Mercato (2012-2014)
- SKAr7
- Juventino
I? Oceniasz jakość piłkarza przez pryzmat tego, ile meczów rozegrał i ile tytułów wygrał? Tamten Wolfsburg zgniatał każdego w Bundeskopance, a Barza grał w pierwszym sezonie owszem, nieźle, ale gorzej od tego z Palermo. Zresztą Kjaer też był podstawowym w swoim pierwszym sezonie, choć kiksy robił. Dopiero po przyjściu Magatha skończyło się rumakowanie.Vimes pisze: Czy to miała być aluzja do Barzagliego? Jeżeli tak, to przypominam, że Barzagli zagrał od pierwszej do ostatniej minuty w każdym meczu ligowym mistrzowskiego sezonu Wolfsburga. Zatem nie przesadzaj z tym popadaniem w przeciętniactwo.
down o, toś mnie zaskoczył!

Ostatnio zmieniony 07 czerwca 2012, 20:01 przez SKAr7, łącznie zmieniany 2 razy.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
To tak od siebie dodam, że Vidal za Bielsy grał na lewej obronie w 4roosobowym bloku obrony (z Islą na prawej) - z powodzeniem. Mając Asamoaha w środku i nikogo na lewej Arturo, bez problemu, mógłby tam połatać.francois pisze:Padoin i Vidal to byłaby ostateczność i to bardziej w 3-5-2 niż 4-3-3. Ewentualnie grając czwórką można by wykorzystać Chielliniego lub Caceresa, a nawet Chelo.SKAr7 pisze:De Ceglie zgoda, nadaje się. Chelo, przedłużamy wypożyczenie i faktycznie na skrzydło 3-5-2 bywał z tyłu lepszy od Lichta. Ale IMO wszelkie eksperymenta z przenoszeniem Padoina i Vidala do obrony zakończyły się "niepowodzeniem"- po prostu znacznie lepiej spisują się w pomocy.francois pisze: Chelo, De Ceglie i ewentualnie Padoinem lub Vidalem jako tym cofniętym skrzydłowym niż ściągać takie typowe zapchajdziury...
Tyle, że Moratti ma podobno ślini się na widok Giovinco i fapie, bo umówmy się, Lucasa bądź Lavezziego to oni nie sprowadzą.jakku1 pisze:Pamietacie jak napisalem swego czasu, ze Inter pytal o Krasicia zima a my w zamian chcielismy dostac na wypozyczenie Ranocchie? To teraz mamy ciag dalszy. Conte jest podobno wielkim zwolennikiem Ranocchii i poprosil Marotte zeby sprawdzil czy transfer tego obroncy jest w ogole mozliwy.
Wyglada na to, ze raczej nie za bardzo, bo Inter nas nie lubi, ale niczego nie mozna wykluczyc.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Alessandro - NIEEE!
- Juventino
Czyli uważasz, że Buffon to leszcz i jesteś lepszy od niego, bo w meczu z Lecce zrobił błąd?yanquez pisze: Ej łap to - bramka Nocerino -> Leo Bonucci Epic fail!
Widzisz - każdy ma swoje dobre dni i gorsze dni, Bonucci miał swój gorszy dzień, Buffon wtedy z Lecce, ale obaj to świetni piłkarze... chyba nie twierdzisz, że Bonucci w kadrze Włoch to pomyłka i oprócz tego, że lepiej stoisz na bramce od Buffona, jesteś lepszym obrońcą od Bonucciego to jeszcze lepszy z Ciebie trener od Prandelli
- StaryDobryNedved
- Juventino
Czy ktos tu stawia na 1 polce Buffona z Bonuccim, czy mi sie tylko zdaje? Bonucci nie mial 1 kiksu w sezonie tylko co najmniej ponad 5 poważnych, a i w zeszłym sezonie cieniowal jak cholera. Za to Chiellini czy Buffon jak raz na ruski rok zrobią jakąś pomylke to wtedy mozna to nazwac bledem przy pracy.Alessandro - NIEEE! pisze:Czyli uważasz, że Buffon to leszcz i jesteś lepszy od niego, bo w meczu z Lecce zrobił błąd?yanquez pisze: Ej łap to - bramka Nocerino -> Leo Bonucci Epic fail!
Widzisz - każdy ma swoje dobre dni i gorsze dni, Bonucci miał swój gorszy dzień, Buffon wtedy z Lecce, ale obaj to świetni piłkarze... chyba nie twierdzisz, że Bonucci w kadrze Włoch to pomyłka i oprócz tego, że lepiej stoisz na bramce od Buffona, jesteś lepszym obrońcą od Bonucciego to jeszcze lepszy z Ciebie trener od Prandelli
- Alessandro - NIEEE!
