Wszystko o Milanie
- Dizzee
- Interista
Ale nie przeinaczaj moich słów, żaden cud-miód nie padł w mojej wypowiedzi. Powiedziałem tylko, że PERSPEKTYWY (słowo klucz) w Interze rysują się w jaśniejszych barwach niż w Milanie, ze średnią wieku 30 lat i mnóstwem niepotrzebnych i przepłaconych graczy na lukratywnych kontraktach. Trzeba być ignorantem, żeby tego nie zauważyć. Najlepszym przykładem głupoty Gallianiego jest to, że Milan ma obecnie 9 środkowych obrońców, z których żaden nie prezentuje niczego ponad przeciętną.B@rt pisze: Jednymi słowy w Interze cut-miut, a w Milanie średniowiecze. U nas też przez wiele lat były szumne zapowiedzi, aspiracje do wielkich transferów, a potem zjeżdżały się Poulseny, Grygery i siódme miejsca. Celować w Toure to sobie Inter może, ale Iworyjczyk musiałby się mocno kochać z Mancinim, żeby dał się namówić na przyjście do Mediolanu. Bo na chwilę obecną oba kluby sąsiadują ze sobą w środku tabeli i Inter nie jest ani trochę lepszą opcją od Milanu.
- PrzemasJuve
- Juventino
Dizzee jest pierwszym od dawna fanem Interu, którego można poczytać... brawo
Milan ehh dobry był wpis ostatnio na Weszło, szkoda ogólnie mi klubu z "lepszej części Mediolanu" heh, może to jakoś głupio będąc kibicem Juve, ale darze jakąś tam sympatią rosso-nerich i życzę im jak najlepiej, przypadek Juve pokazuje, że można jak ten Feniks z popiołów wstać, ale potrzeba masy szczęścia i ludzi z głową na karku u władzy. W Turynie się udało, ale czy tak będzie w każdym klubie?
Milan ehh dobry był wpis ostatnio na Weszło, szkoda ogólnie mi klubu z "lepszej części Mediolanu" heh, może to jakoś głupio będąc kibicem Juve, ale darze jakąś tam sympatią rosso-nerich i życzę im jak najlepiej, przypadek Juve pokazuje, że można jak ten Feniks z popiołów wstać, ale potrzeba masy szczęścia i ludzi z głową na karku u władzy. W Turynie się udało, ale czy tak będzie w każdym klubie?
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Ależ ja nigdzie nie bronię Gallianiego, Milan jest w najgorszym kiblu od lat i faktycznie nic nie wskazuje na to, że miałoby być lepiej. Sęk w tym, że Inter nie jest moim zdaniem w Bóg wie jak lepszej sytuacji. Grają jak grają, na chwilę obecną nie łapią się do Europy, w najlepszym wypadku zakwalifikują się do LE. Oczywiście różnie może być, jeśli tylko będziecie mieli właściwych ludzi na miejscu, tak jak my swego czasu Marottę, to może Wam się udać odbudowa drużyny. Ale na chwilę obecną prędzej ucieknie Wam ten Icardi, o którego jak mówisz bije się pół Europy, niż zechcą przyjść do Was Toure czy Dybala, ewentualne szanse dawałbym na Joveticia.Dizzee pisze: Ale nie przeinaczaj moich słów, żaden cud-miód nie padł w mojej wypowiedzi. Powiedziałem tylko, że PERSPEKTYWY (słowo klucz) w Interze rysują się w jaśniejszych barwach niż w Milanie, ze średnią wieku 30 lat i mnóstwem niepotrzebnych i przepłaconych graczy na lukratywnych kontraktach. Trzeba być ignorantem, żeby tego nie zauważyć. Najlepszym przykładem głupoty Gallianiego jest to, że Milan ma obecnie 9 środkowych obrońców, z których żaden nie prezentuje niczego ponad przeciętną.
- sebatiaen
- Juventino
100 mln euro podobno mają do wydania mediolańczycy w letnie mercato.
Ładna kwota i myślę że da im to miejsce w top 5.
