Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2012, 12:19

alina pisze:Curva: Juve daje 4,5 mln za Peluso, Atalanta chce 7.
To Marotta już zapomniał, jak to się wypożyczało z opcją pierwokupu :whistle: W przypadku takiego piłkarza byłaby to chyba najlepsza opcja.
alina pisze:Jest też duże zainteresowanie naszą primaverą. Gabriela chce wiele klubów Serie B, Schiavone Ternana albo Modena, Libertazzi Brescia albo Crotone, Gouano interesują się Chievo i Bologna.
Miejmy nadzieję, że coś z nich wyrośnie w przyszłości :wink:
Łukasz pisze:
francois pisze: Zastanawiam się, czy możliwe jest przyjście tego lata Giovinco i Joveticia :whistle:
Nie, to nie jest możliwe. Wszyscy są lewoskrzydłowymi/cofniętymi napastnikami; dwóch z trzech musiałoby grać na nieswojej pozycji.
Kto nie eksperymentuje ten nic nie ma :wink:
Ale faktem jest, że wydawanie sporej kasy na Joveticia, żeby grał nie na swojej pozycji byłoby sporym ryzykiem.

Wydawało mi się po prostu, że Vucinić przechodząc do Romy grał najczęściej jako typowy snajper i dopiero z czasem zaczęto go częściej ustawiać na skrzydle :doh:

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Argonessar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2012, 12:23

Jovetic? Hmmm..... Jest dobry- to fakt niepodważalny. Ale to ma być ta obiecana gwiazda? No nie wiem. Jeśli jest opcja on plus jakiś VP/Igła to moje wątpliwości są zbędne. Ale tylko on?

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2012, 12:32

jackop pisze:<czyta informacje o Peluso> <krztusi się>

Jeśli chodzi o Kolarova:
- może chce grać regularnie
- może nie chodzi mu tylko o pieniążki
- coraz wyraźniej przegrywa rywalizację z Clichym (któremu współpraca z Nasrim i Silvą idzie wyraźnie lepiej)
- na dobrą sprawę poza jedną z bombą z wolnego, nie pokazał za wiele/rozwinął się - stąd pewnie 12-15 mln &#8364;

Brać !!!!
Peluso zarabia 300 tys &#8364;, więc jak dostatnie 700, to oszaleje z radości.

Kolarov dostaje 5,5, mln &#8364; - 18 razy więcej...

squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2012, 12:34

alina pisze: Kolarov dostaje 5,5, mln &#8364; - 18 razy więcej...
Jesli faktycznie zalezy mu na grze, a nie tylko na hajsie, to zgodzi sie nawet na obnizke.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2012, 12:37

W takim razie musiałby liczyć się z obniżką pensji, bo 5ki to może szukać co najwyżej w PSG. 3 mln &#8364; + bonusy to dla mnie optimum.

Wszystko zależy od tego, czy Conte wierzy w Kuczera. Jeśli tak, to niech przychodzi tani zmiennik.

Marzy mi się jednak TOP3 defensywy na świecie :smile:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
furiaceca11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2012, 12:51

Czyżby ucichł temat Isli i Asamoah'a? Ostatnio w prasie wypowiedzi samych ekspertów , jak to oni nie poradziliby sobie w Juve :whistle:

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2012, 13:00

jackop pisze:W takim razie musiałby liczyć się z obniżką pensji, bo 5ki to może szukać co najwyżej w PSG. 3 mln &#8364; + bonusy to dla mnie optimum.

Wszystko zależy od tego, czy Conte wierzy w Kuczera. Jeśli tak, to niech przychodzi tani zmiennik.

Marzy mi się jednak TOP3 defensywy na świecie :smile:
IMO z Kolarovem, Chiellinim, Barzaglim i Ryśkiem mielibyśmy najlepszą defensywę w Serie A, a może nawet na świecie. Do tego Gigi oraz MVP i to by było prawie nie do przejścia. Jeszcze na prawym skrzydle defensywnie usposobiony Isla. Znakomite perspektywy. Tylko jest jeden problem- pensja Serba. Beppe nie da mu więcej niż Chielliniemu, bo to by było po prostu nie fair. Tylko PSG, Anzhi i Malaga może sobie pozwolić na 5,5 bańki dla Kolarova.

Nie dla Joveticia na prawym skrzydle. Jeśli przyszłaby oferta dla Vucinicia to wtedy po prostu trzeba by było sprowadzić Jojo, ale to się nie wydarzy. Już lepiej kupić Walcotta czy kogoś w tym stylu. Lecz uważam, że to Isla będzie grał na prawym ataku. To nie jest głupie rozwiązanie.

