Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- realbs
- Juventino
A ile ma sezonów rozegrać, żeby był uważany przez Ciebie za talent? xD Pięć? Jak tyle zagra, to już nie będzie talentem, a w pełni ukształtowanym piłkarzem.De Ligt, 18latek po jednym sezonie w seniorskiej piłce (w podrzędnej Eredivisie), talentem dekady...
De Ligt w wieku 17 lat został kapitanem w drużynie w której grają tacy liderzy, jak Huntelaar czy Schone. Jest w szatni niekwestionowanym numerem jeden, ma charyzmę i posłuch, a na dodatek jest podstawowym obrońcą reprezentacji Holandii.
No ale na JuvePoland to za mało, żeby go nazywać gigantycznym talentem. Tutaj crackiem jest 24letni Caldara, który nie zagrał nawet minuty w Lidze Mistrzów, ale wg. 90% forum jest lepszy niż Bonucci "bo tak". Ręce opadają jak się czyta tutaj niektórych użytkowników.
- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
o De Ligt'cie to tylko plotki. Nie wiadomo czy cokolwiek, kiedykolwiek było lub będzie na rzeczy. Pewnie w przyszłym sezonie pójdzie tam, gdzie będzie najlepsza kasa. Nie ma się co dziwić - tak dziś to wygląda. Projekt to tylko czcze gadania, jak Bonus w zeszłym roku.
- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
De Ligt to nieopierzony kurczak, który (podobno) coś tam pokazał, a przeciętny kibic nie obserwujący (słabej) Eredivisie usłyszał o nim pierwszy raz przy okazji tegorocznych ploteczek.
Wierzę w to, że jest talentem i nie mam problemu, by talentem go uznać. Ale od 'talentu' do 'talentu dekady' bardzo daleka droga.
Mianowanie 18latka kapitanem świadczy raczej o słabości zespołu, zresztą to tylko kawałek szmaty na ramieniu vide Bonucci. Potężny Ajax pod dowództwem De Ligta nie wszedł do LM (porażka z Niceą) ani do LE (porażka z Rosenborgiem). Reprezentacja Holandii jest najsłabsza od wielu, wielu lat, nie jeździ nawet na duże imprezy.
Tak że ogólnie to szału nie ma. Jednak rynek poszedł do przodu i każdy zna casus Varana, więc Ajax może wołać nawet 160 baniek jeśli mają ochotę.
Wierzę w to, że jest talentem i nie mam problemu, by talentem go uznać. Ale od 'talentu' do 'talentu dekady' bardzo daleka droga.
Mianowanie 18latka kapitanem świadczy raczej o słabości zespołu, zresztą to tylko kawałek szmaty na ramieniu vide Bonucci. Potężny Ajax pod dowództwem De Ligta nie wszedł do LM (porażka z Niceą) ani do LE (porażka z Rosenborgiem). Reprezentacja Holandii jest najsłabsza od wielu, wielu lat, nie jeździ nawet na duże imprezy.
Tak że ogólnie to szału nie ma. Jednak rynek poszedł do przodu i każdy zna casus Varana, więc Ajax może wołać nawet 160 baniek jeśli mają ochotę.
- ice
- Juventino
Martial na wylocie. Nie wrócił do treningów. Było nim zainteresowanie, ale w obecnej sytuacji nie ma miejsca, chyba, że Roma faktycznie zakręci się koło Cuadrado. Tak czy siak, końcówka okienka będzie zapewne szalona, kluby chyba nie mają świadomości, że za 2 tygodnie będzie po ptokach.
- Profesor
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Wiesz ile ManUtd sobie życzy za Martiala? 70mln albo i więcej.towalski pisze:Martial na wylocie. Nie wrócił do treningów. Było nim zainteresowanie, ale w obecnej sytuacji nie ma miejsca, chyba, że Roma faktycznie zakręci się koło Cuadrado. Tak czy siak, końcówka okienka będzie zapewne szalona, kluby chyba nie mają świadomości, że za 2 tygodnie będzie po ptokach.
Za Cuadrado ile sostaniemy? 20mln?
Myślę że za rok będzie akcja na Chiese, za Pjace i Cuadrado + $ mogło by być.
Na tą chwilę przydałby się ktoś do środka pomocy ale tez zabraknie $ na kogoś robiącego różnice więc pewnie za rok, chyba że Interowi wejdziemy w słowo bo podobno rozmawia z Modriciem. On byłby idealny na już na LM.
Modric za Khedire lub Matuidiego to idealne rozwiązanie, pewnie byśmy wyszli na 0 albo trzeba by dopłacić $ z takiego Sturaro i podwyższyć pensję z takiego Sturaro

