Mercato (Lato 2015)
- Cabrini_idol
- Juventino
Robaku pisze: 10 nowych to nie bedzie duży problem - jeśli sciagniemy dwoch - trzech wychowanków lub tych których mamy połówki, wiec Rugani, Manolo, Ciro.
Dalej Baselli, Bonaventura z Atalanty - w ramach Padoin, Peluso out - już jest 5
Dalej z 2-3 z Udinese - Pereyra, Bruno Fernandes czy Silva.
No to 8 przy out Isla, Miras, Fabio, Osvaldo,
Dojdzie Lulic i Candreva i mamy juz 10 zawodników.
Jakoś się zrobi czy to będzie pozytywnie jakosciowo to nie wiem, ale ilosciowo to bez problemu
zabrzmiało to jak jakieś mercato Cagliari albo Atalanty

- jakku1
- Juventino
Latwiej mi bedzie odniesc sie do wszystkiego w punktach, bez cycatow konkretnych, mam nadzieje, ze nikt sie nie obrazi, jest pozno
.
1. Mediaset to, jak juz wspominal Pumi, zrodlo marne. Powiedzialbym wrecz, ze wszystko, co oni przekaza za pewnik, w 95% okazuje sie bzdura. Plotke z Sanchezem tez uznalbym za bzdure, gdyby nie to, ze wczesniej o spotkaniu agenta Chilijczyka i przedstawicieli Juve informowal Di Marzio.
2. O Eriksenie wczesniej pisala prasa brytyjska, DailyMirror chyba. Ale generalnie cala brytyjska prase nalezy traktowac z dystansem, oni uwielbiaja pisac <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> (z wyjatkiem Guardiana). Jesli to z tego zrodla czerpie swoja wiedze prasa czeska, to srednio bym w to wierzyl ; )
3. Co do Lichego... Conte juz rok, poltora roku temu twierdzil, ze Rysiek nie bedzie dawac rady i czeka go szybki kondycyjny zjazd. Dlatego bylo bardzo duzo plotek o tym, ze Szwajcar odejdzie, do PSG czy gdzies indziej. Dlatego w pewnym momencie to Isla byl przez czesc prasy typowany za tego, ktory to zostanie na sezon 2013/2014 a Ryska wystawiano na liste transferowa. Dlatego w koncu Conte postawil veto w ostatniej chwili, gdy Chilijczyk mial isc do Interu. Nasz problem polega tez na tym, ze nie ma tak naprawde zbyt wielu dobrych prawych obroncow. Laczeni bylismy z Abate (wiadomo dlaczego) czy Janmaatem, ale... czy oni tak naprawde chociaz w 80% dorownaliby Ryskowi na tej prawej stronie obrony? Tutaj duzy znak zapytania.
4. No i kluczowa sprawa, 10 nowych zawodnikow. Wyglada to na pierwszy rzut oka strasznie, ale jak przyjrzec sie blizej, to nie jest to ani niemozliwe do wykonania ani jakies arcytrudne. Musimy wziac pod uwage, ze:
- zegnamy sie z Quagiem i Vuciniciem
- potrzebujemy na gwalt srodkowego pomocnika do rotacji
- potrzebujemy dwoch, albo trzech skrzdlowych
- potrzebujemy kogos na lewe wahadlo/lewa obrone
- Conte tez chce srodkowego obronce
- nie wiadomo, co dalej z prawa obrona/prawym wahadlem
- nie wiadomo, jak bedzie wygladala sprawa Storariego
To jest absolutnie racjonalna liczba nowych zawodnikow, a Conte wie co robi. Pewne jest odejscie Quagliarelli, Vucinicia, a Padoin, Isla i Peluso tez raczej sie z nami pozegnaja. Tak samo jak obecnie wypozyczeni Motta i De Ceglie. Kariera Pepe przez kontuzje dobiega raczej konca. Nie wiadomo co z Lichym (stawiam jednak, ze zostanie), Caceresem, Giovinco, Storarim. Nawet jesli ostatnia 4 zostanie z nami na przyszly sezon (a jest duza szansa, ze tak sie to skonczy) to i tak potrzebujemy z 7-8 nowych zawodnikow.
Mysle, ze bardzo duza jest szansa na powrot jednego lub dwoch naszych graczy na wypozyczeniach. Tutaj albo Gabbiadini, albo Immobile, albo Berardi, albo 2 z tej 3, dolacza do nas w przyszlym sezonie. Mysle rowniez, ze mozemy sie rowniez spodziewac Lulicia i Ranocchi. Nie beda to drogie transfery, zwlaszcza, ze Lazio i Inter sa zainteresowane rowniez naszymi pilkarzami. Cala reszta pozostaje zagadka. Cala reszta, czyli napastnicy, skrzydlowi, srodkowy pomocnik a takze inne zakupy, wynikajace z wyzej niezaplanowanych przeze mnie sprzedazy (np. Caceresa).
Tak czy inaczej, jakby tutaj nie kombinowac, do wzglednie znosnego przebudowania tego skladu potrzebujemy minimum 50m euro. 50m euro oraz to co zarobimy sprzedajac nasz szrot i niektorych graczy na wypozyczeniach. W sumie jest to tak na oko kwota zblizona do 80m euro w wydatkach i 30m w dochodach, w wariancie dosc oszczednosciowym. Teraz juz wiadomo, dlaczego Conte jeszcze nie podpisal kolejnego kontraktu. On chce po prostu gwarancji finansowej, pieniedzy na powazna przebudowe ekipy. Cuadrado, ktory jest podobno numerem 1 na liscie Antonio, to wydatek rzedu 25m euro. Zakladajac nawet to, ze udaloby sie Udinese wcisnac kilku naszych graczy w 50% sprzedanych do innych klubow (jak Marrone czy Zaza), ten wydatek nie bylby o wiele mniejszy. Nie dziwie sie zreszta naszemu trenerowi, ze chce Kolumbijczyka, bo ten calkowicie rozwiazuje nasze problemy z prawa flanka, z "kondycja" Lichego i kontuzja Pepe. Cuadrado moze grac jako prawe wahadlo i jako prawy winger - to bylby po prostu strzal w 10, zwlaszcza, ze jakby cos sie stalu Ryskowi to prawego obronce w 4231 czy 433 moze tez zagrac Caceres.
Cerci, czyli rzekomy numer 2 na liscie skrzydlowych Conte, to koszt okolo 18-20 melonow. Lulic? 10 milionow. Zakladajac wlaczenie w ten deal Quagliarelli i tak musimy dolozyc min. 5m gotowka. Candreva? 15-16m. Chociaz akurat tutaj wydaje mi sie, ze jesli juz, to sprowadzimy ALBO Cerciego ALBO Candreve. Raczej nie jednego i drugiego. Juz nie wspominam o skrzydlowych spoza Italii. Griezmann, ktorego niektorzy chetnie widzieliby u nas w skladize, to cos okolo 30-35 baniek a chlopak w zasadzie moze grac wylacznie na 1 pozycji. Lucasy, Gaitany i inne takie, to podobny lub niewiele mniejszy koszt. Mandzukic? 25m? Moze troche mniej, moze troche wiecej. I tak dalej, i tak dalej. Okazja moglby byc jedynie Drogba (ale ile on ma lat, chociaz ja bym go zupelnie nie skreslal) oraz Nani (ale ile on juz jest kontuzjowany?). Co do Portugalczyka to ostatnio bylo od cholery plotek na jego temat. Sprawa jednak podobno wyglada tak, ze my wcale go tak strasznie bardzo nie chcemy. Chcemy, ale nie az tak, zeby juz wszystko bylo dopiete na ostatni guzik. Tak przynajmniej twierdzi Agresti.
Mysle, ze ostatecznie skonczy sie na jakims lekkim uklonie w strone Conte i facet dostanie, co chce - czyli przebudowe skladu, ale nie w 100% taka, jakby sobie wyarzyl. Aha, jeszcze jedna sprawa. Wszystko, doslownie cale mercato ulatwilby nam jeden, prosty ruch - sprzedaz Pogby. Problem chyba polega na tym, ze my chyba chcemy i zatrzymac Francuza i przebudowac druzyne.

1. Mediaset to, jak juz wspominal Pumi, zrodlo marne. Powiedzialbym wrecz, ze wszystko, co oni przekaza za pewnik, w 95% okazuje sie bzdura. Plotke z Sanchezem tez uznalbym za bzdure, gdyby nie to, ze wczesniej o spotkaniu agenta Chilijczyka i przedstawicieli Juve informowal Di Marzio.
2. O Eriksenie wczesniej pisala prasa brytyjska, DailyMirror chyba. Ale generalnie cala brytyjska prase nalezy traktowac z dystansem, oni uwielbiaja pisac <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> (z wyjatkiem Guardiana). Jesli to z tego zrodla czerpie swoja wiedze prasa czeska, to srednio bym w to wierzyl ; )
3. Co do Lichego... Conte juz rok, poltora roku temu twierdzil, ze Rysiek nie bedzie dawac rady i czeka go szybki kondycyjny zjazd. Dlatego bylo bardzo duzo plotek o tym, ze Szwajcar odejdzie, do PSG czy gdzies indziej. Dlatego w pewnym momencie to Isla byl przez czesc prasy typowany za tego, ktory to zostanie na sezon 2013/2014 a Ryska wystawiano na liste transferowa. Dlatego w koncu Conte postawil veto w ostatniej chwili, gdy Chilijczyk mial isc do Interu. Nasz problem polega tez na tym, ze nie ma tak naprawde zbyt wielu dobrych prawych obroncow. Laczeni bylismy z Abate (wiadomo dlaczego) czy Janmaatem, ale... czy oni tak naprawde chociaz w 80% dorownaliby Ryskowi na tej prawej stronie obrony? Tutaj duzy znak zapytania.
4. No i kluczowa sprawa, 10 nowych zawodnikow. Wyglada to na pierwszy rzut oka strasznie, ale jak przyjrzec sie blizej, to nie jest to ani niemozliwe do wykonania ani jakies arcytrudne. Musimy wziac pod uwage, ze:
- zegnamy sie z Quagiem i Vuciniciem
- potrzebujemy na gwalt srodkowego pomocnika do rotacji
- potrzebujemy dwoch, albo trzech skrzdlowych
- potrzebujemy kogos na lewe wahadlo/lewa obrone
- Conte tez chce srodkowego obronce
- nie wiadomo, co dalej z prawa obrona/prawym wahadlem
- nie wiadomo, jak bedzie wygladala sprawa Storariego
To jest absolutnie racjonalna liczba nowych zawodnikow, a Conte wie co robi. Pewne jest odejscie Quagliarelli, Vucinicia, a Padoin, Isla i Peluso tez raczej sie z nami pozegnaja. Tak samo jak obecnie wypozyczeni Motta i De Ceglie. Kariera Pepe przez kontuzje dobiega raczej konca. Nie wiadomo co z Lichym (stawiam jednak, ze zostanie), Caceresem, Giovinco, Storarim. Nawet jesli ostatnia 4 zostanie z nami na przyszly sezon (a jest duza szansa, ze tak sie to skonczy) to i tak potrzebujemy z 7-8 nowych zawodnikow.
Mysle, ze bardzo duza jest szansa na powrot jednego lub dwoch naszych graczy na wypozyczeniach. Tutaj albo Gabbiadini, albo Immobile, albo Berardi, albo 2 z tej 3, dolacza do nas w przyszlym sezonie. Mysle rowniez, ze mozemy sie rowniez spodziewac Lulicia i Ranocchi. Nie beda to drogie transfery, zwlaszcza, ze Lazio i Inter sa zainteresowane rowniez naszymi pilkarzami. Cala reszta pozostaje zagadka. Cala reszta, czyli napastnicy, skrzydlowi, srodkowy pomocnik a takze inne zakupy, wynikajace z wyzej niezaplanowanych przeze mnie sprzedazy (np. Caceresa).
Tak czy inaczej, jakby tutaj nie kombinowac, do wzglednie znosnego przebudowania tego skladu potrzebujemy minimum 50m euro. 50m euro oraz to co zarobimy sprzedajac nasz szrot i niektorych graczy na wypozyczeniach. W sumie jest to tak na oko kwota zblizona do 80m euro w wydatkach i 30m w dochodach, w wariancie dosc oszczednosciowym. Teraz juz wiadomo, dlaczego Conte jeszcze nie podpisal kolejnego kontraktu. On chce po prostu gwarancji finansowej, pieniedzy na powazna przebudowe ekipy. Cuadrado, ktory jest podobno numerem 1 na liscie Antonio, to wydatek rzedu 25m euro. Zakladajac nawet to, ze udaloby sie Udinese wcisnac kilku naszych graczy w 50% sprzedanych do innych klubow (jak Marrone czy Zaza), ten wydatek nie bylby o wiele mniejszy. Nie dziwie sie zreszta naszemu trenerowi, ze chce Kolumbijczyka, bo ten calkowicie rozwiazuje nasze problemy z prawa flanka, z "kondycja" Lichego i kontuzja Pepe. Cuadrado moze grac jako prawe wahadlo i jako prawy winger - to bylby po prostu strzal w 10, zwlaszcza, ze jakby cos sie stalu Ryskowi to prawego obronce w 4231 czy 433 moze tez zagrac Caceres.
Cerci, czyli rzekomy numer 2 na liscie skrzydlowych Conte, to koszt okolo 18-20 melonow. Lulic? 10 milionow. Zakladajac wlaczenie w ten deal Quagliarelli i tak musimy dolozyc min. 5m gotowka. Candreva? 15-16m. Chociaz akurat tutaj wydaje mi sie, ze jesli juz, to sprowadzimy ALBO Cerciego ALBO Candreve. Raczej nie jednego i drugiego. Juz nie wspominam o skrzydlowych spoza Italii. Griezmann, ktorego niektorzy chetnie widzieliby u nas w skladize, to cos okolo 30-35 baniek a chlopak w zasadzie moze grac wylacznie na 1 pozycji. Lucasy, Gaitany i inne takie, to podobny lub niewiele mniejszy koszt. Mandzukic? 25m? Moze troche mniej, moze troche wiecej. I tak dalej, i tak dalej. Okazja moglby byc jedynie Drogba (ale ile on ma lat, chociaz ja bym go zupelnie nie skreslal) oraz Nani (ale ile on juz jest kontuzjowany?). Co do Portugalczyka to ostatnio bylo od cholery plotek na jego temat. Sprawa jednak podobno wyglada tak, ze my wcale go tak strasznie bardzo nie chcemy. Chcemy, ale nie az tak, zeby juz wszystko bylo dopiete na ostatni guzik. Tak przynajmniej twierdzi Agresti.
Mysle, ze ostatecznie skonczy sie na jakims lekkim uklonie w strone Conte i facet dostanie, co chce - czyli przebudowe skladu, ale nie w 100% taka, jakby sobie wyarzyl. Aha, jeszcze jedna sprawa. Wszystko, doslownie cale mercato ulatwilby nam jeden, prosty ruch - sprzedaz Pogby. Problem chyba polega na tym, ze my chyba chcemy i zatrzymac Francuza i przebudowac druzyne.
Ostatnio zmieniony 22 kwietnia 2014, 23:58 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Arbuzini
- Juventino
Takimi nazwiskami jak Lulic, Ranocchia, czy Gabbiadini? Może lepiej ktoś inny powinien decydować na kogo idą te syte bańki, bo to wygląda na powrót Secco.jakku1 pisze:On chce po prostu gwarancji finansowej, pieniedzy na powazna przebudowe ekipy.
A ja myślę, że im bardziej trzeba być konkretnym i zdeklarowanym, tym mniej chętnych na wydanie 70-80 mln E albo jakąś grubą wymianę. Sczerstwiał nam synek i już nie jest takim łakomym kąskiem.jakku1 pisze:Wszystko, doslownie cale mercato ulatwilby nam jeden, prosty ruch - sprzedaz Pogby. Problem chyba polega na tym, ze my chyba chcemy i zatrzymac Francuza i przebudowac druzyne.
- jakku1
- Juventino
@Arbuzini
Ale Ranocchia i Lulic nie przychodza na pozycje, ktore wymagaja jakiegos pilnego obsadzenia graczami z najwyzszej polki. Lulic bedzie zmiennikiem Asamoaha a Ranocchia 6 srodkowym obronca. Trzeba sobie ustawic jakies priorytety.
Duzo wazniejsze jest zakupienie np. Cuadrado i wydanie na niego tych np. 25m, bo on bedzie mogl grac na prawej pomocy (gdzie Pepe jest kontuzjowany) i na prawym wahadle (gdzie Isla sie kopie po czole a Lichy jest umierajacy ze zmeczenia).
Uwazasz, ze w tym kontekscie lepiej byloby wydac np. 30 baniek na Hummelsa, ktory i tak bylby u nas rezerwowym?
Ale Ranocchia i Lulic nie przychodza na pozycje, ktore wymagaja jakiegos pilnego obsadzenia graczami z najwyzszej polki. Lulic bedzie zmiennikiem Asamoaha a Ranocchia 6 srodkowym obronca. Trzeba sobie ustawic jakies priorytety.
Duzo wazniejsze jest zakupienie np. Cuadrado i wydanie na niego tych np. 25m, bo on bedzie mogl grac na prawej pomocy (gdzie Pepe jest kontuzjowany) i na prawym wahadle (gdzie Isla sie kopie po czole a Lichy jest umierajacy ze zmeczenia).
Uwazasz, ze w tym kontekscie lepiej byloby wydac np. 30 baniek na Hummelsa, ktory i tak bylby u nas rezerwowym?

- Arbuzini
- Juventino
Uważam, że w tym konkretnym wypadku lepiej zaoszczędzić pieniądze szykowane na stopera i dołożyć do innego transferu. Absolutnie się nie zgadzam z tym, że potrzebujemy tylko zmiennika dla Asamoaha. Jeśli szykuje się 433 to Lulic będzie naszym podstawowym lewym obrońcą. Sprawy na lewej stronie są o wiele bardziej skomplikowane niż na prawej. Dochodzi jeszcze PNA i jego przykre skutki. Tutaj naprawdę nie ma co oszczędzać. Bez względu, czy będziemy grali 352, czy 433 jest to jedna z kluczowych pozycji do wzmocnienia.
Przepraszam bardzo, mocno kiepskie te ruchy
. Nie wierzę, że damy radę sprowadzić 5-6 Luliciów czy Gabbiadinich oraz 3-4 Cuadradów. Na to zwyczajnie nie starczy pieniędzy, a znowu nasprowadzamy graczy, którzy w Europie znaczą niewiele, bo oczywiście zabierzemy się do tego nie od tej strony co należy. Bardziej to wygląda na bajzel niż rewolucję. Przy takiej skali i z takimi środkami skutki mogą być opłakane. Ufam Conte jako trenerowi, ale jako menadżer zupełnie mnie nie przekonuje.
Przepraszam bardzo, mocno kiepskie te ruchy

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 26 razy
jakku1@
Tylko czy jakiś sens ma kupowanie Rano za ok 10mln, mając już 5 obrońców + Sorensen,Rugani i Masi?Chyba nie bardzo.
Inna sprawa sprzedaż Pogby może się odbić czkawką, Tottki niby po sprzedaży Bale i zakupach miały walczyć o LM, a im sporo brakuje.
Ja nie jestem zwolennikiem wydawania wielkiej kasy i robienia wielu transferów jedno okienko. Lepiej niech Beppe kontynuuje swoją politykę okazji, Menez za darmo Nani za kilka baniek, Gabbiadini,Immobile w sumie za tą czwórkę coś koło 20-25mln. Na pewno też się trafią inne okazje, może Eriksen, może ktoś inny. Wydać większą kasę trzeba na lewego obrońcę, ale znając Marottę ściągnie kogoś po kosztach, może Rodriguez z VFL, tyle,ze bez min. 20mln to nie ma co się Marotta pokazywać w Niemczech.
Zobaczymy co Marotta wykombinuje, ja jednak jestem za postaniem Pogby, bo te 70mln to wymysły mediów, nie wierzę,ze szejkom już tak odwaliło,ze dadzą taki hajs, a za np 40mln to nie ma sensu go sprzedawać. Najpierw trzeba porobić transfery a potem ew. sprzedać Pogbę, odwrotnie to będzie bardzo źle, bo każdy zwęszy,zę Juve ma kasę i będzie chciał o te kilka melonów więcej.
Pozostanie Pogby i polityka okazji, czyli to co Beppe potrafi
Tylko czy jakiś sens ma kupowanie Rano za ok 10mln, mając już 5 obrońców + Sorensen,Rugani i Masi?Chyba nie bardzo.
Inna sprawa sprzedaż Pogby może się odbić czkawką, Tottki niby po sprzedaży Bale i zakupach miały walczyć o LM, a im sporo brakuje.
Ja nie jestem zwolennikiem wydawania wielkiej kasy i robienia wielu transferów jedno okienko. Lepiej niech Beppe kontynuuje swoją politykę okazji, Menez za darmo Nani za kilka baniek, Gabbiadini,Immobile w sumie za tą czwórkę coś koło 20-25mln. Na pewno też się trafią inne okazje, może Eriksen, może ktoś inny. Wydać większą kasę trzeba na lewego obrońcę, ale znając Marottę ściągnie kogoś po kosztach, może Rodriguez z VFL, tyle,ze bez min. 20mln to nie ma co się Marotta pokazywać w Niemczech.
Zobaczymy co Marotta wykombinuje, ja jednak jestem za postaniem Pogby, bo te 70mln to wymysły mediów, nie wierzę,ze szejkom już tak odwaliło,ze dadzą taki hajs, a za np 40mln to nie ma sensu go sprzedawać. Najpierw trzeba porobić transfery a potem ew. sprzedać Pogbę, odwrotnie to będzie bardzo źle, bo każdy zwęszy,zę Juve ma kasę i będzie chciał o te kilka melonów więcej.
Pozostanie Pogby i polityka okazji, czyli to co Beppe potrafi

- jakku1
- Juventino
Ja szczerze mowiac, nie wiem czy jest jakis ogromny w tym sens, jednak biorac pod uwage, ze Conte chce koniecznie Ranocchie (i to juz od co najmniej 2 lat), nie bedzie on drogi, to nie bede jakos darl szat z tego powodu. Nie wiem w dodatku czy bedzie to transakcja gotowkowa czy znow nie skonczy sie jakas wymiana. W tym kontekscie, byloby to po prostu dobre rozwiazanie. Bysmy pozbyli sie gracza, ktorego nie chcemy (Isla albo Vucinic) a dostali gracza, ktorego zazyczyl sobie trener.
Co do Ruganiego - podobno ma dostac szanse pokazania swoich umiejetnosci w Vinovo po sezonie i po okresie przygotowawczym zostanie ocenione co z nim zrobic dalej.
A Sorensena to chcielismy sprzedac latem do Anglii za niezle pieniadze, bo byla fajna oferta (mowilo sie nawet o 12m euro), ale glupia Bologna sie nie zgodzila, to teraz dostana jakies grosze jak zleca z ligi a calosc karty tego chlopaka pewnie wroci do nas.
Ok, ide spac, bo nie wstane do roboty ; ) Do jutra!
Co do Ruganiego - podobno ma dostac szanse pokazania swoich umiejetnosci w Vinovo po sezonie i po okresie przygotowawczym zostanie ocenione co z nim zrobic dalej.
A Sorensena to chcielismy sprzedac latem do Anglii za niezle pieniadze, bo byla fajna oferta (mowilo sie nawet o 12m euro), ale glupia Bologna sie nie zgodzila, to teraz dostana jakies grosze jak zleca z ligi a calosc karty tego chlopaka pewnie wroci do nas.
Ok, ide spac, bo nie wstane do roboty ; ) Do jutra!

- YaSq
- Juventino
Bale tam byl plucami i mozgiem zespolu. U nas Pogba jest nr 3 na srodku pomocy. I moim zdaniem blizej mu do Marchisio niz Vidala, a w obecnej formie w ogole posadzil bym go na lawce rezerwowych. Jego sprzedaz nie powinna wywolac kataklizmu w nastepnym sezonie. Chociaz osobiscie wierze w chlopaka i rowniez wolal bym by zostal, chyba ze szejkowie wypala jakas absurdalnie dobra oferta.AdiJuve pisze: Inna sprawa sprzedaż Pogby może się odbić czkawką, Tottki niby po sprzedaży Bale i zakupach miały walczyć o LM, a im sporo brakuje.
"Gwizdy z trybun? Jeszcze trochę i będą nam bić brawo" L. Del Neri
- @D@$
- Juventino
Fajnie że podpierasz się linkiem, tylko, że w Tutto nie takie pierdoły pociskają, więc że tak jest napisane, to jeszcze nie znaczy, że należy brać to za pewnik.Arbuzini pisze:Cholera jasna, ale o co chodzi? Przecież nie wymyśliłem tego sobie sam tylko były takie doniesienia prasowe i to przytaczam. Pamiętacie jak był temat przejścia Lichtsteinera do PSG za 14-15 mln E? Podobno wcale nie było to taki s-f, a Rychu został, bo Isla nie stanowił sensownej alternatywy i oferta była zbyt niska. (...)Adrian27th pisze:Mysle że gadasz bzdury jak mało który. [...] To Conte był zwolennikiem Szwajcara i nie wiem o jakie 'cos' innego może Ci chodzić
O PSG się mówiło, bo PSG było zainteresowane i tyle. Nie wiem, może faktycznie były jakieś małe scysje linii Stefan-Conte były, ale w szerszym kontekście nie trzyma mi się to kupy. Lichtsteiner od początku jest jednym z tych "pewniaczków". Zasuwa aż miło, ciągnie do przodu, nie zawala z tyłu, opcja o tym, że Conte chciał się go pozbyć, mocno wątpliwa.
@Adrian27th - bez urazy, ale sam wrzucasz nie większe głupoty, nawet w tamtym poście. Isla i Lichsteiner mieli drobne epizody na lewej stronie, bo kontuzję miał Peluso a Asamoah gra co 3 dni, więc na te kilkadziesiąt minut można było taki manewr zrobić, w głębszej rezerwie na tę pozycję nikogo po prostu nie mieliśmy, bo nawet De Ceglie na wypożyczeniu.
No niezupełnie, Isla+Asamoah to była operacja zapowiadana jako wzmocnienie rywalizacji zespołu. ja tam się nie spodziewałem, że Asa z marszu będzie podstawowym zawodnikiem (choć może i faktycznie od początku był brany tylko jako LWB), tym bardziej chyba nikt nie stawiał na to, że Isla wygryzie łatwo Lichtsteinera, zwłaszcza, że Mauricio przyszedł po kontuzji.Arbuzini pisze:Tak. Właśnie jeśli chodzi o styl gry to są siebie warci, ale chodzi o coś innego. Podobno też dlatego szybko sięgnięto po Islę, mimo że tani nie był, a my jeszcze wtedy nie skupialiśmy się na wyrównywaniu poziomu sportowego zmienników.
Ogólnie tamto mercato to było solidne wzmacnianie ławki: Caceres, Pogba, Giovinco, nie powiesz mi, że któryś przyszedł jako pewniak do pierwszej "11". Raczej to zawodnicy do sensownej rotacji, by zespół nie tracił gdy wchodzi ktoś z ławki. A że Pogba tak wystrzeli? Kto by przypuszczał.
Już nie będę cytował, ale skąd pomysł, że sytuacja Caceresa jest niepewna? Jeżeli sam nie będzie chciał odejść, to raczej nie ma powodu, by go sprzedawać.
To tak wracając do tego od czego zacząłem posta, czyli wiarygodności Tutto. Nie mówię, o nazwiskach, bo pewnie większością jesteśmy zainteresowani, ale iluż to my mamy zawodników "wypalonych, nieprzydatnych i mało ambitnych"? Na bramce nie ma co zmieniać, tylko wypatrywać zawodników na przyszłość. w środku obrony czepiałbym się tylko Ogbonny-moim zdaniem przepłacony, ale prawdopodobnie zostanie, bo nie mamy innej alternatywy dla Bonucciego (czyli maks 1 stoper przyjdzie). W środku pomocy mamy żelazną czwórkę, jak odejdzie Pogba, to nie dlatego, że jest nieprzydatny, tylko dlatego żeby Juventus zarobił. W zależności jak się to potoczy 1-2 zawodników do środka kupimy. Pole do popisu jest w zasadzie głównie na skrzydłach i w ataku, ale też nie jest powiedziane że przyjdzie zawodnik który szybko wygryzie Lichsteinera, Asamoah, Teveza czy Llorente, także ja bym rewolucją tego nie nazwał.pumex pisze:To może jeszcze od siebie dodam, że dziś Tuttosport na swoich łamach (...) prawdziwej rewolucji w składzie, która polegałaby na sprzedaży zawodników wypalonych, mało ambitnych, nieprzydanych etc i sprowadzeniu świeżych (...)Mowa nawet o 10 (!) transferach do klubu
Jeśli Marotta nie żartował z tym zaklepanym transferem, to na pewno nie chodzi o kogoś typu Immobile czy Gabbiadini. Mamy ich połówki, więc trudno to zapowiadać jak "nowy nabytek" a też nie są to zawodnicy których się "mało kto spodziewa".
- pumex
- Juventino
Sam nie rozumiem tych pierdół od Tuttosport, ale jakaś część tych doniesień musi być prawdziwa, bo o teorii rewolucji słyszeliśmy już od innych źródeł.@D@$ pisze:...ale iluż to my mamy zawodników "wypalonych, nieprzydatnych i mało ambitnych"? Na bramce nie ma co zmieniać, tylko wypatrywać zawodników na przyszłość. w środku obrony czepiałbym się tylko Ogbonny-moim zdaniem przepłacony, ale prawdopodobnie zostanie, bo nie mamy innej alternatywy dla Bonucciego (czyli maks 1 stoper przyjdzie). W środku pomocy mamy żelazną czwórkę, jak odejdzie Pogba, to nie dlatego, że jest nieprzydatny, tylko dlatego żeby Juventus zarobił. W zależności jak się to potoczy 1-2 zawodników do środka kupimy. Pole do popisu jest w zasadzie głównie na skrzydłach i w ataku, ale też nie jest powiedziane że przyjdzie zawodnik który szybko wygryzie Lichsteinera, Asamoah, Teveza czy Llorente, także ja bym rewolucją tego nie nazwał.
Ogólnie, nie wiem jak to jest możliwe, ale moje zdanie lepiej ode mnie przedstawia Arbuzini, co ostatnio jest już normą, pisząc:
Nie wiem, czy jest sens zapychać bazę danych dwoma kontami: pumex i Arbuzini. Jedno trzeba skasować, bo oba piszą to samoArbuzini pisze:Przepraszam bardzo, mocno kiepskie te ruchy. Nie wierzę, że damy radę sprowadzić 5-6 Luliciów czy Gabbiadinich oraz 3-4 Cuadradów. Na to zwyczajnie nie starczy pieniędzy, a znowu nasprowadzamy graczy, którzy w Europie znaczą niewiele, bo oczywiście zabierzemy się do tego nie od tej strony co należy. Bardziej to wygląda na bajzel niż rewolucję. Przy takiej skali i z takimi środkami skutki mogą być opłakane. Ufam Conte jako trenerowi, ale jako menadżer zupełnie mnie nie przekonuje.

- Piti
- Juventino
My tu wszyscy o Sanchezie, a tymczasem napotkalem na fb taką oto wzmiankę:
). Jeśli mialby przyjsc do nas, to licze ze odbuduje się u nas jak Pirlo i będzie przeżywał drugą młodość.
Wiadomo - to tylko mediaset, z drugiej strony moglby to byc ten zapowiadany przez Marotte 'zaklepany transfer', nawet jesli doszloby do tego transferu, to licze ze odbuduje u nas formę, być moze potrzebuje zmiany otoczenia, troche wsparcia, przeciez nie mozna od tak zatracić skillsów (choć przypadek Torresa mówi, że jednak można

- Wojtek
- Juventino
Dlaczego oni zawsze są lepiej traktowani? Zresztą zapłacili to mają.Z OSTATNIEJ CHWILI: FIFA ZAWIESZA SANKCJE TRANSFEROWE NAŁOŻONE NA BARCELONĘ!
Tym samym rosną szanse na Sancheza, bardzo bym go chciał w Juve

- jakku1
- Juventino
Di Marzio poinformowal, ze Sanchez zgodzil sie na transfer do nas. Teraz mamy zaczac rozmawiac z Barca.
Co przy zniesionym zakazie transferowym Barcelony dodaje jakies 2% do prawdopodobienstwa wykonania tego transferu
.
Aha, przy okazji dodam, ze Agresti jest zdania, ze Sanchez - podobnie jak Nani - to zawodnik, ktorym sie interesujemy, ale nie jest to zaden numer 1, czy tez numer 2 na naszej liscie.
Co przy zniesionym zakazie transferowym Barcelony dodaje jakies 2% do prawdopodobienstwa wykonania tego transferu

Aha, przy okazji dodam, ze Agresti jest zdania, ze Sanchez - podobnie jak Nani - to zawodnik, ktorym sie interesujemy, ale nie jest to zaden numer 1, czy tez numer 2 na naszej liscie.