Kontrakt Del Piero
- johnnybgoode
- Juventino
W takim razie w bodajże trzecim poprzednim poście zaprzeczyłeś sobie, albo postawiłeś dwa sprzeczne argumenty/Choperini pisze: Nie zrozumiałeś. Żal patrzeć na to, w jaki sposób Ale został potraktowany przez zarząd Juventusu. A nie o to, jak się traktuje Zanettiego w interze - bo On, tam jest Bogiem...
Na głównej kolejny news o 10ce i... chyba Alex ma rację, niech zarząd robi sobie z numerem co chce, nie będzie to już jego zmartwienie.
- Nedved1983
- Juventino
człowiek wraca do kraju i już czyta głupoty, z wypocinami "redaktora" steca na czele. podobno Juventus nie potrafił pożegnać Alexa. jeśli 400 000 kibiców( tak, na tyle oszacowano ilość osób która przyjechała na ten mecz), jeśli wypełnione na maksa piazza Castello( siniaki najlepiej o tym świadczą jaka tam była gorączka), jeśli fakt że Ce solo un Capitano było skandowane nawet częściej niż siamo noi, siamo noi..., jeśli widok zapłakanych twarzy wokół to mało to nie wiem czego potrzeba wszystkim do szczęścia. my kibice stanęliśmy w niedzielę na posterunku, pożegnaliśmy naszego kapitana, wykonaliśmy nasze zadanie. myślę że to na tym mu zależało, a nie na zastrzeżeniu numeru koszulki czy hołdach Andrei.
- Hungartica
- Juventino
Tak jak napisał Nedved1983, wg mnie nie mogl miec lepszego pozegnania, jak swietowanie mistrzostwa, po Jego golu w meczu, i byc moze powtorka na swietowaniu Pucharu... Piekne! Wniosl ze soba spory wklad w pierwsza cegielke na budowe wielkiego Juve, i przekazuje paleczke dalej...Nedved1983 pisze:człowiek wraca do kraju i już czyta głupoty, z wypocinami "redaktora" steca na czele. podobno Juventus nie potrafił pożegnać Alexa. jeśli 400 000 kibiców( tak, na tyle oszacowano ilość osób która przyjechała na ten mecz), jeśli wypełnione na maksa piazza Castello( siniaki najlepiej o tym świadczą jaka tam była gorączka), jeśli fakt że Ce solo un Capitano było skandowane nawet częściej niż siamo noi, siamo noi..., jeśli widok zapłakanych twarzy wokół to mało to nie wiem czego potrzeba wszystkim do szczęścia. my kibice stanęliśmy w niedzielę na posterunku, pożegnaliśmy naszego kapitana, wykonaliśmy nasze zadanie. myślę że to na tym mu zależało, a nie na zastrzeżeniu numeru koszulki czy hołdach Andrei.
- evilboy
- Juventino
Ochłonąwszy już trochę i otarłszy łzy wzruszenia po trzykrotnym obejrzeniu propagowanego na wszystkich portalach filmiku o Alexie dochodzę do wniosku, że dobrze się dzieje...
Po pierwsze: Del Piero zaznaczył, że gra w piłkę ciągle sprawia mu radość i nie wie, jak długo chciałby jeszcze biegać po boisku. Możemy być pewni, że nie chodzi tylko o jeden rok. W związku z tym, przedłużenie kontraktu mijało by się z celem, bo po przyszłym sezonie znów mielibyśmy to samo.
Jemu kończyłby się kontrakt, my krzyczelibyśmy "Alex Del Piero capitano vero, un altro anno in bianconero!", zarząd nie chciałby prolongaty, a Alessa dalej czułby głód gry w piłkę przez 2-3 lata.
Po drugie: Lepiej, żeby Alex odszedł teraz w glorii, niż po nieudanym sezonie, kiedy podniosą się głosy o jego bezproduktywności na boisku. Pamiętacie jak było z Nedvedem? Owszem, wszyscy mieliśmy go za genialnego piłkarza i legendę klubu, a jego odejście było bardzo poruszające... ale ostatni sezon jego gry dostarczył więcej negatywnych niż pozytywnych emocji.
Po trzecie: Może i Del Piero nie jest ciężarem finansowym, a nawet przeciwnie - przynosi klubowi wielkie zyski. Może i nie jest ciężarem dla drużyny, a wręcz podbudowuje jej morale i daje przykład poświęcenia i profesjonalizmu. Ale na pewno jest ciężarem dla trenera i zarządu... Chodzi choćby o tak błahą rzecz, jak wywieranie przez kibiców presji, żeby na boisku zobaczyć Del Piero. Nawet tutaj, na forum nie ustają głosy "zamiast Boriello wpuściłby Alexa". To zawsze wiąże ręce, a nam - nie pozwala w pełni cieszyć się z sukcesów naszej drużyny.
