Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
tomassi14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2018, 18:02

ewidentne parcie na uszatego....z tymi transferami, jedyne co mnie martwi to wraz z przyjsciem gnidowego, nasz talencik Rugani spadnie w hierarchi i dostanie mniej minut zapewne niz w zeszlym sezonie, wiec w nastrpnym roku moze sam czmychnac

co do placzu ze kiepska wymiana to nie powiedzialbym, gnidowaty tez nie mial klauzuli wiec jak krzykniemy o caldare to go puszcza, ile juz takich talentów było: Giovinco, Zaza, Berradi, był gość i go nie ma

O ile sie myle caldara gral w atalancie w trojce obronców, milan gra czworka,

musielismy opchnac gonzalo zeby zrownoważyc budzet a milan to wykorzystal, nie da sie ich caly czas robic w bambuko

Co do Milanu, jak nie bedzie mial pomocy w postaci dobrych pomocników i ich dograń to nie wiele zrobi a na chwile obecną w milanie takich nie widze

Mogą zaskoczyć nas gra, ale chyba gattuso tego nie ogarnie, moze Conte
Wsród rywali stawiałbym Inter i Rome

Trzeba swietować - opchnelismy grubego chociaz o rok za pozno

:dance:

Nawet jak go za rok nie wezma to za rok przy cenie 36mln myslicie ze nie znajdzie sie kupiec??
Ostatnio zmieniony 01 sierpnia 2018, 18:05 przez tomassi14, łącznie zmieniany 1 raz.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2018, 18:04

Kiedy niektórzy w końcu zrozumieją, że przez finansowe fair play Milan ma jedynie opcje wykupu Igły...?1
Gdyby miał obowiązek jego wykupu musieliby to inaczej księgować czy jak to się tam nazywa w tych przepisach. Podejrzewam, że jest cicha umowa, że jednak go wykupią.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2018, 18:14

Czy to że Higuain jest jedynie wypożyczony jest pewne?

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2018, 18:17

jurson09 pisze: Aby to osiągnąć Juve musiało sprzedać Gonzalo, Milan go kupił w zamian za wymianę Caldara<>Bonucci.
Na ten moment Milan WYPOŻYCZYŁ Pipitę i wcale nie zobligował się do jego wykupu. Oni mają tam jeszcze większy problem z FFP, do tego brak stabilizacji wyników sportowych oraz sytuacji w zarządzie klubu.

Dla mnie wcale nie jest takie pewne, że oni go wezmą za rok, a jeśli nawet, to być może będą renegocjować cenę w zależności od aktualnej sytuacji.

Bobby X

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2018, 18:18

Dla Gonzalo to jest zjazd totalny. Taki strzał w pysk, o Caldarze trudno coś powiedzieć. Natomiast Bonucci? Tego parcha ciężko będzie oglądać znów w koszulce Juve ;(

:allegri: na śmietnik
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2018, 18:29

Jak czytam sobie tabelki finansowe to ta wymiana + wypożyczenie trochę nam daje mln, a milanowi np. 31 grajka z tłustym kontraktem i to chyba na 4 lata, także emeryturka dla niego jest.

Jak powiedziałem, przychodzi podstawowy obrońca a odchodzi 24LETNI niby talent bez minuty w Juve w poważnym meczu. Płaczecie, że nie mamy niby zastępstw młodych, a Romagna i ten Zanandrea, co zbierał niezłe noty na mistrzostwach młodzików to, co? To mogą być talenty około dwudziestoletnie z szansą na rozwój, a nie 24 latek, który trafił między Kielona, Benatię i choćby Ruganiego mającego względem niego tonę więcej doświadczenia.

Z resztą i tak trzeba czekać, jak wyjaśni to Beppe, a jeśli Bonu posypie głowę popiołem i założy koszulkę Juve, to będzie dla mnie Juventino, którego należy wspierać.

