Wyjazd na mecz Juve - TUTAJ WSZYSTKO

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
Nedved1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 listopada 2013, 18:59

a nie lepiej znaleźć nocleg w Turynie, niedaleko dworca? bilet na pociąg kupić wcześniej, mieć gdzie zostawić rzeczy? ja raz tak zrobiłem, tez jechałem 1 pociągiem po5, autobusem na dworzec dotarłem w 10 minut, ma luzie zdążyłem na samolot, też ok. 11.

mibor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2013, 01:38

Prosil bym o kontakt na priv kogos kto byl na meczu i lecial do Bergamo, bede wdzieczny za pomoc. Mam pytania co do noclegow biletow itp it.
Pozdrawiam

Juve, storia di un grande amore
Nedved1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 listopada 2013, 17:39

może kogoś zainteresuje: dziś jest 40% zniżki na zakup international member, za jedyne 39 euro.

mpolek

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2013, 18:46

Bardzo dobra informacja dla wszystkich, którzy chcąc udać się na mecz, mają docelowy lot do Bergamo!

Od 18.11.2013 r. ruszyła linia autokarowa na linii TURYN - BERGAMO (lotnisko Orio al Serio). Bus kursuje 3 razy w ciągu dnia codzienne, startując z ulicy Vittorio Emmanuele II 131 lub 3 minuty później zatrzymując się pod dworcem Porta Susa. Kursy zaczynają się w godzinach: 2:30, 5:45, 14:00. Czas przejazdu 2.5 - 3 godzin. Cena za przejazd w jedną stronę: 20 euro.

Jest trochę drożej niż kurs pośredni (pociąg Turyn-Mediolan - ok. 10 euro, bus do Bergamo - 5 euro), ale ogromnym plusem jest rozwiązanie problemu powrotu z meczów o 20:45. Najbliższy - pierwszy pociąg do Mediolanu jedzie o 4:50, co bardzo komplikuje sprawę tym, którzy mają samolot powrotny z samego rana.
Tak właśnie było ostatnio w moim przypadku. Lot miałem już opłacony i gdyby nie ten autokar, nie miałbym żadnej innej opcji, żeby zdążyć na samolot (oczywiście wykluczając wszystkie szalone pomysły typu autostop, czy taksówka na tak długim odcinku :prochno: ).

Szczegóły na stronie przewoźnika: http://www.sadem.it/it/prodotti/collega ... serio.aspx

P.S. Oczywiście bus kursuje w 2 strony. Opisałem tylko opcję powrotną do Bergamo z dużym naciskiem na pierwszy kurs nocny, ponieważ jak już większość zapewne wie - za wyjątkiem nocy nie ma żadnych problemów z częstymi kursami pociągów pomiędzy Turynem i Mediolanem oraz następnie busów pomiędzy Mediolanem a lotniskiem w Bergamo.

Mam nadzieję, że informacja okaże się pomocna.
Ta linia autobusowa nie jest jeszcze popularna, ponieważ dopiero od niedawna kursuje. Nawet wielu miejscowych o tym nie wie, co wnioskuję na podstawie sytuacji z informacji turystycznej miasta. Kobitka tam pracująca była bardzo zdziwiona kiedy pytałem o miejsce odjazdu tego busa, ponieważ wcześniej nie miała pojęcia, że taki w ogóle jeździ.

Obrazek
Włodar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2013, 16:45

mpolek pisze:Bardzo dobra informacja dla wszystkich, którzy chcąc udać się na mecz, mają docelowy lot do Bergamo!
Ekstra! Dzięki wielkie, bo opcja koczowania na dworcu w Milano od północy (przyjazd ostatniego pociągu z Torino) do 4:30 (odjazd pierwszego busa na Orio al Serio) była mało przyjemna. A w przypadku wracania tuż po meczu to już w ogóle idealnie rozwiązuje sprawę. Jeszcze raz dzięki!

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2013, 18:19

Włodar pisze:
mpolek pisze:Bardzo dobra informacja dla wszystkich, którzy chcąc udać się na mecz, mają docelowy lot do Bergamo!
Ekstra! Dzięki wielkie, bo opcja koczowania na dworcu w Milano od północy (przyjazd ostatniego pociągu z Torino) do 4:30 (odjazd pierwszego busa na Orio al Serio) była mało przyjemna. A w przypadku wracania tuż po meczu to już w ogóle idealnie rozwiązuje sprawę. Jeszcze raz dzięki!
Ale to chyba prawdą nie jest. Bo z tego co się orientuje bus z Milano centrale na Orio kursuje całą dobę w odstępach ok. 30 minutowych;
Na pewno bus z Orio do Turynu ułatawia sprawie i oszczedza koszty, bo spokojnie mozna sobie odrzucić opcje noclegu z niedzieli na poniedzialek bo po meczu , ktory zakonczy sie ok. 23 mozna jeszcze wejsc na 2 h na pizze w centrum Turynu i o 2.30 wsiasc w bus, spokojnie przespac 3 h w busie ok. 6 byc na lotnisku i o 8 wylatywac do Polski. Idealna oszczednosc kasy i czasu.

Ozgar80x

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2013, 11:01

Witam Wszystkich.

Zamierzam wybrać się na mecz Juve w Turynie.

Prześledziłem cały ten temat i jakiś tam zarys tego wszystkiego mam, jednak dalej mnóstwo wątpliwości i znaków zapytania.