No i po czwarte: O ile zwykle jestem zdania, że "Juventus ponad wszystko" i mam gdzieś jak bardzo zniszczymy karierę piłkarza, tym razem myślę inaczej. Chciałbym, żeby Ale mógł rozwinąć skrzydła w trochę słabszej lidze i nadal być najważniejszym punktem swojego zespołu. Żeby zaspokoił swój głód gry i wrócił do nas w innej roli. Niech się spełni jako piłkarz. Jestem pewien, że kiedy dołączy do jakiegoś amerykańskiego czy japońskiego klubu, z miejsca zacznę oglądać ich mecze. I będę podziwiał Alexa w pełni formy, jak za starych dobrych lat... Ot, taki mały Juventus na wygnaniu.
BTW. Podobno Alex nie chce, żeby klub zastrzegał po nim numer '10' na koszulce (LINK). Niech się goni, zastrzec nawet wbrew jego woli.
Po pierwsze: Del Piero zaznaczył, że gra w piłkę ciągle sprawia mu radość i nie wie, jak długo chciałby jeszcze biegać po boisku. Możemy być pewni, że nie chodzi tylko o jeden rok. W związku z tym, przedłużenie kontraktu mijało by się z celem, bo po przyszłym sezonie znów mielibyśmy to samo.
Jemu kończyłby się kontrakt, my krzyczelibyśmy "Alex Del Piero capitano vero, un altro anno in bianconero!", zarząd nie chciałby prolongaty, a Alessa dalej czułby głód gry w piłkę przez 2-3 lata.
Po drugie: Lepiej, żeby Alex odszedł teraz w glorii, niż po nieudanym sezonie, kiedy podniosą się głosy o jego bezproduktywności na boisku. Pamiętacie jak było z Nedvedem? Owszem, wszyscy mieliśmy go za genialnego piłkarza i legendę klubu, a jego odejście było bardzo poruszające... ale ostatni sezon jego gry dostarczył więcej negatywnych niż pozytywnych emocji.
Po trzecie: Może i Del Piero nie jest ciężarem finansowym, a nawet przeciwnie - przynosi klubowi wielkie zyski. Może i nie jest ciężarem dla drużyny, a wręcz podbudowuje jej morale i daje przykład poświęcenia i profesjonalizmu. Ale na pewno jest ciężarem dla trenera i zarządu... Chodzi choćby o tak błahą rzecz, jak wywieranie przez kibiców presji, żeby na boisku zobaczyć Del Piero. Nawet tutaj, na forum nie ustają głosy "zamiast Boriello wpuściłby Alexa". To zawsze wiąże ręce, a nam - nie pozwala w pełni cieszyć się z sukcesów naszej drużyny.
No i po czwarte: O ile zwykle jestem zdania, że "Juventus ponad wszystko" i mam gdzieś jak bardzo zniszczymy karierę piłkarza, tym razem myślę inaczej. Chciałbym, żeby Ale mógł rozwinąć skrzydła w trochę słabszej lidze i nadal być najważniejszym punktem swojego zespołu. Żeby zaspokoił swój głód gry i wrócił do nas w innej roli. Niech się spełni jako piłkarz. Jestem pewien, że kiedy dołączy do jakiegoś amerykańskiego czy japońskiego klubu, z miejsca zacznę oglądać ich mecze. I będę podziwiał Alexa w pełni formy, jak za starych dobrych lat... Ot, taki mały Juventus na wygnaniu.
BTW. Podobno Alex nie chce, żeby klub zastrzegał po nim numer '10' na koszulce (LINK). Niech się goni, zastrzec nawet wbrew jego woli.
"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Alex Del Piero
- fallweiss
- Juventino
Czysta dywagacja z mojej strony - myślę, że po przygodzie z LM zakończyłby karierę.Możemy być pewni, że nie chodzi tylko o jeden rok. W związku z tym, przedłużenie kontraktu mijało by się z celem, bo po przyszłym sezonie znów mielibyśmy to samo.
No nie, tu się nie zgodzę. Nedved był wypychany na siłę przez JP z powodu Giovinco; tymczasem miał chyba 11 asyst, strzelił kilka bramek, a najlepiej jego formę niech określą próby z jego "następcami". Był to ważny gracz sezonu 08/09.amiętacie jak było z Nedvedem? Owszem, wszyscy mieliśmy go za genialnego piłkarza i legendę klubu, a jego odejście było bardzo poruszające... ale ostatni sezon jego gry dostarczył więcej negatywnych niż pozytywnych emocji.
Nie wydaję mi się tak patrząc z perspektywy trenera - Conte nie miał z tym problemów to tej pory.Nawet tutaj, na forum nie ustają głosy "zamiast Boriello wpuściłby Alexa". To zawsze wiąże ręce, a nam - nie pozwala w pełni cieszyć się z sukcesów naszej drużyny.
Ja bym chciał mimo wszystko zobaczyć Del Piero w LM... więc zobaczymy, są pewne możliwości, a MLS też wchodzi w grę. Marzy mi się scenariusz jak z Henrym, gdzie ADP mógłby wpaść do nas w ramach wypożyczenia na trochę z powrotemChciałbym, żeby Ale mógł rozwinąć skrzydła w trochę słabszej lidze i nadal być najważniejszym punktem swojego zespołu

