Mercato (Lato 2015)
- Szilgu
- Juventino
Popieram Łukasza. Zresztą chyba nigdy nie było żadnej sytuacji, która wskazywałaby na jakieś nieporozumienia na linii Conte-Rysiu. To, że krzyczy na piłkarzy tyle co Quag, nie oznacza że Conte go nie lubi.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Mysle że gadasz bzdury jak mało który.Arbuzini pisze:Tak. Właśnie jeśli chodzi o styl gry to są siebie warci, ale chodzi o coś innego. Podobno też dlatego szybko sięgnięto po Islę, mimo że tani nie był, a my jeszcze wtedy nie skupialiśmy się na wyrównywaniu poziomu sportowego zmienników.Łukasz pisze:Masz na myśli Lichtsteinera? Zawsze myślałem, że to typ Conte. Bieganie i waleczność.Arbuzini pisze:Przecież wiadomo nie od dziś, że u Conte bardzo liczy się charakter i jak ktoś mu nie pasuje to różnie bywa. Myślę, że jakby miał środki to Rysiu by już u nas nie grał
Conte wrzuca Licha na lewa strone żeby tylko nikt inny nogi nie postawił na boisku, a jedyne dlaczego gra Isla to fakt że go musimy sprzedać i daje mu szanse coś pokazać.
To Conte był zwolennikiem Szwajcara i nie wiem o jakie 'cos' innego może Ci chodzić. Facet jest taktycznie swietny,defensywnie,ofensywnie i jeszcze potrafi strzelac bramki. Obecnie wciąga nosem wiekszość prawych obrońcow w Europie.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Don Paolo
- Juventino
Mateusz Borek na antenie Eurosportu 2 popisał się ostatnio skrajną ignorancją :doh: nie uwzględniając Juventusu przy rzekomej transakcji na linii Torino - Borussia, a to przecież najpewniej Juve będzie głównym decydentem stanowiącym o przyszłości CiroRobaku pisze:Strasznie irytują mnie opinie Dortmundczyków, którzy uważają, że Ciro jest już ich i to za 12 mln euro. Byłaby to skrajna głupota i wierze, żę podobnie jak z Gio - Beppe załatwi sprawę korzystanie dla Juve.

- Arbuzini
- Juventino
Cholera jasna, ale o co chodzi? Przecież nie wymyśliłem tego sobie sam tylko były takie doniesienia prasowe i to przytaczam. Pamiętacie jak był temat przejścia Lichtsteinera do PSG za 14-15 mln E? Podobno wcale nie było to taki s-f, a Rychu został, bo Isla nie stanowił sensownej alternatywy i oferta była zbyt niska. Sam Szwajcar nie wykluczał tego transferu. W Turynie mu dobrze, ale ma profesjonalne, a nie emocjonalne podejście do futbolu. Jak to Szwajcarzy. <- To nie są moje słowa, takie były przecieki do prasy.Adrian27th pisze:Mysle że gadasz bzdury jak mało który. [...] To Conte był zwolennikiem Szwajcara i nie wiem o jakie 'cos' innego może Ci chodzić
Choćby tłumaczenie newsa z Tuttosport: http://m.goal.pl/article.php?id=237407
Kilka razy ten temat się przewijał przez włoskie gazety sportowe.
- Lucas87
- Juventino
Nie inaczej. Natomiast w ostatnim czasie na tym forum ucichły nieco spekulacje dotyczące przedłużenia kontraktu przez Pirlo. Beppe i spółka trzymają nas w sporej niepewności.szczypek pisze: Ciekawi mnie ile razy jeszcze będę w tym czasie czytał o sprzedaży Pogby oraz odejściu Conte. Rzygać się chce już tym tematem

Ale czy Chelsea go puści za mniej, niż 30 baniek. W ogóle nie wyobrażam sobie również, żeby w dalszym ciągu, wypożyczali tego grajka.Arbuzini pisze:Lepsi byliby chyba tylko Lukaku
SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Trochę racji w tym jest, że nie bez powodu Conte poprosił o mocnego konkurenta dla Lichego (Isla docelowo był bardzo mocny), ale myślę że raczej chodziło o jego formę fizyczną. Gdzieś się przewinęło swego czasu, że nasz sztab przewiduje dość szybkie skurczenie się żelaznych płuc Ryśka (chlip). No i niestety mieli rację, bo w tym sezonie dość dużo meczów opuścił, a jak grał, to często prosił o zmianę.
Dla mnie to jeden z symboli Juventusu Conte. Zjada przeciwników już w tunelu
Dla mnie to jeden z symboli Juventusu Conte. Zjada przeciwników już w tunelu

