Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2017, 21:35

Vincitore pisze:
Alexinhio-10 pisze:Widze ze w kazdym okienku musimy pozyskac zawodnika, ktorego pozniej bedziemy sie chcieli pozbyc.

Za Bonusa kupujemy niemca :rotfl:
Źle to interpretujesz. Za Bonucciego wprowadzamy Ruganiego, Höwedes wskoczy w hierarchii na miejsce Ruganiego z zeszłego sezonu - 4/5 obrońca.

Świetny transfer, jest uniwersalny jak Caceres, do tego mistrz świata, z niemieckim DNA. Czekam na progres, bo póki co Marotta wlał w wywiadzie nadzieję, ale szczegółów transakcji nie widać.

Liczę, że będzie starterem na prawej obronie, a na ŚO tylko z konieczności.
Rugani powinien byc wprowadzany za Chielliniego, a nie Bonusa.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2017, 21:40

Baczu pisze:
jakku1 pisze:Nie mamy innego pilkarza na prawej stronie, ktory moze zagrac i na prawym wahadle i na prawym skrzydle.
Bernardeschi za Sousy w Fiorentinie grał na wahadle bardzo często, właściwie to była jego główna pozycja za kadencji Portugalczyka.
A slusznie! Zupelnie zapomniałem, ale faktycznie Bernardeschi moze grać na prawym wahadle, aczkolwiek nie wiem czy czuje sie dobrze na tej pozycji.

Niemniej, byloby to jakies rozwiazanie, pytanie tez brzmi czy Allegri widzi tam Bernardeschiego - jesli tak, to faktycznie, konstrukcja ktora przedstawilem wyzej ma sens.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2017, 22:08

Proszę o wytłumaczenie czemu tak dużo użytkowników narzeka na brak sprowadzenia jakiegokolwiek PO ?

Zakładam, że MDS to jest gracz do podstawy (utwierdzę się jak do 3-4 kolejki nie będzie grał w 1 składzie - czyli powolne wprowadzanie do składu) na przestrzeni ostatnich lat mieliśmy dwóch trenerów, którzy jak mieli "swoich" zawodników to robili z nimi cuda.

Zakładam też, że Asa w tym okienku nie odejdzie, a przyjdzie jedynie Howedes, który jak (kolejne założenie) mówicie jest na tyle uniwersalny, że zagra i na boku i w środku. Poziomem chyba też jakoś nie odstaje, dodatkowo będzie raczej tani w utrzymaniu.

Te wszystkie założenia (hehe) mają swoje uzasadnienie w tym, że z jakiś przyczyn nie przyjdzie do nas Spinazola. Asamoah ma rok do końca kontraktu, zna Juve, na ligę wystarczy, a obecnie raczej nie ma dostępnych zawodników, którzy mogliby konkurować z Sandro. Z tych przyczyn nie opłaca nam się sprzedawać Asy. Szczególnie, że na LO szukamy tylko zmiennika.

Chciałbym jedynie pozbyć się Cuadrado i w jego miejsce niech przyjdzie Keita :pray:

Jeżeli wszystko by wypaliło jak opisałem powyżej, to na prawdę mamy bardzo równy skład, który nadal ma duże doświadczenie w obronie. Ponadto będziemy mieli na prawdę topowy atak - porównywalny z ManU, Bayernem, Realem, Barceloną i PSG. I co najważniejsze. W obecnym sezonie będziemy mieli na tyle uniwersalną mieszankę młodości z doświadczeniem, gdzie na każdej pozycji będzie po 2 graczy (no może poza Igłą, ale każdy zespół ma swojego Lewego czy Lukaku :prochno: ) że już nie będzie świętych krów w zespole i mam nadzieję, że przerodzi się to w zdrową rywalizację w drużynie.

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2017, 22:15

Ja wiem, że Lichy został skreślony przez znafców JP, ale przebija on MDS i Spinazzolę w defensywie. Przy takim Coście można ograniczyć jego wypady i wtedy kondycyjnie da radę. Zresztą z przodu jest często bezproduktywny.
MDS pewnie będzie rotowany z Lichym. Szkoda, że znowu mamy jedną pozycję słabiej obstawioną, jak co roku.
Tak czy inaczej, patrząc na nasze finanse i pozycję, Marotta z Paraticim robią robotę. Pomyśleć, że finansowo rywalizujemy z Tottenhamem :roll:

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2017, 22:17

Pjanic też nie ma zastępstwa........ za Igłę powinien być Schick ! szkoda go jak........ to będzie TOP! i to niebawem.

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
kawek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2017, 22:20

MishaAveJuve pisze:Pjanic też nie ma zastępstwa........ za Igłę powinien być Schick ! szkoda go jak........ to będzie TOP! i to niebawem.
Ale na pewno nie jest wart 38 mln do których już niby doszła licytacja optymistyczne jest to że został powołany na mecz z Viola więc może zaczeka na nas rok :)

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2017, 22:27

MishaAveJuve pisze:Pjanic też nie ma zastępstwa.........
Jak to nie ma? Jak Bentancur ma się do czegoś nadawać to właśnie do takiej roli jaką ma Pjanić. A, że nie jest to doświadczone zastępstwo to już inna kwestia.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2017, 22:35

Szikit pisze:Ja wiem, że Lichy został skreślony przez znafców JP, ale przebija on MDS i Spinazzolę w defensywie. Przy takim Coście można ograniczyć jego wypady i wtedy kondycyjnie da radę. Zresztą z przodu jest często bezproduktywny.
MDS pewnie będzie rotowany z Lichym. Szkoda, że znowu mamy jedną pozycję słabiej obstawioną, jak co roku.
Tak czy inaczej, patrząc na nasze finanse i pozycję, Marotta z Paraticim robią robotę. Pomyśleć, że finansowo rywalizujemy z Tottenhamem :roll:
Ciężko nie być skreślonym jeśli ostatni argument za pozostaniem Szwajcara w Juve jest już dawno nieaktualny.

mzm

Dortmundczyk
Dortmundczyk

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2017, 22:54

RoyM pisze:Howedes to przeciętniak, który jednak może grać na bokach obrony, gdzie jest jeszcze gorszy (boczny obrońca i prawie 1,90 - to nie ma prawa funkcjonować). Na ławkę jednak spoko taki gracz - dobry transfer jeśli nie zapłacicie więcej niż 20 mln.
Sam jesteś przeciętniak. Howedes to bardzo dobry zawodnik i byłbym skłonny sporo postawić, że nie będzie siedział na żadnej ławce, tylko grał na PO w pierwszym składzie.

panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2017, 23:01

Ein pisze:Jeżeli wszystko by wypaliło jak opisałem powyżej, to na prawdę mamy bardzo równy skład, który nadal ma duże doświadczenie w obronie. Ponadto będziemy mieli na prawdę topowy atak - porównywalny z ManU, Bayernem, Realem, Barceloną i PSG. I co najważniejsze. W obecnym sezonie będziemy mieli na tyle uniwersalną mieszankę młodości z doświadczeniem, gdzie na każdej pozycji będzie po 2 graczy (no może poza Igłą, ale każdy zespół ma swojego Lewego czy Lukaku :prochno: ) że już nie będzie świętych krów w zespole i mam nadzieję, że przerodzi się to w zdrową rywalizację w drużynie.
United ma topowy atak? Coś mnie ominęło w tym oknie? Z tego co wiem, to mają tam niesprawdzonego w Europie murzyna, Mkhitaryana, który pewnie na wiosnę zgubi formę, a do tego Martiala, który od przyjścia do jej Anglii nie widział, Matę i Lingarda. A, zapomniałem o Rashfordzie. W każdym razie sporo w nim przeciętniaków jak na topowy atak.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2017, 23:07

panlider pisze:
Ein pisze:Jeżeli wszystko by wypaliło jak opisałem powyżej, to na prawdę mamy bardzo równy skład, który nadal ma duże doświadczenie w obronie. Ponadto będziemy mieli na prawdę topowy atak - porównywalny z ManU, Bayernem, Realem, Barceloną i PSG. I co najważniejsze. W obecnym sezonie będziemy mieli na tyle uniwersalną mieszankę młodości z doświadczeniem, gdzie na każdej pozycji będzie po 2 graczy (no może poza Igłą, ale każdy zespół ma swojego Lewego czy Lukaku :prochno: ) że już nie będzie świętych krów w zespole i mam nadzieję, że przerodzi się to w zdrową rywalizację w drużynie.
United ma topowy atak? Coś mnie ominęło w tym oknie? Z tego co wiem, to mają tam niesprawdzonego w Europie murzyna, Mkhitaryana, który pewnie na wiosnę zgubi formę, a do tego Martiala, który od przyjścia do jej Anglii nie widział, Matę i Lingarda. A, zapomniałem o Rashfordzie. W każdym razie sporo w nim przeciętniaków jak na topowy atak.
Zlatan.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2017, 23:09

jakku1 pisze:Howedes z taktycznego punktu widzenia pozwoli nam na plynne przechodzenie w trakcie meczu z 4231 do 352 i o to dokladnie chodzi w tym transferze. Chociaz, tutaj pojawia sie w takim razie sugesia, ze Cuadrado zostanie w druzynie na przyszly sezon, bo takie roszady maja tylko sens z Kolumbijczykiem w kadrze. Nie mamy innego pilkarza na prawej stronie, ktory moze zagrac i na prawym wahadle i na prawym skrzydle.
Mamy. Jest nim Bernardeschi. Tylko zastanawiam się kto miałby w tym układzie przechodzić do środka pomocy?

Jeśli Höwedes ostatecznie do nas trafi to obstawiam, że Allegri zrobi z niego podstawowego prawego obrońcę. Przy tak ofensywnym - jak na standardy Juve - 4231, jakoś przeczuwałem, że możemy chcieć na te miejsce stopera z doświadczanego w grze na boku. Zresztą widać to było już po tym jak chętnie Max stosował ustawienie z Barzaglim i Alvesem na prawym skrzydle. Skoro w pomocy nie mamy typowego defensywnego pomocnika to takie rozwiązanie może mieć sens. Mam tylko nadzieję, że oznacza to odstawienie Mandzukicia-skrzydłowego na boczny tor. Costa jest zbyt dobry żeby siedzieć na ławce, a Bernardeschi zbyt drogi i utalentowany żeby zaprzepaścić taki transfer.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2017, 23:12

wojczech7 pisze:
panlider pisze:
Zlatan.
To ten, który będzie się rehabilitował do zimy, a poźniej jak zacznie wracać do formy to sezon się już skończy? :lol:

panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2017, 23:21

Czyli jednak mnie coś ominęło, bo nie wiedziałem, że z nim w końcu przedłużyli ten kontrakt :prochno:
Tak czy inaczej, ze względów wskazanych przez kolegę powyżej, nadal nie nazwałbym ataku MU topowym. Przy formacjach ofensywnych Realu, PSG czy naszej i Bayernu wygląda po prostu biednie.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2017, 23:25

A Roberto Renga uważa, że Keita jest gotowy przesiedzieć cały sezon przed telewizorem żeby trafić do nas :think:

Zablokowany