Polityka
- Railis
- Qualità Juventino

W moim świecie, jak polityk mówi ciągle jedno i to samo, to raczej dobry znak. Zawsze to lepiej, niż kręcenie się w zależności od tego jak wiatr zawieje ...Skibil pisze:Ja mam trochę mieszane uczucia, ponieważ tak jak bardzo podoba mi się program wyborczy Nowej Prawicy, tak strasznie irytuje mnie Korwin. Zamiast mówić poważnie, dosadnie i z konkretnymi przykładami, tylko gadka o złodziejach i oszustach. Redaktorzy mu wciskają "nie będzie podatków, nie będzie niczego", a on ciągle o jednym i tym samym. Jak się facet nie ogarnie to skończy tak jak teraz sympatyczny Janusz od Gorzkiej żołądkowej.
- blackadder
- Juventino

Korwin faktycznie zbyt rzadko posługuje się konkretnymi przykładami, liczbami. Ale w większości przypadków rzeczy o których mówi mają potwierdzenie w oficjalnych danych, statystykach. Jednak jego kontrowersyjna i ostra retoryka jest jednym z głównych powodów jego "sukcesu".
Niestety media w Polsce nie będą tak przychylne Januszowi jak ma to miejsce w UK w przypadku Farage'a. Bardzo chciałbym aby wyrosła nam tak mocna prawicowa siła polityczna, ale boję się że zawziętość z jaką walczy się z KNP może okazać się wystarczająca.
Niestety media w Polsce nie będą tak przychylne Januszowi jak ma to miejsce w UK w przypadku Farage'a. Bardzo chciałbym aby wyrosła nam tak mocna prawicowa siła polityczna, ale boję się że zawziętość z jaką walczy się z KNP może okazać się wystarczająca.

- Beben
- Juventino

Media są bardzo nie przychylne KNP, rzadko kiedy toczy się jakaś merytoryczna rozmowa. Najlepszy przykład to Pan Kraśko ( już o Olejniczak nie wspomnę:prochno: . Także wywiadów TV nie traktuje zbytnio poważnie, polecam audycje w radiu puls, tam słuchacze zadają rzeczowe pytania. Co do P.O to dobrze zauważył to Pan Wipler - na Po głosują urzędnicy i rodzina stąd tak duże popracie, mają pewnych wyborców, a przy tak niskiej frekwencji przekłada sie na takie a nie inne wyniki.
- Gotti
- Juventino

Bo Korwin jest głupi. Jak by on hipotetycznie rządził Polską to 50% ludzi została by bezdomnymi, dzieci z biednych rodzin, których w Polsce jest mnóstwo nie poszły by do szkoły. Dresy chodziły by po ulicach ze spluwami jak w USA murzyni w swoich dzielnicach. Ogólnie była by anarchia i jedno wielkie nic. Korwin żyje w innym świecie.
Powązki to nie jest cmentarz bohaterów. Leżą tam między innymi tacy ludzie jak polski Stalin, czyli Bierut, więc pochowanie tam Jaruzelskiego jest chyba zaskoczeniem dla PiSowców, albo innych idiotów uważających się za narodowców czy tam innych faszystów.
Nigdzie nie muszę jechać, bo już opuściłem ten kraj. Jeszcze nie permanentnie, ale w najbliższej przyszłości na pewno.Na Twoje szczęście, mateczka Rosja coraz bliżej, nie będziesz musiał daleko jechać.
Ciekawych rzeczy można się tu dowiedzieć.Jaruzel na Powązkach...
Moim zdaniem skandal. Gość odpowiedzialny za takie rzeczy wśród bohaterów i zasłużonych...
Powązki to nie jest cmentarz bohaterów. Leżą tam między innymi tacy ludzie jak polski Stalin, czyli Bierut, więc pochowanie tam Jaruzelskiego jest chyba zaskoczeniem dla PiSowców, albo innych idiotów uważających się za narodowców czy tam innych faszystów.
ZSRR nie musiało wchodzić, żeby w kraju stało się to co obecnie na Ukrainie.Ale Wy obrońcy Jaruzela zdajecie sobie sprawę, że są odtajnione od kilku lat dokumenty, które jasno wskazują iż nie było nawet najmniejszych planów ataku wojsk ZSRR na Polskę
- wagner
- Juventino

