Liga Mistrzów 2008/2009

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
zlypasterz

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 marca 2009, 18:17

Il Tifoso pisze:Wiem, że Juve ma też sezonowców, ale nie tak wielu.
wydaje mi sie ze ma bardzo wielu jak kazda mocna druzyna. napewno malo sezonowcow maja kluby nie grajace w pucharach.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2009, 18:19

Jaka propagande przeciwko Calcio? Serie A sama jest sobie winna, bo to przeciez nie przez propagandę 3 angielskie kluby wyeliminowały 3 włoskie... Prawda jest taka, ze obecnie najatrakcyjniejsza do ogladania przed TV jest Liga Angielska (dla przeciętnego kibica).

Gherrick

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2009, 11:19

stahoo pisze:Jaka propagande przeciwko Calcio? Serie A sama jest sobie winna, bo to przeciez nie przez propagandę 3 angielskie kluby wyeliminowały 3 włoskie... Prawda jest taka, ze obecnie najatrakcyjniejsza do ogladania przed TV jest Liga Angielska (dla przeciętnego kibica).
Czy ja wiem ;) Przyjemne dla oka są techniczne portugalska i hiszpańska, a fajne dla każdego kibica holenderska <wysokie wyniki :smile: > i niemiecka - wyrównana wyjątkowo w tym sezonie, i też obfitująca w wysokie wyniki ! :bravo:

M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2009, 18:14

Proponuję do września zamknąć ten temat. Wszak Liga Mistrzów w tym sezonie już się skończyła.

:roll:
Fred_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2009, 22:38

Brawo Porto :-D bardo dobry wynik 2-2,mam nadzieję ze Porto awansuje i że muły z krystyną pojadą do domu :-D a w 2 meczu 1-1 no i nasz Fabiański sobie pograł

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2009, 22:42

Obejrzałem mecz Villareal - Arsenal. Było to dobre widowisko. Dwie ładne bramki i dużo ciekawych akcji. Zwłaszcza strzał Adebayora mi się podobał. Takie coś w stylu Trezeguet'a. W drugiej połowie wszedł Łukasz Fabiański i na szczęście nie puścił żadnej bramki.
Arsenal gra ładną piłkę, szybko przechodzi z obrony do ataku. Poza tym gra kombinacyjna też na wysokim poziomie. Mam nadzieję, że wygrają LM w tym sezonie.

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2009, 22:48

Fajny mecz w Teatrze Marzeń :D Naprawdę cieszę się, że padł remis, w dodatku 2-2. Porto stoi przed ogromną szansą wejścia do półfinału. Wystarczy im remis 0-0 bądź 1-1. Licze, na Porto, ale wydaje mi się, że ManU wygra w Portugali. Obym się mylił.

Co do drugiego meczu to, nie oglądałem, ale 1-1 to dobry wynil dla Arsenalu. Szczerze mówiąc to bardziej wole Kanonierów w dalszym etapie niż hiszpańską drużynę. Ale to chyba, dlatego, iż Fabiański u nich gra.

Co do jutrzejszych meczy, wolałbym aby to Bayern wygrał, bo Barca już mnie męczy...
W drugim jutrzejszym meczu stawiam na Liverpool, są po prostu lepsi niż Chelsea.

Ziółi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2009, 09:47

gladston to ciekawe jak ty oglądałeś ten mecz skoro twierdzisz, że fabian wszedł w drugiej połowie..

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2009, 10:01

Ok oglądałem tylko kawałek pierwszej połowy :P, bo miałem jedną sprawę do załatwienia. Ale drugą już całą xD

paruf

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2009, 11:21

Po wczorajszych meczach uważam,że awansować mają szanse wszystkie 4 drużyny,rewanże zatem będą wyśmienite:) . Bardzo jestem ciekaw dzisiejszych konfrontacji, oby tylko z dużej chmury nie spadł mały deszcz.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2009, 12:44

Jedyne, co nasuwa się po wczorajszych spotkaniach to znakomita gra Porto i dosyć niesprawiedliwy remis Arsenalu... Uważam, że Portugalczycy stoją przed ogromną szansą awansu do dalszej fazy rozgrywek - strzelili w końcu 2 arcyważne bramki na boisku rywala. Nie muszę chyba podkreślać faktu, że z reguły ManU gra lepiej właśnie u siebie - podobnie zresztą wygląda sytuacja Porto. Czuję, że zespół z Półwyspu Iberyjskiego sprawi ogromną niespodziankę i awansuje do 1/2 finału. Przy okazji należałoby też dodać, że tak naprawdę ten remis ManU zawdzięcza jednemu z obrońców Porto, który popełnił fatalny błąd przy bramce wyrównującej... No cóż... Liczę na Porto, bo swoją grą i ambicją pokazali, że zasługują na coś więcej niż 1/4 finału.

