Wszystko o AS Roma

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Adi666666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2010, 20:39

Roma się podniosła i wygrała 1-2 ;), cóż może się okazać że interek zostanie z niczym, tak jak i my, we wtorek Barcelona w LM ... a w lidze Roma jest na bardzo dobrej drodze do wygrani mistrzostwa, mają przewagę 1 pkt ... ale tak na prawdę 2 bo wiadomo, że przy zrównaniu się Roma i tak będzie liderem (Inter Roma 1-1 ; Roma Inter 2-1) .....co do meczy to:

Inter - Atalanta ............... Roma - Sampdoria
Lazio Inter ...................... Parma - Roma
Inter Chievo ....................Roma Cagliari
Siena Inter .......................Chievo Roma

terminarz zbliżony .... liczę na Romanistów ...

Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
playmaker

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2010, 20:45

Po jednym ciężkim meczu. Różnie może być.

Lord of San Siro

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2010, 21:09

Cóż, gratulacje dla Romy, podnieśli się mimo, że im mecz się nie ułożył. Lazio jest sobie samo winne, mieli rywali na widelcu i stracili wszystko. Roma nie gra wielkiej piłki, ale ma bardzo dużo szczęścia i to pozwala im wciąż liderować. Jestem wściekły po tym meczu, bo z oczywistych względów byłem za Lazio, ale taka jest piłka. Po 4 mecze do końca, na tą chwilę jest to gra do jednego potknięcia, oczywiście Roma ma lepszą sytuację, prowadzi jednym punktem i ma lepszy bilans niż Inter. Nie wierzę jednak, że wygra wszystkie swoje spotkania do końca, wg mnie nie wygra. Pytanie tylko czy Inter zdoła wszystko wygrać? Wszystkie mecze gramy z nożem na gardle, od blisko 2 miesięcy wszystkie mecze co 3 dni i wszystkie mecze o wszystko. Będzie bardzo trudno tym bardziej żałuję, że Lazio nic nie urwało. Trzeba zebrać się na Barcelonę, poźniej na Atalantę, znów na Barcelonę, później na Lazio, następnie finał pucharu, Chievo i dopiero wtedy cały tydzień odpoczynku przed ostatnim meczem sezonu w Sienie. Roma ma dużo większy komfort, ale nie ma co narzekać. Wole szansę na potrójną koronę w perspektywie porażki na wszystkich frontach, niż spokojne ciułanie mistrzostw i kończenie LM w grupie lub 1/8.

Cent'anni di storia ... di serie B non ho memoria!!!
aras191

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2010, 21:53

bardzo ostry mecz aż do przesady ma może ktoś długi skrót bo szukam i szukam i nic ;p widzieliście zmiany Claudio po pierwszej połowie De rossi i Totti ławka he he facet ma jaja

Lord of San Siro

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2010, 22:04

aras191 pisze:bardzo ostry mecz aż do przesady ma może ktoś długi skrót bo szukam i szukam i nic ;p widzieliście zmiany Claudio po pierwszej połowie De rossi i Totti ławka he he facet ma jaja
Zaryzykował, to fakt. Ale jak już napisałem Lazio samo sobie spartoliło ten mecz, bo wcale nie było gorszym zespołem, powiedziałbym nawet, że przeważało. Oba karne słuszne, ale strzał Floccariego to nieporozumienie. Ta zmarnowana jedenastka zadecydowała o wszystkim. Czy Roma po zmianach zaczęła grać dużo lepiej? Nie, miała za to dużo więcej szczęścia, bo akcji klarownych nadal nie stwarzała. Bramka na 1-2 obciąża mur, bo zrobić taka dziurę to naprawdę sztuka. Vucinić walnął z całej siły licząc, że przejdzie. No i przeszło, chociaż nie powinno. Nie mogę odżałować tego meczu, bo moglibyśmy być ponownie liderem. No cóż, walczymy dalej.

aras191

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2010, 22:07

lord of san siro masz może dobry skrót ?

Lord of San Siro

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2010, 22:26

aras191 pisze:lord of san siro masz może dobry skrót ?
Nie, oglądałem na canal + mecz. Szukaj na Youtubie tam dosyć szybko pojawiają się skróty. Pewnie ktoś coś zaraz dorzuci lub już to zrobił.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2010, 22:28

Orgazm wśród Interistów w momencie podyktowania karnego dla Lazio jest nie do opisania. Po meczu płacz i zgrzytanie zębów :rotfl:

Oglądałem tylko drugą część meczu, Roma wygrała chociaż tak prawdę mówiąc mecz mógł się zakończyć każdym wynikiem. Jeśli chodzi o ustawianie muru i strzelaniu "na pałę" to przypomniał mi się gol Sneijdera w meczu z CSKA. Mimo wszystko miło, że Ranieri postanowił wygrać ligę, czego mu teraz życzę.

