Polityka
- Krystek
 - Juventino

Samolot zestrzelono rakietą w której posiadaniu jest tylko rosyjskie wojsko, na pewno nie separatyści, oni nie daliby rady zestrzelić samolotu na wysokości 10 km, maksymalnie 6.
Moim zdaniem jeszcze gorszą sytuacją jest atak izraela na strefę gazy.
Wszystkie ostatnie wydarzenia i sytuacja polityczno-ekonomiczna na świecie układają się w jedną całość i niestety wojna światowa jest coraz bardziej prawdopodobna
Jak zawsze za wszystkim stoją żydzi(pewnie zostanę uznany za oszołoma i antysemitę, ale ja tylko stwierdzam jak jest) i boję się o przyszłość.

Moim zdaniem jeszcze gorszą sytuacją jest atak izraela na strefę gazy.
Wszystkie ostatnie wydarzenia i sytuacja polityczno-ekonomiczna na świecie układają się w jedną całość i niestety wojna światowa jest coraz bardziej prawdopodobna
Jak zawsze za wszystkim stoją żydzi(pewnie zostanę uznany za oszołoma i antysemitę, ale ja tylko stwierdzam jak jest) i boję się o przyszłość.
Forza Juve!
						- deszczowy
 - Juventino

Skąd to info? BUK-i mają i Rosjanie, i separatyści.Krystek pisze:Samolot zestrzelono rakietą w której posiadaniu jest tylko rosyjskie wojsko.
- Lucas87
 - Juventino

GW oficjalnie nie wie co się stało, a Komorusowski całe zdarzenie określił słowami: "tragiczny w skutkach wypadek".rad pisze:Nie wiem czy to dobry temat na tego rodzaju dyskusję, ale po tym jak się okaże, że to separatyści zestrzelili samolot na Ukrainie z ponad 290 osobami na pokładzie, mam nadzieję, że ktoś od ręki zrobi z nimi porządek i obarczy zarzutem ludobójstwa.
Napisał Leszek BubelKrystek pisze:Jak zawsze za wszystkim stoją żydzi(pewnie zostanę uznany za oszołoma i antysemitę, ale ja tylko stwierdzam jak jest)
- pan Zambrotta
 - Juventino

ewa wojciak wykopana w końcu z teatru dnia ósmego w poznaniu. Jest jeszcze nadzieja w narodzie, skoro pokazuje, gdzie jest miejsce tzw. postępowej inteligencji. Ktoś mi powie ile głosów zebrało to lewackie truchlo w ostatnich wyborach?

- Karowiew
 - Juventino

Zdaje się, że 3642 głosy.

"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
						- Alex96
 - Juventino

Przyznam ze wczesniej umknela mi ta informacja.Vimes pisze:Czy w związku ze zrobieniem laski Amerykanom minister Sikorski weźmie udział w "Marszu Szmat"? Ciekawi mnie również czy z tytułu zrobienia laski przez ministra wzrosło nasze PKB? Jeżeli nie wiedzieliście to teraz wlicza się do niego dochody z prostytucji, sprzedaży narkotyków i przemytu.
Ty tak na serio z tymi narkotykami itd?
- Vimes
 - Juventino

Oczywiście, że na serio: "Prostytucja, narkotyki, przemyt: Dochody z tych profesji będą częścią PKB. GUS będzie musiał je zliczyć". Najbardziej podoba mi się fragment mówiący o rachmistrzach GUS ruszających do salonów masażu 
. Przy okazji mogliby też odwiedzić ministerstwo spraw zagranicznych i zapytać o cenę zrobienia laski przez ministra Sikorskiego 
.

- Ouh_yeah
 - Qualità Juventino

Trudno byłoby nie podciągnąć tak wielkiego wydarzenia, jak wyrzucenie Legii z LM, pod politykę, więc długo nie musieliśmy czekać. PiSmeni szybko doszli do tego, że to wszystko wina Tuska, a postępowy portal Lisa najpierw wygarnął PiSmenom, żeby tuż obok wrzucić tekst, w którym stwierdzają, że kierowniczka drużyny nie jest winna dlatego, że jej praca polega na dopilnowaniu takich właśnie spraw, ale dlatego, że jest kobietą. Ubaw po pachy  

- Vimes
 - Juventino

Tak a propos tego, co powyżej napisał Ouh_yeah. Po tym, jak dla przypodobania się władzy/sitwie Hajdarowicz rozwalił starą redakcję "Rzepy" i "Uważam Rze" przez jakiś czas kupowałem dwa nowe tygodniki, które z tego powstały, czyli "Do Rzeczy" i "W Sieci". Ten pierwszy tygodnik bardziej przypadł mi do gustu, bo trzyma naprawdę dobry poziom. Natomiast "W Sieci" to bracia Karnowscy postawili sobie za cel dorównanie poziomem partyjnego pałkarstwa i buractwa Tomaszowi Lisowi i jego "Newsweekowi", z tą drobną różnicą, że o ile Lis jest pałkarzem Platformy to oni będą dla odmiany pałkarzami PiS. Moim zdaniem, "Newsweek" i natemat.pl oraz "W Sieci" i wpolityce.pl są jak dwie strony tego samego medalu. Pierwsi nawet jakby złapali Tuska za rękę na kradzieży to powiedzą, że to nie jego ręka, a drudzy obwinią go nawet o odpadnięcie Legii z Ligi Mistrzów. Kompletne zaczadzenie obu stron. Obie strony tylko w jednej kwestii potrafią porozumieć się natychmiast i bez problemu, mianowicie w tym, żeby Korwina nie wpuszczać do TVP. W tej sprawie to PiS nie dość, że dogadał się z Platformą to również doszedł do porozumienia z palikociarnią, której prezes Jarosław nawet nie podaje ręki. W końcu wizerunek jedynej partii antysystemowej nie może być zagrożony, a o tym, że PiS zgarnia prawie 24 mln złotych subwencji z budżetu państwa rocznie to trzeba przemilczeć, bo do antysystemowego wizerunku to nie pasuje.
EDIT

