Mercato (2012-2014)
- Vimes
- Juventino
Znowu piszą, że Conte jest w Warszawie, ktoś z Was go może widział, czy tak dobrze się zakamuflował?
- Shark
- Juventino
to, że mamy inne zdanie, nie oznacza, że Ty jesteś mędrcem a ja uczniemŁukasz pisze: Nie rozumiesz, więc wyjaśniam:
kolejny który się czepia za napisanie nominalnych pozycji, a nie tak jak grają, ludzie trochę wyobraźni1. Pirlo. Pirlo niezbyt nadaje się do gry na boku formacji. Jego pozycja jest na środku, przed obrońcami, skąd może nadawać tempo akcjom i kontrolować grę. W Milanie Allegri próbował z niego zrobić półlewego, ale na tej pozycji Pirlo traci atuty (przegląd pola, długie piłki, kontrola gry) i uwypukla się jego mierna dynamika.
2. Vidal. Vidal to "box to box", człowiek stworzony do gry pressingiem, nieustannego gryzienia przeciwników za kostki. Na tej pozycji, na jakiej go ustawiłeś, nie mógłby tego robić, bo musiałby trzymać pozycję i asekurować grających wyżej partnerów.
przecież cała 3 MVP gra inaczej niż napisałem, jestem tego świadomy, ale jak masz chociażby grafikę przedmeczową to realizator jakoś musi ich powstawiać co nie? dlatego napisałem (zgodnie z danymi np. z fify), że Pirlo to CM, Marchisio to CM, a Vidal to DCM, (swoją drogą to Ty chyba nie wiesz co to jest diament) w praktyce jest rzeczywiście tak, że to Pirlo gra na środku (a często jako zupełnie ostatni z tyłu zawodnik, cofając się po piłkę do obrońców), Vidal idzie jako box-to-box jak to określiłeś, a Marchisio również przecież nie do końca siedzi blisko tego prawego skrzydła
dla czepialskich powinno być:
Jovetic
MVP
i z tego pseudodiament, pseudo - bo bez przywiązanych na siłę pozycji
nierealne? niekoniecznie, chociaż pewnie Conte zagra inaczej, a ja i tak o to do niego nie miałbym pretensji, to tylko jeden z pomysłów taktycznych
widzisz, kolejny raz się nie zgadzam, bo uważam Jojo za na tyle kreatywnego zawodnika, że by sobie poradził w każdym z tych wariantów, zwłaszcza mając dobrych w defensywie środkowych pomocników za plecami3. Jovetić. Nie jestem do końca przekonany, że poradziłby sobie jako typowy trequartista w 4-3-1-2. W 4-2-3-1, gdzie ofensywa się rozkłada na trzech - na pewno. W takim ustawieniu, jak zaprezentowałeś - niekoniecznie.
duży minus mojego ustawienia jest taki, że możemy trochę stracić z tego, co daje drużynie Pirlo, ale nie jest to również konieczne, jeśli Conte potrafiłby to umiejętnie ustawić
Ostatnio zmieniony 09 czerwca 2012, 12:25 przez Shark, łącznie zmieniany 1 raz.
sądziłem, że będziemy na tym forum dyskutować z wzajemnym szacunkiem, ale skoro jest inaczej, to ja podziękuję, wolę kibicować w zaciszu domowym mojemu Juventusowi, z którym jestem od 15 lat i będę z pewnością dalej
- Shark
- Juventino
to znaczy bardziej chodziło mi o taki oszukany,płynny diament, MVP bardzo ruchliwi i zmiana pozycji, tak jak się to często działo teraz, a to Jovetic byłby tą klasyczną 10, czyli zawodnikiem o którym piszesz, przy czym nie miałby aż tyle zadań w zakresie rozgrywania, na tym miałby się skupić Pirlofrancois pisze: Myślałem, że chodzi Ci o system 4-3-1-2, mniej więcej taki, jaki preferował Ferrara - coś takiego raczej nie przejdzie. Jeśli natomiast chodzi o 'diament', czyli 4-2-3-1 to jest to system bardzo podobny do 4-3-3, z tym zastrzeżeniem, że w miejsce jednego z trójki Marchisio/Vidal/Pirlo w wyjściowej jedenastce grałby typowy ofensywny rozgrywający. To też raczej nie wchodzi w grę.
nie przeczę, jest to trudna taktyka i raczej Conte jej nie zastosuje
pewnie zagramy 4-3-3, ale mi się to również podoba, mam zaufanie do Conte
EDIT: już w temacie mercato
Włosi twierdzą, że transfer koksa będzie załatwiony w pierwszej połowie lipca, także chillout, enjoy Euro 2012

