Sezon 2012/2013

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2013, 13:22

Robaku pisze:Czy może ktoś powiedzieć czy Armero jest już dogadany z Napoli
Ostatnie newsy mówią, że Armero na 99% przechodzi do Napoli, a oficjalne potwierdzenie będzie w poniedziałek.

Obrazek
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2013, 22:41

Cavani dzisiaj zniszczył Romę. Zadziwia mnie łatwość z jaką ten zawodnik zdobywa gole. Nie wiem ile jeszcze lat będziemy czekać w Juve na napastnika tej klasy. Ostatnim takim był Trezeguet, każdy kolejny po nim to tylko kiepska podróbka.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2013, 22:48

Strasznie dziwny był to ogólnie mecz. Strasznie często piłkarze obu zespołów kopali się w czoło pod bramką rywala w kluczowym momencie (wisienką na torcie była potrójna żenada z 68. minuty), nie wiem czy w pełni można winą za to obarczyć stan murawy. Swoją drogą to też wstyd żeby boisko w takim meczu wyglądało jak pastwisko gdzieś w Uzbekistanie. Dzisiejszy występ Cavaniego polecam tym, którzy bronią naszych nieudolnych napastników twierdzeniem, że nie mają oni sytuacji strzeleckich. Jak sobie pomyślę że półtora roku temu musiałem argumentować dlaczego uważałem Urugwajczyka za lepszego napastnika niż Matri...

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2013, 00:32

Jak oglądam skróty z wczorajszych meczów to wychodzi na to, że niespodziankę we Florencji można zapisać do spółki na konto Perina i Roncagli. Ten pierwszy miał dzień konia i wyciągał wszystko co leciało w bramkę, a ten drugi ponosi winę za obie stracone bramki. Przy pierwszej pozwolił się minąć zwodem, po którym poszła wrzutka na bramkę, a przy drugiej w fatalny sposób stracił piłkę, zgodnie z przyjętą na forum terminologią należałoby to nazwać katastrofalną stratą. Patrząc na wyniki tej kolejki to mnóstwo ludzi musiało wtopić kasę u bukmachera.

Obrazek
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2013, 21:23

http://www.whoscored.com/Blog/rrev7p5ho ... ocus-Lazio

Artykuł o Lazio, ale w jego połowie jest tam ciekawa mini-tabela 7 najlepszych drużyn włoskich (Juve, Milan, Fiora, Roma, Lazio, Napoli i Inter). Znajdujemy się w niej dopiero na 5. miejscu (2 zwycięstwa - 2 remisy - 2 porażki). W meczach z czołówką tracimy najmniej goli, ale też najmniej strzelamy. Martwi trochę, że jesteśmy takim Milanem zeszłego sezonu (zwłaszcza, że 4 z tych 6 meczów graliśmy u siebie), a w zeszłym sezonie to my laliśmy całą czołówkę ;)

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2013, 21:29

Crunny pisze:http://www.whoscored.com/Blog/rrev7p5ho ... ocus-Lazio

Artykuł o Lazio, ale w jego połowie jest tam ciekawa mini-tabela 7 najlepszych drużyn włoskich (Juve, Milan, Fiora, Roma, Lazio, Napoli i Inter). Znajdujemy się w niej dopiero na 5. miejscu (2 zwycięstwa - 2 remisy - 2 porażki). W meczach z czołówką tracimy najmniej goli, ale też najmniej strzelamy. Martwi trochę, że jesteśmy takim Milanem zeszłego sezonu (zwłaszcza, że 4 z tych 6 meczów graliśmy u siebie), a w zeszłym sezonie to my laliśmy całą czołówkę ;)
Chrzanić to, dopóki będziemy dalej klepać ogórków ( nie licząc falstartu w tym roku :prochno: )

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2013, 22:57

Jak zajęliśmy siódme miejsce w lidze w takiej tabeli przewodziliśmy. Moim więc zdaniem bardziej powinno nam zależeć na zdobywaniu trofeów niż do wygrywaniu nieformalnej "mini-ligi", o ile można tak to nazwać :wink: .

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 13:02

Właśnie oglądam starcie Violi z Napoli i od samego początku jestem pod olbrzymim wrażeniem pressingu Fiorentiny :shock: Montella świetnie nauczył ich tego elementu, momentami Azzurri nie wiedzą, co się dzieje i jak mają przekazać piłkę dalej zwyczajnie ją tracąc. Nie oglądałem ostatnich 2-ch spotkań Fiołków, ale jeśli grali podobnie to nie wiem, jakim cudem przegrali. Cuadrado - miazga dryblingi. Dziś ktoś na nim złapie czerwo.

E: łuhuhu, gol Roncaglii równie prześliczny jak babol bramkarza Napoli :lol:

Obrazek
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 13:05

De Sanctis made my day :smile:

Obrazek
jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 13:48

pumex pisze: Cuadrado - miazga dryblingi. Dziś ktoś na nim złapie czerwo.
No jak widać sędzia nie chętnie sięga do kieszeni, chodź powinien wywalić Behramiego i teraz Dzemaili powinien dostac zoltko. Strasznie fauluje Napoli...

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 14:31

Mecz całkiem ciekawy. Szybkie tempo i trochę sytuacji z obu stron. Fiorentina po raz kolejny pokazuje, że walczy o LM. Jeszcze tylko jedno: Cuadrado - :bravo: Gość jest naprawdę dobry.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 14:37

Lazio remisuje, Napoli remisuje i jest 5 punktów przewagi. Fajnie, bo mogła się pojawić presja po tej kolejce. Najlepszym zakończeniem dzisiejszego dnia byłoby solidne wypupczenie Interu w Rzymie.

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 14:38

mazi12 pisze:Cuadrado - :bravo: Gość jest naprawdę dobry.
Ale wrzucac pilki w pole karne to niestety nie potrafi ; /

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
MaHeR

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 14:38

jareckik pisze:
pumex pisze: Cuadrado - miazga dryblingi. Dziś ktoś na nim złapie czerwo.
No jak widać sędzia nie chętnie sięga do kieszeni, chodź powinien wywalić Behramiego i teraz Dzemaili powinien dostac zoltko. Strasznie fauluje Napoli...
Właśnie ten mecz i nasze ostatnie spotkania z Napoli pokazują, że dla nich to jedyny sposób na odbiór piłki przeciwnikowi. Grają strasznie ostro i agresywnie, a czasem wręcz brutalnie. Dziwne, że sędziowie nie próbują ich trochę utemperować.

"Juventus chce znów stać się królową Włoch i Europy i chcę się zmierzyć z tym wyzwaniem".
A. Pirlo
mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 14:42

jakku1 pisze:
mazi12 pisze:Cuadrado - :bravo: Gość jest naprawdę dobry.
Ale wrzucac pilki w pole karne to niestety nie potrafi ; /
No to chyba jego najsłabszy punkt, ale Licht też jest dobry i też wrzucić nie potrafi.

Zablokowany