Juventini na wypożyczeniach...
- Pan Mietek
- Juventino
No właśnie go zniszczyły i w tym rzecz, że prędko nie wróci do odpowiedniej dyspozycji.Ouh_yeah pisze:Mietszysławie, Martinez obecnie ma warunki do odbudowania się i jak na razie w Cesenie 4 razy wyszedł w pierwszym składzie a trzy razy z ławki. Zero goli, zero asyst, zero czegokolwiek. Podobno jedynym zainteresowanym jego usługami jest jakiś klub z Urugwaju i tam najprawdopodobniej trafi Jorge za jakieś drobne.
Kontuzje go kompletnie zniszczyły.
Tak nawiasem, to spodziewałem się, że wspomnisz coś o "atletycznej maszynie"

- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Może był gwiazdą Catanii, ale to był jego absolutny szczyt. Rok bez piłki sprawił, że jest za słaby na walkę o desperacką walkę o utrzymanie w Serie A. Nie wydaje mi się, że byłby przydatny w taki sposób jak Immobile w walce o Serie A.
Przechodząc do Juventusu zniszczył sobie karierę. Jestem pewien, że jego organizm nigdy nie pracował na takich obciążeniach. Do piłki trzeba mieć i talent, i zdrowie. Martinez nie miał i tego, i tego.
Przechodząc do Juventusu zniszczył sobie karierę. Jestem pewien, że jego organizm nigdy nie pracował na takich obciążeniach. Do piłki trzeba mieć i talent, i zdrowie. Martinez nie miał i tego, i tego.
Nie wiem czy o tym ktoś wspominał - Martinez podobno przyjechał na pierwszy trening z Juve z solidną nadwagą. Stąd brak formy i kontuzje. Było o tym na Juventus Offside daaaawno temu.Ouh_yeah pisze:Kontuzje go kompletnie zniszczyły.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
A właśnie. To w sumie najtragiczniejszy aspekt całej sprawy - kupili go miedzy innymi dlatego, że miał świetne wyniki wydolnościowe itp.Mietson pisze:Tak nawiasem, to spodziewałem się, że wspomnisz coś o "atletycznej maszynie"
Ale to tylko w Juventusie takie rzeczy. Pan bez kontuzji przychodzi i połowa składu opuszcza większą część sezonu przez kontuzje. Dyrektor sportowy, który za grosze zrobił fajną ekipę w Sampdorii nie trafia z połową transferów a trener, który zrobił dobrą drużynę w Sampie okazuje się być taktycznym inwalidą.
Tak jak Amauri ;Pzoff pisze:Przechodząc do Juventusu zniszczył sobie karierę.
Ale że... przez tak krótki czas tak mocno przytył, że to było źródłem jego problemów z mięśniami?alina pisze:Martinez podobno przyjechał na pierwszy trening z Juve z solidną nadwagą

Mam:Ouh_yeah pisze:Ale że... przez tak krótki czas tak mocno przytył, że to było źródłem jego problemów z mięśniami?alina pisze:Martinez podobno przyjechał na pierwszy trening z Juve z solidną nadwagą
"Martinez committed perhaps the greatest professional sin; he arrived at Juve's pre-season training camp at Pinzolo not just out of shape but physically unfit to play football. You would imagine an expensive transfer to one of Europe's most prestigious sides and having just missed the World Cup, a player would carry a burning desire to prove the doubters wrong. Yet Martinez spent the first month of pre-season trying to burn only calories.On the opening day of the campaign, Delneri was forced to play Fabio Quagliarella, who only arrived the day before and had not completed a single training session with the squad."
http://inbedwithmaradona.com/journal/20 ... alaka.html
- francois
- Juventino
Wydawało mi się, że Yago przepadł w Anglii, a tutaj czytam, że Tottenham go wykupił :shock:
http://www.eurofutbol.pl/news/422116-To ... uthampton/
Ciekawe czy coś za niego dostaliśmy i kiedy będzie oficjalne potwierdzenie transferu.
Ciekawe czy coś za niego dostaliśmy i kiedy będzie oficjalne potwierdzenie transferu.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- meda11
- Juventino
:roll:francois pisze:Wydawało mi się, że Yago przepadł w Anglii, a tutaj czytam, że Tottenham go wykupił :shock:
SJ
PS. Taka podpowiedź: zanim coś wrzucisz to poszukaj dobrze i przewertuj te ostatnie 2-3 strony o mercato, bo potem "suchary" wrzucasz i do tego ze słabo poinformowanych "źródeł".
- Vojtimar
- Juventino
Ja w niego wierzę i cieszy mnie niezmiernie jego postawa, choć przyznam szczerze że nie spodziewałem się takiej formy u niego, ale kto się spodziewał? Zastanawiam się tylko czy będzie gotowy by grać u nas już w nprzyszłym sezonie, czy powinien jeszcze spędzić rok w Serie A na wypożyczeniu. To drugie byłoby korzystne zwłaszcza gdyby Pescara awansowała do Serie A. Nie musiałby się Ciro zgrywać na nowo z kolejną drużyną.
Z Juve na dobre i złe!
- pumex
- Juventino
Będę szczery, ja zbytnio nie wierzę w Immobile. To znaczy nie uważam, że stanie się choćby pierwszym zmiennikiem w ataku, nie mówiąc już o podstawowej roli w tej formacji. Ale jako zawodnik szerokiego składu, lub jako niezła karta przetargowa... kto wie..?

