Mercato (zima 2011/12)
- Arbuzini
- Juventino
Wiem i cenię to, ale napastnikiem to on nie jest... nawet blisko do napastnika mu nie jest. Dla mnie - nie nadaje się do 433. Wszystkiego w życiu mieć nie można, a ja wolę oglądać w pierwszym składzie Chilijczyka, którego już mamy.Castiel pisze:Widziałeś jakiś mecz Udinese? Isla to taki Lichtsteiner na skrzydle. Od bramki do bramki. To byłyby lata świętego spokoju na prawym skrzydle. Poza tym nie ma co dyskutować o jego umiejętnościach. Gość powinien być jednym z priorytetów.Arbuzini pisze:Isla jest dobry, ale do 433 tak średnio się nadaje. Najbardziej w tej taktyce pasuje chyba do środka pola, ale my raczej nie potrzebujemy tego typu gościa.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
A ja chętnie zobaczyłbym nie tylko wyżej wymienioną dwójkę, ale całe chilijskie trio: Vidal-Isla (w 4-4-2 lub 4-3-3)-Valdivia (zastępca Pirlo lub Marchisio).
Tym ostatnim trochę spamuję, ale naprawdę podoba mi się jego gra. Aż dziw bierze, że nikt nie wyraził zainteresowania jego umiejętnościami po CA.
Z transferu Caceresa również byłbym zadowolony - czy to zimą, czy latem.
Tym ostatnim trochę spamuję, ale naprawdę podoba mi się jego gra. Aż dziw bierze, że nikt nie wyraził zainteresowania jego umiejętnościami po CA.
Z transferu Caceresa również byłbym zadowolony - czy to zimą, czy latem.
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2011, 20:46 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Arbuzini
- Juventino
Też nie mam nic przeciwko, ale Isla jako następca DP? No właśnie, bo nowego skrzydłowego w 433 trzeba rozpatrywać jako następce Alexa. No chyba, że Giovinco...
Szkoda, że Rossi kontuzjowany. On jest dla mnie najmocniejszym kandydatem. Na Ayewa też bym się nie obraził. Lubię jego wszędobylstwo.
Szkoda, że Rossi kontuzjowany. On jest dla mnie najmocniejszym kandydatem. Na Ayewa też bym się nie obraził. Lubię jego wszędobylstwo.
- ewerthon
- Juventino
Arbuzini, jak tak czytam Twoje posty od paru dni, to sobie myślę, że dosyć przyjemnie by było gdyby Marotta sprowadził zawodników o których tutaj mówisz. Obawiam się jednak, że.... Conte ma zupełnie inne obiekty pożądania. Latem ni z gruchy ni z pietruchy wyskoczył Estigaribbia, o Vidalu też nikt nie mówił zanim mercato się zaczęło. Większość pozostałych transferów zostało wykonane pod komendę Antonio i podejrzewam, że dopóki go nie zwolnią trzeba się spodziewać w tym klubie piłkarzy których przede wszystkim on chce.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Ja to rozpatruję w kategoriach zamiany Krasicia na Isle. O następcy Alexa ciężko dyskutować póki mamy w składzie Quaga, Vucinicia, a także skrzydłowych z którymi nie ma co zrobić w 4-3-3.Arbuzini pisze:Też nie mam nic przeciwko, ale Isla jako następca DP? No właśnie, bo nowego skrzydłowego w 433 trzeba rozpatrywać jako następce Alexa. No chyba, że Giovinco...
Z jednej strony szkoda i życzę mu jak najszybszego powrotu do zdrowia, ale w tym sezonie i tak by dla nas nie zagrał. Po kontuzji cena powinna być niższa.Arbuzini pisze:Szkoda, że Rossi kontuzjowany. On jest dla mnie najmocniejszym kandydatem.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Pan Mietek
- Juventino
Jakość też będzie niższa.jackop pisze:Z jednej strony szkoda i życzę mu jak najszybszego powrotu do zdrowia, ale w tym sezonie i tak by dla nas nie zagrał. Po kontuzji cena powinna być niższa.Arbuzini pisze:Szkoda, że Rossi kontuzjowany. On jest dla mnie najmocniejszym kandydatem.
Co do Isli i 4-3-3:
Nie szukajmy problemu na siłę. W praktyce, od skrzydłowego do 4-4-2/4-5-1 wymaga się gry w obronie i taka różnica. Pepe nie oddaje zbyt wielu strzałów - nie musi i Isla też nie musi także to nie problem. Jestem za.
A Valdivia? Nieźle gra z tego co go widziałem ale jednak ma już 28 lat