Martwi mnie nieco sytuacja z drugiego wczorajszego spotkania, bo tak naprawdę to Villarreal grał cudownie, a Arsenal ograniczał się głównie do kontry. Chciałbym, aby ekipa hiszpańska zrewanżowała się Anglikom - w końcu w sezonie 2005/2006 mieli awans na wyciągnięcie ręki, ale zmarnowali karnego... Arsenal nie gra w tym roku jakiejś efektownej piłki, w przeciwieństwie do swojego rywala.

Ogólnie liczę, że pierwszą parę półfinałową stanowić będą Porto i Villarreal.

figc1898

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2009, 12:56

Wczoraj oglądałem Villarreal-Arsenal. Do 60 minuty istnieli tylko piłkarze gospodarzy później gra się zmieniła i do walki wkroczyli piłkarze gości. Bramka Adebayora stadiony świata. Aż szkoda że realizator dawał wtedy powtórkę wcześniejszych sytuacji jak strzelił przewrotką tego gola. Dawno nie widziałem takiej bramki. Zresztą gol Senny również piękny.
Co do meczu na Old Trafford to myślę że piłkarze Porto w tym meczu zapewnili sobie awans do półfinału. Manchesterowi trudno się gra w Portugalii. Przecież parę sezonów temu i Benfica i Porto wyeliminowały MU.

Obrazek
Obrazek
Ziółi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2009, 19:41

Ciekaw jestem jak Bayern zbierze się po tej klęsce z Wolfsburgiem. Jeśli Messi i spółka widzieli tę rzadkiej urody bramkę Grafite, też pewnie będą chcieli pokazać, że tak umieją:P IMO Bawarczycy się nie pozbierają... ale momencik, w końcu co Niemcy, to Niemcy, możesz wygrać z nimi 2x a i tak oni awansują... Ale liczę na soczystą porażkę Bayernu, w tym sezonie grają kiepsko i nawet pogrom Sportingu tego nie zamazał, a najlepiej pokazał to ubiegły weekend. A jak gra Barca każden jeden wie i swoją zniżkę formy tez już mają za sobą.
I oby tylko Chelsea odpadła, ścierpieć ich nie mogę. The Reds są na gazie i oby tylko niebiescy nie wcisnęli im hamulcu.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2009, 19:57

Po losowaniu par ćwierćfinałowych napisałem, że liczę na trochę niespodzianek i zapewne wczorajszy mecz Porto z Manchesterem do takich się zalicza. I dobrze, bo życzyłem i życzę awansu Portugalczykom. Oczywiście Porto jeszcze nie awansowało, ale pokazali kawałek dobrego futbolu na Old Trafford, a u siebie powinni dokończyć dzieła.
W drugim wczorajszym meczu liczyłem na wygraną drużyny z Hiszpanii. Ogólnie chciałbym jak najmniej drużyn z Anglii w półfinale. Arsenal jest w lepszej sytuacji przed rewanżem (podobnie jak Porto), bo im wystarczy bezbramkowy remis, więc to oni mogą zacząć mecz się broniąc i licząc na kontratak. Fabiański dostał szansę i wczoraj wykorzystał ją doskonale, prawdopodobnie wystąpi także i w drugim spotkaniu.
Dzisiaj mamy dwa kolejne spotkania. Chciałbym osobiście wygranych Chelsea i Bayernu, ale nie zdziwią mnie wyniki remisowe w obu pojedynkach. Bayern po porażce będzie chciał udowodnić coś sobie i kibicom (mam nadzieję), a Barcelona na pewno nie da sobie strzelić 12 bramek ;]

Gherrick

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2009, 20:20

Mam jednak nadzieje ze ManU ogra Porto. Nie zebym lubil MU, ale jestem kibicem Sportingu i nie trawię tego zespołu. :? Naturalna rywalizacja klubowa w stylu Wisła-Legia albo Barca-Real... Mam nadzieje ze Villareal przejdzie...ciekawiej bedzie !

ODPOWIEDZ