Gonzalo Higuain
- kapusniaczek
- Juventino
Na tvp1 o 12.05 jest mecz towarzyski Brazylia vs Argentyna. W pierwszym składzie wystąpią Dybala i Higuain, jest też potencjalny cel transferowy Di Maria.
- pablo1503
- Juventino
Naprawdę polecam oglądać mecze, bo gdybyś to robił, to wiedziałbyś, że taki Suarez czy Neymar, paradoksalnie, słyną z dość słabej skuteczności. Urus potrafi strzelić z konta zerowego, by w następnej akcji nie wykończyć sytuacji 1 vs 1.Maly pisze:@pablo1503: pomijam już jak beznadziejni muszą być napastnicy Barcelony Bayernu i Realu, że mając po 3-5 sytuacji na mecz na pustą lub sam na sam kończą sezon nie z +100 a tylko z 25-30 golami
Wyraźnie napisałem, że hiperbola poszła w użycie. Niemniej faktem jest, że bycie napastnikiem w tamtych drużynach jest po prostu łatwiejsze.
Mam pytanie. Gdybyśmy wygrali sobotni mecz, to również gadałbyś, że nie potrzebujemy Verrattiego, Sancheza, Messiego czy Neymara, bo przecież bez nich wygraliśmy LM?Maly pisze:pragnę ci przypomnieć, że Igła gra u nas od tego sezonu więc poprzednie 5 scudetto zdobyliśmy bez niego, bez takiego typu zawodnika i stąd prosty wniosek, że nie inaczej byłoby teraz ;]

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
no to chyba logiczne, że skoro byśmy wygrali to byśmy ich nie potrzebowali żeby wybrać :roll: z nimi ewentualnie moglibyśmy wygrać w lepszym stylu lub też... wcale nie wygrać ;]
zresztą to kwestia ceny - żeby wygrać serie A nie potrzebowaliśmy wydawać 90mln na napastnika skoro wygrywaliśmy z dużo tańszymi... nie wiem czy wszyscy przed nim poza Dybalą kosztowali nas 90mln przez te 5 sezonów
zresztą to kwestia ceny - żeby wygrać serie A nie potrzebowaliśmy wydawać 90mln na napastnika skoro wygrywaliśmy z dużo tańszymi... nie wiem czy wszyscy przed nim poza Dybalą kosztowali nas 90mln przez te 5 sezonów
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
pablo1503 pisze: Mam pytanie. Gdybyśmy wygrali sobotni mecz, to również gadałbyś, że nie potrzebujemy Verrattiego, Sancheza, Messiego czy Neymara, bo przecież bez nich wygraliśmy LM?

Co do tematu. Igła to nie jest gracz na finały i każdy to wie. Nie zmienia to faktu że w finale nikt nie próbował z nim nawet pograć. W pierwszej połowie dobrze się pokazał. Od zawodników za 90mln wymagałoby się ciągnięcia zespołu za uszy. Niestety czasy są takie, że zaraz Belotti po jednym dobrym sezonie i Alvaro "rezerwowy" Morata pójdą za ok 80mln.
Niestety nie było dostępnego napastnika z topu w tych pieniądzach.
- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Generalnie to w necie jest dość spory hejt na Higuaina, ale widać niektórzy chcą go bronić:
>Scored in a 2-1 win over Napoli
>Scored twice in the 3-1 derby against Torino
>Scored in a 1-0 win over Roma
>Scored in a 3-1 win over Napoli
>Scored twice in a 3-2 defeat to Napoli in the semi final of the Copa Italia (in which Juve went through due to aggregate)
>Scored twice in a 2-0 victory over Monaco in the semi final of the UCL
>Scored in a 1-1 draw with Torino
>Assisted the only Juventus goal in the UCL final
A tu hejt xD

>Scored in a 2-1 win over Napoli
>Scored twice in the 3-1 derby against Torino
>Scored in a 1-0 win over Roma
>Scored in a 3-1 win over Napoli
>Scored twice in a 3-2 defeat to Napoli in the semi final of the Copa Italia (in which Juve went through due to aggregate)
>Scored twice in a 2-0 victory over Monaco in the semi final of the UCL
>Scored in a 1-1 draw with Torino
>Assisted the only Juventus goal in the UCL final
A tu hejt xD

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- Maly
- Juventino
no i co panowie? jak teraz wytłumaczycie 90mln jako niezbędne do wygrania Serie A?
okazało się, że to Mandzukic był kluczowy :rotfl: może jakby on grał za Igłę na ataku wygralibyśmy i LM :lol:

magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- MVP
- Juventino
Był, bo ogarnął jak dzik pozycje, na której nie grywał, do tego szarpał jak nie wiem. Widać, że oddaje serce za klub, niesamowicie przypomina mi Nedveda ( z zachowaniem proporcji ). Nie rozumiem Twojego ciśniecia na gościa, jakby każdy zagrał z Realem z jego zaangażowaniem to mielibyśmy puchar w gablocie. Ok, nie jest przy tym elegancki, nie jest zwinny jak kot i szybki jak wicher, ale za to twardy, nieustępliwy, nieprzewidywalny i bardzo solidny. Zauważyłeś jak mało piłek traci i jak bardzo pracuje drużynowo?Maly pisze: okazało się, że to Mandzukic był kluczowy :rotfl:
Można powiedzieć, że uosabia cechy naszego klubu. To, że zaś nie jest bogiem techniki czy widać, że nie ma takiego naturalnego talentu jak taki Dybala jeszcze mu dodaje, bo po prostu daje do zrozumienia, że osiągnął co osiągnął ciężką i rzetelną pracą.
- mateo369
- Juventino
Ktoś tu ma niesamowity ból tyłka, co mnie niesamowicie cieszyMaly pisze:no i co panowie? jak teraz wytłumaczycie 90mln jako niezbędne do wygrania Serie A?okazało się, że to Mandzukic był kluczowy :rotfl: może jakby on grał za Igłę na ataku wygralibyśmy i LM :lol:

PS. Idąc Twoim tokiem "rozumowania", gdyby to wyróżnienie dostał Buffon to również powinien zagrać za Igłę

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- Maly
- Juventino
a co to ta pozycja była kluczowa do czegokolwiek? przed zmianą formacji na której byliśmy pozycji w lidze bo nie pamiętam? ile mieliśmy punktów przewagi/straty a ile było na koniec sezonu?MVP pisze:Był, bo ogarnął jak dzik pozycje, na której nie grywał

magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- MVP
- Juventino
Była kluczowa w sensie, inaczej niemożliwym byłoby zastosowanie tej taktyki na gorąco, a prawda jest taka, że Max widział iż nasze stare opcje nie są już tak skuteczne. Gdyby nie Mandżur nikogo na lewą by nie było. Pamiętaj też, że inni grają i w tym sezonie taka Roma była dużo silniejsza niż w 15/16. Serio, każdy Ci mówi nie czepiaj się gościa, a Ty swoje. Wiadomo, nie jest to piłkarz ( Mandżur ) którego nazwałbym, jak się przyjmuje mówić, Topem. Zgodzę się, że potrzeba piłkarza o innej charakterystyce niż Mario na lewą, ale mówienie, że gościu jest słaby to herezja. Świetny kandydat na rotację i pierwszego wchodzącego oraz na przeciwników przed którymi musimy zamykać skrzydła i dużo pracować w pressingu.
Doskonale też rozumiem co przeszkadza Ci w nim i w wielu rzeczach czytając Twoje posty mógłbym się zgodzić, jednak widząc jego wady mam wrażenie, że zapominasz o drugiej stronie medalu. Tak czy inaczej kończę dyskusję, bo mam wrażenie, że skoro przekonać się do Mario nie dałeś to już nie ma na to opcji
Właściwie offtop się zrobił bo to temat o Pipie ( uwielbiam to zdrobnienie )>
Doskonale też rozumiem co przeszkadza Ci w nim i w wielu rzeczach czytając Twoje posty mógłbym się zgodzić, jednak widząc jego wady mam wrażenie, że zapominasz o drugiej stronie medalu. Tak czy inaczej kończę dyskusję, bo mam wrażenie, że skoro przekonać się do Mario nie dałeś to już nie ma na to opcji

Właściwie offtop się zrobił bo to temat o Pipie ( uwielbiam to zdrobnienie )>
- Maly
- Juventino
to wszystko to czysta demagogia bo jak mówiłem nikt nie kazał nam grać 4231, to był czysty wymysł Allegirego żeby upchać gdzieś na boisku Super Mario
a pytanie jest dość proste - która pozycja w pierwszej kolejności wymaga wzmocnienia w obecnym składzie? jakby każdy mógł wymienić 3 pozycje to ta Chorwata byłaby na 99% list
a pytanie jest dość proste - która pozycja w pierwszej kolejności wymaga wzmocnienia w obecnym składzie? jakby każdy mógł wymienić 3 pozycje to ta Chorwata byłaby na 99% list
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- panlider
- Juventino
Osobiście uważam, że wynik głosowania na stronie JP.com to jakiś żart kibiców, bo tytuł piłkarza sezonu 2016/17 należał się Igle jak psu buda.
Co do Mandzukicia, to nie zaprzątałbym sobie głowy usiłowaniem przekonania Malego, że Chorwat świetnie się spisywał w tym sezonie, bo równie dobrze mógłbyś to tłumaczyć betonowemu słupowi (porównanie nieprzypadkowe). Wszyscy eksperci i większość kibiców chwali Mandzura za postawę w tym sezonie, tylko Maly stoi po przeciwnej stronie barykady (doktor już zniknął), ale nie zapominajmy, że jest to człowiek, który z łezką w oku wspomina Conte i próbuje wszystkich na około przekonać, że Antek ze składem Allegriego zrobiłby takie same wyniki w LM, nie mając ku temu ŻADNEJ racjonalnej przesłanki.
Co do Mandzukicia, to nie zaprzątałbym sobie głowy usiłowaniem przekonania Malego, że Chorwat świetnie się spisywał w tym sezonie, bo równie dobrze mógłbyś to tłumaczyć betonowemu słupowi (porównanie nieprzypadkowe). Wszyscy eksperci i większość kibiców chwali Mandzura za postawę w tym sezonie, tylko Maly stoi po przeciwnej stronie barykady (doktor już zniknął), ale nie zapominajmy, że jest to człowiek, który z łezką w oku wspomina Conte i próbuje wszystkich na około przekonać, że Antek ze składem Allegriego zrobiłby takie same wyniki w LM, nie mając ku temu ŻADNEJ racjonalnej przesłanki.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- Cabrini_idol
- Juventino
- juventusprzemek
- Juventino
I tego mi było trzeba na poprawę humoru.
Gonzalo w swojej formie!
- Cabrini_idol
- Juventino
http://www.vecchiasignora.com/topic/317 ... -immagine/
12 lipca rozprawa odnośnie 2,5 mln które domaga się Higuain od Napoli.
12 lipca rozprawa odnośnie 2,5 mln które domaga się Higuain od Napoli.