W każdym razie, jak czytam te płacze i lamenty niektórych forumowiczów na zarząd, Beppe, to myślę, że srsly potrzebujecie wsparcia, jeśli płaczecie nad Bonucem względem zarządu, który sprowadził nam CR, czym zwiększył jakość ataku, w którym Igła i tak byłby zbędny, załatał boki obrony, utrzymał trzon drużyny.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2018, 18:32

MRN pisze:Zobaczycie mocnego grajka do pomocy jak świnia niebo :-)
Jest Sturaro i Matuidi, którzy są siebie warci a ta bomba transferowa o której się mówiło to Babol w Juve :)
Matuidi - wszyscy się do niego mylą.

DD który z nim w jedenastce wygrał MŚ, Allegri z 3 dubletem.

Specjaliści z JP maja racje. Blaise jest słaby.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2018, 18:37

Dokłądnie, te płacze są bezcenne.

Caldara grał na razie w średniej drużynie, zero doświadczenia. Co on by nam dał w tym sezonie ? Zagrałby kilka ogonów, trochę w Coppa i tyle.

Przecież zarząd daje do zrozumienia idziemy na LM, w tej kwestii Bonucci jest wzmocnieniem, zarówno w Serie A jak i LM. Zostaje też dzięki temu pewnie Rugani, który doświadczeniem zjada Caldarę.

Najzwyczajniej w świecie nie ma u nas na tym etapie miejsca dla dwóch młodych obrońców, koniec końców wolę że został Rugani.

Jak będzie trzeba to kupimy i młodego obrońcę, nawet Caldarę czy Romagnoliego jak nam się zache, więc w czym problem ? Przecież pod względem sportowym, prestiżowym i marketingowym mamy więcej argumentów niż cała Serie A razem wzięta.

Mam nadzieję na dodatkową niespodziankę do pomocy, ale nawet jeżeli się nie uda to mercato oceniam świetnie.

Jedyny minus to co Bonucci mówił po odejściu i jego zachowanie, ale to on musiał już posypać głowę popiołem i nie będzie miał łatwo, ale piłkarsko na ten moment zjada Caldarę na śniadanie.

cooler

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2018, 18:40

Nie będę ukrywał, że jestem zniesmaczony tą całą transakcją.
zrozumiałbym jeszcze jakoś, gdyby poszedł sam Gonzalo, cieszyłem się, że Caldara w końcu trafił do Juventusu, bo po prostu zasłużył sobie na to tym, co prezentował w Atalancie. Przełknąłbym to jeszcze jakoś, gdyby nie ten smród wokół Bonucciego. Niestety, nic na to nie poradzę i jestem zmuszony obserwować. I tak, jak przed transferem Ronaldo do Juventusu nie przepadałem za Cristiano i powiedziałem, że musi zdobyć moją sympatię, tak Bonucci zaczyna z dużo gorszego pułapu. Nawet gdyby znowu się wkomponował w drużynę, był potulny i grzeczny wobec trenera, to ten niesmak jednak pozostanie, nieważne co by się wydarzyło. Wierzę, że LM jest możliwa do zdobycia, byłoby super, gdyby Juve w tym sezonie w końcu ją wygrało i niech jak najszybciej odzyska Caldara, bo czuję w kościach, że to będzie podstawowy obrońca reprezentacji Włoch, a także przyszły TOP3 światowy.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 81 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2018, 18:43

@Osgiliath
Płaczemy, bo nasze szlochanie ma swoje powody. Bardzo prawdopodobne, że dzięki Higuainowi Milanowi (który ponoć w minionej kampanii wykreował więcej sytuacji od nas) uda się po nadchodzącym sezonie awansować do LM, gdyż dzięki 4 miejscom dla Serie A bez żadnych eliminacji jest to dużo łatwiejsze. Wtedy jeśli talent Caldary eksploduje na miarę oczekiwań (a jest to bardziej prawdopodobne w Mediolanie bez Bonucciego niż u nas), to razem z Romagnolim stworzą świetny duet środkowych obrońców na lata. My natomiast przed startem następnego sezonu zostaniemy z mającym 35 lat Chiellinim, 32 letnim Bonuccim, 32 letnim Benatią i daj Boże Ruganim. Świetlaną przyszłość czeka środek naszej defensywy.
PS. Romagna nie jest już własnością Juve, bo sprzedaliśmy go do Cagliari i o ile dobrze pamiętam, to nie było zapisu o potencjalnym odkupie.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2018, 18:45

Jeśli Bonucci nie zmądrzał, to ten transfer wyjdzie nam bokiem. Jak zaczną się schody, to może być ostro w szatni. Niby idziemy po tę LM, ale wcale nie jest powiedziane, że ją zdobędziemy... i co wtedy?
Teraz każdy błąd Bonuca będzie irytował kibiców potrójnie. Być może także jego kolegów z drużyny, a w szczególności Dybalę.