Oni nie musieli tu wchodzić, oni tu byli..Smok-u pisze:Ale Wy obrońcy Jaruzela zdajecie sobie sprawę, że są odtajnione od kilku lat dokumenty, które jasno wskazują iż nie było nawet najmniejszych planów ataku wojsk ZSRR na Polskę?
- deszczowy
- Juventino

Rozmawiałem kilka dni temu z gościem, który był wtedy asystentem doradcy politycznego Jaruzelskiego. Powiedział mi, że naoglądał się wtedy duuuużo zdjęć satelitarnych, na których pancerne radzieckie dywizje już grzały silniki na Litwie. Taka tam ciekawostka z cyklu rozmów nieoficjalnych.wagner pisze:Oni nie musieli tu wchodzić, oni tu byli..Smok-u pisze:Ale Wy obrońcy Jaruzela zdajecie sobie sprawę, że są odtajnione od kilku lat dokumenty, które jasno wskazują iż nie było nawet najmniejszych planów ataku wojsk ZSRR na Polskę?
- PietroBosman
- Juventino

To Twoim zdaniem w USA rządzi na ulicy anarchia?Gotti pisze:Bo Korwin jest głupi. Jak by on hipotetycznie rządził Polską to 50% ludzi została by bezdomnymi, dzieci z biednych rodzin, których w Polsce jest mnóstwo nie poszły by do szkoły. Dresy chodziły by po ulicach ze spluwami jak w USA murzyni w swoich dzielnicach. Ogólnie była by anarchia i jedno wielkie nic. Korwin żyje w innym świecie.
- del_aleksander
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
To było przed czy po Twojej słynnej karierze w CIA/ FBI/ UOP?deszczowy pisze:Rozmawiałem kilka dni temu z gościem, który był wtedy asystentem doradcy politycznego Jaruzelskiego. Powiedział mi, że naoglądał się wtedy duuuużo zdjęć satelitarnych, na których pancerne radzieckie dywizje już grzały silniki na Litwie. Taka tam ciekawostka z cyklu rozmów nieoficjalnych.wagner pisze:Oni nie musieli tu wchodzić, oni tu byli..Smok-u pisze:Ale Wy obrońcy Jaruzela zdajecie sobie sprawę, że są odtajnione od kilku lat dokumenty, które jasno wskazują iż nie było nawet najmniejszych planów ataku wojsk ZSRR na Polskę?
Nie wiem czy lepiej się z Ciebie oficjalnie śmiać, czy może się podlizywać z nadzieją na protekcję z Twojej strony wśród rzeszy władców tego świata z którymi jadłeś piłeś i balowałeś to tu to tam, wszak nie często zdarza się mieć wtyki u kogoś posiadające licencję na prawdę objawioną
Kilka lat temu, nie kojarzę czy na forum czy to na pw, zarzekałeś się, że z Polski to Ty nigdy nie wyjdziesz, bo tu jest Twoje miejsceGotti pisze:Nigdzie nie muszę jechać, bo już opuściłem ten kraj. Jeszcze nie permanentnie, ale w najbliższej przyszłości na pewno.
Wesoła nadinterpretacja. To, że koleś nie żyje, nie znaczy, że nie można wyrażać o nim zdania. A, że miał swoje za uszami, to czego się spodziewasz? Siedzieć cicho, bo o zmarłych się źle nie mówi? Gdzie tutaj masz tą Twoją chorobę nienawiści?Myzarel pisze:Ja powiem tak, czytając ostatnie wpisy w tym temacie niejednokrotnie łapałem się za głowę i, już nawet abstrahując od poglądów politycznych itp. itd., bez urazy ale Wy jesteście chorzy z nienawiści. Najchętniej wywleklibyście ciało i powiesili na najbliższej latarni...
Tyle.
Ostatnio zmieniony 29 maja 2014, 00:11 przez del_aleksander, łącznie zmieniany 1 raz.
- blackadder
- Juventino

