Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2012, 14:30

Widziałem bodajże 3-4 mecze Atlanty i nie był to zawodnik, który się by wyróżniał w jakimkolwiek stopniu, solidny obrońca ale nic więcej ani w ataku się nie wyróżniał ani szczególnie w obronie, myślę że to zawodnik poziomu Zieglera, a mamy chyba podwyższać poziom drużyny nie ?

badecki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2012, 14:39

[*]
Ostatnio zmieniony 12 sierpnia 2012, 10:21 przez badecki, łącznie zmieniany 1 raz.

Shark

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2012, 15:06

francois pisze:
Shark pisze: Vucinic - SNAJPER

Jovetic

Pirlo Marchisio

Vidal
Taka opcja chyba nie wchodzi w grę :naughty:
czemu nie? diament w środku - oczywiście wiadomo, że przesunęło mi nieco tekst jakby ktoś pytał

Jojo gra jako klasyczna 10 (lubi tak i się do tego nadaje)
Vucinic zostaje na swojej w miarę nominalnej pozycji
i jako snajper dochodzi Suarez (poszły informacje z Włoch, że najprawdopodobniej to Suarez zasili Juventus (w sensie, że był wybór Cavani - Suarez, a Cavani ma zostać jednak w Napoli))

atak idealny, przy czym mając takich zawodników gramy rzeczywiście tym 4-3-3 (przyjście Isly również potwierdza moje kombinacje taktyczne)

albo w ostateczności 3-5-2 ale wówczas Jojo albo Mirko na ławce

sądziłem, że będziemy na tym forum dyskutować z wzajemnym szacunkiem, ale skoro jest inaczej, to ja podziękuję, wolę kibicować w zaciszu domowym mojemu Juventusowi, z którym jestem od 15 lat i będę z pewnością dalej
Argonessar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2012, 15:08

badecki pisze:Karuzela nie przestaje się kręcić. Nowy dzień, nowe (stare) nazwiska.

http://www.calciomercato.com/english-ne ... rez-729130

Z ciekawostek - Juve rzekomo proponuje (z dużym naciskiem na rzekomo) 10 mln EUR za Ranocchie. A oferta posłana do Anglii faxem :lol: za Sueraza składa się z 15 mln EUR + Krasic.

"Krasic" tego lata będzie prawdopodobnie jednostką walutową w kalkulatorze Marotty.
Ranocchia za dychę?? Duuużo jak na zmiennika. Ale ta oferta za Suareza niezła się wydaje. Suarez na prawe skrzydło wtedy przy 4-3-3. I nie blokowałby jeszcze kogoś droższego ewentualnie.
Ostatnio zmieniony 08 czerwca 2012, 15:09 przez Argonessar, łącznie zmieniany 1 raz.

Shark

Juventino
Juventino

jackop pisze:
Shark pisze:czyli co gramy tak:

Pirlo Marchisio

Vidal
Tyś widział jak gra Juventus...
widział, widział, wszystkie mecze w tym sezonie
pisałem orientacyjnie, pozycjami, wiadomo, ze na boisku to wygląda inaczej

sądziłem, że będziemy na tym forum dyskutować z wzajemnym szacunkiem, ale skoro jest inaczej, to ja podziękuję, wolę kibicować w zaciszu domowym mojemu Juventusowi, z którym jestem od 15 lat i będę z pewnością dalej
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Suarez to nie typowy snajper , nie wierzę w sprowadzenie Suareza, Jovetica i pozostawienie Vucinica. Nie ma to zbyt wielkiego sensu.

Jeżeli Jovetić to będzie ta gwiazda, w ataku zostaje Vucinic, Quag + dochodzi młody snajper - Destro.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2012, 15:13

Shark pisze:
francois pisze:
Shark pisze: Vucinic - SNAJPER

Jovetic

Pirlo Marchisio

Vidal
Taka opcja chyba nie wchodzi w grę :naughty:
czemu nie?
Nie rozumiesz, więc wyjaśniam:

1. Pirlo. Pirlo niezbyt nadaje się do gry na boku formacji. Jego pozycja jest na środku, przed obrońcami, skąd może nadawać tempo akcjom i kontrolować grę. W Milanie Allegri próbował z niego zrobić półlewego, ale na tej pozycji Pirlo traci atuty (przegląd pola, długie piłki, kontrola gry) i uwypukla się jego mierna dynamika.
2. Vidal. Vidal to "box to box", człowiek stworzony do gry pressingiem, nieustannego gryzienia przeciwników za kostki. Na tej pozycji, na jakiej go ustawiłeś, nie mógłby tego robić, bo musiałby trzymać pozycję i asekurować grających wyżej partnerów.
3. Jovetić. Nie jestem do końca przekonany, że poradziłby sobie jako typowy trequartista w 4-3-1-2. W 4-2-3-1, gdzie ofensywa się rozkłada na trzech - na pewno. W takim ustawieniu, jak zaprezentowałeś - niekoniecznie.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2012, 15:33

Ktoś wybiera się dziś na Narodowy? Niech szuka wzrokiem Conte, bo jak podaje SKY (a więc źródło w miarę wiarygodne), nasz trener ma oglądać mecz z trybun i wyczaić Lewandowskiego

http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=97761

Wątpię jednak, żeby finalnie Robert zawitał do Turynu. W sumie to dobrze, bo ciągle liczę na kogoś lepszego niż Lewandowski, mimo, że Polak i tak jest dużo lepszy niż Matri czy Q (mam nadzieję, że nie wywołam tym stwierdzeniem kolejnej bezsensownej polemiki)

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2012, 15:57

Pewnie, że jest dużo lepszy, pewnie dlatego może kosztować prawie tyle co ta dwójka razem i chcieć pensji na poziomie 5 baniek rocznie.

A Conte to chyba jest na wakacjach teraz :think:

Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2012, 16:08

Dopiero co przestało w Warszawie padać, i to lało konkretnie. Nieźle zmoczyło pewnie kibiców poza stadionem. Na szczęście dach rozłożyli to Antkowi na głowę nie napada 8) . W te obserwacje Lewandowskiego jakoś nie chce mi się wierzyć.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2012, 16:25

pumex pisze:W sumie to dobrze, bo ciągle liczę na kogoś lepszego niż Lewandowski, mimo, że Polak i tak jest dużo lepszy niż Matri czy Q
Wiesz co, ja też bym zdecydowanie wolał Suareza, RVP, Cavaniego czy Dżeko. Rzecz w tym że z dnia na dzień coraz mniej wierzę w przybycie któregokolwiek z tych panów. Wynika to po części z tego, że w międzyczasie dokonujemy różnych mniejszych transferów. Wykupiliśmy za 8 baniek Caceresa, za tamtą dwójkę z Udinese mamy dać 15 mln za współwłasności, dalej mówi się o Ranocchii za +/- 10 mln, pewnie dojdzie też jakiś lewy obrońca, nie wiem tylko czy jako zmiennik PDC czy do pierwszego składu - też trochę grosza trzeba będzie wydać. I w związku z tym nie widzę szans żeby oprócz tego wszystkiego znalazło się jeszcze ze 20 baniek na napastnika z najwyższej półki. Piszę 20, bo myślę że przynajmniej tyle trzeba będzie dać w gotówce - w transakcje bezgotówkowe typu Elia+Krasić+Quagliarella=Cavani nie wierzę.

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2012, 16:25

[url=hhttp://www.seriea.pl/index.php?dzial=aktualnos ... kul=224679] Udinese ma już następcę Kwadwo :) [/url], więc kolejna przesłanka, że Ghańczyk będzie naszym piłkarzem, z tego co mi wiadomo następcę Isli też już szykują Friuliani :) .

Marian50

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2012, 17:19

nastąpiła pomyłka w topicu

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2012, 21:40

Nie wiem czy było, ale:

http://www.football-italia.net/19741/va ... -juve-hint

Oby tatuś dobrze ukierunkował synka... A może nie wspomniał o Juve, bo to w ogóle nie ma szans?

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2012, 22:54

Bardzo pozytywny wywiad z ojcem RVP. Mnie, ten news jeszcze bardziej nakręcił na Holendra. Mam nadzieje, że Giuseppe zajmie się transferem napastnika Arsenalu zaraz po tym, gdy zostanie potwierdzona informacja o zakupie Mauricio i Kwadwo :dance:

Zablokowany