Wszystko o Squadra Azzurra

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 listopada 2011, 23:13

zahor pisze: Nie porównywałbym jego dotychczasowej kariery w klubie, gdyż nigdy jeszcze nie był tak ważny, jak będzie w trakcie ME. W Interze jak trzeba było, to Mourinho po prostu odsyłał go na trybuny, bo w ataku miał lepszych od niego do dyspozycji. W Man City też musi się opanowywać, bo Mancini też ma taki komfort że spokojnie byłby w stanie obejść się bez Balotellego. Natomiast w momencie kiedy Cassano i Rossi w najlepszym wypadku podają na mistrzostwa tuż po półrocznej absencji (w gorszym wariancie - nie pojadą wcale) Balotelli będzie najważniejszym piłkarzem pierwszej linii Azzurich. Nie oznacza to automatycznie, że coś odwali, niemniej jednak argumenty typu "w Interze nic nie zepsuł, bo wygrali potrójną koronę" (a z takimi się zetknąłem) są nie na miejscu. Nie wiem, może to jest taki zawodnik który musi się czuć gwiazdą i to go nakręca. Może chce udowodnić wszystkim że jest 100% Włochem i dlatego w reprezentacji daje siebie wszystko. Oby to dalej szło w tę stronę.
@D@$ pisze:No jednak nie do końca, Inter był "hegemonem" dzięki Mourinho a jak już kogoś nazwac liderem, to był to Sneijder, dalej Zanetti czy Eto'o (wcześniej Zlatan, ciężko mi to przychodzi, bo gościa nie lubię, delikatnie mówiąc), Mario był jednak często rezerowym, z resztą pozbyto się go. El. ME to w ataku prędzej zasługa Rossiego i Cassano, Balotelli był rezerwowym, nie grał za wiele a pierwszego gola strzelił Szczęsnemu. Wreszcie w MC główne postacie to Dzeko i Aguero, rok temu z Balotellim nie byli liderem a doczłapali się do LM w ostatnich kolejkach. Tak więc wpis ten nie do końca adekwatny, choć niewątpliwie Balotelli jest w dobrej formie ostatnio. Ja tam dalej będa bronił swojego zdania, że reprezentacja to zespól a nie indywidualności.
P.S. I tak jak się spodziewałem, wyprzedził mnie @zahor.
Absolutnie nie stawiam tutaj tezy, że Mario w Interze był liderem a w MC najważniejszym piłkarzem w ataku. Chodzi mi bardziej o to, że samo jego zachowanie nie ma żadnego wpływu na to jak gra drużyna której jest zawodnikiem. Balotelli jest niekwestionowanym liderem w robieniu głupstw ale też zawodnikiem o kosmicznych umiejętnościach. George Best też był pijakiem i dziwkarzem, ale gdy był na boisku nikomu to nie przeszkadzało. Tutaj sprawa jest strasznie pompowana przez dzisiejsze media i robi się z niego "bohatera" wszystkich burkowców ale w moich oczach jego zachowanie po za boiskiem mnie w ogóle nie interesuje, jeśli jego gra podnosi poziom w zespole gdzie gra.

Nie mam zamiaru w tych wypowiedziach bronić jakoś Balotellego, bo wiadomym jest, że ma ostro zryty beret, ale nie można też na niego patrzeć tylko z perspektywy tego, co robi po za boiskiem. Jedynym zagrożeniem jakie widzę dla kadry Włoskiej i Mario w niej, jest takie, że na czas turnieju chłopaki będą ze sobą praktycznie na okrągło i jeśli coś synek zbroi, to z pewnością odbije się to też na reszcie kadry. Jednak nie wiadomo do końca jaka jest pozycja Balotellego w kadrze, jakie ma stosunki z innymi kadrowiczami i trenerem. Może jest tak jak zahor napisał i akurat gdy zakłada koszulkę reprezentacji to się zachowuje, żeby pokazać, że jest prawdziwym Włochem.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 21:41

Prandelli powolal na spotkanie z USA. W skladzie siedmiu Juventinich.

Mnie w oczy rzuca sie dosc biednie prezentujacy sie atak - mlodziak Borini, wciaz malo doswiadczony Giovinco, Pazzini, ktory ostatnio strzelil gola ponad miesiac temu, a ma ich w lidze lacznie piec i Matri, o ktorym kazdy tutaj ma na pewno swoje zdanie :) Szkoda, ze zabraklo miejsca chociazby dla Di Natale, ktory przed paroma minutami znow strzelil gola.