EDIT2: tutto twierdzi, że jest mega oferta za Cavaniego, dajemy 40 milionów i Matriego... ciekawe...
sądziłem, że będziemy na tym forum dyskutować z wzajemnym szacunkiem, ale skoro jest inaczej, to ja podziękuję, wolę kibicować w zaciszu domowym mojemu Juventusowi, z którym jestem od 15 lat i będę z pewnością dalej
- Argonessar
- Juventino
Nie no bez jaj, 40 mln + Matri to ponad 50 mln. Good joke :naughty:Shark pisze: EDIT2: tutto twierdzi, że jest mega oferta za Cavaniego, dajemy 40 milionów i Matriego... ciekawe...
Ja osobiście wolę Robina Van Persiego, moim zdaniem lepsza jakość (jeden z top 3 napadziorów obecnie) i taniej. A jeszcze starczy na Kolarova. I pół Destro
- Łukasz
- Juventino
Realizatorzy, jeśli są kumaci, rozpisują to tak, jak wygląda na boisku:Shark pisze:ale jak masz chociażby grafikę przedmeczową to realizator jakoś musi ich powstawiać co nie? dlatego napisałem (zgodnie z danymi np. z fify)
Marchisio-Pirlo-Vidal.
Swoją drogą świetne źródło...
:roll:
Pewnie, że nie, bo gra półlewego pomocnika...Shark pisze: Marchisio również przecież nie do końca siedzi blisko tego prawego skrzydła

- Shark
- Juventino
dlatego napisałem "ciekawe" :lol:Argonessar pisze:Nie no bez jaj, 40 mln + Matri to ponad 50 mln. Good joke :naughty:Shark pisze: EDIT2: tutto twierdzi, że jest mega oferta za Cavaniego, dajemy 40 milionów i Matriego... ciekawe...
- Piti
- Juventino
http://juve.sportube.pl/aktualnosci/czy ... -Juve.html
oby tak było.. szkoda mi troche Pepino
robi dobrą atmosfere w drużynie, ale Matriego bez żalu mógłbym oddać..
oby tak było.. szkoda mi troche Pepino

- Mate.G
- Juventino
Jak dla mnie ofera za Cavaniego jest b. dobra. Więcej raczej nie damy jest to max.
Cieszę się też, że starają się o najlepszego dostępnego dla nas napastnika.
Cieszę się też, że starają się o najlepszego dostępnego dla nas napastnika.
- Shark
- Juventino
no właśnie niezależnie od tego czy kumaci czy nie rozpisują tak, np. w przypadku United zawsze dają 4-4-2, mimo, że czasem wygląda to nieco inaczejŁukasz pisze:Realizatorzy, jeśli są kumaci, rozpisują to tak, jak wygląda na boisku:Shark pisze:ale jak masz chociażby grafikę przedmeczową to realizator jakoś musi ich powstawiać co nie? dlatego napisałem (zgodnie z danymi np. z fify)
Marchisio-Pirlo-Vidal.
Przyznaję się do błędu, pozdrawiamShark napisał:
Marchisio również przecież nie do końca siedzi blisko tego prawego skrzydła
Pewnie, że nie, bo gra półlewego pomocnika...
Ostatnio zmieniony 09 czerwca 2012, 15:02 przez Shark, łącznie zmieniany 3 razy.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Swoją dzisiejszą aktywnością i nieprzeniknionym geniuszem zyskałeś sobie tygodniowy pobyt w mojej stonodze. Od dziś jesteś zwany "Element 1" ( z trójki i tak masz najlepiej)Shark pisze: hmmm.... nie zgadzam się, ale mogę nie mieć racji, ja Marchisio prawie w ogóle po tej lewej stronie nie widziałem, bardziej właśnie środek lub lekko w prawo, ale co ja tam mogę wiedzieć
Chłopcy dzisiaj proszę oglądać Robina, żeby nikt potem nie wymyślał, że to ten sam poziom co Cavani

PS. 40 + Matri = Cavani. Nigdy nie uwierzę, że Szerokowzroczny Józek złożył taką ofertę.
Tak Cię umiejscowiłemShark pisze: a twoją konstrukcję mam w dupie