- annihilator1988
- Juventino
Mówicie tu o Caceresie, a ja się zastanawiam, kiedy Trémoulinas opuści Bordeaux
Bo to jest już raczej kwestią czasu. Bordeaux zajmuje 14 miejsce w lidze i traci około 9 pkt do miejsca gwarantującego grę w pucharach europejskich. Myślę, że to właśnie Francuz będzie jednym z tych zawodników, o którego w szranki z sobą staną Juve, Roma, inter. Kasiora za sprzedaży takich typków jak: Amauri, Vicek, Grosso, Cegła, Motta, powinna pokryć część wydatków przewidzianych na wzmocnienie lewej strony defensywy.

- wagner
- Juventino
... Caceres się nigdzie nie ruszy, a już na pewno nie do nas z powrotem, a Francuz powędruje raczej do jakiegoś słabszego klubu z lig: Niemcy, Hiszpania, Włochy ... moje zdanieannihilator1988 pisze:Mówicie tu o Caceresie, a ja się zastanawiam, kiedy Trémoulinas opuści BordeauxBo to jest już raczej kwestią czasu. Bordeaux zajmuje 14 miejsce w lidze i traci około 9 pkt do miejsca gwarantującego grę w pucharach europejskich. Myślę, że to właśnie Francuz będzie jednym z tych zawodników, o którego w szranki z sobą staną Juve, Roma, inter.

- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Za 3 mln € to my możemy co najwyżej Wawrzyniaka z Legii ściągnąć :lol:annihilator1988 pisze:Kasiora za sprzedaży takich typków jak: Amauri, Vicek, Grosso, Cegła, Motta, powinna pokryć część wydatków przewidzianych na wzmocnienie lewej strony defensywy.
Mówmy o poważnych kwotach, poważnych kandydaturach.
Nie zgodzę się. W 4-4-2 bardzo istotne są ofensywne skrzydła. Isla to zawodnik, który w Udine coraz częściej gra na środku pola. Gra za plecami zdecydowanie bardziej ofensywnie usposobionego Basty.Mietson pisze: Co do Isli i 4-3-3:
Nie szukajmy problemu na siłę. W praktyce, od skrzydłowego do 4-4-2/4-5-1 wymaga się gry w obronie i taka różnica. Pepe nie oddaje zbyt wielu strzałów - nie musi i Isla też nie musi także to nie problem. Jestem za
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2011, 22:33 przez zoff, łącznie zmieniany 1 raz.
- annihilator1988
- Juventino
Trémoulinas nie jest dla Ciebie poważną kandydaturą ? Wskaż mi proszę w takim razie piłkarza, który gwarantowałby stabilizacje na lewej flance, a nie kosztował przy tym 15-18 mln euro. Co do wspomnianej przez Ciebie kwoty, uzyskanej w wyniku akcji "idzie zima, sprzedam drewno", to miałaby za zadanie, pokryć jedynie część sumy przeznaczonej na transfer lewego defensora. Czyli 3 mln euro ze sprzedaży + na przykład 6-8 z budżetu= lewy obrońca. Btw Pablo Amadeo dość dobrze się zapowiada. Przynajmniej ja tak go oceniam, podoba mi się również Ramirez, ale to już inna inszośćzoff pisze:Za 3 mln € to my możemy co najwyżej Wawrzyniaka z Legii ściągnąć :lol:annihilator1988 pisze:Kasiora za sprzedaży takich typków jak: Amauri, Vicek, Grosso, Cegła, Motta, powinna pokryć część wydatków przewidzianych na wzmocnienie lewej strony defensywy.
Mówmy o poważnych kwotach, poważnych kandydaturach.
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2011, 23:17 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Nie powiedziałem tego wprost. Ale zawsze można zadać sobie pytanie czy gość, który już kilka lat siedzi w tym Bordeaux. W klubie od paru sezonów niestety przeciętnym jest wart naszej uwagi? Ktoś rzuci zaraz, że Ziegler spadł z Sampą do Serie B. Będzie miał rację.annihilator1988 pisze: Trémoulinas nie jest dla Ciebie poważną kandydaturą?
Lewy obrońca. Towar mocno deficytowym na dzisiejszym piłkarskim rynku. Bardzo podobał mi się Ziegler. Dynamiczny, niestary z lewą nogą nie gorszą niż Fabio Grosso i przede wszystkim ograny na tym najwyższym poziomie.
- Arbuzini
- Juventino
Ale tak jest zawsze, nie ważne kto nas trenujeewerthon pisze:Arbuzini, jak tak czytam Twoje posty od paru dni, to sobie myślę, że dosyć przyjemnie by było gdyby Marotta sprowadził zawodników o których tutaj mówisz. Obawiam się jednak, że.... Conte ma zupełnie inne obiekty pożądania. Latem ni z gruchy ni z pietruchy wyskoczył Estigaribbia, o Vidalu też nikt nie mówił zanim mercato się zaczęło. Większość pozostałych transferów zostało wykonane pod komendę Antonio i podejrzewam, że dopóki go nie zwolnią trzeba się spodziewać w tym klubie piłkarzy których przede wszystkim on chce.