Dla mnie ten facet nie powinien wracać do Juve, a z pewnością nie po tak krótkim czasie i nie w takich okolicznościach.

jurson09

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2018, 18:46

Milan nadal ma problemy w pomocy. Ten deal wyczerpał ich możliwości finansowe. Kolejne ruchy będą od nich wymagać sprzedaży. Milaniści jarają się tym transferem podobnie jak rok temu Bonuccim. Niestety podobnie jak rok temu takie wzmocnienia to za mało. I nadal zostają kadrowo w tyle za Juve, Napoli, Romą i Interem.

Pomijając kwestie pozasportowe to Bonucci jest na ten moment lepszym obrońcą niż Caldara, na którego jest obecnie hype jak niegdyś na Giovinco czy Berardiego. Ten hype przybrał mocno na sile gdy pojawił się temat transferu i nagle jego wartość na tym forum urosła jak ceny akcji Juve po pojawieniu się informacji o CR7.

W odróżnieniu od poprzednich okienek zostawiamy nieruszony trzon drużyny. A ten jeden poświęcony kluczowy zawodnik zostaje zastąpiony w najlepszy możliwy sposób podnosząc jakość drużyny we wszystkich aspektach.

Co do przyszłości to jako jedyni we Włoszech wystawiamy Juventus B, który będzie grał w Serie C od przyszłego sezonu. Zyskujemy idealne miejsce do ogrywania młodych talentów bez konieczności kombinowania. Inwestujemy w teraźniejszość pamiętając o przyszłości. Ten zarząd jest świetny co pokazują nasze wyniki sportowe i finansowe. W takiej sytuacji podważanie ich kompetencji jest komiczne.
Ostatnio zmieniony 01 sierpnia 2018, 18:57 przez jurson09, łącznie zmieniany 2 razy.

Juve per sempre sara...!!!!
Profesor

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2018, 18:49

Adrian27th pisze:
MRN pisze:Zobaczycie mocnego grajka do pomocy jak świnia niebo :-)
Jest Sturaro i Matuidi, którzy są siebie warci a ta bomba transferowa o której się mówiło to Babol w Juve :)
Matuidi - wszyscy się do niego mylą.

DD który z nim w jedenastce wygrał MŚ, Allegri z 3 dubletem.

Specjaliści z JP maja racje. Blaise jest słaby.
A jakie to staty miał Blaise w Seria A?
3 gole 1 asysta
a tak, bo to niby Pjanic miał rozgrywać.
Jakie staty miał Pogba przy Pirlo?
7 goli 7 asyst w pierwszym sezonie

No dobra, to porównajmy go z Vidal-em który przecież miał też bronić, walczyć, robić miejsce Pirlo
7goli 3 asysty, następny sezon 10goi 8 asyst, w najsłabszym czyli ostatnim sezonie to 7goli i 4 asysty.

Sorry ale Blise nie ma startu do nich, nie interesuje mnie że wygrał mistrzostwo świata, Olivier Giroud też został mistrzem a na rezerwę byśmy go nie chcieli.

