Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2014, 16:23

Karowiew pisze:Dziś słuchałem dysputy na temat najnowszej afery. Kolega z wiecznie niezadowolonym wyrazem twarzy, niejaki Szejnfeld, stwierdza, że najważniejsze jest ustalenie kto dokonał owego nagrania :lol:
I ma rację. PDT musi wiedzieć, kto ryje.

Tymczasem prezes NBP przeprosił za użyty język. Jestem spokojny już. Wszystko będzie dobrze.

:angry:

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2014, 20:27

Kiedy człowiek już myśli, że nic nie przebije czasów Polski aferalnej pod rządami SLD to Platforma udowadnia, że jednak można. Chlebowski, Sawicka, Drzewiecki, Nowak, a teraz Sienkiewicz i Belka. Obecnie ta partia to gangrena tocząca państwo polskie. Postawa prorządowych mediów jest jeszcze bardziej żenująca niż zazwyczaj. Zamiast skupić się na treści rozmów, to one próbują dociekać kto to nagrał. Brawo tvn, brawo GW. W Polsce nie ma żadnego układu. Polska to państwo prawa. Powtarzajacie to sobie dalej, dopóki nie uwierzycie, bo przyjdzie PiS i straszna IV RP z siepaczami Kaczyńskiego. Pismaki z "Wprost" popsuli premierowi mundial.

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2014, 23:02

Vimes pisze:Kiedy człowiek już myśli, że nic nie przebije czasów Polski aferalnej pod rządami SLD to Platforma udowadnia, że jednak można. Chlebowski, Sawicka, Drzewiecki, Nowak, a teraz Sienkiewicz i Belka. Obecnie ta partia to gangrena tocząca państwo polskie. Postawa prorządowych mediów jest jeszcze bardziej żenująca niż zazwyczaj. Zamiast skupić się na treści rozmów, to one próbują dociekać kto to nagrał. Brawo tvn, brawo GW. W Polsce nie ma żadnego układu. Polska to państwo prawa. Powtarzajacie to sobie dalej, dopóki nie uwierzycie, bo przyjdzie PiS i straszna IV RP z siepaczami Kaczyńskiego. Pismaki z "Wprost" popsuli premierowi mundial.
Stary dokładnie. Czasy SLD, Blida, Starachowice, Rywin, i tutaj wjeżdza platforma, która po prostu była dobra ale zbyt zachłanna. No i piękny Nowak z zegarkami za miljony monet... i sie człowiek zaczyna zastanawiać kto da więcej, kto kogo przebije.
Widocznie te zmiany partii rządzącej w Polsce co 4 lata to mus przymus.

Karowiew

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2014, 08:22

Chłopcy z SLD to byli zbyt nerwowi kolesie. "Chopoki" z PO idą zawsze na bezczelnego, starają się przeczekać lub znaleźć temat zastępczy i zamiatają takie sprawy pod dywan. Zresztą i tak już insynuuje się, że stoi za tym władca Mordoru, Jarek, i to on nakazał sporządzić nagranie. Gdyby nie on, wszystko byłoby w najlepszym porządku i żadnej afery by nie było :prochno:

"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2014, 15:58

Wydawało mi się, że dymisja Sienkiewicza to najłagodniejszy scenariusz konferencji premiera, ale ten, choć przejechał się po nim jak po psie, nie odwołał go. Zapowiada się ciekawe głosowanie w sejmie, bo chyba dużo posłów koalicji widząc, że Tusk przestaje panować nad czymkolwiek, zastanowi się nad zapewnieniem sobie "miękkiego lądowania" po zmianie władzy. SLD też przyśpieszone wybory są na rękę, bo przecież procenty im rosną, wypadłby Palikot i prawdopodobnie ludowcy, a z JKM raczej nikt się układał nie będzie.

Krótka, ale intensywna kariera Sławomira Nowaka :D
Ostatnio zmieniony 16 czerwca 2014, 16:05 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2014, 16:05

No to się POpisał kolejny raz pan plemiel. "Nie ma żadnej afery". Prócz kilku wulgaryzmów, takie tam, normalne luźne rozmowy dla dobra obywateli zresztą. Nic się nie stało, POlacy nic się nie stałoooo :rotfl: :!: :prochno: :stop:

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2014, 16:56

Jaki naród taki rząd :lol: Tusk rozwalił mnie tekstem: "Zadaniem opozycji jest obalenie rządu. I to jest całkiem normalne". A ja głupi myślałem, że opozycja ma wytykać błędy sprawujących władzę, by wraz z nimi ustanawiać jak najlepsze prawo :prochno:

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Karowiew

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2014, 17:20

Tu JuliaPitera błysnęła :lol: :

Polecam! :rotfl:

"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2014, 19:00

Jako wielokrotnemu wyborcy PO jest mi przykro z powodu tego, co się dziś stało.