Napisałem post w temacie "Polityka" wylogowałem się z forum i przywitała mnie taka reklama. Przypadek czy googlowska inwigilacja? W ogóle można jakoś wyłączyć to profilowanie reklam w zależności od tego jaką stronę ostatnio odwiedziłem?

EDIT

Napisałem post w temacie "Polityka" wylogowałem się z forum i przywitała mnie taka reklama. Przypadek czy googlowska inwigilacja? W ogóle można jakoś wyłączyć to profilowanie reklam w zależności od tego jaką stronę ostatnio odwiedziłem?
- Michael900
 - Juventino

Vimes pisze: W ogóle można jakoś wyłączyć to profilowanie reklam w zależności od tego jaką stronę ostatnio odwiedziłem?
Albo AdBlock, albo zrezygnowanie z google na rzecz innej wyszukiwarki. Ale to i tak nie jest w 100 % skuteczne.
- Ouh_yeah
 - Qualità Juventino

Czyli za dwa lata w Newsweeku ból dupy, bo W Sieci dostaje reklamy Lasów Państwowych czy czegoś innego, opłacane z budżetu?  

Swoją drogą, to jeden z moich ulubionych sposobów na wydawanie publicznych pieniędzy.

Swoją drogą, to jeden z moich ulubionych sposobów na wydawanie publicznych pieniędzy.

- Vimes
 - Juventino

Aktualnie to Karnowscy bardziej zazdroszczą "Wyborczej" niż "Newsweekowi": "Czwartkowa „Gazeta Wyborcza”: SIEDEMNAŚCIE reklam opłaconych ze środków publicznych. I CZTERY (małe) reklamy komercyjne". Akurat w tej kwestii uważam, że mają słuszność, bo już chyba tylko największe lemingi nie widzą, że "Wyborcza" jest de facto agencją PR rządu Platformy.Ouh_yeah pisze:Czyli za dwa lata w Newsweeku ból dupy, bo W Sieci dostaje reklamy Lasów Państwowych czy czegoś innego, opłacane z budżetu?
Najbardziej zagorzali dziennikarze "Wyborczej" mogą liczyć nawet na rządową posadkę, czego przykładem jest Marcin Wojciechowski, który został rzecznikiem ministra od robienia laski: "Kolejny dziennikarz "Gazety Wyborczej" rzecznikiem MSZ". Poprzedni rzecznik Marcin Bosacki też był dziennikarzem "Wyborczej", a teraz jest ambasadorem w Kanadzie.
Zresztą jeżeli ktoś miał jeszcze jakieś wątpliwości to taśmy prawdy pokazują jak Platforma wykorzystuje rządową kasę do wspierania mediów wspomagających ją w kreowaniu matriksa:
Potwierdzenie tego, że są "dobre" media, którym rząd i spółki skarbu państwa mają dawać reklamy i "niedobre" media, którym kasy dawać nie wypada. Demokracja i pluralizm mediów w III Rzeczpospolitej, którą chyba lepiej byłoby nazywać PRL bis.Jacek Krawiec (prezes PKN Orlen): Chłopaki są sprytne, <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, albo mają więcej czasu, albo mniej przyzwoitości, mi nie wpadło do głowy przez sześć lat, a tu <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, jeszcze Klesyk [prezes PZU - red.] <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, wiesz, że on "wSieci" ogłoszenia daje?
Paweł Graś: No widziałem właśnie.
Jacek Krawiec: Ja mówię: "co ty, <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>!?". A on, że to klienci potencjalni. Wiesz, już się ustawiają, <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, media, już widać.
Paweł Graś: Tak, tak, prokuratura też już widać coraz dziwniejsze werdykty wydaje, już czeka, patrzy na sondaże.
Źródło
- deszczowy
 - Juventino

A Joanna Kluzik-Rostkowska publikowała w "Tygodniku Solidarność" i tam poznała JarKacza. Dziś jest ministrą od edukacji. Twój argument jest inwalidą.Vimes pisze: Potwierdzenie tego, że są "dobre" media, którym rząd i spółki skarbu państwa mają dawać reklamy i "niedobre" media, którym kasy dawać nie wypada. Demokracja i pluralizm mediów w III Rzeczpospolitej, którą chyba lepiej byłoby nazywać PRL bis.
- Lucas87
 - Juventino

Apropo inwalidy. Tutaj taki jeden, który na współczucie nie zasługuje wcale... http://natemat.pl/112967,to-ja-zabralem ... -starszych
:evil:

:evil:
- Alex96
 - Juventino

Co wiadomo nie od dzis, a ładnych nastu lat...Vimes pisze: Potwierdzenie tego, że są "dobre" media, którym rząd i spółki skarbu państwa mają dawać reklamy i "niedobre" media, którym kasy dawać nie wypada. Demokracja i pluralizm mediów w III Rzeczpospolitej, którą chyba lepiej byłoby nazywać PRL bis.
Deszczowy to napisal jakiegos posta z sensem wogole?