Mercato (Lato 2016)
- Wicior
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
I takie posty trzeba promować. Za dużo płaczu bo nie ma Isco czy Draxlera.mibor pisze:Mercato zamknięte, czas na zgranie ekipy, dopasowanie taksy pod obecny skład i zobaczymy jak to ruszy.
Mercato mimo lamentu gimbazy oceniam dość pozytywnie, wierze że cały czas bedziemy bić się o scudetto.Martotte i Maxa zaczne oceniać po rundzie Jesiennej. Strach patrzec co się porobiło na forum, przyszedł Max była wielka gównoburza... placze lament, co osiagnal widzielismy, teraz placz ze przyszedl hernanes a nie Isco czy Draxler... Dajmy im czas... oceniajmy po wynikach, coraz mniej chce sie tu wchodzic czytajac płacze i stękania płaczących Panienek z gimbazy...
Przyszedł Hernanes, który daje dość bogaty wachlarz doświadczenia i umiejętności. Jeśli Max na niego postawi to chłopak się odbuduje.
Ocenie to mercato i grę po pierwszej rundzie. Jestem dobrej myśli i wydaje mi się, że gdy już maszyna zatrybi (a myślę, że nie będzie to więcej jak 10 spotkań) zaczniemy grać fajny widowiskowy i ofensywny futbol.
- Harni10
- Juventino
Co z tego, że z rokiem do końca kontraktu ? Akurat w ich przypadku nie miało to nic do znaczenia. Gdyby to był ostatni dzień okienka i nikt inny by się nie zgłaszał to wtedy można byłoby negocjować, a tak to jak nie my to kto inny wyłożyłby taką kasę na stół.rufi8 pisze: Do tego przepłaceni Dybala i Alex Sandro, bo to pilkarze z rokiem do końca kontraktów.
- FelekJUVE
- Juventino
Dokładnie! Widzę, że niektórzy żyją jeszcze w 20 wieku! Ludzie rynek w footballu już dawno się zmienił. Co za różnica czy gość ma rok kontraktu czy 4 lata? Jeśli jest pożądany na rynku to jak nie my to kto inny by zapłacił. Prosta piła. I tak zapłaciliśmy za nich grosze. Zobaczcię koszt Martiala, który w sumie nic wyjątkowego nie zrobił a na jego zakup poszło 80 mln :lol:Harni10 pisze:Co z tego, że z rokiem do końca kontraktu ? Akurat w ich przypadku nie miało to nic do znaczenia. Gdyby to był ostatni dzień okienka i nikt inny by się nie zgłaszał to wtedy można byłoby negocjować, a tak to jak nie my to kto inny wyłożyłby taką kasę na stół.rufi8 pisze: Do tego przepłaceni Dybala i Alex Sandro, bo to pilkarze z rokiem do końca kontraktów.
EDIT: Większość tu płacze jak małe panienki a my nawet w 60% jeszcze nie widzielismy na boisku najsilniejszej 11!!! Jak już się drużyna wyklaruje to będzie PETARDA!!
- LordJuve
- Juventino
No dobra, ale to się rozkłada na kilka transakcji i tego tak nie widać. Natomiast zakup jednej gwiazdy za 50-60 mln to dla Marotty rzecz niewykonalna.Virgil pisze: 52 mln wyrzucone lekką ręką
Najsmutniejsze w tym wszystkim jest to, że facet reprezentował klub, który nie tylko od lat dominuje w swojej lidze, ale jest aktualnym finalistą LM.rufi8 pisze:Podejrzewam, że Józek w pewnym momencie dobrze wiedział, że nie uda mu się sprowadzić treqa z Topu, więc należało robić wszystko w kierunku przejścia na 4-3-3.
Cholera, jeśli nie teraz, to kiedy?