Państwowość polska puściła się z gościem, w którym widziałem Agnellego a okazał się Morattim :(

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Greger

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2014, 20:13

Panowie, rozmawiacie o kukiełkach zamiast o łapkach, które obracają sznureczkami. Wycieki? Kto za tym stoi? Oczywiście, że razwiedki (słowo używane za Stanisławem Michalkiewiczem) państw poważnych i stronnictwa pruskiego (kontrolującego PO, o czym świadczą chociażby ostatnie wycieki o dotacjach z CDU), stronnictwa ruskiego (postkomuna, skaczący między stronnictwami Palikot, niegdyś część PO, pewnie wciągnięta w ich gierki), a także amerykańsko-żydowskie (PiS), które zapewne nie żyje najgorzej ze stronnictwem niemieckim, a wiadomo, jakie są ostatnio relacje Stany - Rosja. Haków mają te razwiedki miliony i dowolnie mogą destabilizować sytuację w naszej kochanej Polsce, co to istnieje wszak "tylko teoretycznie".

Nie dziwi Was, że co jakiś czas mamy jakieś smoleńskie historie, nowe fakty i dowody? To są dla przykładu celowe zagrywki razwiedki rosyjkiej. Pozdrawiam i jestem poważnie załamany tym co się dzieje.

Obrazek
Karowiew

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2014, 11:09

A tutaj mamy naczelnego klakiera PO wśród tzw. dziennikarzy: http://biznes.pl/wiadomosci/raporty/,56 ... .html#play

Edit: http://finanse.wp.pl/kat,1033767,title, ... aid=112ec3

"Polska konstytucja zabrania bankowi centralnemu finansowania deficytu budżetowego. Tymczasem Warsaw Enterprise Institute stawia pytanie, czy do takiego procederu nie doszło przy okazji wprowadzenia do obiegu nowych banknotów, na których figuruje podpis Marka Belki. Wymiana wzorów banknotów oraz wielkość każdorazowej emisji papierowych pieniędzy zależą od decyzji prezesa NBP'.

Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2014, 13:16

deszczowy pisze:Jako wielokrotnemu wyborcy PO jest mi przykro z powodu tego, co się dziś stało.

Państwowość polska puściła się z gościem, w którym widziałem Agnellego a okazał się Morattim :(
Jak można w partii, której kampania od początku opierała się na "jak na nas nie zagłosujecie, to wygra straszny PiS", o wiele bardziej niż na postulatach wyborczych, widzieć wybawicieli narodu?

Jak dla mnie, nagłe ekscytowanie się aferą taśmową jest trochę wybiórcze. Nie widzę w tym nic straszniejszego, niż w kolejnym olewaniu obietnic wyborczych. To samo g..no, tylko inne przedstawienie... no i słowa bardziej bezpośrednie.

A jako dodatkowy smaczek, podczas gdy my tutaj dywagujemy nad tym co Sienkiewicz powiedział, do komisji europejskiej wpłynął ciekawy wniosek. Czyżby pachniało przykrywką? LINK
Ostatnio zmieniony 17 czerwca 2014, 13:59 przez Railis, łącznie zmieniany 2 razy.

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2014, 13:58

Railis pisze:Jak można w partii, której kampania od początku opierała się na "jak na nas nie zagłosujecie, to wygra straszny PiS", o wiele bardziej niż na postulatach wyborczych, widzieć wybawicieli narodu?

Jak dla mnie, nagłe ekscytowanie się aferą taśmową jest trochę wybiórcze. Nie widzę w tym nic straszniejszego, niż w kolejnym olewaniu obietnic wyborczych. To samo g..no, tylko inne przedstawienie... no i słowa bardziej bezpośrednie.
:ok: Otóż to, każdy w miarę rozsądnie myślący człowiek wiedział, że PO to afera na aferze, wałek na wałku i ogólnie "ch*j dupa i kamieni kupa". Taśmy dla mnie są porównywalne do brutalnej napaści na Nasze pieniądze i zabranie 150 miliardów swoim obywatelom.