Obrazek
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 21:54

Oby Borini dostał szansę na debiut. Cieszy powołanie dla Bonucciego.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 22:14

Cieszy powołanie dla Bonucciego.
A mnie martwi, że takie beztalencie gra w reprezentacji jakiegokolwiek kraju.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 22:35

Chyba nie zrozumiałeś ironii w tym zdaniu napisanym przez De Rossiego ;)

Tymi powołaniami Prandelli ewidentnie chce pokazać, że daję szanse piłkarzom, którzy nie byli do tej pory etatowymi reprezentantami i którzy od czasu do czasu pukają do drzwi kadry, jak choćby Matri czy Giovinco.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 22:39

Po to są emotikonki, by podkreślić ton wypowiedzi, w końcu nie widzimy w internecie mimiki twarzy itp :wink: Zresztą na tym forum spotykało się już różne ewenementy...

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 23:29

Bonucci w kadrze? Widać Prandelli chce poczuć dreszczyk emocji i podwyższyć sobie ciśnienie :smile:. Leo zapewne stanie na wysokości tego zadania.

Obrazek
dav3d

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 23:47

To we Włoszech jest taka bieda z obrońcami, że Bonuc dostał powołanie czy to taki mały żarcik Prandellego ? :doh:

topboxing.pl zapraszam :)
Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 23:47

Vimes pisze:Bonucci w kadrze? Widać Prandelli chce poczuć dreszczyk emocji i podwyższyć sobie ciśnienie :smile:. Leo zapewne stanie na wysokości tego zadania.
Do tego Pazzini, Matri, Giovinco i Borrini w ataku :facepalm: . Squadra Azzura ubożeje, choć na USA powinno starczyć.
Juventus -> 7 powołanych.
milan -> 2 powołanych.
inter -> pazzini.
napoli -> 2 powołanych.
roma -> 2 powołanych.
8)
Miło, że Juventus tak bogato dostarcza zawodników do reprezentacji. Oby grali jak najlepiej i co najważniejsze wracali zdrowi do Turynu.

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2012, 12:18

obecne bolączki Italii to napad i lewa obrona.
O ile jeszcze w ataku może dużo zdziałać Di Natale, a i sam Totti nie obrazi się na powrót do repry na Euro2012, tak na lewej jest posucha aż boli po oczach.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2012, 13:14

Ja nie jestem optymistycznie nastawiony do Di Natale. Pokazywał już dwa razy, że nie daje sobie rady na wielkich imprezach. Gaśnie, nie ma go, jest nieobecny na boisku. Martwi mnie powołanie dla Pazziniego. Wiadomo, że Prandelli bardzo dobrze zna tego gracza, ufa mu i pokazał właśnie, że jest częścią tej reprezentacji niezależnie od formy, ale nie wiem czy nie lepszym rozwiązaniem byłoby pominięcie go, żeby dostał kopa do działania. Co do lewej strony, słyszałem (nie wiedziałem), że Santon zaczął sobie bardzo dobrze radzić w Anglii. No i liczyłem też, że powołanie dostanie El Shaarawy, którego Milanowi zazdroszczę. Cały czas wierzę, że Cassano z Rossim się wyrobią na EURO, a i wiadomo, że Balotelli do Polski przyleci.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2012, 13:35

De Rossi pisze:Cały czas wierzę, że Cassano z Rossim się wyrobią na EURO
Raczej w maju będą straszyć formą sobotniego Pato [jeśli dostaną minuty od trenerów].

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2012, 13:39

De Rossi pisze: Cały czas wierzę, że Cassano z Rossim się wyrobią na EURO, a i wiadomo, że Balotelli do Polski przyleci.
żartujesz? o Cassano nie wiadomo, czy w ogóle wróci.
Rossi ma się wykurować na maj. W miesiąc formy nie złapie.

Giovinco, Balotelli, Matri, Pazzini, Di Natale, Totti. Innego zestawienia nie widzę póki co.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lutego 2012, 13:49

Patrząc na powołanie Bonuca to ja mam nadzieję że jak Conte zobaczy w tv jak Leoś kaleczy to dotrze do niego wreszcie to że ławka to miejsce najbliżej murawy na jakie Leoś zasługuje.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2012, 14:02

pan Zambrotta pisze: Giovinco, Balotelli, Matri, Pazzini, Di Natale, Totti. Innego zestawienia nie widzę póki co.
Cholera, za rozowo to nie wyglada szczerze mowiac :/ Mlody i glupi Balotelli, nigdy tak naprawde nie grajacy na najwyzszym poziomie Gio, dwoch przecietnych wloskich bramkowpychaczy i dwoch emerytow, z czego ten pierwszy poza Stadio Friuli traci troche ze swojej wartosci. Z drugiej strony, nic lepszego sie chyba skleic rzeczywiscie nie da.

Obrazek
ODPOWIEDZ