Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2012, 15:50

Nie wierzę w oddanie Pepe, to piłkarz, który pracuje cały mecz, nie przeszkadza mu siedzenie na ławce od biedy może pokryć kilka pozycji, jak dla mnie idealny rezerwowy.

Też jestem zdania, że jeżeli nie uda się ściągnąć kogoś naprawdę klasowego(np. Koralova) na lewą obronę/pomoc w 3-5-2 to należy zostać z tym co mamy. De Ceglie, Caceres, Esti i chyba Padoin mogą tam grać, szału nie ma ale Pelusa wcale się nad ich poziom nie wybija.

W przypadku przyjścia Isli obronę też mamy obstawioną, więc żadnego środkowego obrońcy raczej bym się nie spodziewał - Isla,Lichsteiner, Barzargli, Chellini, Caceres, Bonucci, De Ceglie,Padoin/Esti. Jest dobrze.

Teraz pora na taka ja nadal po cichu liczę na Giovinco, nikogo lepszego za tą gotówkę nie kupimy a z każdego z przewijających się piłkarzy przymierzanych do ataku (RVP, Cavani, Suarez, Dzeko, Higuain) będę bardzo zadowolony :D

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2012, 16:03

SKAr7 pisze:
francois pisze: Chelo, De Ceglie i ewentualnie Padoinem lub Vidalem jako tym cofniętym skrzydłowym niż ściągać takie typowe zapchajdziury... W ostateczności, w iście krytycznej sytuacji mamy zaplecze w postaci primavery - może jakiś junior wykorzysta taką szansę :whistle:
De Ceglie zgoda, nadaje się. Chelo, przedłużamy wypożyczenie i faktycznie na skrzydło 3-5-2 bywał z tyłu lepszy od Lichta. Ale IMO wszelkie eksperymenta z przenoszeniem Padoina i Vidala do obrony zakończyły się "niepowodzeniem"- po prostu znacznie lepiej spisują się w pomocy. Młodziak z primki to już szalony pomysł- od czasu do czasu oglądam Primaverę i jest fajny Branescu, świetna pomoc i wsadzi coś korzeniami od czasu do czasu Libertazzi- ale za Chiny nie wiem kto gra u nas na lewej obronie. Też ogólnie w meczach które oglądałem, nasza obrona nie imponowała jako całość.

No i cóż, z Twojej wyliczanki został mi PDC i Esti. A choć wbrew reszcie forum cenię choć to co Marcelo daje w obronie, to mimo wszystko uważam go za zawodnika ustępującego Peluso, a już na pewno Peluso z tego sezonu. Chętnie posłucham dalej, jakie są dziesiątki lepszych opcji za podobną cenę. (bez żadnej złośliwej ironii :P )
Padoin i Vidal to byłaby ostateczność i to bardziej w 3-5-2 niż 4-3-3. Ewentualnie grając czwórką można by wykorzystać Chielliniego lub Caceresa, a nawet Chelo.

A przykładowe opcje tańsze od Peluso? :think:
Pranjic za darmo (ostatnio więcej grywał jako defensywny pomocnik, ale większość kariery spędził na lewej obronie)
Stephan Ward ze spadającego Wolverhampton
Olsson ze spadającego Blackburn
Assou-Ekkoto, który ma rok do końca kontraktu i chce zagrać w CL (może troszkę drożej niż 5 mln, ale jakość też znacznie wyższa)
Hakan Balta (rok do końca kontraktu)
Koybasi z upadającego Besiktasu
Rat za darmo z Szachtara
Fucile niechciany w Porto
Pieters z PSV
Poulsen z AZ (mimo urazy wielu do tego nazwiska :D)
Postawienie na Zieglera w przypadku niewykupienia go przez Fenerbahce
Wykupienie Estiego to też jedna z opcji, gdyż przybycie nowego obrońcy wyklucza raczej pozostanie Chelo
Virgil pisze:Też jestem zdania, że jeżeli nie uda się ściągnąć kogoś naprawdę klasowego(np. Koralova) na lewą obronę/pomoc w 3-5-2 to należy zostać z tym co mamy. De Ceglie, Caceres, Esti i chyba Padoin mogą tam grać, szału nie ma ale Pelusa wcale się nad ich poziom nie wybija.