Deszczu, ja wiem, że jestem anonimem na tym forum, ale Ciebie to nigdy nie pojmę :D. Czytam Twoje posty to przecież kurna głupi nie jesteś. Wiem, że kiedyś popierałeś SLD to jeszcze mogłem poniekąd zrozumieć. Ideowe podejście do jakiś tam spraw, za komuny i/lub rządów SLD żyło się Ci/Twojej rodzinie dobrze (pamiętam jak kiedyś pisałeś, że Twój dziadek był odznaczany za PRL-u, jeżeli pomyliłem fakty lub użyłem nadinterpretacji to przeprasza). Ale reasumując dało się to w jakiś sposób pojąć. Ale by popierać PO? Goście przez siedem czy ile tam już lat nie zrobili nic oprócz zrujnowania państwa do tego stopnia, że istnieje tylko w sferze "teoretycznej". Nie znam osoby osobiście, która popierała by partie rządząca i miała jakąkolwiek wiedzę na tematy polityczno-gospodarcze. Albo głosowała na Tuska bo spoko wygląda, albo jest urzędnikiem państwowym i się boi lub nie chce zmian. Z treści, które zamieszczasz na tym forum wnioskuje, że w wielu rzeczach się nie zgadzamy jednak zawsze jakieś argumenty przedstawisz. Więc czemu z Ciebie jest ( a może był :) ) taki leming!
Pozdrawiam

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2014, 19:08

Railis pisze:
deszczowy pisze:Jako wielokrotnemu wyborcy PO jest mi przykro z powodu tego, co się dziś stało.

Jak można w partii, której kampania od początku opierała się na "jak na nas nie zagłosujecie, to wygra straszny PiS", o wiele bardziej niż na postulatach wyborczych, widzieć wybawicieli narodu?

Ad.1. Stary, na tym poniekad bazuje religia katolicka. Wiekszosc straszy, że powinniscie wierzyc w Boga bo jak nie to jest szatan,wielu sie w tym odnajduje. niestety, tak jak PO wielu nie potrafi przekonac argumentami tak wielu ksiezy nie potrafi przekonac,że warto wierzyć tylko bazuje na strachu, cóz to chyba "siła słabych". Tylko tacy tak postepuja
Ad.2. No wlasnie to nie jest taka sama kupa jak niedotrzymanie obietnic, gdyż poczytaj opinie konstytucjonalistów jak np. Ryszard Piotrowski, państwa a polityka pieniezna muszą być od siebie w niektórych miejscach odizolowane. I obie nie mogą bezposrednio na siebie wpływać, żeby ksztaltować konkretne strategie czy wpływać na rynek, bo wtedy dochodzimy do poziomu polityki wewnetrznie sterowanej ( just like PRL) a odchodzimy od wolnorynkowej polityki.

Smoku nie wiem jakie masz poglądy, komu kibicujesz. Ale przesadzasz i to grubo. Jesli nie widzisz rozwoju państwa ( jasne, spowodoawanego glownie dzieki UE) to mi bardzo przykro. Bo ja za 2 dni smigam do Hamburga na weekend i wiem przynajmniej to, ze dzieki wykorzystaniue szansy, która dała UE będę tam z Waw w ciagu 6-7 h . Widzę, to, że wsiadam w samolot i nie martwie się paszportem jego brakiem, przeterminowaniem. Odwiedzam znajomych po całej Europie, którzy bez zadnych zaswiadczen, pozwolen pracują sobie w UE. Gram na Orliku, jezdze nowym metrem Respiro, smigam Scanią i Solarisem, wiec nie mów o rujnowaniu bo to jest jakas slepa propaganda. Po prostu PO zrobiła to co do niej nalezalo i niestety niewiele wiecej. Zrobili to co bylo do zrobienia najłatwiej. Dlatego nie ma co ich hejtować, po prostu nie mozna im przypisywac szczegolnych zasług.

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 37 razy
Otrzymał podziękowanie: 65 razy

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2014, 22:54

Robaku pisze:Odwiedzam znajomych po całej Europie, którzy bez zadnych zaswiadczen, pozwolen pracują sobie w UE.

Cholera jak słyszę ten argument po raz 10000 to nie wiem czy mam się jeszcze śmiać, czy już płakać. Wypadałoby się wreszcie do cholery jasnej nauczyć, że to dzięki Układowi z Schengen możemy sobie jeździć po praktycznie całej Europie, a owy układ istnieje niezależnie od UE.

Obrazek
ODPOWIEDZ