Liga Mistrzów 2010/11

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2011, 23:45

Negri pisze:
stahoo pisze:
Lypsky pisze:Może mi ktoś wyjaśnić czym kieruje się polsat pokazując w środę mecz Barcelona- Shakhtar? :lol: Rozumiem, że spotkanie Chelsea-MU jest dla nich mało atrakcyjne.
No przecież gra Więcejniżklub! :ok:
Frustru-fanboj Realu w pełnej krasie.
To było śmieszne 2 lata temu :s Już wyjaśniałem, że kocham tylko Crisa Ronaldo, i mam jego plakaty na ścianie pokoju obok zdjęć Justina Biebera i Hany Montany.
Wszyscy tak od razu przekreślają Szachtar. Żebyście się przypadkiem nie zdziwili, Barcy zazwyczaj grało się dziko z Ruskimi, będzie dziko i z Ukraińcami.
Nie na Camp Nou. Choć jeśli pierwszy mecz zakończyłby się wygraną Szachtaru, remisem bądź skromna wygrana Barcy (1-0, 2-1, 3-2?) to Szachtarowi daję spore szanse w rewanżu. Ogólnie w fazie pucharowej Barca zawsze gra 2 mecz u siebie, gdzie może odrabiać ewentaulne straty. Teraz jest inaczej :)

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2011, 08:53

Nazywanie ludzi z Polsatu <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> jest zabawne. Oni po prostu chcą sobie zapewnić większą oglądalność. Co w tym dziwnego?

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 36 razy

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2011, 09:24

Mietson pisze:Nazywanie ludzi z Polsatu <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> jest zabawne. Oni po prostu chcą sobie zapewnić większą oglądalność. Co w tym dziwnego?
Z czysto sportowego aspektu to mecz Chelsea z Manchesterem jest po prostu bardziej atrakcyjny, a i na pewno będzie ciekawszy. Dlatego będę się upierał, że to zły wybór, nawet jeśli Barcelona przyciągnie więcej osób przed ekrany telewizora niż obie angielskie drużyny razem wzięte (które bądź co bądź mają sporo kibiców w Polsce, zwłaszcza United).

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2011, 09:28

szczypek pisze:
Mietson pisze:Nazywanie ludzi z Polsatu <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> jest zabawne. Oni po prostu chcą sobie zapewnić większą oglądalność. Co w tym dziwnego?
Z czysto sportowego aspektu to mecz Chelsea z Manchesterem jest po prostu bardziej atrakcyjny, a i na pewno będzie ciekawszy. Dlatego będę się upierał, że to zły wybór, nawet jeśli Barcelona przyciągnie więcej osób przed ekrany telewizora niż obie angielskie drużyny razem wzięte (które bądź co bądź mają sporo kibiców w Polsce, zwłaszcza United).
No tak. Z tym, że to totalnie bez znaczenia.
Przecież Polsatowi chodzi o oglądalność, a Barcelona zapewni masę sezonowców przed odbiornikami.Niestety jesteśmy w mniejszości. Parszywa demokracja ;) Chyba trzeba będzie znowu dać Onetowi zarobić ;)
Ostatnio zmieniony 05 kwietnia 2011, 09:29 przez yanquez, łącznie zmieniany 1 raz.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2011, 09:29

szczypek pisze:
Wyświetlenie słabiej oglądalnego meczu (a jeśli panowie z Polsatu uważają, że bitwa o Anglię będzie słabiej oglądalna to zapewne tak jest) wiąże się ze stratą pieniędzy. Co jest dziwnego w tym, że Polsat nie chce ich stracić? Ja też wolałbym obejrzeć ManU - Chelsea ale nie mam pretensji o to, że Polsat pokaże Barcę.

jarmel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2011, 10:02

Większą oglądalność? Sugerujesz, że sama Barcelona przyciągnie więcej widzów niż Manchester i Chelsea?
Słyszałem parę dni temu, że szła petycja od kibiców do polsatu, żeby się ogarneli. I co, nic nie wskórali?