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Skoro Chelsea dogaduje transfer Costy to nie widza w Lukaku napastnika pierwszego składu. Odejdzie gdzies. Mozliwe ze do ktoregos z Manchesterow.Lucas87 pisze:Nie inaczej. Natomiast w ostatnim czasie na tym forum ucichły nieco spekulacje dotyczące przedłużenia kontraktu przez Pirlo. Beppe i spółka trzymają nas w sporej niepewności.szczypek pisze: Ciekawi mnie ile razy jeszcze będę w tym czasie czytał o sprzedaży Pogby oraz odejściu Conte. Rzygać się chce już tym tematem
Ale czy Chelsea go puści za mniej, niż 30 baniek. W ogóle nie wyobrażam sobie również, żeby w dalszym ciągu, wypożyczali tego grajka.Arbuzini pisze:Lepsi byliby chyba tylko Lukaku
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Arbuzini
- Juventino
@Ouh_yeah
Jeśli nadal mamy grać z wahadłowymi to mało który fizycznie podoła trudom sezonu. Asamoah teraz świetnie sobie radzi, ale na horyzoncie znowu majaczy PNA, a wiemy jak ta historia się ostatnio skończyła. Dwóch równorzędnych wahadłowych na jedną pozycję to rozsądek, a nie niegospodarność.
Lukaku to moje marzenie. Jeszcze jest nieoszlifowany, ale widać, że może wyrosnąć na absolutnie topowego zawodnika. Warunki fizyczne, siła, szybkość, drybling i podania - często w jego zagraniach widać błysk. Teoretycznie mamy na niego szanse, ale jak to z marzeniami bywa - rzadko się spełniają. Immobile naprawdę stanowi dla niego sensowną alternatywę, tym bardziej, że w kolejce dalej stoją Drogba i Gabbiadini, któremu na szpicy nie idzie.
Tak naprawdę to chyba jeszcze nie było tak niejasnego okienka przed nami. Nie wiadomo co z Conte, nie wiadomo co z Islą, nie wiadomo co z Caceresem, wreszcie nie wiadomo co z Pogbą. Potencjalne wzmocnienia młodymi zawodnikami zaczynają się na Basellim z Atalanty, a kończą na Rabiocie z PSG. 352? 433? Może obie? Ale w jakich proporcjach i wariantach? Itp. itd.
Zastanawiam się ile w tym wszystkim zasłony dymnej, a ile niepewności finansowej związanej z Pogbą i w kogo faktycznie celujemy na zasadzie "nie ważne co się dzieje, chcemy Cie u nas!".
Jeśli nadal mamy grać z wahadłowymi to mało który fizycznie podoła trudom sezonu. Asamoah teraz świetnie sobie radzi, ale na horyzoncie znowu majaczy PNA, a wiemy jak ta historia się ostatnio skończyła. Dwóch równorzędnych wahadłowych na jedną pozycję to rozsądek, a nie niegospodarność.
Lukaku to moje marzenie. Jeszcze jest nieoszlifowany, ale widać, że może wyrosnąć na absolutnie topowego zawodnika. Warunki fizyczne, siła, szybkość, drybling i podania - często w jego zagraniach widać błysk. Teoretycznie mamy na niego szanse, ale jak to z marzeniami bywa - rzadko się spełniają. Immobile naprawdę stanowi dla niego sensowną alternatywę, tym bardziej, że w kolejce dalej stoją Drogba i Gabbiadini, któremu na szpicy nie idzie.
Tak naprawdę to chyba jeszcze nie było tak niejasnego okienka przed nami. Nie wiadomo co z Conte, nie wiadomo co z Islą, nie wiadomo co z Caceresem, wreszcie nie wiadomo co z Pogbą. Potencjalne wzmocnienia młodymi zawodnikami zaczynają się na Basellim z Atalanty, a kończą na Rabiocie z PSG. 352? 433? Może obie? Ale w jakich proporcjach i wariantach? Itp. itd.
Zastanawiam się ile w tym wszystkim zasłony dymnej, a ile niepewności finansowej związanej z Pogbą i w kogo faktycznie celujemy na zasadzie "nie ważne co się dzieje, chcemy Cie u nas!".
Info z TT - jest szał:
Journalist Nando Sanvito told Mediaset that Atletico Madrid asked for Alexis Sanchez, but Barca responded he already has a deal with Juve.
ale ile w tym prawdy ? Co znaczy dziennikarz Nando Sanvito?
Ciekawe, ciekawe to. To jednak oznacza chec przejscia na 4-3-3 no i pewnie oznaczac bedzie, ze odpuscimy Cuadrado, którego notabene chce tez Bayern, Barca i ktoś z Anglii.
Journalist Nando Sanvito told Mediaset that Atletico Madrid asked for Alexis Sanchez, but Barca responded he already has a deal with Juve.
ale ile w tym prawdy ? Co znaczy dziennikarz Nando Sanvito?
Ciekawe, ciekawe to. To jednak oznacza chec przejscia na 4-3-3 no i pewnie oznaczac bedzie, ze odpuscimy Cuadrado, którego notabene chce tez Bayern, Barca i ktoś z Anglii.
- Don Paolo
- Juventino
@jakku1
Czy SportMediaset to wiarygodne źródło?
Nie czekając jednak na odpowiedź podam kolejne rewelacje dziennikarzy tej stacji, a więc:
- Scuffett (przyszłość. Następca Buffona bla...bla...bla...)
- Ranocchia (Conte ma do niego jakąś słabość)
- Gabriel Silva (dość tania inwestycja, może i nawet na lata? Potrafiący grać zarówno jako LWB jak i LO)
- Guarin (jako alternatywa dla Pogby)
- Baselli (według mnie to chyba już jest pewniak)
- Bruno Fernandes (tylko czekałem, aż się nim zainteresujemy. Choć wydaje m się, że to tylko zainteresowanie chwilowe a'la Juventus zagiął parol na Zielińskiego)
- Drogba (chyba faktycznie jest coś na rzeczy. Wczoraj również o nim informowali)
Tych informacji nie biorę z neta tylko z TV więc wybaczcie jeśli niektóre słowa źle zinterpretowałem. Niektóre wnioski należą do mnie
Czy SportMediaset to wiarygodne źródło?
Nie czekając jednak na odpowiedź podam kolejne rewelacje dziennikarzy tej stacji, a więc:
- Scuffett (przyszłość. Następca Buffona bla...bla...bla...)
- Ranocchia (Conte ma do niego jakąś słabość)
- Gabriel Silva (dość tania inwestycja, może i nawet na lata? Potrafiący grać zarówno jako LWB jak i LO)
- Guarin (jako alternatywa dla Pogby)
- Baselli (według mnie to chyba już jest pewniak)
- Bruno Fernandes (tylko czekałem, aż się nim zainteresujemy. Choć wydaje m się, że to tylko zainteresowanie chwilowe a'la Juventus zagiął parol na Zielińskiego)
- Drogba (chyba faktycznie jest coś na rzeczy. Wczoraj również o nim informowali)
Tych informacji nie biorę z neta tylko z TV więc wybaczcie jeśli niektóre słowa źle zinterpretowałem. Niektóre wnioski należą do mnie

