Sezon 2012/2013
- Vimes
- Juventino
Ostatnie newsy mówią, że Armero na 99% przechodzi do Napoli, a oficjalne potwierdzenie będzie w poniedziałek.Robaku pisze:Czy może ktoś powiedzieć czy Armero jest już dogadany z Napoli
- ewerthon
- Juventino
Cavani dzisiaj zniszczył Romę. Zadziwia mnie łatwość z jaką ten zawodnik zdobywa gole. Nie wiem ile jeszcze lat będziemy czekać w Juve na napastnika tej klasy. Ostatnim takim był Trezeguet, każdy kolejny po nim to tylko kiepska podróbka.
- zahor
- Juventino
Strasznie dziwny był to ogólnie mecz. Strasznie często piłkarze obu zespołów kopali się w czoło pod bramką rywala w kluczowym momencie (wisienką na torcie była potrójna żenada z 68. minuty), nie wiem czy w pełni można winą za to obarczyć stan murawy. Swoją drogą to też wstyd żeby boisko w takim meczu wyglądało jak pastwisko gdzieś w Uzbekistanie. Dzisiejszy występ Cavaniego polecam tym, którzy bronią naszych nieudolnych napastników twierdzeniem, że nie mają oni sytuacji strzeleckich. Jak sobie pomyślę że półtora roku temu musiałem argumentować dlaczego uważałem Urugwajczyka za lepszego napastnika niż Matri...
- Vimes
- Juventino
Jak oglądam skróty z wczorajszych meczów to wychodzi na to, że niespodziankę we Florencji można zapisać do spółki na konto Perina i Roncagli. Ten pierwszy miał dzień konia i wyciągał wszystko co leciało w bramkę, a ten drugi ponosi winę za obie stracone bramki. Przy pierwszej pozwolił się minąć zwodem, po którym poszła wrzutka na bramkę, a przy drugiej w fatalny sposób stracił piłkę, zgodnie z przyjętą na forum terminologią należałoby to nazwać katastrofalną stratą. Patrząc na wyniki tej kolejki to mnóstwo ludzi musiało wtopić kasę u bukmachera.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
http://www.whoscored.com/Blog/rrev7p5ho ... ocus-Lazio
Artykuł o Lazio, ale w jego połowie jest tam ciekawa mini-tabela 7 najlepszych drużyn włoskich (Juve, Milan, Fiora, Roma, Lazio, Napoli i Inter). Znajdujemy się w niej dopiero na 5. miejscu (2 zwycięstwa - 2 remisy - 2 porażki). W meczach z czołówką tracimy najmniej goli, ale też najmniej strzelamy. Martwi trochę, że jesteśmy takim Milanem zeszłego sezonu (zwłaszcza, że 4 z tych 6 meczów graliśmy u siebie), a w zeszłym sezonie to my laliśmy całą czołówkę
Artykuł o Lazio, ale w jego połowie jest tam ciekawa mini-tabela 7 najlepszych drużyn włoskich (Juve, Milan, Fiora, Roma, Lazio, Napoli i Inter). Znajdujemy się w niej dopiero na 5. miejscu (2 zwycięstwa - 2 remisy - 2 porażki). W meczach z czołówką tracimy najmniej goli, ale też najmniej strzelamy. Martwi trochę, że jesteśmy takim Milanem zeszłego sezonu (zwłaszcza, że 4 z tych 6 meczów graliśmy u siebie), a w zeszłym sezonie to my laliśmy całą czołówkę

Chrzanić to, dopóki będziemy dalej klepać ogórków ( nie licząc falstartu w tym rokuCrunny pisze:http://www.whoscored.com/Blog/rrev7p5ho ... ocus-Lazio

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- pumex
- Juventino
Właśnie oglądam starcie Violi z Napoli i od samego początku jestem pod olbrzymim wrażeniem pressingu Fiorentiny :shock: Montella świetnie nauczył ich tego elementu, momentami Azzurri nie wiedzą, co się dzieje i jak mają przekazać piłkę dalej zwyczajnie ją tracąc. Nie oglądałem ostatnich 2-ch spotkań Fiołków, ale jeśli grali podobnie to nie wiem, jakim cudem przegrali. Cuadrado - miazga dryblingi. Dziś ktoś na nim złapie czerwo.
E: łuhuhu, gol Roncaglii równie prześliczny jak babol bramkarza Napoli :lol:
E: łuhuhu, gol Roncaglii równie prześliczny jak babol bramkarza Napoli :lol:

- jareckik
- Juventino
No jak widać sędzia nie chętnie sięga do kieszeni, chodź powinien wywalić Behramiego i teraz Dzemaili powinien dostac zoltko. Strasznie fauluje Napoli...pumex pisze: Cuadrado - miazga dryblingi. Dziś ktoś na nim złapie czerwo.
- jakku1
- Juventino
Ale wrzucac pilki w pole karne to niestety nie potrafi ; /mazi12 pisze:Cuadrado -Gość jest naprawdę dobry.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- MaHeR
- Juventino
Właśnie ten mecz i nasze ostatnie spotkania z Napoli pokazują, że dla nich to jedyny sposób na odbiór piłki przeciwnikowi. Grają strasznie ostro i agresywnie, a czasem wręcz brutalnie. Dziwne, że sędziowie nie próbują ich trochę utemperować.jareckik pisze:No jak widać sędzia nie chętnie sięga do kieszeni, chodź powinien wywalić Behramiego i teraz Dzemaili powinien dostac zoltko. Strasznie fauluje Napoli...pumex pisze: Cuadrado - miazga dryblingi. Dziś ktoś na nim złapie czerwo.
"Juventus chce znów stać się królową Włoch i Europy i chcę się zmierzyć z tym wyzwaniem".
A. Pirlo
A. Pirlo
- mazi12
- Juventino
No to chyba jego najsłabszy punkt, ale Licht też jest dobry i też wrzucić nie potrafi.jakku1 pisze:Ale wrzucac pilki w pole karne to niestety nie potrafi ; /mazi12 pisze:Cuadrado -Gość jest naprawdę dobry.