Najlepszą opcją wydaje się być przynależność do DPL i wyjazd lub załatwienie biletów przez stowarzyszenie. No ale niestety do zapisów daleko, a z kolegą chciałbym się wybrać w najbliższym czasie na mecz Juve.

Ogólnie chciałbym się zmieścić w kwocie do 700zł za lot w jedną i drugą stronę, z dwa noclegi, bilet na mecz no i transfer lotnisko Turyn.
Jeśli chodzi o lotniska z których by mi pasował wylot to najlepiej z Berlina ( mam najbliżej), no ewentualnie Poznań.
Wstępnie szukając lotów wypada na połączenie Berlin - Bergamo lub Berlin Malpensa.

I tak np. mecz

Juventus - Sampdoria
Juventus Stadium, Torino, Włochy
niedziela, 19 stycznia 2014 15:00

Cena ok. 200zł w dwie strony, tak bynajmniej wychodzi w tych wyszukiwarkach.

Gorzej jednak się ma sprawa z biletem na mecz.
Ogólnie chciałbym na sektor Curva Sud.
Z tego co tu wyczytałem na forum to poprzez stronę http://www.listicket.it/?lang=EN&S

kupienie biletu bez statutu Member graniczy z jakimś cudem i to raczej jest niewykonalne.

Znalazłem za to stronę http://www.viagogo.pl/search?q=juventus
ale nie bardzo wiem na jakiej zasadzie jest tamtejsza sprzedaż biletów, może ktoś kupował poprzez tą stronę?
Np. na wspomniany mecz Juventus - Sampdoria http://www.viagogo.pl/Sports-Tickets/Fo ... s/E-559758
można niby kupić bilet na Curva Sud w cenie ok. 100zł -120zł.
Tak tylko się zastanawiam co oznacza ta opcja Bilety do zakupu bez karty członkowskiej “Tessera del Tifoso”, bo po jej zaznaczeniu ceny rosną do 400zł i można tylko na wybrane sektory.
Czy tu chodzi o kartę kibica? Tylko to by było dziwne, bo przecież niby na domowe spotkania można wejść na wszystkie sektory bez wspomnianej karty kibica?

No i właśnie w tym miejscu utknąłem...

Może ktoś mnie trochę oświeci...

Alexxxxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2013, 17:08

OSTATECZNIE Bologna w Wysokich Progach.

Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
mibor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2013, 18:16

Mam pytanie w lutym chcialbym wybrac sie na mecz Juve vs Chievo.
Ale jest pewien problem 3/4 stron podaje ze mecz bedzie 16.02 ( np SerieA tim, czy oficjalna strona Juve) natomiast strona skysport podaje ze mecz bedzie 12.02 czy ktos wie skad ta różnica?

Juve, storia di un grande amore
Pilinho

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2013, 18:34

Hej, wraz z kumplem chcemy jechać do Turynu 5 stycznia i chcemy iść na mecz JUVENTUS - Roma. Może wie kto jak i gdzie zakupić bilety żeby nie jechać w ciemno. Z góry dzięki! Wybiera się może ktoś na mecz Milan - Juventus - interesuje mnie bilety na mecz + nocleg w Mediolanie.

xam

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2013, 15:34

W lutym zamierzam wybrać się na mecz Juventusu. Oczywiście samolotem.
Lot z Manchesteru do Bergamo (latają codziennie o w miare normalnych porach jak 11:00) Ceny też znośne bo 40Funtów w dwie strony.

Moje pytanie dotyczy biletu. Czy na pewno nie muszę korzystać z karty kibica? Nie problem jest zakup http://www.juventus.com/juve/en/4you/ju ... er/stadium tylko po co jak nie jest wymagane.

Może ktoś też leci w lutym?

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2013, 22:38

xam pisze:W lutym zamierzam wybrać się na mecz Juventusu. Oczywiście samolotem.
Lot z Manchesteru do Bergamo (latają codziennie o w miare normalnych porach jak 11:00) Ceny też znośne bo 40Funtów w dwie strony.

Moje pytanie dotyczy biletu. Czy na pewno nie muszę korzystać z karty kibica? Nie problem jest zakup http://www.juventus.com/juve/en/4you/ju ... er/stadium tylko po co jak nie jest wymagane.

Może ktoś też leci w lutym?
Nie potrzebujesz karty kibica, żeby pójść na mecz (chyba, że na Curve Sud, ale w tej kwestii sie nie orientuje). Kupujesz bilet na www.listicket.com, oczywiście podając swoje prawidłowe dane, gdyż później przy wejściu na stadion będą one sprawdzane. Wystarczy Ci dowód osobisty i tyle. Żadnej karty kibica nie trzeba.

Obrazek
xam

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2013, 19:56

Dzięki. Oczywiście mogę się wybrać na mecz w stroju Juventusu? Nie ma żadnego problemu?

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2013, 19:59

xam pisze:Dzięki. Oczywiście mogę się wybrać na mecz w stroju Juventusu? Nie ma żadnego problemu?
Jasne, że możesz. Ja byłem w koszulce, osoby, które ze mną były też miały na sobie koszulki Juve. Nie ma problemu, żadnego.

Obrazek
juventini22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2013, 13:10

Czy mozna w jakis sposob jeszcze dolaczyc do grupy Wyjazd na mecz Juve na fejsie?? Bo jak chcialem dolaczyc to wyskoczylo mi, grupa zamknieta...

ODPOWIEDZ