- @Maras@
- Juventino
Tutaj bym się zgodził. To że biega podobnie do Nedveda i strzela dużo bramek na zapleczu Serie A (po raz pierwszy w swojej karierze - może to być jednorazowy "wystrzał") to nie wszystko...pumex pisze:Będę szczery, ja zbytnio nie wierzę w Immobile. To znaczy nie uważam, że stanie się choćby pierwszym zmiennikiem w ataku, nie mówiąc już o podstawowej roli w tej formacji. Ale jako zawodnik szerokiego składu, lub jako niezła karta przetargowa... kto wie..?

- Dante93
- Juventino
No ale też kiedy ostatnio mieliśmy zawodnika który w takim stopniu wyróżnialby sie, choćby w tym głupim Serie b? Zazwyczaj nasi młodzi ginął gdzieś na poziomie 2-3 ligii bądź w spadkowych zespołach Serie A. Wiadomo jeszcze dużo pracy przed nim, ale jednak podniósł ręke do góry, zgłosił aspiracje do czegoś więcej, dlatego uważam, że trzeba chłopaka obserwowac i gdy przyjdzie moment dać mu szanse. Jeden warunek- jeszcze jeden dobry sezoon, tyle że już w Serie A
Nie łudze sie, ze to może być kiedyś nasz podstawowy Striker, ale jak ktoś już wspomnial, na zmiennika, zawodnika szerokiej kadry papiery powoli zaczyna mieć.
- @Maras@
- Juventino
Tylko czy on sam będzie chciał być zmiennikiem ?Dante93 pisze:No ale też kiedy ostatnio mieliśmy zawodnika który w takim stopniu wyróżnialby sie, choćby w tym głupim Serie b? Zazwyczaj nasi młodzi ginął gdzieś na poziomie 2-3 ligii bądź w spadkowych zespołach Serie A. Wiadomo jeszcze dużo pracy przed nim, ale jednak podniósł ręke do góry, zgłosił aspiracje do czegoś więcej, dlatego uważam, że trzeba chłopaka obserwowac i gdy przyjdzie moment dać mu szanse. Jeden warunek- jeszcze jeden dobry sezoon, tyle że już w Serie ANie łudze sie, ze to może być kiedyś nasz podstawowy Striker, ale jak ktoś już wspomnial, na zmiennika, zawodnika szerokiej kadry papiery powoli zaczyna mieć.

Powinno być bez "ł"... (oni) giną (znikają, zapodziewają się)Dante93 pisze:ginął

- Dante93
- Juventino
@Maras@ pisze:Powinno być bez "ł"... (oni) giną (znikają, zapodziewają się)
Maatko co internet robi z człowiekiem

]@Maras@ pisze:Tylko czy on sam będzie chciał być zmiennikiem ? Z drugiej strony jak zaczniemy kupować zawodników z wyższej półki ("gwiazdy") to czy będziemy chcieli mieć takich zmienników ??
Gdybać możemy, ale jednak zawsze mieć lepiej taką opcje niż jej nie mieć
- PonczekGda
- Juventino
Mam nadzieję,że z Immobile nie będzie tak samo jak z Giovinco.Wypożyczenie do jakiegoś klubu z Serie A mogłoby go ukształtować na lepszego zawodnika,a przy okazji ograłby się w najwyższej klasie rozgrywkowej ligi włoskiej.A później włączyć go do składu.
To jest moje skromne zdanie wobec tego grajka.
To jest moje skromne zdanie wobec tego grajka.