Zastanawia mnie tylko ta sprawa z Doyen sport, oni napewno będą działać z tym Mr Bee wewnątrz Milanu.
Od dzisiaj ta grupa nie może działać na takich zasadach jak zawsze dlatego myślę że Milan z jednej strony robi dobrze bo te młode talenty powinny przjyść tylko że też będą odchodzić bo Doyen musi na czymś też zarabiać.
Kibice Milanu są podjarani i słusznie bo w końcu coś ruszyło, raczej gorzej nie będzie ale czy Milan zostanie klubem jak Porto? co rok dwa myślicie że będą sprzedawać tego najważniejszego lub nawet dwóch? i większość kasy weźmie Doyen?a potem znowu to samo?
Zastanawia mnie tylko ta sprawa z Doyen sport, oni napewno będą działać z tym Mr Bee wewnątrz Milanu.
Od dzisiaj ta grupa nie może działać na takich zasadach jak zawsze dlatego myślę że Milan z jednej strony robi dobrze bo te młode talenty powinny przjyść tylko że też będą odchodzić bo Doyen musi na czymś też zarabiać.
Kibice Milanu są podjarani i słusznie bo w końcu coś ruszyło, raczej gorzej nie będzie ale czy Milan zostanie klubem jak Porto? co rok dwa myślicie że będą sprzedawać tego najważniejszego lub nawet dwóch? i większość kasy weźmie Doyen?a potem znowu to samo?
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
http://www.acmilan.com.pl/news/70-100-m ... cato-12378
Zapowiada się ciekawe mercato
My zbudowaliśmy drużynę w ciągu jednego mercato za 100 mln, ale takie coś udaje się raz na 10 lat, że wymienia się trenera, połowę składu i wszystko zaczyna od razu hulać. Fajnie, niech się dzieje. To powinno zmotywować naszych do czujności, bo zazwyczaj takie długie okresy dominacji trwają 4-5 lat. Dlatego przed naszymi duże wyzwanie, żeby umiejętnie odmładzać skład bez straty pozycji hegemona własnego podwórka.
Zapowiada się ciekawe mercato

My zbudowaliśmy drużynę w ciągu jednego mercato za 100 mln, ale takie coś udaje się raz na 10 lat, że wymienia się trenera, połowę składu i wszystko zaczyna od razu hulać. Fajnie, niech się dzieje. To powinno zmotywować naszych do czujności, bo zazwyczaj takie długie okresy dominacji trwają 4-5 lat. Dlatego przed naszymi duże wyzwanie, żeby umiejętnie odmładzać skład bez straty pozycji hegemona własnego podwórka.
- Dizzee
- Interista
Ze względu na zakaz brania udziału stron trzecich w transferach, obowiązujących we Włoszech, Doyen ma wypożyczać piłkarzy do Milanu w całości należących do nich, a w przypadku, gdy kwestia praw będzie się rozkładać dajmy na to 20%klub X, 80% Doyen, Milan będzie płacił 20% klubowi X za wykup a na przykład procent za zawodnika należący do Doyen zostanie odroczony bądź rozłożony na raty etc. Może się stać tak, że Milan stanie się oknem wystawowym Doyen albo, że Doyen będzie wpychał im zawodników do których posiadają prawa.sebatiaen pisze:100 mln euro podobno mają do wydania mediolańczycy w letnie mercato.
Di Marzio pisze:The Doyen group also appears to have given their approval to loan players for two years for free (players of the caliber of Falcao).
Ogólnie, to ten Bee jest strasznie podejrzanym typem i równie dobrze, może zrobić z Milanu potęgę pokroju Realu, okno wystawowe w rodzaju Porto, albo wprowadzić klub w jeszcze większy syf jak było to z Malagą.