- yamakasi
- Juventino
Kibice Juve walczą o pozostanie Alexa Del Piero w Juve. Napisali list otwarty do władz Juve.
http://www.calcionewstime.com/lettera-d ... ndecoroso/
http://www.calcionewstime.com/lettera-d ... ndecoroso/
To My Jesteśmy JUVENTUSEM 

- jarek88
- Juventino
Większość z nas chciełaby, aby Del Piero został - to oczywista. Ja nie rozumiem tylko dlaczego za całą obecną sytuację 'winą' obarczany jest Andrea Agnelli.
Znamy przebieg rozmów między naszym prezydentem, a kapitanem? Myślę, że sam Agnelli jako kibic Juve chciał, aby Alex został, ale jest on prezydentem klubu i kto jak kto, ale on nie mógł pozwolić sobie na sentymenty. Del Piero ostatnio mówił, że chciał w Juve zakończyć karierę, co niestety nie będzie mu dane, ale jeszcze rok lub ponad rok temu w wywiadach z jego udziałem można było przeczytać, że 'przed zakończeniem kariery chciałby zagrać w lidze MLS.' http://www.juvepoland.com/news.php?id=19023
Del Piero dawał nam tyle radości przez 19 lat, pozwólmy mu pograć jeszcze w piłkę przez kilka lat, u nas czeka go ławka. W tym sezonie mam wrażenie, że Conte wpuszczał go z przymusy, ze względu na kibiców i samego Alexa. Chyba Del Piero zasługuje na nieco więcej?

Del Piero dawał nam tyle radości przez 19 lat, pozwólmy mu pograć jeszcze w piłkę przez kilka lat, u nas czeka go ławka. W tym sezonie mam wrażenie, że Conte wpuszczał go z przymusy, ze względu na kibiców i samego Alexa. Chyba Del Piero zasługuje na nieco więcej?
- jarek88
- Juventino
http://www.juvepoland.com/news.php?id=20098 to brzmi raczej jak - przy podpisywaniu ostatniego kontraktu Alex chciał zostać z nami jeszcze rok i to zostało mu dane. Przecież ta wypowiedź nie jest jednoznaczna, może obaj doszli do wniosku, że ten rok i koniec. Może sam Agnelli tak zadecydował. Mamy jakąś pewność? Oczywiści nasz prezydent nie powinien publicznie oznajmiać odejścia Del Piero nawet jeśli ten kontrakt miał być ostatnim, to sam Alex powinien to ogłosić.Choperini pisze:Żadnych rozmów nie było, Agnelli wyszedł i powiedział, że nie przedłuży kontraktu z Ale. To tyle. I za to mam do niego (Agnelliego) największy żal.
Edit:
http://www.juvepoland.com/news.php?id=20106 - ''Skoro prezydent wyjawił tą nowinę, oznacza że mój klient w pełni się z nią zgadza.''
- yamakasi
- Juventino
Conte mało korzystał z usług Del Piero i z jednej strony dobrze zrobił bo w ten sposób nauczył drużynę i nas kibiców że bez Alexa Juve też daje sobie radę, oczywiście nie umniejszam zasług Del Piero i chciałbym żeby został ale z drugiej strony przykro patrzeć jak siedzi na ławce a gra jakiś Borriello czy inny wynalazek. Marcello Lippi przenosi się do Chin i być może tam pójdzie Alex Del Piero. Gdziekolwiek będzie będe trzymał kciuki żeby odnosił sukcesy conajmniej takie jak z Juventusem. Nie da się przewidzieć na ile starczy mu sił, czy będą go opuszczać kontuzje ale jak miałby siedzieć u nas na ławce a Conte dawałby mu po 5 minut w meczach to nie ma sensu nawet żeby zajmował miejsce na ławce komuś młodszemu kto będzie pasował Conte do taktyki a wiemy że Antonio wie co robi bo udowodnił to niejednokrotnie. Życzyłbym sobie Sebastiana Giovinco bo uważam że jest to piłkarz o umiejętnościach zbliżonych do Alexa i zastępując Del Piero w Juve nasza drużyna napewno nie straciłaby na jakości
To My Jesteśmy JUVENTUSEM 