No dobra, to powiedzmy że staty się nie liczą bo często tak jest że zawodnik walczy, ma mnóstwo odbiorów, kluczowych, czy też robi przewagę z przodu.
Niczego takiego przy nim nie przypominam sobie, bezbarwny.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2018, 18:53

dimebag11 pisze:@Osgiliath
Płaczemy, bo nasze szlochanie ma swoje powody. Bardzo prawdopodobne, że dzięki Higuainowi Milanowi (który ponoć w minionej kampanii wykreował więcej sytuacji od nas) uda się po nadchodzącym sezonie awansować do LM, gdyż dzięki 4 miejscom dla Serie A bez żadnych eliminacji jest to dużo łatwiejsze. Wtedy jeśli talent Caldary eksploduje na miarę oczekiwań (a jest to bardziej prawdopodobne w Mediolanie bez Bonucciego niż u nas), to razem z Romagnolim stworzą świetny duet środkowych obrońców na lata. My natomiast przed startem następnego sezonu zostaniemy z mającym 35 lat Chiellinim, 32 letnim Bonuccim, 32 letnim Benatią i daj Boże Ruganim. Świetlaną przyszłość czeka środek naszej defensywy.
PS. Romagna nie jest już własnością Juve, bo sprzedaliśmy go do Cagliari i o ile dobrze pamiętam, to nie było zapisu o potencjalnym odkupie.
A nie sądzisz, że zarząd o tym wie, że będziemy z 35letnim Kielonem, 33letnim Benatią itd? Tak się martwisz o nasz środek obrony a wystarczy dokupić w odpowiednim czasie jednego młodego, albo nasz młodziak z kadry juniorów eksploduje i znowu zjemy milanowski środek, z nomanem Musacchio, Zapatą, czy jak mu tam, czy Romagnolim. To nie są te czasy, kiedy kupuje się grajka i on gra do końca kariery w jednym klubie.

Jak prześledzisz ewolucję Juve, to co roku niby robimy rewolucję i płacze i płacze, że skład niezgrany, pozbywamy się topa z każdej pozycji (bonucci), a jak zwykle wygrywamy i to zazwyczaj dublet.

Ja jestem przekonany o tym, że nasi mają dokładny plan na rozwój i wzmocnienie każdej formacji, bo tak naprawdę atak mamy kompletny, pomoc praktycznie też, bramkę mamy zabezpieczoną dwoma świetnymi bramkarzami, a trzon obrony dalej jest utrzymany, bo jak nie Benatia to Rugani, jak nie Kielon to Benatia w jego miejsce, a w razie w jest Barza, który nie zapomniał jak się broni tylko dlatego, że ma 37 lat (stąd też gra tylko jeszcze sezon).

I do tego za rok na pewno czekają nas wzmocnienia w pomocy i w obronie i będzie to naturalne i oczekiwane, no ale domorośli fm-owcy wolą pojechać po marotcie, bo im sprzedaje grajka, który w fifie ma status świetnego prospekta i za dwa sezony będzie miał skill 88 i nieważne, że teraz ma 76, 0 exp i wpadł między mastachów z formacji, a jak ktoś zauważył - żeby atakować LM trzeba mieć skład na już, bo w sumie też mogliśmy zostawić Favillego, bo szczelił dwie bramy Bayernowi!!1 zamiast kupować Ronaldo...

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2018, 18:55

Il Fenomeno pisze:
Jacky pisze:
LukaszG / DLuGi pisze:nie kupiliśmy nikogo konkretnego na środek pomocy
Mysle, ze ostro dzialamy w sprawie Milana Badelja :ok:
Pewnie tak..
No to do pomocy juz chyba nikogo nie dostaniemy :(
realbs pisze:De Ligt
Owsze, to talent, byc moze tak jak piszesz - 'talent dekady', ale wlasnie dlatego zwinie go ktorys z klubow BPL lub Real. Pozdrawiam, Mirosław.
Garreat pisze:i Vrsaljko rezerwowy, no przegraliśmy życie nie kupując tego duetu...
Ale rezerwowy gdzie?
tomassi14 pisze:musielismy opchnac gonzalo zeby zrownoważyc budzet a milan to wykorzystal
Dlaczego przy naszych sprzedazach zawsze jest tak, ze my MUSIMY zejsc z ceny, bo ten pil, tamten rozrabial, jeszcze inny byl grzeczny, to mu sie rozwiaze kontrakcik za free, tu brakuje kasy w klubowej kabzie, tam gonia terminy itd. itd... A jak kupujemy jakiegos grajka, to (mniej lub bardziej) przeplacamy :think:

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Zablokowany