Forumowicz od A do Z - vol.2

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ

Nastepny alfabet napisze...

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2009, 09:55

a ja myślałem że to tylko zabawa... i jak widać bardzo się myliłem

mój głos wędruje oczywiście dla paku - jedynej osoby z ankiety która jest na 100% w nic nie zamieszana no i chyba jedyna z tych 4 od której możnaby się dowiedzieć coś ciekawego o kibicach polskich drużyn

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2009, 10:05

To ja przyznam się :lol:
Dwie bliskie mi osoby założyły konta tylko i wyłącznie by zagłosować na mnie i przeczytać mój alfabet, o innych przypadkach nie wiem nic. Mogę podać nicki tych "łajz": Małgorzataaa i AndrzejP.
Nie wierzę, że któryś z nas zrobił to sam, bez przesady. Za 3h będzie już po wszystkim.

ps
może news z głównej zadziałał na nowych użytkowników :prochno:

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Bart_DB

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2009, 10:16

Lypsky pisze:To ja przyznam się :lol:
Dwie bliskie mi osoby założyły konta tylko i wyłącznie by zagłosować na mnie i przeczytać mój alfabet, o innych przypadkach nie wiem nic. Mogę podać nicki tych "łajz": Małgorzataaa i AndrzejP.
Nie wierzę, że któryś z nas zrobił to sam, bez przesady. Za 3h będzie już po wszystkim.
Przyznam szczerze, że nie bardzo widzę różnicę między oddawaniem głosów na siebie z fake-konta, a proszeniem o to kolegi czy rodziny. Te osoby nie są związane z JP w żaden sposób jak widać po dacie rejestracji, o alfabecie dowiedziały się od Ciebie zapewne. Kwestia rozstrzygnięć powinna leżeć w rękach forumowiczów, a nie czyjejś siostry.

ti porterò all'inferno con me.
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2009, 10:19

Hm, a czy przeczytać alfabet mogą tylko i wyłącznie osoby związane z Juvepoland? Powiedziałem panu a i pani b o takiej inicjatywie, wykazali zainteresowanie i powiedzieli, że chętnie coś takiego przeczytają. Nikogo do niczego nie namawiałem, ani nikogo o nic nie prosiłem, gdyby tak było to użytkownicy jp dostawaliby ode mnie privy :P Nie mówiąc już o moich znajomych z sj.
Jeśli problemem są te dwa głosy, bardzo proszę odjąć mi je.
pozdrawiam

Bart_DB

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2009, 10:24

Nie ma sensu teraz tego tutaj roztrząsać. Pw.
Lypsky pisze:Nie mówiąc już o moich znajomych z sj.
Grabisz sobie :)

ti porterò all'inferno con me.
pawełek89

Romanista
Romanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2009, 10:37

Czyzby glos Romanisty zdecydowal :wink: glos na mnowo :whistle:

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2009, 10:45

To w takim razie ja mam znajomych z pewnej jednostki:

Obrazek
Którzy na moje skinienie mogą wykazać zainteresowanie wybranym przeze mnie userem. Dolecimy do 3 setki. Ktoś chętny?

Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2009, 10:45

Lypsky pisze:Hm, a czy przeczytać alfabet mogą tylko i wyłącznie osoby związane z Juvepoland?
Czytać nie, ale alfabet jest na JP po to, żeby głosowały w nim osoby związane z JP.
Lypsky pisze: Powiedziałem panu a i pani b o takiej inicjatywie, wykazali zainteresowanie i powiedzieli, że chętnie coś takiego przeczytają
Można było napisać im alfabecik na papeterii i pokazać na "żywo". Pozatym jak nie wygrasz tej ankiety wygrasz zapewne następną, więc o co to halo.
Średnio uczciwie to wygląda jak dla mnie.

Już bez żadnego zagłębiania się w to, jak bym był w którejś z ankiet i powiedział babci, że mam szansę napisać swój alfabet, gdzie będzie "B jak babcia" - Kocham ją :* i poprosił ją o założenie konta na JP ,tylkopo to żeby głosowała w ankiecie (babcia nie jest kibicem Juve) to trochę dziwnie by to wyglądało. Sytuacja prześmiewcza, ale podobna do tej, która wypłynęła teraz.
Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2009, 10:48 przez Mrówa, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2009, 10:46

Do 13.28 jeszcze sporo czasu ;) Dzieci wrócą ze szkoły, niektórzy wstaną po nocce, jeszcze inni obudzą się na kacu... spokojnie, przybędzie kilka głosów :wink:

Sky is the limit!
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2009, 10:55

:shock: tak jak rozmawiam z Bartem na privie, gdybym wiedział, że zrobi się takie szambo potraktowałbym tą zabawę poważniej. Nie chce mi się tłumaczyć, powiem tylko tyle, że nikogo do niczego nie namawiałem i broń Boże nie wychodziłem z taką inicjatywą. Za kogo wy mnie macie?
Powiedziałem o tym, aby inni nie oberwali (o ile chodzi o tą sytuację?).

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2009, 10:59

A ja dalej nie rozumiem Siewier. Jeśli te fake-konta zadecydowały o tym, że delikwent X mógł napisać swój alfabet, to czemu musimy oglądać alfabet tego X użytkownika? Kiedyś jeden użytkownik - CzarnyZKultury napisał alfabet nie wiedząc o regułach zabawy i ten alfabet skasowaliście. Czemu teraz alfabet oszusta ma być zachowany? Kasujecie alfabet gościa, który nie wiedział jeszcze co to za zabawa, a chronicie gościa, który oszukiwał. Gdzie tu sens?

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2009, 11:24

Misiu bez przesady z tymi oszustwami, chcieli założyć konta, to założyli, a Lypsky sam mówił, że nikogo do niczego nie namawiał. Nie wiem czy jest to do końca fair, ale myślę, że nie jest to duże nadużycie i nie ma sensu sie tak denerwować przy okazji takiej zabawy. Bez względu na to czy wygra mnowomiejsky czy DJJuve, drugi z dwójki zapewne napisze alfabet za tydzień.

Szacunek Lypsky że wyjaśniłeś sytuację.

Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2009, 11:33

Każdy z biorących udział mógł powiedzieć komukolwiek, że bierze udział w takiej, a nie innej zabawie. Zainteresowali się tym, założyli konta, zagłosowali - ich sprawa. Nie byli do tego namawiani, a Lypsky nie ma prawa zabraniać im czegokolwiek.

ps. remis 8)

Sky is the limit!
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2009, 11:44

Miś Coccolino w swoim poście nie pił do mojej osoby (tak wytłumaczył mi to na priv).
Mati pisze: Szacunek Lypsky że wyjaśniłeś sytuację.
Guzik. Przez tą "kichę" zupełnie odechciało mi się pisania alfabetu.
Debata z jednym panem, tłumaczenie się przed drugim, tymczasem sytuacja wyglądała nieco inaczej niż wyobraża to sobie x czy y.
Nie chcę uchodzić za oszusta, więc jeśli atmosfera zabawy ma wyglądać tak, a nie inaczej (być może przeze mnie) to sorry, ale ja wypisuję się.

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2009, 11:49

Lypsky nie odwalaj kaszanki bo oddałem na Ciebie głos i on nie może się zmarnować :D

Masz 73 głosy, chyba nie weźmiesz na siebie odpowiedzialności zmarnowania ich wszystkich :D ?
A jak coś Ci się nie podoba to w alfabecie napiszesz ;).

No chłopaki, podać sobie rączki, buzi i zgoda, nie ma co sie denerwować ;)

ODPOWIEDZ