Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
kubus1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2015, 22:59

Ten Mexes to patafian jakich mało. Do jednego wora z Tottim. Klose się chyba nie starzeje. Pięknie wcisnął w krótki róg Lopezowi. Milan cieniutko, a Lazio walecznie i to wystarczyło.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2015, 23:06

Może się raz wydarzyć głupia czerwień ale to co francuz wyprawiał już w trakcie swojej kariery to pokazuje jakim jest idiotą.
To co dzisiaj zrobił da mu minimum 5 kolejek bana.
On się nadaje na trybune huliganów Legii Warszawa a nie na boisko, tragedia, on ma już tyle lat i cały czas tak samo głupi, ja bym go dzisiaj wypieprzył na zbity pysk, rozwiązał kontrakt i itp.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2015, 23:28

Mexes chce dzisiaj jeszcze pogadać z mediami, wiec jeszcze usłyszymy dzis jak to Mauri cały mecz go prowokował.

zippo01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2015, 00:26

sebatiaen pisze: On się nadaje na trybune huliganów Legii Warszawa a nie na boisko
Nie nadaje się. potwierdzone info! :whistle:

Alex96

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2015, 01:27

sebatiaen pisze:Może się raz wydarzyć głupia czerwień ale to co francuz wyprawiał już w trakcie swojej kariery to pokazuje jakim jest idiotą.
On się nadaje na trybune huliganów Legii Warszawa a nie na boisko, tragedia, on ma już tyle lat i cały czas tak samo głupi, ja bym go dzisiaj wypieprzył na zbity pysk, rozwiązał kontrakt i itp.
A mi sie wydawało, ze to gra dla facetów a nie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> czy bab... Obejrzałem powtorke i w akcji wczesniej Mexes został kopnięty bez pilki i strasznie sie wkurzył (sedzia olał sprawe) a pozniej sie wydarzyło co wydarzyło...
Kto gra na codzien w jakiejs lidze, chyba rozumie reakcje Mexesa... No chyba, ze zazwyczaj po kopie w nogi bez pilki nie ma pretensji do rywala. To szacunek za stoicki spokoj ;]

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2015, 01:30

Ta zanim został kopnięty bez piłki, z lewego i prawego sierpowego przywalił rywalowi. I co to za gadanie "sport dla facetów nie dla bab", sam kiedyś grałem ostro, lubiłem walkę na boisku ale co innego twarda, męska gra a co innego buractwo i chamówa.
Co do meczu, gdyby skończył się np. 6-1 nikt do nikogo nie miałby pretensji.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2015, 09:34

Alex96 pisze: A mi sie wydawało, ze to gra dla facetów a nie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> czy bab...
Jak masz możliwość to obejrzyj archiwalne mecze Juve gdy w obronie grał Gentile. Ten to dopiero grał ostro i nigdy czerwonej kartki nie dostał. Kilka lat temu Chiellini grał twardo dopóki łeb mu się nie przegrzał. Teraz gra głupio, ale Gentile to był gość. Gdyby obaj panowie starli się na boisku w walce o piłkę to francuz klepałby w matę jak Najman.

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2015, 10:07

Alex96 pisze:
sebatiaen pisze:Może się raz wydarzyć głupia czerwień ale to co francuz wyprawiał już w trakcie swojej kariery to pokazuje jakim jest idiotą.
A mi sie wydawało, ze to gra dla facetów a nie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> czy bab... Obejrzałem powtorke i w akcji wczesniej Mexes został kopnięty bez pilki i strasznie sie wkurzył (sedzia olał sprawe) a pozniej sie wydarzyło co wydarzyło...
Kto gra na codzien w jakiejs lidze, chyba rozumie reakcje Mexesa... No chyba, ze zazwyczaj po kopie w nogi bez pilki nie ma pretensji do rywala. To szacunek za stoicki spokoj ;]

porównujesz profesjonalistów w Serie A do swojego burackiego zachowania w ósmej lidze podwórkowej?

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 39 razy

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2015, 20:22

To co się dzieje w Milanie to już jest po prostu degrengolada i tak po prawdzie, to ja nie widzę tam światełka w tunelu na szybki powrót, chociażby o poważną walkę o 3 miejsce ( bo teraz niby też walczą, ale ciężko nazwać, że jest to poważne ).
Niby mają drugi budżet w lidze, ale jest on wiecznie przejadany przez wysokie kontrakty. W tym klubie totalnie nie widać jakiegokolwiek planu, albo jest on tak misterny, że zwykły forumowy janusz nie może go dostrzec. Błędna polityka jest już zresztą kontynuowana od 2007 roku i ostatniego triumfu w LM. Były niby większe i mniejsze wzloty w tym okresie, ale ogólnie to raczej ciągły spadek w dół, przykrywany kolejnymi sprzedażami gwiazd, co ratowało krótkoterminowo ten klub.
W tej chwili to dosłownie należałoby chyba wszytko wypalić i budować od nowa. Kasy na poważne transfery nie ma, trenera też nie ma od roku, na ławce siedzi amator ( już drugi, choć za Seedorfa wyglądało to lepiej, a nie miał okresu przygotowawczego ). Problemy zaczynają się już w obronie, jeżeli kibice narzekają na nią już teraz, to co będzie "za chwilę". Mexes skończy zaraz 33 lata ( zresztą nie wiem, czy wczorajszym wyskokiem nie zaprzepaścił sobie szansy na przedłużenie kończącego się latem kontraktu ), Alex tyle samo. Zostaje Rami i Zapata, Bonerów i Zaccardów nie ma co liczyć. Na bokach wypożyczony jeździec bez głowy Armero, solidny Abate i wieczny talent De Sciglio, który już dawno zatrzymał się w rozwoju, dodatkowo jest strasznie łamliwy.
Pomoc nie lepsza, bezpłciowy Montolivo, De Jong który pewnie ucieknie w lato z tego bagna, ponad 30 letni bezmózgowiec Muntari i ligowy średniak Poli. Do tego może wrzucić zbierającego niezłe noty Bonaventure ( który chyba częściej grywa tam na lewym ataku ) i Essiena który latem również skończy przygodę z Milanem. No i teraz jeszcze przyszedł talent Suso, który totalnie nie dał rady w L'poolu i pewnie skończy jak wypożyczony Van Ginkel. W ataku dwóch jeźdzców bez głowy czyli Menez i Cerci, którzy mogą funkcjonować dobrze, ale w ułożonej drużynie ( a do tego potrzeba posiadać trenera, którego w klubie nie ma ). Do tego solidny Honda oraz Szary, nie mogący załapać chociażby części formy ze swojego najlepszego półrocza w karierze ( może to była po prostu anomalia ). 30 letni Pazzini, który bez kreatywnej pomocy nie będzie funkcjonował. Niang poszedł na wypożyczenie po raz kolejny.
Trochę szrotu w postaci Nocerino, Robinho i Birsy. Można by tu dać Matriego, ale on jak i Pazzini, w poukładanym klubie pewnie by dawał radę. Do tego dwa talenty Petagna i Saponara, którzy ani nie wybili się w Milanie, ani nie wybijają się na kolejnych wypożyczeniach.
Z marszu jest potrzebny co najmniej solidny ligowy trener i kilku dobrych piłkarzy ( w pierwszej kolejności chyba do pomocy i obrony ), a w kasie pustki. Nie zazdroszczę włodarzom ( którzy sami do tego stanu doprowadzili ) zadania odbudowy klubu.

Na koniec trochę humoru
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hph ... e=555C0D35

Alex96

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2015, 21:46

albertcamus pisze: porównujesz profesjonalistów w Serie A do swojego burackiego zachowania w ósmej lidze podwórkowej?
A Ronaldo co zrobil?
I pytanie skad masz informacje o mojej grze, jakiejs osmej lidze i niby burackim zachowaniu? :rotfl:

p.s chcialbym zobaczyc tych profesjonalistow w amatorskich ligach co po kopnieciu bez pilki nie okazują emocji ;] Poki co takich nie widziałem. Zawodowcow tez nie.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2015, 23:16

pamietacie Taye Taiwo, o którego chyba połowa wloskiej ligi sie bila, dołaczy do Legii na zgrupowaniu w Turcji, Jestem pod wrazeniem.

Milan ma ciezko kalendarz, Lazio i My. Podobno mecz z Lazialami będzie decydujacy via DiMarzio, wiec wyglada na to, że od meczu z nami na ławce Spall.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2015, 10:28

No i niech zwalniają Inzaghiego.Po dwóch eksperymentach przyszedł czas na zatrudnienie trenera.

Kruczenzo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2015, 13:08

Robaku pisze:pamietacie Taye Taiwo, o którego chyba połowa wloskiej ligi sie bila, dołaczy do Legii na zgrupowaniu w Turcji, Jestem pod wrazeniem.

Ten Taiwo co go Milan odpalil po pol roku i ten co mu Thiago Silva pokazywal na boisku jak sie ustawiac bo chlop nie wiedzial gdzie ma stac :lol: wzmocnienie ze hoho, moze Zieglera by nie chcieli?

Milan jest cienszy niz ustawa przewiduje.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2015, 13:13

Ardjan pisze:
Robaku pisze:pamietacie Taye Taiwo, o którego chyba połowa wloskiej ligi sie bila, dołaczy do Legii na zgrupowaniu w Turcji, Jestem pod wrazeniem.

Ten Taiwo co go Milan odpalil po pol roku i ten co mu Thiago Silva pokazywal na boisku jak sie ustawiac bo chlop nie wiedzial gdzie ma stac :lol: wzmocnienie ze hoho, moze Zieglera by nie chcieli?

Milan jest cienszy niz ustawa przewiduje.
Ale w Dynamo i QPR jakoś dawał radę. Fanem Legii nie jestem, ale wygląda na jakieś kompleksy :smile:
Wybaczcie offtop.
Ktoś tu się ze mną kłócił trzy mecze temu, że nie ogarniam siły Milanu... :prochno:

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2015, 20:27

Ardjan pisze:

Mistrz Francji sprzed 5 lat (17 bramek, jak na bocznego obrońcę to naprawdę nieźle), brązowy medal PNA, niezłe wyniki w Turcji... W Ekstraklasie dawno nie było piłkarza z takim CV. Do Milanu nie poszedł za piękne, brązowiuchne oczy.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
ODPOWIEDZ