- pumex
- Juventino
Jeśli chodzi o newsy dotyczące Juve, jest to marne źródło, jedno z mniej wiarygodnych.Don Paolo pisze:Czy SportMediaset to wiarygodne źródło?
To może jeszcze od siebie dodam, że dziś Tuttosport na swoich łamach obszernie poruszał temat mercato Juve i tego, czego tak naprawdę oczekuje Conte. Według nich, Antek raczej nie chce iść w stronę 2/3 mocnych, topowych transferów, a raczej skłaniałby się ku bardziej ambitnemu zadaniu - chciałby prawdziwej rewolucji w składzie, która polegałaby na sprzedaży zawodników wypalonych, mało ambitnych, nieprzydanych etc i sprowadzeniu świeżych (cokolwiek to znaczy) - wszystko przez to, że Conte uważa, iż obecny skład będzie już tylko spuszczał z tonu (o czym wspomniał jakku). Mowa nawet o 10 (!) transferach do klubu, choć kompletnie nie wiem, skąd wziąć na to pieniądze i jak to zrobić, żeby nie rozpiździć zespołu i zachować jego mocny szkielet, zwłaszcza, że te 10 (!) zakupów ma zagwarantować nie tylko utrzymanie obecnego poziomu przy jednoczesnym odmłodzeniu kadry, ale mają także "od zaraz" pomóc w Lidze Mistrzów. Nazwiska? Przede wszystkim Cuadrado, Ranocchia i Mandzukić, w dalszej kolejności Paletta, Lulić, Baselli, Pereyra (Matko Bosko Kochano

te doniesienia są jakieś dziwne... wymienić niemal połowę składu, wymienić, podkreślam, na piłkarzy młodszych i chcieć przy tym efektu "na już", jednocześnie nie mając wiele funduszy i chcieć zostać Pogbę