- mibor
- Juventino
Niezadowolony z czego? ze 2 mecze przegralismy bo wypadło nam kilku podstawowych grajków i mamy niezgrany skład? Psioczycie praktycznie na Marotte rok w rok, a jakos jego transfery to w 80% strzały w 10... Uważasz ze ,,Mądre" jest ocenianie ruchow transferowych po 2 meczach? i tym jak jeszcze druzyna nie zagrala w optymalnym zestawieniu ? Głupio i gimbazowo jednak wypada twój tok myślenia :lol:Virgil pisze:Tak czyli nie można mieć wątpliwości i być nie zadowolonym ? Szczególnie w obliczu tego co sam Marotta mówił.mibor pisze:Mercato zamknięte, czas na zgranie ekipy, dopasowanie taksy pod obecny skład i zobaczymy jak to ruszy.
Mercato mimo lamentu gimbazy oceniam dość pozytywnie, wierze że cały czas bedziemy bić się o scudetto.Martotte i Maxa zaczne oceniać po rundzie Jesiennej. Strach patrzec co się porobiło na forum, przyszedł Max była wielka gównoburza... placze lament, co osiagnal widzielismy, teraz placz ze przyszedl hernanes a nie Isco czy Draxler... Dajmy im czas... oceniajmy po wynikach, coraz mniej chce sie tu wchodzic czytajac płacze i stękania płaczących Panienek z gimbazy...
Oczywiście można też nie widzieć że nie mamy zmienników w tym żadnego dla Dybali.
Przecież nikt tutaj źle Juve nie życzy, przyszedł Hernanes i będę mu źle życzył wręcz przeciwnie. Nadal mamy silną drużynę ale chyba nie o to w tym mercato chodziło
Właśnie takie teksty jak Twoje są niczym z gimbazy....więc odpuść sobie to zgrywanie mędrca, co głupio to wygląda.
Juve, storia di un grande amore
- mibor
- Juventino
Bukol87 pisze:Widzę, że po dwóch porażkach i braku pojedynczych wzmocnień o wartości powyżej 50mln Euro na Juvepoland zdymisjonowano już każdego członka zarządu.
Jak ja lubię czytać takie farmazony:)

Juve, storia di un grande amore
Nic sobie nie racjonalizuje. Ja nie pieje przecież z zachwytu nad nim. Nie uważam po prostu, by jego przyjście było powodem do takiej histerii, jaka miała/ma tu miejsce. Robicie z Hernanesa piłkarza pokroju Padoida ( z całym szacunkiem do niego ), a to trochę nie fair, bo talentu brazylijczykowi odmówić nie można ( dlatego przytoczyłem, co było parę sezonów temu ). Pytanie, czy da radę powrócić do najwyższej dyspozycjiLordJuve pisze:Przepraszam, ale takie argumenty są głupie. Co z tego, że N-lat temu bardzo chcieliśmy jakiegoś zawodnika? Czas płynie, świat się zmienia a piłkarze stają się coraz starsi i coraz gorsi.fazzi pisze: Poza tym, jeszcze perę sezonów temu, każdy tu dałby się pokroić za Hernanesa w Juve.
Racjonalizujesz sobie ten transfer i tyle.
The time is gone, the song is over