W przypadku przyjścia Isli obronę też mamy obstawioną, więc żadnego środkowego obrońcy raczej bym się nie spodziewał - Isla,Lichsteiner, Barzargli, Chellini, Caceres, Bonucci, De Ceglie,Padoin/Esti. Jest dobrze.
:ok:

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Shark

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2012, 17:55

annihilator1988 pisze: jednak Kolarov jest zbyt drogi
dokładnie, zapomnijcie o Kolarovie! jeśli byśmy chcieli go wyciągnąć, to obawiam się, że nawet 30 melonów by nie starczyło

a o wypożyczeniu, czy połowie karty zawodniczej nie ma mowy, nie ta klasa zawodnika, a poza tym o ile się nie mylę sprzedaż połówek to specyfika Włoch, w Anglii tego prawie nie ma (patrząc na czołowe kluby, a nie słabsze, bo w tych to kto wie)

sądziłem, że będziemy na tym forum dyskutować z wzajemnym szacunkiem, ale skoro jest inaczej, to ja podziękuję, wolę kibicować w zaciszu domowym mojemu Juventusowi, z którym jestem od 15 lat i będę z pewnością dalej
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2012, 18:00

Ja też nie wierzę w jego wypożyczenie, ale jeżeli nie ktoś jego klasy to szkoda wydawać jakąkolwiek kasę na lewego obrońcę/pomocnika i zaśmiecać skład, lepiej zostać z tym co mamy i tą kasę dołożyć do Cavaniego czy innego snajpera.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2012, 18:04

Matriego bez żalu bym sprzedał albo jako karte przetargową na kupienie Cavaniego. Wycienaniany jest wg. transfermarktu na 16 mln € ale po tej wiośnie to max 10 byśmy pewnie za niego wyciągneli..
A co z tym Zieglerem? tak na prawde nie dostał nigdy prawdziwej szansy..szukamy szukamy lewego obrońcy ale trzeba się zastanowić troche i może tego lewego obrońce mamy akurat u nas na wyciągnięcie ręki?

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2012, 18:34

Bazyliszek pisze:A co z tym Zieglerem? tak na prawde nie dostał nigdy prawdziwej szansy..
Była już o tym mowa, ze 3 razy.

Peluso? Hm jakoś nie zwróciłem na niego caly sezon uwagi. Brać tylko jeśli miałby to być skok, albo chociaż krok do przodu, jakościowy w stosunku do DC.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2012, 18:38

Pamietacie jak napisalem swego czasu, ze Inter pytal o Krasicia zima a my w zamian chcielismy dostac na wypozyczenie Ranocchie? To teraz mamy ciag dalszy. Conte jest podobno wielkim zwolennikiem Ranocchii i poprosil Marotte zeby sprawdzil czy transfer tego obroncy jest w ogole mozliwy.

Wyglada na to, ze raczej nie za bardzo, bo Inter nas nie lubi, ale niczego nie mozna wykluczyc.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2012, 18:40

Peluso? Jak dla mnie zawodnik równie przeciętny, co Ziegler, z tym że jest jedno małe "ale"...

Ziegler przyszedł z drużyny z najgorszą defensywą w lidze, a tegoroczna obrona Atalanty jest świetna. Tylko Juventus, Milan i Udinese straciły mniej goli. Jeżeli to rzeczywiście Conte go chce, to trzeba go kupić. Bezgraniczne zaufanie z mojej strony.
jakku1 pisze:Conte jest podobno wielkim zwolennikiem Ranocchii i poprosil Marotte zeby sprawdzil czy transfer tego obroncy jest w ogole mozliwy.
Moje zaufanie jest wyraźnie wystawiane na próbę. Może jeszcze Kjaera kupimy. Można by zestawić świetną trójkę Ranocchia-Bonucci-Kjaer. Wszystkie epic fails w SerieA 12/13 nasze!

Argonessar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2012, 18:53

yanquez pisze: Moje zaufanie jest wyraźnie wystawiane na próbę. Może jeszcze Kjaera kupimy. Można by zestawić świetną trójkę Ranocchia-Bonucci-Kjaer. Wszystkie epic fails w SerieA 12/13 nasze!
Nie gadaj, Bonucci naprawdę się ogarnął i nie wiem czemu miałby cofąć się w rozwoju.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2012, 18:55

yanquez pisze: Kjaer
Młody zawodnik, który uchodził za wielki talent w Palermo, odszedł z niego do Wolfsburga, popadł w przeciętniactwo i przyszedł do Juventusu. Mówi Ci to coś? :wink:
Jak dobre źródło z tym Ranocchią jakku? Bo choć nie uważałem go nigdy za fapable, to sprawa jest inna- nie wydaje mi się, żeby był nam potrzebny kolejny środkowy (i tylko środkowy) obrońca.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2012, 18:59

Argonessar pisze:
yanquez pisze: Moje zaufanie jest wyraźnie wystawiane na próbę. Może jeszcze Kjaera kupimy. Można by zestawić świetną trójkę Ranocchia-Bonucci-Kjaer. Wszystkie epic fails w SerieA 12/13 nasze!
Nie gadaj, Bonucci naprawdę się ogarnął i nie wiem czemu miałby cofąć się w rozwoju.
Ej łap to - bramka Nocerino -> Leo Bonucci Epic fail!

Ja tutaj jestem pierwszym obrońca Bonucciego, więc nie fikaj. Nie twierdzę, że dalej jest słaby. Po prostu zdarzają mu się wtopy masakryczne (podobnie, jak wymienionej przeze mnie dwójce).
SKAr7 pisze:
yanquez pisze: Kjaer
Młody zawodnik, który uchodził za wielki talent w Palermo, odszedł z niego do Wolfsburga, popadł w przeciętniactwo i przyszedł do Juventusu. Mówi Ci to coś? :wink:
Nie. Mamy dwóch gości - jeden wrócił do Włoch i rządzi, a drugi wrócił i zabawia tłum w koloseum.

Argonessar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2012, 19:02

yanquez pisze: Ja tutaj jestem pierwszym obrońca Bonucciego, więc nie fikaj. Nie twierdzę, że dalej jest słaby. Po prostu zdarzają mu się wtopy masakryczne (podobnie, jak wymienionej przeze mnie dwójce).
Nie no ok, błędy się zdarzały w tym sezonie, ale poprostu mam nadzieję że już takich spektakularnych nie będzie i limit pecha(?) się wyczerpał.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2012, 19:02

SKAr7 pisze:
yanquez pisze:Kjaer
Czy to miała być aluzja do Barzagliego? Jeżeli tak, to przypominam, że Barzagli zagrał od pierwszej do ostatniej minuty w każdym meczu ligowym mistrzowskiego sezonu Wolfsburga. Zatem nie przesadzaj z tym popadaniem w przeciętniactwo.

Obrazek
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2012, 19:30

Transfer Boriello zdaje się oddalać. Swoją drogą, zastanawiam się dlaczego Roma uparcie tkwi przy zawyżonej cenie? Niech ustąpią, a dostaną te 3-4 mln euro, za które będą mogli kupić Gago lub inny "szrot", jaki im się nawinie pod rękę. Juve natomiast nabędzie piłkarza, który zastąpi kogoś z dwójki Matri/Fabio

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2012, 19:42

SKAr7 pisze: Jak dobre źródło z tym Ranocchią jakku? Bo choć nie uważałem go nigdy za fapable, to sprawa jest inna- nie wydaje mi się, żeby był nam potrzebny kolejny środkowy (i tylko środkowy) obrońca.
Dobre zrodlo ; )

Tylko, ze Inter nam go nie odda. To znaczy, to moja opinia oczywiscie, bo mercato jest przewrotne a Inter nieprzewidywalny. Chociaz od kiedy przejal tam paleczke Stramaccioni to widac jakis sens zarowno jesli chodzi o cele transferowe jak i czysto trenerskie sprawy - np. taktyke, formacje. Dlatego nie sadze, ze oddadza Ranocchie, chyba, ze Moratti sie we wszystko wmiesza i dokona typowego dla siebie sabotazu ;p

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Zablokowany