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2012, 13:03

mixery pisze:Chciałbym tylko zauważyć że Jovetić w Violi gra jedynego wysuniętego napastnika, i jeśli byłby sprowadzany to pewnie w takiej roli.
Chciałbym zauważyć, że z konieczności. W kadrze to Vuci gra wysuniętego, nie Jove.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
jarek88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2012, 13:14

Czytając o naszym zainteresowaniu poszczególnymi zawodnikami, zaczynam się zastanawiać co Conte szykuje na następny sezon. Obecnie mamy praktycznie obstawiona prawą stronę (do 3-5-2 i 4-3-3): Lichtsteiner, Caceres, Pepe, Giaccherini. Na lewej natomiast znacznie gorzej, jednie De Ceglie i Estigarribia. A my jesteśmy blisko od sprowadzenia kolejnego gracza na prawą stronę (Isla) - ja czegoś nie rozumiem.

Jevetić - fajna opcja, ale obecnie potrzebujemy zawodnika na szpicę, a nie rywala dla Vucinica za +25 mln.

Mam wrażenie, że Marotta nie stara się o naprawdę potrzebnych nam zawodników, a próbuje jedynie wykorzystać jakieś tańsze opcje na rynku.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2012, 13:20

jarek88 pisze:Czytając o naszym zainteresowaniu poszczególnymi zawodnikami, zaczynam się zastanawiać co Conte szykuje na następny sezon. Obecnie mamy praktycznie obstawiona prawą stronę (do 3-5-2 i 4-3-3): Lichtsteiner, Caceres, Pepe, Giaccherini. Na lewej natomiast znacznie gorzej, jednie De Ceglie i Estigarribia. A my jesteśmy blisko od sprowadzenia kolejnego gracza na prawą stronę (Isla) - ja czegoś nie rozumiem.
Z tym Giaccherinim to chyba trochę nagiąłeś fakty, bo bliżej mu chyba do lewej niż prawej strony. Faktem jest jednak, że ten problem istnieje i osobiście też tego nie ogarniam. Na szczęście jeszcze 3 miesiące, aby z tego nieładu wyłonił się kompletny zespół.

tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
jarek88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2012, 13:24

Giaccherini tak może grać na lewej, Pepe też. Nawet jeśli zapomnimy o tych dwóch uniwersalnych zawodnikach to prawa strona nadal prezentuje się znacznie lepiej, a szykowany tam jest jeszcze Isla.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2012, 13:28

jarek88 pisze:Giaccherini tak może grać na lewej, Pepe też. Nawet jeśli zapomnimy o tych dwóch uniwersalnych zawodnikach to prawa strona nadal prezentuje się znacznie lepiej, a szykowany tam jest jeszcze Isla.
Być może to dlatego, że nie ma ciekawych opcji z najwyższej półki, którzy byliby dostępni na rynku.
Kolarov? Wysoka pensja.
Armero? Może Udinese chce go zatrzymać w przeciwieństwie do Asamoaha i Isli.
Prawdopodobnie zostaniemy z De Ceglie i jakimś uzupełnieniem składu (Chelo/Peluso). Za rok też jest mercato :?

tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2012, 13:46

alina pisze:Mocna melisa dla Pumiego, raz.

Curva: Juve daje 4,5 mln za Peluso, Atalanta chce 7.
Powiem Ci, że jeśli transfery Asamoah i Isli doszłyby do skutku, sprowadzilibyśmy jakiegoś top'a do ataku, to Peluso za 4,5mln byłbym w stanie przełknąć.
7mln to o połowę za dużo :stop:

Obrazek
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2012, 13:51

Ale po co nam ten Peluso, ja rozumiem że Koralov drogi, wysoka pensja itd. W takim razie nie bierzmy nikogo - jest Caceres, jest De Ceglie, Padoin tez grał na takiej pozycji. Peluso to szrot rozumiem jeszcze jakby był np. za darmo ale dawać za niego nawet 4,5 mln to bezsensowna rozrzutność - lepiej dołożyc to do Verattiego.

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2012, 14:03

Virgil pisze:Ale po co nam ten Peluso, ja rozumiem że Koralov drogi, wysoka pensja itd. W takim razie nie bierzmy nikogo - jest Caceres, jest De Ceglie, Padoin tez grał na takiej pozycji. Peluso to szrot rozumiem jeszcze jakby był np. za darmo ale dawać za niego nawet 4,5 mln to bezsensowna rozrzutność - lepiej dołożyc to do Verattiego.
Ile razy widziałeś Peluso w akcji? Mógłbyś go pokrótce scharakteryzować?

Ja naszemu kwartetowi Beppe, Paratici, Conte, Alessio ufam. Wiadomo, że nieograniczonych środków na mercato i płace nie ma, więc nie wszystkie pozycje będą obsadzone top playerami.

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
Zablokowany