#AllegriOut
Antyteza

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2011, 10:41

Bardzo prawdopodobne. Mecz MU - Valencia był najsłabiej oglądanym spotkaniem transmitowanym przez Polsat. Przebił go nawet mecz Arsenalu z Partizanem. :)

E: z drugiej strony - przed rokiem mecz MU - Milan wygrał z FCB vs VFB.

Pozostaje zawierzyć analytykom.
Ostatnio zmieniony 05 kwietnia 2011, 10:47 przez Antyteza, łącznie zmieniany 1 raz.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2011, 10:43

Nie jestem pewien czy kwestią decydującą była tutaj prognoza oglądalności - z jednej strony sezonowców Barcy jest niewątpliwie sporo, ale z drugiej to jednak mecz zespołów angielskich niewątpliwie będzie ciekawszy pod względem sportowym. Możliwe, że ktoś ważny w Polsacie jest po prostu fanem Barcelony.
Pamiętacie jak Bożydar Iwanow pracował w TVP i komentował Ligę Mistrzów? Wcale nie krył się ze swoją sympatią do Man Utd. Wkurzało mnie to strasznie, kiedy oglądałem dwumecz MU-Juve w sezonie 1998/99, ale z drugiej strony ... dzięki temu oglądałem oba spotkanie na TVP. Złamano wówczas niepisaną zasadę, żeby starać się nie transmitować dwa razy meczu tego zespołu i pokazano najpierw oba mecze Man Utd z Interem, a potem z Juve. I obstawiałbym, że w tym przypadku mogło być podobnie.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2011, 18:30

jarmel pisze:
Większą oglądalność? Sugerujesz, że sama Barcelona przyciągnie więcej widzów niż Manchester i Chelsea?
Słyszałem parę dni temu, że szła petycja od kibiców do polsatu, żeby się ogarneli. I co, nic nie wskórali?
Jakby było odwrotnie to też by poszła petycja, o czym zresztą mówił jakiś koleś z Polsatu :) Myślę, że jednak oni mają lepsze informacje i są w stanie lepiej oszacować co im da więcej.

Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2011, 19:41

Pomijając aspekty transmisji - mam nadzieję, że dzisiaj Koguty wygrają.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2011, 20:50

jakieś linki PL ma ktos?

Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2011, 21:28

No, no. Na San Siro już cztery gole. A na Bernabeu Tottenham gra w 10 i niestety przegrywa, choć mam nadzieję, że jakiś stały fragment da im bramkę.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
YaSq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2011, 22:07

40min meczu Real - Tottencham dawno sie tak nie nudzilem. Tottencham nawet jak by mial gwaracje ze 1 bramka da im awans to by nie zatakowal. Wszystkie Angielskie zespoly powinny zostac wyrzucone z ligi mistrzow dyscyplinarnie. Za to Inter - Schalke troche rekompensuje stracone 40min 8) . Zespoly bardziej nastawily sie na wygranie meczu a nie przegranie jak najnizej. Co odrazu daje efekt w postaci juz 6 bramek i oby tak dalej :ok:

"Gwizdy z trybun? Jeszcze trochę i będą nam bić brawo" L. Del Neri
ReinerJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2011, 22:08

Adebayor się rozstrzelał. To było do przewidzenia ze Tottenham nie podoła, zwłaszcza, że grają w 10.
Co do meczu interu, to nie wiem czy się cieszyć, czy nie... Niemcy jeszcze bardziej uciekną i Serie A nigdy nie odzyska czwartego miejsca w LM. :angry:

Wojt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2011, 22:14

Podobno inter nie obroni w tym sezonie Ligi Mistrzów. :wink:

From rivers of sorrow, to oceans deep with hope, I have travelled them.
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
ODPOWIEDZ