- Juventino
Uważam, że Conte stawia na równi Buffona z Bonucci i resztą zespołu. Bonucci jest lepszy od Ciebie, bo zobacz on gra w Juve, Ty piszesz na forum, ode mnie też jest lepszy, ale nie spinam się ;oStaryDobryNedved pisze:Czy ktos tu stawia na 1 polce Buffona z Bonuccim, czy mi sie tylko zdaje? Bonucci nie mial 1 kiksu w sezonie tylko co najmniej ponad 5 poważnych, a i w zeszłym sezonie cieniowal jak cholera. Za to Chiellini czy Buffon jak raz na ruski rok zrobią jakąś pomylke to wtedy mozna to nazwac bledem przy pracy.Alessandro - NIEEE! pisze:Czyli uważasz, że Buffon to leszcz i jesteś lepszy od niego, bo w meczu z Lecce zrobił błąd?yanquez pisze: Ej łap to - bramka Nocerino -> Leo Bonucci Epic fail!
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Po pierwsze nie wcinaj się, jak dorośli rozmawiają.Alessandro - NIEEE! pisze:Czyli uważasz, że Buffon to leszcz i jesteś lepszy od niego, bo w meczu z Lecce zrobił błąd?yanquez pisze: Ej łap to - bramka Nocerino -> Leo Bonucci Epic fail!
Po drugie zwróć uwagę, że nie podskakujesz do równego sobie ogórka.
Chciałem Cię bardziej pojechać, ale na szczęście sam mnie wyręczyłeś:
Bonucci zrobił Epic Fail? Zrobił. Podałem fakt.Alessandro - NIEEE! pisze: Widzisz - każdy ma swoje dobre dni i gorsze dni, Bonucci miał swój gorszy dzień, Buffon wtedy z Lecce, ale obaj to świetni piłkarze... chyba nie twierdzisz, że Bonucci w kadrze Włoch to pomyłka i oprócz tego, że lepiej stoisz na bramce od Buffona, jesteś lepszym obrońcą od Bonucciego to jeszcze lepszy z Ciebie trener od Prandelli
A Twoje niesamowicie merytoryczne wywody świadczą jedynie o Tobie, więc pozostaje Ci jedynie wstyd i tygodniowy pobyt w mojej ludzkiej stonodze. Od dziś jesteś zwany "Element 2".
alina down here
hmm... coś pokićkałem. Dzięki za wyprowadzenie z błędu! (choć defensywa Atalanty lepsza

Ostatnio zmieniony 07 czerwca 2012, 20:57 przez yanquez, łącznie zmieniany 2 razy.
?? Przecież Sampa spadając miała 10. defensywę w lidze, a rok wcześniej 3. Spadli, bo nie miał kto bramek strzelać, obrona była ok.yanquez pisze:Ziegler przyszedł z drużyny z najgorszą defensywą w lidze, a tegoroczna obrona Atalanty jest świetna.
- zahor
- Juventino
Zaraz będzie że hejtuję, ale Bonucci w prawie każdym meczu popisuje się swoim firmowym zagraniem. Na całe szczęście, Juventus z reguły ma tak zdominowany środek pola, że na naszej połowie znajduje się góra jeden albo dwóch zawodników rywali którzy nie są w stanie skorzystać z tego prezentu, do tego Bonucci często jest ubezpieczany przez któregoś z kolegów. Co za tym idzie, większość tych wpadek przechodzi bez większego echa i po meczu mało kto o nich pamięta.StaryDobryNedved pisze: Czy ktos tu stawia na 1 polce Buffona z Bonuccim, czy mi sie tylko zdaje? Bonucci nie mial 1 kiksu w sezonie tylko co najmniej ponad 5 poważnych, a i w zeszłym sezonie cieniowal jak cholera. Za to Chiellini czy Buffon jak raz na ruski rok zrobią jakąś pomylke to wtedy mozna to nazwac bledem przy pracy.
Natomiast Buffon takiego komfortu nie ma. Co prawda czasem zdarzy mu się taki fart jak przeciwko Hiszpanii w 2008 kiedy piłka mu uciekła na słupek, ale zasadniczo kiks Buffona = gol dla rywala, jak chociażby z Lecce. Tym bardziej nie można ich stawiać w jednym rzędzie.
Ouh_yeah
Owszem, co nie zmienia faktu że w dalszym ciągu w prawie każdym meczu miewa przynajmniej jedno fatalne zagranie. Na całe szczęście - od czasu meczu z Milanem żaden z tych kiksów nie zakończył się stratą bramki, ani nawet na dobrą sprawę konkretnym zagrożeniem bramki Buffona. Ale to nie znaczy że problem został już wyeliminowany.