- realbs
- Juventino
Garreat pisze:De Ligt to nieopierzony kurczak, który (podobno) coś tam pokazał, a przeciętny kibic nie obserwujący (słabej) Eredivisie usłyszał o nim pierwszy raz przy okazji tegorocznych ploteczek.
Ajax wszedł też do finału Ligi Europy z De Ligtem w składzie i Holender był w meczu najlepszym piłkarzem Ajaxu. Brak awansu do LM czy kolejnej edycji LE to raczej wina trenera, a nie zawodnika.
- Osgiliath
- Juventino
Chyba nie u nas. Pewnikiem po tym dealu opchniemy jeszcze Pjacę, Sturaro i Keana i mooże sprowadzimy kogoś do środka i Darmiana i na tym koniec.towalski pisze:Martial na wylocie. Nie wrócił do treningów. Było nim zainteresowanie, ale w obecnej sytuacji nie ma miejsca, chyba, że Roma faktycznie zakręci się koło Cuadrado. Tak czy siak, końcówka okienka będzie zapewne szalona, kluby chyba nie mają świadomości, że za 2 tygodnie będzie po ptokach.
Potencjalne inne ruchy raczej byłyby wymuszone zakupem kogoś z naszych, typu właśnie zainteresowanie Juanem, Benatią, może kimś ze środka.
Chętnie bym opylił Kwadrata, ale gdzie nawet Martial miałby u nas grać? Na lewej Costa/Mandzu, na środki CR/Mandzu, a po prawej już wo ogóle. Także jeśli nie sprzedamy i Mandzu (a się na to nie zanosi), to raczej na nic bym nie liczył, tym bardziej.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Myślałem, że przez wzgląd na przeciągające się negocjacje i upływający w związku z tym czas nasz zarząd zmądrzeje. Post Agrestiego na dobicie..
Nie wyobrażam sobie tego typa u nas. To jest dramat.
Nie wyobrażam sobie tego typa u nas. To jest dramat.
- Bobby X
- Juventino
- Podziekował: 18 razy
Ściągneli Krysię żeby zakryć mezalians z Bonuccim :-)
Kretyni i wariaci. Oddanie Caldary to dla mnie największa porażka kadencji Marotta/Paratici, jeszcze bym zrozumiał odpalenie Gonzalo (bo lepszy nie będzie), ale ten wał? Robią z siebie pośmiewisko kosztem radości Milanu
Kretyni i wariaci. Oddanie Caldary to dla mnie największa porażka kadencji Marotta/Paratici, jeszcze bym zrozumiał odpalenie Gonzalo (bo lepszy nie będzie), ale ten wał? Robią z siebie pośmiewisko kosztem radości Milanu

- realbs
- Juventino
Jestem ciekawy czy Mario przejmie teraz 9tke. Co by nie mówić - zasłużył sobie, a w poprzednich klubach z tym numerem na plecach biegał. Z drugiej strony, z graniem jako wysunięty napastnik ma coraz mniej wspólnego, może numer trochę poleży i weźmie go ktoś za rok.
- ice
- Juventino
Pozostaje tylko wierzyć, że Caldara jednak nie ma talentu. Bo jak inaczej to wytłumaczyć? Nie da się. W każdym bądź razie, na forum Milan Caldara uchodzi za największy talent obrony. Deal wyglada tak, ze my płaczemy, oni się cieszą bo geniusz Leonardo rozegrał nas jak talala.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
I dla mnie ten ruch jest niezrozumiały. Bonucci ponownie będzie u nas a liczyłem na to, że Caldara nie wyrazi zgody na przejście do Milanu.
A ruchy interu mnie się podobają i mogą nieźle namieszać. Zatrzymali do tego trzon drużyny A pozbyli się tylko tych, którzy nie mieli wpływu na grę drużyny poza Rafinha oraz Cancelo. Jak pozyskują Vidala to będą mieli świetną drużynę jak na warunki Serie A. Vidal u nich mnie nie kłuje bo o tym, że jego słowa mają małą wartość było wiadome od zawsze.
A ruchy interu mnie się podobają i mogą nieźle namieszać. Zatrzymali do tego trzon drużyny A pozbyli się tylko tych, którzy nie mieli wpływu na grę drużyny poza Rafinha oraz Cancelo. Jak pozyskują Vidala to będą mieli świetną drużynę jak na warunki Serie A. Vidal u nich mnie nie kłuje bo o tym, że jego słowa mają małą wartość było wiadome od zawsze.
Ostatnio zmieniony 03 sierpnia 2018, 15:50 przez MRN, łącznie zmieniany 1 raz.

- Łukasz
- Juventino
A czy Allegri po mistrzostwach nie wspominał, że Mandżu wraca na środek ataku?realbs pisze:Jestem ciekawy czy Mario przejmie teraz 9tke. Co by nie mówić - zasłużył sobie, a w poprzednich klubach z tym numerem na plecach biegał. Z drugiej strony, z graniem jako wysunięty napastnik ma coraz mniej wspólnego, może numer trochę poleży i weźmie go ktoś za rok.
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ten deal wydaje się być straszną kichą. Cały czas mam nadzieję, że jakoś po drodze upadnie. Bonucci miał swoją szansę w Juve. Nie powinien mieć możliwości powrotu.
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.