Mercato (Lato 2016)
- Yaro417
- Juventino
Ja jestem zdania, że jeszcze zimą uderzyły po topa, który podniesie jakość z przodu i będzie decydujący w walce play - off w CL......mowa o Berardim. Jeśli Sasuollo zapewni sobie do zimy utrzymanie, to raczej nie będzie z tym większych problemów. Domenico też będzie chciał przejść, jeśli będzie miał pewny plac gry.
atak Morata-Dybala-Berardi wyglądałby cudnie :koszulka:
Istotne jest tylko to, by ruszyć z kopyta i do stycznia być w top 3 ligi (max 5/6 pkt. straty) i wywalczyć awans do fazy pucharowej CL
atak Morata-Dybala-Berardi wyglądałby cudnie :koszulka:
Istotne jest tylko to, by ruszyć z kopyta i do stycznia być w top 3 ligi (max 5/6 pkt. straty) i wywalczyć awans do fazy pucharowej CL

- Kucharius1
- Juventino
Hernanes na przełomie 2014/2015 naprawdę przekonywał w Interze. Później zaczęło się jakieś dziwne kombinowanie ze składem, zahaczył o środek pomocy i skrzydło nawet, i forma prysnęła. Jeśli miałbym go oceniać po ostatnim sezonie, to był top 3 zawodnikiem Interu.
Nie ma co lać po nogach. Gdybyśmy w pierwszych kolejkach grali z Capri i Hellasem, mielibyśmy na koncie 6 pkt, a tu każdy byłby zachwycony okienkiem.
Nie ma co lać po nogach. Gdybyśmy w pierwszych kolejkach grali z Capri i Hellasem, mielibyśmy na koncie 6 pkt, a tu każdy byłby zachwycony okienkiem.
- rammstein
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
mam pytanko, czy jeśli zawodnik jest wypożyczony, to np. przy powołaniu podaje się, że pochodzi on z klubu, do którego został wypożyczony czy jednak macierzysty, bo jednak cały czas jest własnością niby tej druzyny ??
- TheWitcher
- Juventino
Co to ma być? Jak miała być wymiana Vucinic-Guarin, to kibice Interu jakoś umieli wyjść na ulicę i pokazać niezadowolenie. Jak my kupujemy takiego słabiaka za taką kasę to sobie z nim zdjęcia robią ? Gdzie są pomidory albo wygwizdywanie go ?Il Fenomeno pisze:przywitanie Hernanesa w Turynie przez kibiców:
Powodzenia Hernanes!
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
A graliśmy z mocarzami ? Porażki w fatalnym stylu z Udinese oraz Romą, które zwycięstwo z Juve traktują jak zwycięstwo w LM chluby nie przyniosły...ponadto, przypominam, że Juve zapisało na kartach swojej historii następną statystykę - pierwszy raz w historii rozpoczęło sezon od dwóch porażek z drużynami dla których w meczach z Juve, szczytem marzeń na ogół był 1 pkt. ...
I na brak zgrania nie ma co narzekać bo w Romie grało więcej nowych zawodników, którzy zostali już wcześniej okrzyknięci w innym wątku zawodnikami przereklamowanymi...
I na brak zgrania nie ma co narzekać bo w Romie grało więcej nowych zawodników, którzy zostali już wcześniej okrzyknięci w innym wątku zawodnikami przereklamowanymi...