Ostatnio zmieniony 01 września 2015, 11:51 przez fazzi, łącznie zmieniany 1 raz.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- rufi8
- Juventino
A kto Marrotcie kazał sprowadzać akurat tych zawodników. Ja bym nie pogardził Kurzawą, który jednak kosztował PSG ciut mniej od naszego Sandro. Taki Willems czy inny Amavi to też nie ogórki a sporo tańsi od naszego Brazola. Zamiast Dybali brałbym Berardiego i na pewno byśmy na tym też źle nie wyszli, a kasy w sakiewce pozostałoby sporo więcej.Harni10 pisze:Co z tego, że z rokiem do końca kontraktu ? Akurat w ich przypadku nie miało to nic do znaczenia. Gdyby to był ostatni dzień okienka i nikt inny by się nie zgłaszał to wtedy można byłoby negocjować, a tak to jak nie my to kto inny wyłożyłby taką kasę na stół.rufi8 pisze: Do tego przepłaceni Dybala i Alex Sandro, bo to pilkarze z rokiem do końca kontraktów.
Ale problem tkwi nie w transferach Dybali i Alexa tylko w tym, że Mandzukić, Zaza czy Hernanes nie sprawią, że wskoczymy o level wyżej, a pomyśleć ile mogliśmy zaoszczędzić na tych transferach.
- D-Rose
- Juventino
A wiedząc jakie zycie jest przewrotne to ci sami co dzis jecza i zwalniaja caly zarząd beda za pol roku całowac stópki.Bukol87 pisze:Widzę, że po dwóch porażkach i braku pojedynczych wzmocnień o wartości powyżej 50mln Euro na Juvepoland zdymisjonowano już każdego członka zarządu.
Jak ja lubię czytać takie farmazony:)

- Maku
- Juventino
Virgil pisze:A Berardi siedzi sobie w Sassusolo, a byłby idealny bo mógłby grać właśnie na AMie i na skrzydle w 4-3-3.![]()
Ile jeszcze będziecie ględzić o tym Berardim? :roll:rufi8 pisze:Zamiast Dybali brałbym Berardiego i na pewno byśmy na tym też źle nie wyszli, a kasy w sakiewce pozostałoby sporo więcej.
Przecież chcieliśmy go wziąć, ale on sam zdecydował, że woli zostać jeszcze na ten sezon w Sassuolo.

- Tengen
- Juventino
Niezła pompa z tego spamu z bravo girl
Nie powiem, nie było na pewno idealnie w tym okienku, ale opinie pasujące często do "humoru z zeszytów szkolnych". Ludzie, czy wam nie żal zdrowia? Wkurzać na poważnie można się jak za powiedzmy dwa miechy będzie kaszana, a nie teraz. Rozumiem pretensje o fail z 3/4, ale żeby jechać po czym się da w tym mercato? "Ten dobry, ale przepłacony, ja bym wziął tego i tego" :facepalm2: Wyliczanie Dybali jako jedynego kreatywnego też propsy za to
Tak jak niektórzy pisali - trochę optymizmu
Forza! :juve:

Tak jak niektórzy pisali - trochę optymizmu

Forza! :juve:
- wagner
- Juventino
To Mercato można oceniać tuż po zamknięciu okna transferowego, jednak może nie mieć ono nic wspólnego z rzeczywistością. W mojej ocenie transfery przeprowadzane w tym roku (te do klubu jak i z) być może nie pozwolą nam zdobyć po raz 5 z rzędu mistrzostwa Włoch, ale po jego ewentualnej utracie, możliwe będzie ponowne zdobywanie kolejnych mistrzostw serią, właśnie dzięki temu okienku.
Dobrze, że to już koniec. Niektórzy może odpoczną od tego tematu, bo ten rok przebił chyba wszystkie poprzednie, a nie służyło to ani tym użytkownikom, ani całemu forum mam wrażenie.
Dobrze, że to już koniec. Niektórzy może odpoczną od tego tematu, bo ten rok przebił chyba wszystkie poprzednie, a nie służyło to ani tym użytkownikom, ani całemu forum mam wrażenie.
- rufi8
- Juventino
Widząc jaką będzie miał konkurencję (a raczej tłok w ataku) to mu się mimo wszystko nie dziwię, że wybrał Sassuolo. Chłopak po prostu chciał grać. A teraz się okazało, że na koniec okienka zostało nam 1,5 napastnika.--Maq-- pisze:
Ile jeszcze będziecie ględzić o tym Berardim? :roll:
Przecież chcieliśmy go wziąć, ale on sam zdecydował, że woli zostać jeszcze na ten sezon w Sassuolo.
Ale faktycznie nie ma co już przelewać z pustego w próżne. Oby do nas w końcu trafił.