Dobrze że teraz nie ma biednych dzieci, patologii, że nie ganiają po Krakowie z maczetami i że kilkadziesiąt procent Polaków nie jest zagrożonych ubóstwem, że za tą minimalną pensję, jaką zarabia większość Polaków, można godnie żyć, że w ZUSie za parę lat nie zabraknie pieniędzy, że emeryci mogą spać spokojnie bo coraz więcej dzieci się rodzi i będzie miał kto na nich pracować, że na wizytę u specjalisty nie czekam dłużej niż 3 miesiące.Gotti pisze:Bo Korwin jest głupi. Jak by on hipotetycznie rządził Polską to 50% ludzi została by bezdomnymi, dzieci z biednych rodzin, których w Polsce jest mnóstwo nie poszły by do szkoły. Dresy chodziły by po ulicach ze spluwami jak w USA murzyni w swoich dzielnicach. Ogólnie była by anarchia i jedno wielkie nic. Korwin żyje w innym świecie.
Tych pozytywów obecnego systemu naprawdę jest tyle że czasem jedyne czego człowiek chce to właśnie broni w ręku.

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino

Czyli stary komunista Ci powiedział, że Jaruzelski dobrze zrobił. Nie jest to żadna sensacja, ale radzieckie czołgi grzejące silniki, kiedy w Moskwie centrala odrzuca wniosek Jaruzela o interwencję zbrojną, to już jest jakieś odkrycie.deszczowy pisze:Rozmawiałem kilka dni temu z gościem, który był wtedy asystentem doradcy politycznego Jaruzelskiego. Powiedział mi, że naoglądał się wtedy duuuużo zdjęć satelitarnych, na których pancerne radzieckie dywizje już grzały silniki na Litwie. Taka tam ciekawostka z cyklu rozmów nieoficjalnych.
Przykre, że ktoś ze stopniem generała nie miał na tyle honoru, żeby wziąć odpowiedzialność za swoje decyzje.
- pan Zambrotta
- Juventino

ouh-yeah -> rozmawianie z ludźmi, którzy mają chłopsko-robotnicze siano w głowie zamiast mózgu, bo "im pewien sowieta powiedział" mija się z jakimkolwiek celem oprócz natury rozrywkowej.
Dywizje grzały silniki :lol:
We wszystkich tzw. "koszernych" mediach trwa nagonka na JKM. Mnie również nie po drodze z tym oszołomem, ale trwa publiczna akcja histerycznego dopierniczania się do byle czego, szkalowania wyborców i wróżenia z fusów. To tylko świadczy o zorganizowanej panice w niektórych kręgach tzw. "establishmentu".
Dywizje grzały silniki :lol:
We wszystkich tzw. "koszernych" mediach trwa nagonka na JKM. Mnie również nie po drodze z tym oszołomem, ale trwa publiczna akcja histerycznego dopierniczania się do byle czego, szkalowania wyborców i wróżenia z fusów. To tylko świadczy o zorganizowanej panice w niektórych kręgach tzw. "establishmentu".
- Greger
- Juventino

Najlepszy fant na dzisiaj jest taki, że wyzywa się Korwina od rusofila i przyjaciela Putina, jednocześnie uważając Jaruzela za polskiego patriotę i obrońcę przed inwazją... Cynizm czerwonych ścierw i głupota części Polaków nie zna granic...pan Zambrotta pisze:We wszystkich tzw. "koszernych" mediach trwa nagonka na JKM. Mnie również nie po drodze z tym oszołomem, ale trwa publiczna akcja histerycznego dopierniczania się do byle czego, szkalowania wyborców i wróżenia z fusów. To tylko świadczy o zorganizowanej panice w niektórych kręgach tzw. "establishmentu".

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino

Również tych PiSowskich. Karnowscy nagle dostali obsesji na punkcie Korwina. Teraz to on jest człowiekiem Tuska, którego zadaniem jest odbieranie głosów PiSowi. Donald to ma łeb, już 30 lat temu wszystko obmyślił. Narodowców też pewnie on stworzył, żeby za 10 lat odbierali głosy PiSowi.pan Zambrotta pisze:To tylko świadczy o zorganizowanej panice w niektórych kręgach tzw. "establishmentu".