- LordJuve
- Juventino
Dokładnie. Zdobywamy kolejne mistrzostwo kraju z rzędu i gramy w finale LM. Wydaje się, że jesteśmy na szczycie. Z pewnością we Włoszech.Antichrist pisze:Ja podpisuję się pod tym, co napisał Jacky i mrozzi. (...) Mercatto, biorąc pod uwagę poprzedni sezon powinno być o wiele lepsze. Wyszło po prostu średnio.
Jednak w tym mercato okazało się, że zamiast jeszcze bardziej odskoczyć rywalom, albo przynajmniej utrzymać przewagę, to oni skrócili dystans do nas.
Rok temu mało który zespół Serie A mógł podskoczyć Juve. Allegri miał ułatwione zadanie. Ten sezon będzie prawdziwym sprawdzianem jego trenerskich umiejętności. Oby nie skończyło sie jak w Milanie.
Jeszcze jedno. Zastanawiam się czy ten zmarnowany potencjał jest wynikiem szczytu umiejętności Marotty, czy może efektem zaplanowanej strategii zarządu. Wolę pierwszą opcję. Łatwiej wymienić dyrektora, niż cały zarząd klubu.
- Astarot
- Juventino
Ogólna ocena może nie dla samego Marotty o ile dla całego zarządu za całokształt okienka 4/10. Większość transferów in plus ale jednak jedynie odmłodzenie a nie podwyższenie poziomu drużyny, niespójna koncepcja trenera i zarządu, koniec mercato z łapanki i te "sprzedaże" :snackgy:
Czytam te wszystkie komentarze powtarzające jak mantrę, że Tevez, Vidal czy Coman chcieli odejść a z niewolnika nie ma pracownika... o ile Coman poszedł za naprawdę dobre pieniądze w stosunku do tego co prezentuje o tyle 2 pozostałych dżentelmenów :doh:
Wielu użytkowników zapomina chyba, że piłkarze to pracownicy, dostają słone pensje za to, żeby grali dobrze - po to właśnie im się płaci więc tym bardziej nie rozumiem dla czego mamy iść komuś na rękę za tzw. zasługi? Fajnie, że jesteśmy takim swoistym "klubem dżentelmenów" tylko, że jak mawiała moja babcia "kto ma miękkie serce ten kończy z Hernanesem :koszulka:"
Wyobraźmy sobie teraz analogiczną sytuację gdzie dajmy na to, że Antonio Candreva zasłaniając się swoim dotychczasowym oddaniem, zasługami chce wymusić na Lotito transfer ... no i co robi Lotito . Odpowiedź jest oczywista albo transfer na moich warunkach albo grasz dalej u nas a jak Ci się nie podoba to pooglądasz trybuny??
Prawda jest taka, że pójście na ustępstwa wobec Teveza spowodowało całą lawinę odejść - piłkarze wiedzieli, że zarząd nie ma jaj i nie będzie ich trzymał "na siłę" ekhm to w ogóle jest śmiechu warte - piłkarzy łączy profesjonalny kontrakt i WSZYSTKO zależy od woli klubu - podpisałeś to graj.
Niby Vidal był po aferach, obowiązywał go jedynie 2 letni kontrakt - tylko czy mając na uwadze fakt, jak zakończyło się to okienko i jakie tuzy zawitały do nas na koniec mercato, czy zarówno ze sportowego jak i ekonomicznego punktu widzenia opłacało się go oddawać? Chyba nie i winą za to nie można obarczać jedynie Marottę.
[/b]
Czytam te wszystkie komentarze powtarzające jak mantrę, że Tevez, Vidal czy Coman chcieli odejść a z niewolnika nie ma pracownika... o ile Coman poszedł za naprawdę dobre pieniądze w stosunku do tego co prezentuje o tyle 2 pozostałych dżentelmenów :doh:
Wielu użytkowników zapomina chyba, że piłkarze to pracownicy, dostają słone pensje za to, żeby grali dobrze - po to właśnie im się płaci więc tym bardziej nie rozumiem dla czego mamy iść komuś na rękę za tzw. zasługi? Fajnie, że jesteśmy takim swoistym "klubem dżentelmenów" tylko, że jak mawiała moja babcia "kto ma miękkie serce ten kończy z Hernanesem :koszulka:"
Wyobraźmy sobie teraz analogiczną sytuację gdzie dajmy na to, że Antonio Candreva zasłaniając się swoim dotychczasowym oddaniem, zasługami chce wymusić na Lotito transfer ... no i co robi Lotito . Odpowiedź jest oczywista albo transfer na moich warunkach albo grasz dalej u nas a jak Ci się nie podoba to pooglądasz trybuny??
Prawda jest taka, że pójście na ustępstwa wobec Teveza spowodowało całą lawinę odejść - piłkarze wiedzieli, że zarząd nie ma jaj i nie będzie ich trzymał "na siłę" ekhm to w ogóle jest śmiechu warte - piłkarzy łączy profesjonalny kontrakt i WSZYSTKO zależy od woli klubu - podpisałeś to graj.
Niby Vidal był po aferach, obowiązywał go jedynie 2 letni kontrakt - tylko czy mając na uwadze fakt, jak zakończyło się to okienko i jakie tuzy zawitały do nas na koniec mercato, czy zarówno ze sportowego jak i ekonomicznego punktu widzenia opłacało się go oddawać? Chyba nie i winą za to nie można obarczać jedynie Marottę.
[/b]
Ja tam na hernanesa nie narzekam. Ok, nie jest to ktoś, na kogo wszyscy mieli nadzieję, ale chyba jednak lepszy on niż Padoin w pierwszym składzie ?
Poza tym, jeszcze perę sezonów temu, każdy tu dałby się pokroić za Hernanesa w Juve. Jasne, to półśrodek, zakup z braku laku na przeczekanie, ale nie jest to przynajmniej żaden Anelka, Bendtner czy jakiś Traore. Jeśli będzie dobrze ustawiany przez Maxa to może dużo nam dać z przodu. Może odrodzi się u nas jak również niechciany i zegnany beż żalu w mediolanie Pirlo ?
Poza tym, jeszcze perę sezonów temu, każdy tu dałby się pokroić za Hernanesa w Juve. Jasne, to półśrodek, zakup z braku laku na przeczekanie, ale nie jest to przynajmniej żaden Anelka, Bendtner czy jakiś Traore. Jeśli będzie dobrze ustawiany przez Maxa to może dużo nam dać z przodu. Może odrodzi się u nas jak również niechciany i zegnany beż żalu w mediolanie Pirlo ?
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- MRN
- Juventino
Ale kilka sezonów temu dawaliśmy się też pokroić za takich jak Krasić, który będzie kontynuował swoją wspaniałą karierę w Lechii Gdańsk...to była era Del Neriego gdzie nawet nie marzyliśmy o występach w LM a finał to już był hardcorową abstrakcją...teraz mamy za sobą 4 scudetta oraz występ w finale LM a drużyna został przez zarząd potraktowana jak Borussia oraz Atletico po występach w finale LM...zarzekaliśmy się, że nas to nie spotka ale okazało się inaczej...może zawodnicy jak Tevez, Vidal chcieli odejść sami ale przypominam, że mieli ważne kontrakty, które podpisali co nie powinno powodować promocji za nich...Atletico, Borussia po przegranych finałach też sprzedali kluczowych zawodników ale za gruby hajs...chyba w najgorszych koszmarach nie mieli wizji oddania swoich zawodników za darmo...ale w Juve, pod rządami naszego cudownego guru Marotty to nie problem...fazzi pisze: Poza tym, jeszcze perę sezonów temu, każdy tu dałby się pokroić za Hernanesa w Juve.

