Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2017, 22:13

Jestem niezmiernie ciekaw, skąd to przekonanie, Palotta jest jaki jest, ale po wyprzedaży jaką urządził tego lata, kolejny transfer out to byłoby samobójstwo. I tak sądzę, że Rzymianie będą mieli w tym roku ciężko w walce o TOP 4.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2017, 22:18

Nie wiem. Jeśli pytasz się mnie to ja tylko przekazuję o czym dyskutują na VS.

Ogólnie w Rzymie pomoc i tak mają nieźle obsadzoną w tej chwili. De Rossi, Nainggolan, Strootman, Pellegrini, Florenzi, Gonalons, Gerson. Możliwe, że przekonanie to płynie z tego, że Palotta to biznesmen a w Romie takie nazwiska jak Pellegrini czy Florenzi grać muszą. To tylko moje przemyślenia.

A co do Ceccottiego to jest to osoba z dobrymi kontaktami, ale rzadko dzieli się konkretnymi szczegółami i podaje tylko myśl przewodnią.

Edit: Widzę, że Agresti potwierdził też na VS zainteresowanie Hoewedesem. Zainteresowany Niemcem jest również Inter.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2017, 22:33

pumex pisze:Strootman? Z Romy do Juve w tydzień? Bez klauzuli? Eee... no chyba nie bardzo :eh:
Jeżeli faktycznie jest coś na rzeczy to jestem pewien, że to już trwa jakiś czas tylko pismaki nic o tym nie wiedzieli.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2017, 22:34

O Strootmanie Agresti pisał na początku mercato, chyba już w czerwcu ale niektórzy na VS cięli z niego łacha ;)

Obrazek
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2017, 22:42

Co do grania 433, to nie podoba mi się to, że znów będziemy grali z registą. Mało kto tak już gra i w większości przypadków tym centralnym pomocnikiem jest def. pomocnik/przecinak. Dodatkowo to ograniczenie i kastrowanie Pjanica z walorów ofensywnych.

Jeśli rzeczywiście Strootman do nas przyjdzie i Cuadrado zostanie włączony w transakcje, to powinien też przyjść ktoś z dwójki Keita, Schick, bo na 3 pozycje ofensywne mielibyśmy 5ciu graczy. Pjacy nie ma co liczyć bo wróci w październiku, a po tak ciężkiej kontuzji zejdzie zanim wróci do formy. Dodatkowo przed kontuzją nie pokazywał nic ciekawego.

I ktoś ogarnięty na to PO (Pereira) :pray:

Jeśli przyjdzie ten 5ty środkowy obrońca, to ja już nie mam pytań...

Strootman, Pereira, Keita/Schick. Raczej nie realne. Został tylko tydzień i chyba mało kasy w sakiewce.

unbelievable87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2017, 22:47

Nie chcę żadnego Strootmana! Nawet jakbyśmy mieli grać 3 w środku to mamy Matuidiego, Khedire, Pjanica, Marchisio, Bentancura i od biedy Sturaro. Na gwałt potrzebujemy prawego obrońcy!

P.S.
Oglądał ktoś eliminację CL? Też widzieliście kto jest centralną postacią podczas hymnu i widoku stadionu? Piłkarz od którego zaczęła się moja miłość do bianconerich! 😍😍😍

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2017, 22:50

Poprostu pisze:
pumex pisze:Strootman? Z Romy do Juve w tydzień? Bez klauzuli? Eee... no chyba nie bardzo :eh:
Jeżeli faktycznie jest coś na rzeczy to jestem pewien, że to już trwa jakiś czas tylko pismaki nic o tym nie wiedzieli.
Nawet jeśli negocjacje trwają jakiś czas, to kluczową kwestią, którą mam na myśli, jest czas pozostały do końca mercato. Im bliżej deadline'u, tym zazwyczaj trudniej osiągnąć porozumienie, tym bardziej w sytuacji, kiedy jeden klub chce kupić, a drugi niekoniecznie ma parcie na sprzedaż.

Tak czy inaczej nie chcę jakoś szczególnie przekonywać, że transfer Strootmana spali na panewce. Po prostu, kierując się doświadczeniami z przeszłości, wątpię w jego powodzenie, ale trzymam kciuki.

