Mercato (2012-2014)
- Shark
- Juventino
Amarillo pisze: I dobrze, powinni się już zacząć przyzwyczajać na przyszłe lata. Niech wiedzą, że przed tłum się nie powinno wychylać kiedy gentlemani rozprawiają o transferach.

rozwiązanie idealne, ale niestety raczej w teorii, gdyż za prawo pierwokupu trochę byśmy zabulili (plus raczej wątpię, że dałby prawo pierwokupu na tak niską kwotę, przeciez to jest wbrew ich interesom, a co jeśli Verratti będzie miał jeszcze bardziej <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> sezon i zostanie powołany do reprezentacji? nie tylko my mamy łeb na karku, on pewnie też, dałby prawo pierwokupu za 2 mln płacone teraz oraz 15-20 mln ustalonej kwoty transferowej w przyszłościSkoro Verratti tak bardzo chce zostać w Pescarze na ten sezon, a my nie chcemy wydawać 10-12 mln na takiego młodzika (co nie dziwi bo nie wiadomo czy dalej będzie tak wymiatał) to może dobrym rozwiązaniem byłoby zawarcie porozumienia na umowie, iż mielibyśmy prawo pierwokupu po sezonie za tą umówioną kwotę. Jeśli będzie gość tak wymiatał jak w Serie B to myślę, że zapłacilibyśmy za niego bez żalu w takim układzie te 12 mln, a jak nie zawsze mamy wybór.
tak sobie myślę, ze tu idealnym byłoby powtórzenie manewru (zakładam, że dokonany) z Islą i Asamoah - kupmy za 6 baniek połowę karty zawodniczej, wypożyczamy do Pescary na sezon (żeby się ograł, skoro sam chce tam jeszcze rok grać) i następnie nawet jak będą oferty w kopertach powinien być nasz za w sumie ok 12 mln (pod warunkiem, że nadal będzie się tak rozwijał)
sądziłem, że będziemy na tym forum dyskutować z wzajemnym szacunkiem, ale skoro jest inaczej, to ja podziękuję, wolę kibicować w zaciszu domowym mojemu Juventusowi, z którym jestem od 15 lat i będę z pewnością dalej
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Mamy kolejnego kandydata na lewą stronę i to z Barcelony.
W komentarzach same pochlebne opinie na temat jego gry w minionym sezonie.
- francois
- Juventino
Mi się ten pomysł podobaOuh_yeah pisze:Mamy kolejnego kandydata na lewą stronę i to z Barcelony.

Wszechstronny, niestary, cena przystępna - ciekawe tylko jaką tam ma pensję

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- annihilator1988
- Juventino
Transfer nierealny, ze względu na durnowate oczekiwania Barcy. Zresztą, wolałbym Balzarettiego , który jest ograny w lidze, tańszy i bardziej doświadczony. Wyżej od piłkarza "Dumy Katalonii" stawiam też Vargasa.Ouh_yeah pisze:Mamy kolejnego kandydata na lewą stronę i to z Barcelony.
- SKAr7
- Juventino
:rotfl: :rotfl:pumex pisze:Jaki, kurna Martinez? :shock: Albo sobie jaja robisz tylko ja tego nie wyczułem, albo wywiało Cię w tej jesiennej słocieSKAr7 pisze:It's Martinez fap time? Za 15 milionów mamy uzupełnioną pomoc, teraz trza wyciągnąć coś taniego i ciekawego do obrony i walić w atak. Martinez+ Topek + Destro wygląda świetnie.pumex pisze:Ok. Vucinic w pewnym momencie się łamie (tfu, tfu), co wtedy? Zęby w ścianę???
Wszedłem na forum półśpiący po oglądaniu Boston-Miami do piątej w nocy i z Ramireza zrobił mi się Martinez

Ostatnio zmieniony 06 czerwca 2012, 14:19 przez SKAr7, łącznie zmieniany 2 razy.
- Shark
- Juventino
nie wiem jak to z tym Adriano jest, ale z moich informacji wynika, że fani Barcy błagali wręcz o transfer lewego obrońcy, że Adriano nie wyrabiaOuh_yeah pisze:Mamy kolejnego kandydata na lewą stronę i to z Barcelony.
stąd ponoć ściągają Garetha Bale'a z Tottków
sądziłem, że będziemy na tym forum dyskutować z wzajemnym szacunkiem, ale skoro jest inaczej, to ja podziękuję, wolę kibicować w zaciszu domowym mojemu Juventusowi, z którym jestem od 15 lat i będę z pewnością dalej
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Pewnie nie jakąś szokującą ale Juventus musiałby dać mu sporą podwyżkę żeby Adriano zgodził się opuścić wielką Barcelonę i Hiszpanię.francois pisze:ciekawe tylko jaką tam ma pensję
I tak pewnie przyjdzie Peluso z Atalanty i będzie dobrze grał bo zna Conte

Aaa Ramirez.... co do Ramireza to ostatnio czytałem że Bologna miała na stole 15mln od Wolfsburga i odrzuciła.SKAr7 pisze:z Ramireza zrobił mi się Martinez
- francois
- Juventino
W temacie nowego obrońcy podoba mi się opcja 'Bocchetti'. Uzupełni on dziurę na środku obrony i da alternatywę dla De Ceglie grając czwórką obrońców.Ouh_yeah pisze:Pewnie nie jakąś szokującą ale Juventus musiałby dać mu sporą podwyżkę żeby Adriano zgodził się opuścić wielką Barcelonę i Hiszpanię.francois pisze:ciekawe tylko jaką tam ma pensję
I tak pewnie przyjdzie Peluso z Atalanty i będzie dobrze grał bo zna Conte![]()
Nie wiem jak podchodzić do tematu Zapaty - pamiętam go z czasów Udinese jako solidnego grajka. Pytanie dla kibiców Premiera Division - jak radził sobie w słabiutkim Villarreal?
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Wiking
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Pierwszorzędna historyjka, nieźle się uśmiałem. Zresztą "Inception Loan" też jest wgniatająceit doesn't matter pisze:Nizej wklejam kulisy wczorajszego spotkania Marotty z przedstawicielami udinese.
http://forum.juventuz.org/threads/30148 ... ost3701112
:twisted:

Co do transferów - 30mln płacone w ratach za Isle + Asamoaha to mimo wszystko słaby biznes wobec braków w ataku. Lepszą opcją byłoby wykupienie 50% za 15mln + obowiązek wykupienia drugich 50% w określonych okolicznościach za określoną kwotę - wtedy drugich 15mln nie musimy chyba księgować od razu -> zostaje nam więcej kasy na teraz.
W napadzie dużo zależy od tego czy, komu, i za ile wepchniemy Matriego i/lub Quagliarellę. Cavani + Jovetić to atak na byłby atak na lata, ale nie wierzę, żeby udało nam się do obu transakcji włączyć naszych napastników. Fiorentiny może być najzwyczajniej w świecie nie stać na utrzymywanie naszych bramkowpychaczy. A Napoli? Mam wątpliwości czy naprawdę chcieliby od nas Matriego.
Optymizmem napawa natomiast zainteresowanie Napoli osobą Melo. Jeżeli naprawdę dają za niego 10mln, to możemy spróbować przycisnąć turków nie spuszczając nic z ceny. Zapłacą 13mln? Super. Nie zapłacą? To wciśniemy Melo do Napoli, a jak dobrze pójdzie to wyciągniemy stamtąd Cavaniego (słono oczywiście przy tym dopłacając).
Jeżeli Conte naprawdę marzy o ataku Cavani - Jovetić, a Marotta zamierza to marzenie zrealizować - to nie zdziwiłbym się jakby na sprzedaż zostali wystawieni Matri oraz Mirko.
- pumex
- Juventino
W tych meczach Villarrealu, które widziałem, Zapata grał naprawdę słabo, jeśli nie tragicznie. Popełniał koszmarne błędy, był mocno niepewny.francois pisze:W temacie nowego obrońcy podoba mi się opcja 'Bocchetti'. Uzupełni on dziurę na środku obrony i da alternatywę dla De Ceglie grając czwórką obrońców.
Nie wiem jak podchodzić do tematu Zapaty - pamiętam go z czasów Udinese jako solidnego grajka. Pytanie dla kibiców Premiera Division - jak radził sobie w słabiutkim Villarreal?
Jeśli naprawdę sprowadzimy Islę, wtedy moim zdaniem nie ma sensu wydawać kolejnych pieniędzy na rezerwowego obrońcę, skoro mamy Caceresa. Pieniądze przydadzą się do transferów ofensywnych, a wcale nie jest powiedziane, że taki Bocchetti lepiej zabezpieczałby tyły niż Caceres. O sile prawej strony stanowiłby Lichtsteiner z Islą

- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Mirko to chyba jednak ulubieniec Conte. Dla mnie do odstrzału - niestety bo lubię chłopaka - jest właśnie Matri. Być może i Quagliarella jeśli na niego znajdzie się kupiec. Jakiś hajs zawsze się nam przyda, a w ataku będzie ciasno jeśli zostanie Boriello i przyjdzie do ataku jakiś gracz tapmadl i być może Giovinco.Wiking pisze:nie zdziwiłbym się jakby na sprzedaż zostali wystawieni Matri oraz Mirko.
Najchętniej pożegnałbym Boriello. Jego rolę pełniłby Matri, sprzedałbym Quagliarellę, ponownie sprowadził Giovinco plus ten crack.
- francois
- Juventino
Oj, chyba bez jednego nowego obrońcy się nie obejdzie :naughty:pumex pisze:W tych meczach Villarrealu, które widziałem, Zapata grał naprawdę słabo, jeśli nie tragicznie. Popełniał koszmarne błędy, był mocno niepewny.francois pisze:W temacie nowego obrońcy podoba mi się opcja 'Bocchetti'. Uzupełni on dziurę na środku obrony i da alternatywę dla De Ceglie grając czwórką obrońców.
Jeśli naprawdę sprowadzimy Islę, wtedy moim zdaniem nie ma sensu wydawać kolejnych pieniędzy na rezerwowego obrońcę, skoro mamy Caceresa. Pieniądze przydadzą się do transferów ofensywnych, a wcale nie jest powiedziane, że taki Bocchetti lepiej zabezpieczałby tyły niż Caceres. O sile prawej strony stanowiłby Lichtsteiner z Islą
Grając trójką z tyłu mamy Chielliniego, Bonucciego, Barzagliego i Caceresa. Jeden zmiennik na trzy miejsca. Mało.
Grając czwórką z tyłu po lewej jest De Ceglie, ewentualnie Chiellini. W środku Chiellini, Bonucci, Barzagli i Caceres. 5 zawdników na trzy miejsca - też niezbyt wiele na długi sezon z Ligą Mistrzów.
Bocchetti by te braki uzupełnił

tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
@francois dobrze prawi. Poza tym, trzeba poczekać i zobaczyć jak rozwinie się wątek kryminalny Leonardo.
Beppe konfunduj !!!
Co do Adriano to nie jestem przekonany, aczkolwiek jego zaletą jest (jak i w przypadku Isli) wszechstronność. Może grać na LO, skrzydłowego 3-5-2 i od biedy w 4-3-3. Mam jednak spore wątpliwości co do poziomu jego gry.
To może by tak Melo+Matri+15 ---> Cavani, Giovinco+Quagliarella (albo 10) +15---> JovetićWiking pisze:Optymizmem napawa natomiast zainteresowanie Napoli osobą Melo. Jeżeli naprawdę dają za niego 10mln, to możemy spróbować przycisnąć turków nie spuszczając nic z ceny. Zapłacą 13mln? Super. Nie zapłacą? To wciśniemy Melo do Napoli, a jak dobrze pójdzie to wyciągniemy stamtąd Cavaniego (słono oczywiście przy tym dopłacając).
Jeżeli Conte naprawdę marzy o ataku Cavani - Jovetić, a Marotta zamierza to marzenie zrealizować - to nie zdziwiłbym się jakby na sprzedaż zostali wystawieni Matri oraz Mirko.

Co do Adriano to nie jestem przekonany, aczkolwiek jego zaletą jest (jak i w przypadku Isli) wszechstronność. Może grać na LO, skrzydłowego 3-5-2 i od biedy w 4-3-3. Mam jednak spore wątpliwości co do poziomu jego gry.
Sorry, ja nadal polegam na cenniku z FM'a.pan Zambrotta pisze:to, że go nie rozumiesz, nie znaczy że jest magiczny :twisted:jackop pisze:Czy przy tych wyliczeniach skorzystałeś ze swego magicznego algorytmu?
Ostatnio zmieniony 06 czerwca 2012, 15:27 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!