M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2010, 22:45

Dzisiaj byłem świadkiem, jak Giancarlo całował telewizor po drugiej bramce Vucinica i deklarował, że mógłby stracić z nim dziewictwo. Radość większa niż po zdobyciu Scudetto. Piękna scena. Miejmy tylko nadzieję, że jeszcze piękniejsze będą 16 maja.

:roll:
Lord of San Siro

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2010, 22:52

szczypek pisze:Orgazm wśród Interistów w momencie podyktowania karnego dla Lazio jest nie do opisania. Po meczu płacz i zgrzytanie zębów :rotfl:
Czy naprawdę myślisz, że pod względem zachowania kibice Juventusu, Milanu, Romy czy Interu różnią się aż tak bardzo? Nie, nie różnią się tylko mają inny punkt odniesienia, co cieszy nas, nie cieszy Was i vice versa. Gwoli ścisłości, ja nie miałem orgazmu gdy Lazio strzelało karnego, zresztą jakoś dziwnie byłem pewny, że go spartolą. Może ktoś płacze, ale na pewno nie ja. 4 mecze do końca, walczymy o scudetto do ostatniej kolejki i to nie czas na rozpaczanie, bo nie przegraliśmy jeszcze mistrzostwa.

pawełek89

Romanista
Romanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2010, 22:53

Ale emocje uff:). Juz w 4min polala sie krew :C glupio stracilismy bramke nie mielismy pomyslu na gre w pierwszej polowie w drugiej juz to wygladalo lepiej.W przerwie tak sie zastanawialem czy to w ogole mozliwe zeby Ranieri Tottiego sciagnal a tu nie dosc ze Totti zszedl to i Daniele brawo Siwy!.
karny dla Lazio ale po raz kolejny Grande Sergio nas uratowal :bravo: .Vucinic nerwy ze stali i ta bomba z wolnego :P pub w Lublinie oszalal:) ze mna na sali ogladalo 5 prawdziwych Wlochow ale vafancule lecialy na sedziego :smile: .Sedzia przesadzil z tymi kartkami!.
,,Prowincja" 1:2 Rzym :bravo:

mecz z Sampa moze byc tak ciezki jak dzisiejsze Derby.

Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2010, 23:35

Lord of San Siro pisze:Czy naprawdę myślisz, że pod względem zachowania kibice Juventusu, Milanu, Romy czy Interu różnią się aż tak bardzo?
Kolejność nieprzypadkowa, z całym szacunkiem, to jakbyś porównywał ludzi z bydłem.

Cieszę się, że macie szanse na potrójną koronę. Już jakiś czas temu powiedziałem, że jesteście skazani na sukces.

Karnego się chyba gorzej strzelić nie dało.

Lord of San Siro

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2010, 09:42

szczypek pisze: Kolejność nieprzypadkowa, z całym szacunkiem, to jakbyś porównywał ludzi z bydłem.
A kto jest tu ludźmi, a kto bydłem?

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2010, 10:15

szczypek pisze:
Lord of San Siro pisze:Czy naprawdę myślisz, że pod względem zachowania kibice Juventusu, Milanu, Romy czy Interu różnią się aż tak bardzo?
Kolejność nieprzypadkowa, z całym szacunkiem, to jakbyś porównywał ludzi z bydłem.
I niedawno byla dyskusja o tym ze to Interisci prowokuja na tym forum. Taaa...

Mam nadzieje ze Roma wygra to Scudetto. ale jak znam swiat zremisuja z Sampdoria a potem Inter jakims golem w ostasniej minucie wygra lige.

Od ponad 20 lat nie mieszkam w Polsce i z jezykiem mam malo kontaktu, wiec w razie bledu ortograficznego daruj sobie poprawianie mnie.
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2010, 12:35

Monte Cristo pisze:
szczypek pisze:
I niedawno byla dyskusja o tym ze to Interisci prowokuja na tym forum. Taaa...
A Ty co, ostatni sprawiedliwy?
za bardzo się podlizujesz Interistom ostatnio :naughty: mocno pracujesz na "qualita interista".

Podobno Roma wygrała 1:2, a Toni kopnął laziale w głowę.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
ODPOWIEDZ