie była przemyślana decyzja, to była decyzja rozpaczliwa, podjęta w przeciągu kilku godzin i w perspektywie kończącego się mercato.
Skąd ty to wiesz? Ja jestem zdania, że Hernanes juz wczesniej byl na liście Marotty jako alternatywa. Nie wierzę, że Marotta zapytal Maxa "Kogo chcesz?" i na życzenia naszego trenera odpowiedział "chcesz i masz". Na pewno ostrzegł Allegriego, że cos może pójść nie tak i alternatyw alternatyw tez potrzebuje. Allegri podal kandydaturę Hernanesa i po klęskach naszego guru transferowego z zawodnikami ze szczytu listy skierowali się w strone Brazola.
Podwazasz wiedze uzytkowników JuvePoland? Czy ty sie dobrze czujesz podwazajac tezy tego grona ekspertów od mercato?

Obrazek
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2015, 13:56

Z Hernanesem podobnie jak z Ogbonną. 13 mln za nie wiadomo co i po co. Oby tylko Hernanes prezentował się dobrze jak Ogbonna w poprzednim sezonie. Mimo iż grał mało to był bardziej pewny niż Chiellini.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2015, 14:02

Jedyny plus całej tej operacji z interem jest taki, że Padoin nie będzie miał już prawa zagrać w pomocy :hellyes: :dance: :dance2: Do tego dochodzą dobrze bite wolne i zmiennik dla Marchisio.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2015, 14:10

dawid91 pisze:Skąd ty to wiesz? Ja jestem zdania, że Hernanes juz wczesniej byl na liście Marotty jako alternatywa. Nie wierzę, że Marotta zapytal Maxa "Kogo chcesz?" i na życzenia naszego trenera odpowiedział "chcesz i masz". Na pewno ostrzegł Allegriego, że cos może pójść nie tak i alternatyw alternatyw tez potrzebuje. Allegri podal kandydaturę Hernanesa i po klęskach naszego guru transferowego z zawodnikami ze szczytu listy skierowali się w strone Brazola.
Blisko. Tutaj jest wywiad/wykład właściwie Paraticiego na temat pracy skautów w Juve - http://www.juvepoland.com/news.php?id=23406 , tam głównie jest mowa o młodych talentach, ale zasada jest zapewne taka sama. Hernanes musiał być wśród czterech nazwisk na pozycję ofensywnego pomocnika. Goetze, Isco, Draxler, Hernanes? Za każdym razem działa ten sam mechanizm. Kiedyś przeszliśmy Aguero/Rossi/Vucinić, potem Higuain/Jovetić/Tevez.
Ostatnio zmieniony 01 września 2015, 14:13 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 września 2015, 14:12

dawid91 pisze: Skąd ty to wiesz? Ja jestem zdania, że Hernanes juz wczesniej byl na liście Marotty jako alternatywa. Nie wierzę, że Marotta zapytal Maxa "Kogo chcesz?" i na życzenia naszego trenera odpowiedział "chcesz i masz". Na pewno ostrzegł Allegriego, że cos może pójść nie tak i alternatyw alternatyw tez potrzebuje. Allegri podal kandydaturę Hernanesa i po klęskach naszego guru transferowego z zawodnikami ze szczytu listy skierowali się w strone Brazola.
Twoje wyobrażenia vs fakty (ruchy Marotty w ostatnich dniach mercato)... hm, sorry, ale nie kupuję Twojej wersji. :)
Ouh_yeah pisze:Hernanes musiał być wśród czterech nazwisk na pozycję ofensywnego pomocnika. Goetze, Isco, Draxler, Hernanes?
Nawet jeśli, to tylko pokazuje jak nieudolnie było prowadzone nasze mercato. Wydaje się, że jesteśmy zespołem ze ścisłej czołówki, a ostatecznie kupujemy jak średniak na chwilowym "gazie".

stf

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2015, 14:18

TheWitcher pisze: Dybala=Ljajic
Mistrzostwo świata !!! :rotfl:

Zablokowany