- Don Paolo
- Juventino
Wszystko rozchodzi się o sprzedaż Pogby i dopóki nie dowiemy się jakie plany względem tego piłkarza ma Juve, dopóty każda informacja odnośnie mercato będzie naciągana.
Jeśli Juventus zdecyduje się go poświęcić wtedy możemy oczekiwać porządnego mercato oraz głośnych nazwisk. W przeciwnym razie spodziewałbym się Lulicia/Gabriela Silvy, Candrevy, Meneza, Baselliego, Drogby i tego typu okazji...
Jeśli Juventus zdecyduje się go poświęcić wtedy możemy oczekiwać porządnego mercato oraz głośnych nazwisk. W przeciwnym razie spodziewałbym się Lulicia/Gabriela Silvy, Candrevy, Meneza, Baselliego, Drogby i tego typu okazji...
- filippo
- Juventino
No i to mie sie podoba, tylko, że tak czy siak trzeba mieć kase na takie ruchy, a bez sprzedaży Pogby to niemożliwe. Jeśli dałoby się zrewolucjonizować kadrę przez sprzedaż Pogby to byłoby elegancko.pumex pisze:wszystko przez to, że Conte uważa, iż obecny skład będzie już tylko spuszczał z tonu (o czym wspomniał jakku). Mowa nawet o 10 (!) transferach do klubu, choć kompletnie nie wiem, skąd wziąć na to pieniądze i jak to zrobić, żeby nie rozpiździć zespołu i zachować jego mocny szkielet, zwłaszcza, że te 10 (!) zakupów ma zagwarantować nie tylko utrzymanie obecnego poziomu przy jednoczesnym odmłodzeniu kadry, ale mają także "od zaraz" pomóc w Lidze Mistrzów. Nazwiska? Przede wszystkim Cuadrado, Ranocchia i Mandzukić, w dalszej kolejności Paletta, Lulić, Baselli, Pereyra (Matko Bosko Kochano), Candreva...
|
Pereyra - jasna k i 100 milicjantów!
forumowy ujadacz
10 nowych to nie bedzie duży problem - jeśli sciagniemy dwoch - trzech wychowanków lub tych których mamy połówki, wiec Rugani, Manolo, Ciro.pumex pisze:Jeśli chodzi o newsy dotyczące Juve, jest to marne źródło, jedno z mniej wiarygodnych.Don Paolo pisze:Czy SportMediaset to wiarygodne źródło?
To może jeszcze od siebie dodam, że dziś Tuttosport na swoich łamach obszernie poruszał temat mercato Juve i tego, czego tak naprawdę oczekuje Conte. Według nich, Antek raczej nie chce iść w stronę 2/3 mocnych, topowych transferów, a raczej skłaniałby się ku bardziej ambitnemu zadaniu - chciałby prawdziwej rewolucji w składzie, która polegałaby na sprzedaży zawodników wypalonych, mało ambitnych, nieprzydanych etc i sprowadzeniu świeżych (cokolwiek to znaczy) - wszystko przez to, że Conte uważa, iż obecny skład będzie już tylko spuszczał z tonu (o czym wspomniał jakku). Mowa nawet o 10 (!) transferach do klubu, choć kompletnie nie wiem, skąd wziąć na to pieniądze i jak to zrobić, żeby nie rozpiździć zespołu i zachować jego mocny szkielet, zwłaszcza, że te 10 (!) zakupów ma zagwarantować nie tylko utrzymanie obecnego poziomu przy jednoczesnym odmłodzeniu kadry, ale mają także pomóc w Lidze Mistrzów. Nazwiska? Przede wszystkim Cuadrado, Ranocchia i Mandzukić, w dalszej kolejności Paletta, Lulić, Baselli, Pereyra (Matko Bosko Kochano), Candreva...
Dalej Baselli, Bonaventura z Atalanty - w ramach Padoin, Peluso out - już jest 5

Dalej z 2-3 z Udinese - Pereyra, Bruno Fernandes czy Silva.
No to 8 przy out Isla, Miras, Fabio, Osvaldo,
Dojdzie Lulic i Candreva i mamy juz 10 zawodników.
Jakoś się zrobi czy to będzie pozytywnie jakosciowo to nie wiem, ale ilosciowo to bez problemu