Ostatnio zmieniony 07 czerwca 2012, 21:25 przez zahor, łącznie zmieniany 2 razy.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Trzeba wziąć poprawkę na to, że po kiksie z Milanem, który był chyba całkowitym szczytem wpadek Bonucciego nastąpiła pewna przemiana Leosia (w której zapewne Conte maczał palce). Później na boisko wychodził Leoś, który już nie robił w spodenki kiedy jakiś napastnik biegł w jego kierunku, Leoś strzelający bardzo ważnego gola w meczu z Palermo czy też asystujący w świetnym stylu przy golu Vucinicia z Cagliari.zahor pisze:Bonucci w prawie każdym meczu popisuje się swoim firmowym zagraniem.
Mam nadzieję, że to scudetto zbudowało go na tyle, że nie będziemy już więcej oglądać tego nieporadnego chłopaczka podającego prosto pod nogi rywala.
- francois
- Juventino
Biorąc pod uwagę, że w ataku są Vucinić, Quagliarella, Matri i Boriello - liczebnie nie wygląda to źle, gorzej z jakością. Mam nadzieję, że przyjdzie Giovinco i do tego typowy snajper z najwyższej półki. Ale przyjście nowego zawodnika oznaczać powinno odejście jednego z naszej kadry. Nieprzedłużenie kontraktu z Boriello rozwiązuje już jeden problemannihilator1988 pisze:Transfer Boriello zdaje się oddalać. Swoją drogą, zastanawiam się dlaczego Roma uparcie tkwi przy zawyżonej cenie? Niech ustąpią, a dostaną te 3-4 mln euro, za które będą mogli kupić Gago lub inny "szrot", jaki im się nawinie pod rękę. Juve natomiast nabędzie piłkarza, który zastąpi kogoś z dwójki Matri/Fabio

Tym lepiej dla nasjackop pisze:To tak od siebie dodam, że Vidal za Bielsy grał na lewej obronie w 4roosobowym bloku obrony (z Islą na prawej) - z powodzeniem. Mając Asamoaha w środku i nikogo na lewej Arturo, bez problemu, mógłby tam połatać.francois pisze:Padoin i Vidal to byłaby ostateczność i to bardziej w 3-5-2 niż 4-3-3. Ewentualnie grając czwórką można by wykorzystać Chielliniego lub Caceresa, a nawet Chelo.SKAr7 pisze:
De Ceglie zgoda, nadaje się. Chelo, przedłużamy wypożyczenie i faktycznie na skrzydło 3-5-2 bywał z tyłu lepszy od Lichta. Ale IMO wszelkie eksperymenta z przenoszeniem Padoina i Vidala do obrony zakończyły się "niepowodzeniem"- po prostu znacznie lepiej spisują się w pomocy.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- Gigi Buffon
- Juventino
Mam pytanie, czy Isla ma oficjalny profil na twitterze? Bo jak tak, to powiadomił na nim,że nie podpisał umowy z Juve, a jeśli nie ma to dzisiejszy news z tuttojuve jest nieprawdziwy.
Z pewniejszych wydaje się wiadomości podanych na Tuttojuve wynika,że o Giovinco zadecydują koperty, a Isla i Asamoha w przyszłym tygodniu oficjalnie w Juventusie.
Z pewniejszych wydaje się wiadomości podanych na Tuttojuve wynika,że o Giovinco zadecydują koperty, a Isla i Asamoha w przyszłym tygodniu oficjalnie w Juventusie.
Milan prawie jak Juve ! Prawie robi wielką różnicę
- Shark
- Juventino
Według Mediaset Premium Juve bardzo chce Joveticia
złożono ofertę za niego w wysokości 25 mln euro plus Milos Krasić (bądź inny gracz, którego by chcieli)
z tego co przetłumaczył mi google translator, to czekamy na odpowiedź
a Cavani ponoć zostanie jednak w Napoli
złożono ofertę za niego w wysokości 25 mln euro plus Milos Krasić (bądź inny gracz, którego by chcieli)
z tego co przetłumaczył mi google translator, to czekamy na odpowiedź
a Cavani ponoć zostanie jednak w Napoli
sądziłem, że będziemy na tym forum dyskutować z wzajemnym szacunkiem, ale skoro jest inaczej, to ja podziękuję, wolę kibicować w zaciszu domowym mojemu Juventusowi, z którym jestem od 15 lat i będę z pewnością dalej
- PlanetJuve
- Juventino
Według mnie to spora ta oferta za Joveticia.. Kolejne newsy mowia o zainteresowaniu Violi Boriello i Matrim.. W tym upatrywałbym szanse na zbicie Ceny.. Młodszy Mirko jest jak najbardziej OK