Później słyszymy pitolenie o tym, że nie stać nas na tego i tego...

- Kucharius1
- Juventino
Nawoływanie do agresji powinno być instantowo banowane. Co sam zawodnik jest winien że go sprowadzili, ale widzę że Twoje rozumowanie już dawno nie miało styczności z logiką.TheWitcher pisze:Co to ma być? Jak miała być wymiana Vucinic-Guarin, to kibice Interu jakoś umieli wyjść na ulicę i pokazać niezadowolenie. Jak my kupujemy takiego słabiaka za taką kasę to sobie z nim zdjęcia robią ? Gdzie są pomidory albo wygwizdywanie go ?Il Fenomeno pisze:przywitanie Hernanesa w Turynie przez kibiców:
Powodzenia Hernanes!
alessandro1977 gdzie Twoja duma i honor? Sam pisałeś że wielokrotnie już się pomyliłeś co do transferów Beppe. Zakład że tym razem też nie masz racji ?
Ja okienko oceniam 8/10. Z lepszym 3/4 było by 9.
Ja się odniosłem tylko do Hernanesa, zluzuj pory stary.alessandro1977 pisze:Ale kilka sezonów temu dawaliśmy się też pokroić za takich jak Krasić, który będzie kontynuował swoją wspaniałą karierę w Lechii Gdańsk...to była era Del Neriego gdzie nawet nie marzyliśmy o występach w LM a finał to już był hardcorową abstrakcją...teraz mamy za sobą 4 scudetta oraz występ w finale LM a drużyna został przez zarząd potraktowana jak Borussia oraz Atletico po występach w finale LM...zarzekaliśmy się, że nas to nie spotka ale okazało się inaczej...może zawodnicy jak Tevez, Vidal chcieli odejść sami ale przypominam, że mieli ważne kontrakty, które podpisali co nie powinno powodować promocji za nich...Atletico, Borussia po przegranych finałach też sprzedali kluczowych zawodników ale za gruby hajs...chyba w najgorszych koszmarach nie mieli wizji oddania swoich zawodników za darmo...ale w Juve, pod rządami naszego cudownego guru Marotty to nie problem...fazzi pisze: Poza tym, jeszcze perę sezonów temu, każdy tu dałby się pokroić za Hernanesa w Juve.![]()
Później słyszymy pitolenie o tym, że nie stać nas na tego i tego...
Jak dla mnie mercato 6/10
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- MRN
- Juventino
Moja duma i honor nieco podupadły bo branie niechcianego zawodnika od takiego klubu jak inter to upokorzenie tym bardziej, że Marotta działał po omacku i poszedł do interu na czworakach...nie takich okazji oczekiwaliśmy kiedy ostatni dzień mercato przyniósł wiele innych okazji, bardziej rozsądnych okazji...Kucharius1 pisze:
alessandro1977 gdzie Twoja duma i honor? Sam pisałeś że wielokrotnie już się pomyliłeś co do transferów Beppe. Zakład że tym razem też nie masz racji ?
Zgadza się, poprzednio się pomyliłem ale tym razem nie przewiduję powtórki co niestety pokazuje początek sezonu a LM tuż tuż...jeżeli znowu się pomylę to znowu odszczekam swoje i wówczas już nie napiszę żadnego postu w temacie mercato...
Masz moje słowo...

Doskonale o tym wiem dlatego podałem Ci kontrargument...fazzi pisze:............

- Cabrini_idol
- Juventino
Też jestem optymistą, i jestem pewien, że ta drużyna zatrybi, pytanie tylko kiedy ? Czy jeszcze będziemy w walce o mistrzostwo i wyjście z LM, czy za 2 miesiące może być już pozamiatane (przynajmniej w LM).
Ja też staram się wyłapywać pozytywy sprowadzenia Hernanesa, nawet kolega mi podesłał link do top10goals
Ale nie jestem w stanie cieszyć się z przyjścia 30 letniego brazola, który formę życiową miał 4 lata temu i nic , kompletnie nic nie zanosi się na to aby nas pociągnął. Wolę Pereyre na 3/4. Poważnie.
Dobrze, że mamy przerwę na repry ( chociaż o kontuzję łatwo ), która pozwoli trochę ochłonąć zespołowi po ostatnich FATALNYCH 2 tygodniach na rynku jak i na boisku.
Ja też staram się wyłapywać pozytywy sprowadzenia Hernanesa, nawet kolega mi podesłał link do top10goals

Dobrze, że mamy przerwę na repry ( chociaż o kontuzję łatwo ), która pozwoli trochę ochłonąć zespołowi po ostatnich FATALNYCH 2 tygodniach na rynku jak i na boisku.

- Sebkovič
- Juventino
Jedno jest pewne. Zarząd Juve pokazał ze można obniżyć ,,wiek emerytalny" ;-) Skład bardzo odmlodzony teraz wystarczy to dobrze zgrać i jak ktoś już wcześniej napisał dobrze naoliwić.
JUVE STORIA DI UN GRANDE AMORE!
Seba :roll:

Seba :roll: