Quiz - piłkarze
- roostekk
- Juventino
Gökhan Ünal ?
Ragnar Klavan ?
1. Zawodnik oddany barwom tylko jednego klubu.
2. Urodził się w państwie graniczącym z krajem, który reprezentował ( kraje te są mocno powiązane historycznie).
3. Debiut i ostatni mecz w reprezentacji zaliczył w meczach z krajami bloku wschodniego.
Myślałem, że to trochę trudniejsze jest
Ragnar Klavan ?
Gol w reprezentacji dał mi jakąś pulę piłkarzy, a potem ją weryfikowałem. On pasował najlepiej. Zaraz wrzucę swoją zagadkę.Tak, wielkie gratulację . Która informacja zadecydowała?
1. Zawodnik oddany barwom tylko jednego klubu.
2. Urodził się w państwie graniczącym z krajem, który reprezentował ( kraje te są mocno powiązane historycznie).
3. Debiut i ostatni mecz w reprezentacji zaliczył w meczach z krajami bloku wschodniego.
Tak.Czy to jest Andrij Niesmaczny?

Myślałem, że to trochę trudniejsze jest

Ostatnio zmieniony 22 lutego 2012, 00:19 przez roostekk, łącznie zmieniany 1 raz.
- Supersonic
- Juventino
Dudka cud w Stambule 25 maja 2005K.M. pisze:Na polskiej Wikipedii jest podana błędna data strzelenia pierwszego gola przez piłkarza-zagadkę, w rzeczywistości strzelił on gola równo rok później. I to do tej złej daty nawiązuje świetny mecz polaka!
tego typa gol pierwszy gol 31 maja 2006.
Na polskiej, angielskiej i estońskiej wikipedii wszędzie jest ta sama dobra data.
No to czyli nie równo rok po.
edit: no ale wciąż nie jest to rok po Dudku!
Ostatnio zmieniony 21 lutego 2012, 23:36 przez Supersonic, łącznie zmieniany 2 razy.
- roostekk
- Juventino
Na angielskiej jest 31 maja 2006, polskiej 31 maja 2005.Supersonic pisze:Dudka cud w Stambule 25 maja 2005K.M. pisze:Na polskiej Wikipedii jest podana błędna data strzelenia pierwszego gola przez piłkarza-zagadkę, w rzeczywistości strzelił on gola równo rok później. I to do tej złej daty nawiązuje świetny mecz polaka!
tego typa gol pierwszy gol 31 maja 2005.
Na polskiej, angielskiej i estońskiej wikipedii wszędzie jest ta sama dobra data.
No to czyli nie równo rok po.
- Azazel
- Juventino
Jeżeli zdecydowałeś się już przenieść rozmowę z PW na forum publiczne, to i ja się wypowiem tutaj.
Być może wypowiedziałem się nie precyzyjnie (nie na tyle bym nie został zrozumiany przez roostkka). Bowiem Klavan zdobył gola 31 maja 2006, jednak na stronie polskiej Wikipedii widnieje data 31 maja 2005. Oznacza to że na prawdę gol padł równo rok później po dacie podanej na stronie w języku polskim.
Co do nowej zagadki: trudne
.
EDIT:
Kilka dni po Dudku -> Dudek + x
x musi zmieścić się w przedziale 2-9
Ale zreflektowałem się -> Dudek + x + 365
Być może wypowiedziałem się nie precyzyjnie (nie na tyle bym nie został zrozumiany przez roostkka). Bowiem Klavan zdobył gola 31 maja 2006, jednak na stronie polskiej Wikipedii widnieje data 31 maja 2005. Oznacza to że na prawdę gol padł równo rok później po dacie podanej na stronie w języku polskim.
Co do nowej zagadki: trudne

EDIT:
Kilka dni po Dudku -> Dudek + x
x musi zmieścić się w przedziale 2-9
Ale zreflektowałem się -> Dudek + x + 365
- strong return
- Juventino
Czy to jest Andrij Niesmaczny?
Udało się znaleźć odpowiednią podstronę z "wiernymi zawodnikami"
Zagadka:
Kto to jest?
http://i41.tinypic.com/2k1px1.jpg
:płaczę: A to była tak podchwytliwa w zamierzeniach słit-focia.
Zagadka:
Kto to jest?
http://i41.tinypic.com/2k1px1.jpg
No nieźle, nieźle.Juras_Senat pisze: Darío Silva?

Ostatnio zmieniony 22 lutego 2012, 01:24 przez strong return, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Darío Silva?
Choć tego blondasa sam rozpoznałem.
Na przekór Panu Zet wrzucę zdjęcie

Dla uczciwych poszukiwaczy daję podpowiedź:
1. Mimo że ma w kadrze mniej niż dziesięć występów, zagrał na Mistrzostwach Świata.
2. Tych występów w reprezentacji uzbierało mu się raptem trzy.
Przez chwilę sam się zastanawiałem, czy to on jest na tym zdjęciu.
Zadajesz!
True.pan Zambrotta pisze:mała rada: przestańcie wrzucać zdjęcia piłkarzy, bo to nie problem wrzucić zdjęcie w odpowiednie źródło, żeby dostać na tacy jego imię i nazwisko :roll:

Na przekór Panu Zet wrzucę zdjęcie

Dla uczciwych poszukiwaczy daję podpowiedź:
1. Mimo że ma w kadrze mniej niż dziesięć występów, zagrał na Mistrzostwach Świata.
2. Tych występów w reprezentacji uzbierało mu się raptem trzy.
Jasne.strong return pisze:Paweł Sibik?

Ostatnio zmieniony 22 lutego 2012, 16:30 przez Juras_Senat, łącznie zmieniany 4 razy.
- pan Zambrotta
- Juventino
mała rada: przestańcie wrzucać zdjęcia piłkarzy, bo to nie problem wrzucić zdjęcie w odpowiednie źródło, żeby dostać na tacy jego imię i nazwisko :roll:strong return pisze:Czy to jest Andrij Niesmaczny?
Zagadka:
Kto to jest?
http://i41.tinypic.com/2k1px1.jpgNo nieźle, nieźle.Juras_Senat pisze: Darío Silva?![]()
:płaczę: A to była tak podchwytliwa w zamierzeniach słit-focia.
- strong return
- Juventino
Paweł Sibik?
Zagadka:
1. Defensywny pomocnik.
2.Największe sukcesy odnosił na Płw. Iberyjskim.
3. Niemniej wskutek pewnych zdarzeń bardzo dobrze, znają go też na północy. A konkretnie to na Wyspach Brytyjskich.
4. Prawie robi w jego przypadku wieeelką różnicę.

5. Mała podpowiedź: punkt 4 w istocie to tylko ciekawostka, natomiast zasadniczą część zagadki stanowią pierwsze 3 punkty.
Wskazówka do punktu 3-dodana.
Zagadka:
1. Defensywny pomocnik.
2.Największe sukcesy odnosił na Płw. Iberyjskim.
3. Niemniej wskutek pewnych zdarzeń bardzo dobrze, znają go też na północy. A konkretnie to na Wyspach Brytyjskich.
4. Prawie robi w jego przypadku wieeelką różnicę.
Nie, ale mimo wszystko strzał mi się spodobał. Nie pomyślałbym o tej zagadce w ten sposób.Judzio pisze: Christian Poulsen? ;p

5. Mała podpowiedź: punkt 4 w istocie to tylko ciekawostka, natomiast zasadniczą część zagadki stanowią pierwsze 3 punkty.
Wskazówka do punktu 3-dodana.
Owszem.Juras_Senat pisze: Aldo Duscher?

Ostatnio zmieniony 22 lutego 2012, 19:19 przez strong return, łącznie zmieniany 4 razy.
Dzięki Beppe za Teveza!
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Aldo Duscher?
Celuję w podium. 8)
2. Przez niemal całą karierę związany był z jednym klubem. Strzelił dla niego mnóstwo (<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> dużo) bramek. W trakcie kariery zaliczył epizod w klubie z innego kraju, gdzie bramki nie strzelił żadnej. Sugeruję się polską Wikipedią. Bo na innych nie ma ich tak dużo.
3. Urodził się w mieście w którym później odnosił piłkarskie sukcesy.
Myślałem, że to dłużej potrwa.
Twoja kolej.
Celuję w podium. 8)
2. Przez niemal całą karierę związany był z jednym klubem. Strzelił dla niego mnóstwo (<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> dużo) bramek. W trakcie kariery zaliczył epizod w klubie z innego kraju, gdzie bramki nie strzelił żadnej. Sugeruję się polską Wikipedią. Bo na innych nie ma ich tak dużo.

3. Urodził się w mieście w którym później odnosił piłkarskie sukcesy.
francois pisze:Sami Al-Jaber

Twoja kolej.
Ostatnio zmieniony 22 lutego 2012, 20:44 przez Juras_Senat, łącznie zmieniany 1 raz.
- francois
- Juventino
Sami Al-Jaber 
Prościutkie, więc: czas - start :lol:

Jeśli Cię tym zmyliłem to serdecznie przepraszam...

Prościutkie, więc: czas - start :lol:
Vimes pisze:Andriej Arszawin?

Ops... :oops:pan Zambrotta pisze:ur. 29 maja 1981francois pisze:3) W reprezentacji zadebiutował w wieku 18 lat
debiut 17 maja 2002 roku
szalone pokolenie amnestii maturalnej?
Jeśli Cię tym zmyliłem to serdecznie przepraszam...

Ostatnio zmieniony 23 lutego 2012, 11:49 przez francois, łącznie zmieniany 2 razy.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- pan Zambrotta
- Juventino
ur. 29 maja 1981francois pisze:3) W reprezentacji zadebiutował w wieku 18 lat
debiut 17 maja 2002 roku
szalone pokolenie amnestii maturalnej?
- Vimes
- Juventino
Zagadka:
1. Rozegrał blisko 400 meczów w jednej z najsilniejszych lig świata, z czego zdecydowaną większość w jednym z czołowych klubów tej ligi (liczba występów podana na polskiej Wikipedii jest błędna lub podaje sumaryczną liczbę występów w lidze i innych rozgrywkach).
2. Pomimo tego liczbę jego występów w reprezentacji można policzyć na palcach dwóch rąk.
3. W reprezentacji zadebiutował w meczu z Polską, a ostatni mecz rozegrał przeciwko Włochom.
.
1. Rozegrał blisko 400 meczów w jednej z najsilniejszych lig świata, z czego zdecydowaną większość w jednym z czołowych klubów tej ligi (liczba występów podana na polskiej Wikipedii jest błędna lub podaje sumaryczną liczbę występów w lidze i innych rozgrywkach).
2. Pomimo tego liczbę jego występów w reprezentacji można policzyć na palcach dwóch rąk.
3. W reprezentacji zadebiutował w meczu z Polską, a ostatni mecz rozegrał przeciwko Włochom.
Nie.pumex pisze:Sebastian Frey?
Takstrong return pisze:Ray Parlour?

Ostatnio zmieniony 23 lutego 2012, 13:51 przez Vimes, łącznie zmieniany 3 razy.