Tak jak pisałem wyżej, w komentarzach pod tekstem z acmilan.com.pl, walka o Scudetto :-D
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Jak by nie było to Serie A jak i sam Juventus potrzebują silnych rywali we własnej lidze i mam tutaj na myśli przede wszystkim silne obie drużyny z Mediolanu...dla Serie A nie muszę pisać jakie będą korzyści...dla Juve będzie to z pewnością dobre bo cały czas be musiało być skoncentrowane a pojedynki z silnymi rywalami będzie procentowało w Europie...z tymi buńczucznymi zapowiedziami w postaci 70-100 mln na mercato to uważałbym bo przypominają mi się czasy Gigliego i Blanca, którzy też przebąkiwali o takich sumach a potem wywrotka szrotu przyjechała do Juve..silny Mediolan w końcu będzie - to nie ulega wątpliwości ale raczej nie w ciągu 2-3 lat...niestety !

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
http://weszlo.com/2014/08/20/third-part ... zywistosci
Szukałem jakichś informacji o tym całym Doyen i po tym co znalazłem na Weszło mam wrażenie, że Milan trafia z deszczu pod rynnę...
Szukałem jakichś informacji o tym całym Doyen i po tym co znalazłem na Weszło mam wrażenie, że Milan trafia z deszczu pod rynnę...
- Hypeman
- Juventino
Różnica między Juventusem a Milanem jest taka że my wiemy jaką rolę odgrywa rozwój infrastruktury a tamci dalej cisną się razem z Interem na San Siro i myślą że paru zawodników za duże pieniądze wyciągnie ich z bagna.
- Alex96
- Juventino
http://fangol.pl/view/96862/plany-noweg ... u-ac-milanHypeman pisze:Różnica między Juventusem a Milanem jest taka że my wiemy jaką rolę odgrywa rozwój infrastruktury a tamci dalej cisną się razem z Interem na San Siro i myślą że paru zawodników za duże pieniądze wyciągnie ich z bagna.
- MCL
- Juventino
"Plany"
Plany to my mieliśmy przed farsopolli. Za jakieś 6-8 lat może te plany staną się rzeczywistością. Jeśli naturalnie będzie hajs.
Plany to my mieliśmy przed farsopolli. Za jakieś 6-8 lat może te plany staną się rzeczywistością. Jeśli naturalnie będzie hajs.
http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty 

- pumex
- Juventino
Co to są za bzdury? Niby chodzi między innymi o Falcao czy Felipe Andersona, tylko chyba nikt z autorów tych głupot nie wziął pod uwagę, że TPO jest w Italii czy Francji nielegalne, więc nie wiem jakim prawem to całe Doyen, będące już teraz jedynie pośrednikiem reprezentującym interesy wspomnianej, miałby za friko rozporządzać ich kartami zawodniczymi należącymi obecnie w całości do Lotito i do Rybolowlewa. Wypożyczenie za frajer na dwa lata - a to dobre :lol:Dizzee pisze:Di Marzio pisze:The Doyen group also appears to have given their approval to loan players for two years for free (players of the caliber of Falcao).
I serio takie cuś wyszło spod palców Di Marzio? Już pomijając, że agentem Falcao jest Jorge Mendes, a nie ktoś z ramienia Doyen.
- sebatiaen
- Juventino
Mendes podobno ściśle współpracuje z tą grupą.
Nie mniej jednak masz rację Pumexie, takie głupoty ten Di Marzio wygaduje że szkoda gadać, już widzę jak Lazio czy Monaco oddają takich zawodników, do tego dwa dni temu zabroniono taktyk jakie stosuje ta grupa.
Nie dajmy się zwariować:)
Nie mniej jednak masz rację Pumexie, takie głupoty ten Di Marzio wygaduje że szkoda gadać, już widzę jak Lazio czy Monaco oddają takich zawodników, do tego dwa dni temu zabroniono taktyk jakie stosuje ta grupa.
Nie dajmy się zwariować:)
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 39 razy
De Sciglio prokuruje karnego w pierwszej minucie i wylatuje z boiska za czerwo,świetny początek
Komedia trwa w najlepsze. Wyrok w tym meczu na razie odroczony, bo na wysokości zadania stanął najlepszy zawodnik Milanu w ostatnim czasie, Diego Lopez.