Obrazek
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2017, 23:05

Oglądał ktoś z Was wczoraj spotkanie Sevilla-Basaksehir w Canal+? O ile dobrze usłyszałem, to jeden z komentatorów stwierdził, że N'Zonzi ma klauzulę 40 mln €, ale zainteresowane kluby chciały się dogadać z Sevillą i zapłacić podobną sumę, ale nie aktywować klauzuli, bo wtedy trzeba jeszcze dodatkowo zapłacić podatek (chyba 23%, czyli transfer Francuza wyniósłby ponad 50 mln €). Orientuje się ktoś jak z tym jest w rzeczywistości, bo jeśli to prawda, to już chyba wiemy dlaczego Marotta nie był skłonny do płacenia klauzuli mimo tego, iż ponoć od początku okienka byliśmy dogadani z samym zawodnikiem.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2017, 03:02

Poprostu pisze:
Czytałem, że zgodę samego zawodnika mieliśmy już w październiku.

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2017, 08:25

Dziwna sprawa z tymi młodziakami z Genoi. Niby bierzemy ich za 20mln + bonusy a gdzies czytałem, ze te głąby z mediolanu chciałby dac za obu blisko 60 mln. :think: :think:

Obrazek
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2017, 08:26

Ranne newsy nie wspominają nic o Sissoko, nie mniej udało się wyłapać, że dobiliśmy targu z Genoą w sprawie ich utalentowanych młodziaków. Mówi się, że dotychczas inter był na czele z negocjacjami i ofertą, ale zostali cofnięci na stand-by z uwagi na ofertę Juve, która ponoć była lepsza.

Oby się udało, bo szczególnie o Pellegrim mówiło się, że czołówka Italii się o niego bije. Mają pozostać na dwa lata w Genoi i potem trafić do Juve.

Secolo XIX to taka genueńska La Stampa, więc raczej nie zakładam, że to jakiś brukowy news, choć fajnie by ktoś to potwierdził, tym bardziej że dotychczas coś tam jedynie się wspominało, że się nim interesowaliśmy, ale bez jakiś konkretów.

eastsider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2017, 09:38

Swoją droga to bardzo interesujące, ze potrafimy wydać ogromnepienidze na graczy perspektywicznych a potem latać 1 drużynę polsrodkami. Jedyna opcja, ze te młodziaki otrzymają tutaj szanse to brak Allegriegro niestety.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2017, 10:06

eastsider pisze:Swoją droga to bardzo interesujące, ze potrafimy wydać ogromnepienidze na graczy perspektywicznych a potem latać 1 drużynę polsrodkami. Jedyna opcja, ze te młodziaki otrzymają tutaj szanse to brak Allegriegro niestety.
Jaką szanse. Jeden 16lat drugi 15 lat, pierwszy 3 mecze w lidze 73minuty u 1 bramka. Przecież to jeszcze dzieci.
Zupełnie nie rozumiem tego dealu.

Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 43 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2017, 11:08

Co myśmy się aż tak uparli na jeszcze jednego pomocnika? :think: Nawet zakładając, że czasami będziemy przechodzić na grę trójką w środku to moim zdaniem, następny pomocnik nie jest konieczny, na ten moment mamy 6, z czego 4 którzy będą między sobą walczyć o pierwszy skład, a jest jeszcze Bentancur, który też czasami musi pograć, a dobrze pokazał się w meczach przedsezonowych, a nie możemy zapomnieć że jest jeszcze Sturaro, który w lidze na słabszych rywali wystarczy. Mamy pilniejszą potrzebę - prawy obrońca.

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2017, 12:24

AdiJuve pisze:
eastsider pisze:Swoją droga to bardzo interesujące, ze potrafimy wydać ogromnepienidze na graczy perspektywicznych a potem latać 1 drużynę polsrodkami. Jedyna opcja, ze te młodziaki otrzymają tutaj szanse to brak Allegriegro niestety.
Jaką szanse. Jeden 16lat drugi 15 lat, pierwszy 3 mecze w lidze 73minuty u 1 bramka. Przecież to jeszcze dzieci.
Zupełnie nie rozumiem tego dealu.
Bo nie posiadasz nawet 1/10 danych, którymi dysponują nasi dyrektorzy. Jeżeli zdecydowaliśmy się na taką transakcję, to coś musi być z tymi chłopakami. Będzie można ją oceniać za kilka lat.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
Zablokowany