- SKAr7
- Juventino
Że jak? Nedved mówił o zakończeniu kariery od kilku lat, w końcu mu się "udało". Ale wypchnięcie na silę? Pics or STFU.fallweiss pisze: No nie, tu się nie zgodzę. Nedved był wypychany na siłę przez JP
To wybacz, ale brakuje Ci wyobraźnifallweiss pisze: Nie wydaję mi się tak patrząc z perspektywy trenera - Conte nie miał z tym problemów to tej pory.

Fanatyczny kibic Alexa jest w stanie przeboleć, że gra za niego zawodnik, który gra dobrze. Ale że gra zawodnik, który szuka formy, póki co gra słabawo- będzie pierwszy do jeżdżenia po tym graczu. A pod taką presją forma zawodnika, na którego chce stawiać Conte daaleeekooo....
Fascynujące :doh: W jaki sposób na zasadzie plotki w ciągu ostatniego roku konstrukcja "Alex oznajmia, że podpisuje swój ostatni[/u] kontrakt z Juve -> Andrea dziękuję Alexowi za wszystko co zrobił dla Juventusu na łamach zamkniętego posiedzenia, z którego nic nie powinno się wydostać do mediów", zamieniło się w "Agnelli wyszedł i powiedział, że nie przedłuży kontraktu z Ale". Może mnie ktoś oświecić?Choperini pisze:Żadnych rozmów nie było, Agnelli wyszedł i powiedział, że nie przedłuży kontraktu z Ale. To tyle. I za to mam do niego (Agnelliego) największy żal.
Ale żeby nie było, sam przedłużyłbym kontrakt z DP jeszcze o ten rok. Choć za bardzo nie pasuje do naszej fizycznej gry, to potrafi odwracać losy meczu. No i żyjemy w tym sezonie marzeniem, a jeśli to marzenie by trwało jeszcze rok, to fajnie by Alex wyglądał z Pucharem CL. Pasowałby mu do włosów.
Tylko nie jesteśmy w stanie dać mu tego, czego wynikając z wywiadów chce- 1000-1500 minut w sezonie na boisku.
- Choperini
- Juventino
http://www.juve1897dnagobbo.net/index.p ... Itemid=110
Polecam lekturę. Ciekawe, czy jakieś poważniejsze konsekwencje z tego powstaną

"Run Hassan. Run!
"

- pablo1503
- Juventino
Ciekawy list. Tylko czy to było satysfakcjonujące dla Alexa, że zostanie w klubie, nie dlatego, że chce go drużyna(a raczej trener i kilku innych panów), tylko dlatego, że chcą go kibice.Choperini pisze:http://www.juve1897dnagobbo.net/index.p ... Itemid=110

- jareckik
- Juventino
Fajnie było by mieć DP w przyszłym sezonie na ławeczce, bo taki gracz na LM to skarb, potrafi w 20 minut odwrócić losy meczu, jak np w tym sezonie z Lazio(chyba jego najlepsze zagranie tego sezonu), ale moim zdaniem bojkot membersów to chyba przesada...Choperini pisze:http://www.juve1897dnagobbo.net/index.p ... Itemid=110
Co do pożegnania DP, jakby zapytać Nedveda, jakie by wolał pożegnanie. Dostać dużą koszulkę w oprawie czy wznieść na nowym stadionie puchar za zdobycie mistrzostwa italii i później jechać przez całe miasto słysząc jak skanduje twoje nazwisko 400 tyś fanów ? Ciekawe co by odpowiedział...