Aguero -> Rossi -> Vucinic
Alonso -> Poulsen :rotfl:
Od tego ten temat jest żeby sobie pogdybać. Ja ze sprowadzonych graczy jestem zadowolony. Jedynie (i aż) skrzydłowi to niewypał. Nie rozumiem, jak można było nie chcieć Bastosa i Vargasa...
Będziemy w TOP3, podreperują się finanse, nareszcie jest sytuacja, że będzie kogo sprzedać. Do tego dojdzie gadanie/gdakanie, że Juventus wraca na fali wznoszącej i to jest nasza najlepsza szansa żeby odskoczyć reszcie Serie A i zająć należyte miejsce w Europie. Tym bardziej, że coś tam kaski od Exxoru jeszcze zostało.
- stahoo
- Juventino
Nie byłbym taki pewien... Na Aguero nie było szans, to oczywiste. Rossiego chyba bardziej skopał Marotta (którego ogólnie lubięArbuzini pisze: Aguero -> Rossi -> Vucinic

- Arbuzini
- Juventino
Zawsze jest tak, że życie weryfikuje nasze forumowe fantazje. No, ale chyba zagląda się tutaj dla przyjemności...stahoo pisze:Nie byłbym taki pewien... Na Aguero nie było szans, to oczywiste. Rossiego chyba bardziej skopał Marotta (którego ogólnie lubięArbuzini pisze: Aguero -> Rossi -> Vucinic). No chyba, że faktycznie Conte powiedział do niego: "Dżiuseppe, olej Rossiego, bierzemy Mirka z Romy"...?
Wydaje mi się, że na Rossiego byliśmy mocno napaleni. Nie wiem, co zdecydowało, że wybór padł na Miro. Pewnie odpowiedź jest dość prozaiczna - pieniądze. W dodatku od początku mercato mówiło się, że Conte ma z Vuciniciem romans na boku...
- stahoo
- Juventino
Nie no, ja nie mam nic przeciwko forumowemu fantazjowaniu. Mówię tylko, że chyba nie z winy Conte (jak i nie z winy Marotty) mamy Vucinicia zamiast AgueroArbuzini pisze: Zawsze jest tak, że życie weryfikuje nasze forumowe fantazje. No, ale chyba zagląda się tutaj dla przyjemności...