Ostatnio zmieniony 09 czerwca 2012, 15:09 przez yanquez, łącznie zmieniany 2 razy.
- Shark
- Juventino
widzisz, przyznaję się do błędu, tyle, że ja potrafię sprawdzić w dobrych źródlach, czy mam rację czy nie, a niektórzy w błędnym zdaniu tkwiąyanquez pisze:Swoją dzisiejszą aktywnością i nieprzeniknionym geniuszem zyskałeś sobie tygodniowy pobyt w mojej stonodze. Od dziś jesteś zwany "Element 1".Shark pisze: hmmm.... nie zgadzam się, ale mogę nie mieć racji, ja Marchisio prawie w ogóle po tej lewej stronie nie widziałem, bardziej właśnie środek lub lekko w prawo, ale co ja tam mogę wiedzieć
Chłopcy dzisiaj proszę oglądać Robina, żeby nikt potem nie wymyślał, że to ten sam poziom co Cavani![]()
PS. 40 + Matri = Cavani. Nigdy nie uwierzę, że Szerokowzroczny Józek złożył taką ofertę.
a twoją konstrukcję mam w dupie pozdrawiam
EDIT:
powiem ci tyle, jesteś żenujący z tą swoją konstrukcją, do prawdziwego kibica ci wiele brakuje, prawdziwy kibic może mieć braki w wiedzy związanej z klubem albo po prostu może mu się coś pomerdać, ale pewien elementarny szacunek do innych obowiązuje, nie wiem ile masz lat, ale zachowujesz się z tym, jakby cię dopiero co wpuszczono do gimnazjum, żal mi cię tyle ci powiemTak Cię umiejscowiłem
- Il Fenomeno
- Juventino
takie dobre źródła, jak dane z Fify?Shark pisze:tyle, że ja potrafię sprawdzić w dobrych źródlach, czy mam rację czy nie,

- badecki
- Juventino
Fiorentina pogodziła się z odejściem Joveticia tego lata. Zarząd klubu po konsultacji z Montellą wytypowali, że właściwym kandydatem do zastąpienia luki po Czarnogórcu byłby .....Marco Boriello.
Zapewne pomysł spali na panewkach bo Włoch ma wysokie żądania finansowe, ale można się spodziewać, że Marotta (mając prawo pierwokupu Marco póki co uznajemy go jako naszą własność) na dniach pośle faxem do Florencji ofertę: Boriello + pieniądze za Stevana Joveticia.
Zapewne pomysł spali na panewkach bo Włoch ma wysokie żądania finansowe, ale można się spodziewać, że Marotta (mając prawo pierwokupu Marco póki co uznajemy go jako naszą własność) na dniach pośle faxem do Florencji ofertę: Boriello + pieniądze za Stevana Joveticia.
- Shark
- Juventino
nie pisałem, że fifa to źródło, moje słowa zostały przekręcone i wykorzystane przeciwko mnieIl Fenomeno pisze:takie dobre źródła, jak dane z Fify?Shark pisze:tyle, że ja potrafię sprawdzić w dobrych źródlach, czy mam rację czy nie,
mówiąc o fifie miałem wyłącznie na myśli taką miniaturkę boiska, na której są umieszczone kółka z numerami oraz opisy pozycji zawodników, gdzie Marchisio ma CM, Pirlo CM, a Vidal DCM
tylko i wyłącznie to, cała reszta jest nadinterpretacją innych użytkowników
dobre źródła o których piszesz to odpowiednie przeszukanie Internetu w celu znalezienia wiarygodnych informacji, udało mi się takie znaleźć i wiem, że nie miałem racji, do czego się przyznałem
- johnnybgoode
- Juventino
Tak, tak, tak, my to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> z gimnazjum, nie znamy się na piłce, nie mamy źródeł, oddajemy ci cześć. Zero składności w wypowiedzi, interpunkcji, logiki. O napływie takich cudów mówiło się jako potencjalnym skutku wygrania SerieA i - niestety - sprawdziło się.Shark pisze:nie pisałem, że fifa to źródło, moje słowa zostały przekręcone i wykorzystane przeciwko mnieIl Fenomeno pisze:takie dobre źródła, jak dane z Fify?Shark pisze:tyle, że ja potrafię sprawdzić w dobrych źródlach, czy mam rację czy nie,
mówiąc o fifie miałem wyłącznie na myśli taką miniaturkę boiska, na której są umieszczone kółka z numerami oraz opisy pozycji zawodników, gdzie Marchisio ma CM, Pirlo CM, a Vidal DCM
tylko i wyłącznie to, cała reszta jest nadinterpretacją innych użytkowników
dobre źródła o których piszesz to odpowiednie przeszukanie Internetu w celu znalezienia wiarygodnych informacji, udało mi się takie znaleźć i wiem, że nie miałem racji, do czego się przyznałem
Znając skłonności Miernego i casus Marco Motty to niestety może być prawą :doh: Jednak gdyby faktycznie taka wymiana na 99% miała wypalić to czemu nie?badecki pisze:
PostWysłany: 09.06.2012 15:31:46 Temat postu:
Fiorentina pogodziła się z odejściem Joveticia tego lata. Zarząd klubu po konsultacji z Montellą wytypowali, że właściwym kandydatem do zastąpienia luki po Czarnogórcu byłby .....Marco Boriello.
Zapewne pomysł spali na panewkach bo Włoch ma wysokie żądania finansowe, ale można się spodziewać, że Marotta (mając prawo pierwokupu Marco póki co uznajemy go jako naszą własność) na dniach pośle faxem do Florencji ofertę: Boriello + pieniądze za Stevana Joveticia