Informacje o Ultras naszych i nie naszych !!!

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2008, 15:04

Po ostatnim meczu z empoli Drughi Bianconeri wydali oświadczenie:

I Drughi e i tifosi della curva Sud "ringraziano" i calciatori della Juve, soprattutto il capitano il quale dovrebbe essere il primo a dare l'esempio, che alla fine di ogni partita vengono sotto la curva a salutarci ed a ringraziarci dimostrando la loro indifferenza che è pari alla nostra passione.

Drughi i kibice z Curva Sud "dziękują" piłkarzom, a zwłaszcza kapitanowi, który powinien jako pierwszy dawać przykład, że po meczach nie podchodzą pod łuk podziękować nam (kibicom) pokazując swoją obojętność równą naszej pasji.

Całkowicie popieram to oświadczenie, które zresztą zostało wydane w bardzo dobrym momencie. Po meczu w którym mimo katastrofalnej gry piłkarzy i żenującego wyniku jaki osiągnęli doping naszych kibiców, mimo, że był to mecz wyjazdowy, był słyszalny przez całe spotkanie nawet w TV.
A to, że piłkarze nie podchodzą podziękować kibicom, mogliśmy zobaczyć na udinese.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Barnabhinio

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 marca 2008, 16:01

juveluck pisze:Po ostatnim meczu z empoli Drughi Bianconeri wydali oświadczenie:

Drughi i kibice z Curva Sud "dziękują" piłkarzom, a zwłaszcza kapitanowi, który powinien jako pierwszy dawać przykład, że po meczach nie podchodzą pod łuk podziękować nam (kibicom) pokazując swoją obojętność równą naszej pasji.

Maja 100% racji, ostatnio naprawde mamy swietny doping, na Empoli nie tylko bylo nas slychac caly mecz, ale czesto doping byl glosniejszy od dopingu niebieskich, o tym ze pilkarze nie podchodza nie wiedzialem, ale na pewno naszym Ultras sie to nalezy.

Wiecie cos na temat naszych na meczu z interem? bo podobno na milanie tez byl zakaz, a Juventini i tak stawili sie na spotkaniu( tylko slyszalem o tym wiec nie wiem na 100%)...

Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2008, 16:18

juveluck pisze:
A to, że piłkarze nie podchodzą podziękować kibicom, mogliśmy zobaczyć na udinese.
Nie jestem pewny, ale wydawało mi się, że po meczu z Udine przy naszych kibicach widziałem Chielliniego i bodajże Legro, którzy podziękowali i oddali im koszulki. Ale po 1 jeszcze raz powtarzam, że nie jestem na 100% pewny czy to był obrazek z tego meczu a po 2 - drużyna to nie tylko Legro i Giorgio...

EDIT

No to w takim razie mea culpa...
Ostatnio zmieniony 21 marca 2008, 18:57 przez Zawidowianin, łącznie zmieniany 1 raz.

Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2008, 16:36

Tyle, ze my bylismy na tym meczu Zawidowianin :P i widzielismy co sie dzialo. Na Lazio za to podziekowali za doping. Zeby byc uczciwym warto wspomniec, ze nie specjalnie mieli za co dziekowac...

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2008, 17:42

Rzeczywiście podczas ostatniego meczu nasi bardzo dobrze wspierali piłkarzy, a ponieważ oglądałem mecz bez komentatorów, wrażenie było jeszcze większe.Przyjemniej oglądało sie tą, hmmm niedoskonałą grę ;]

Abi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2008, 17:46

Dionizos pisze:Tyle, ze my bylismy na tym meczu Zawidowianin :P i widzielismy co sie dzialo. Na Lazio za to podziekowali za doping. Zeby byc uczciwym warto wspomniec, ze nie specjalnie mieli za co dziekowac...
Akurat nam byli coś dłużni :snooty:

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2008, 18:54

Barnabhinio pisze:
Wiecie cos na temat naszych na meczu z interem? bo podobno na milanie tez byl zakaz, a Juventini i tak stawili sie na spotkaniu( tylko slyszalem o tym wiec nie wiem na 100%)...
Kibice będą na pewno. Jednak w chwili obecnej nie potrafię do końca powiedzieć jak będzie to wyglądało, ciężko mi wyciągnąć jakieś konkrety z tego co jest pisane na forach. Na milanie nasi kibice byli obecni, bo milaniści po prostu zostawili nam bilety na jeden z sektorów które wykupiliśmy. Pewnie podobnie wyglądało by to przy okazji interu, jednak poza ograniczeniem sprzedaży biletów tylko do terenu Lombardii, podobnie jak to było na milanie (co akurat nie jest problemem, Lombardia daleko od Piemontu nie leży, poza tym w samej Lombardii nie brakuje naszych kibiców) prefekt Mediolanu (gian valerio lombardi) który przez tą decyzję pokazał, że jest kompletnym idiotą ograniczył dystrybucję biletów tylko do członków oficjalnych klubów kibica interu. Co z tego wyjdzie, jak te nakazy będą egzekwowane (a raczej nie będą) będę mógł powiedzieć dopiero po meczu.
Zawidowianin pisze:
juveluck pisze:
Nie jestem pewny, ale wydawało mi się, że po meczu z Udine przy naszych kibicach widziałem Chielliniego i bodajże Legro, którzy podziękowali i oddali im koszulki. Ale po 1 jeszcze raz powtarzam, że nie jestem na 100% pewny czy to był obrazek z tego meczu a po 2 - drużyna to nie tylko Legro i Giorgio...
Bzdury. Na udinese kilku zawodników pomachało ze środka boiska i spieprzyło do szatni.
Dionizos pisze:Tyle, ze my bylismy na tym meczu Zawidowianin :P i widzielismy co sie dzialo. Na Lazio za to podziekowali za doping. Zeby byc uczciwym warto wspomniec, ze nie specjalnie mieli za co dziekowac...
Niestety mam wątpliwości czy podziękowania po lazio były by równie gorące jeżeli piłkarze nie schodzili by do szatni obok naszej trybuny....
Abdul_BN.pl pisze:
Akurat nam byli coś dłużni :snooty:
Dokładnie 8)

Obrazek
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2008, 00:48

Mi chodzilo o podziekowania na Udinese. Zle to napisalem. A Juventini byli na meczu z Interem :D.

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2008, 20:27

czy ma ktoś moze jakieś fotki naszych kibiców po meczu z interem?? Głównie chodzi mi o to jak wyskoczyli z szalikami inter ti odio :D :D

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2008, 18:33

wybaczcie ze pisze drugie posta pod rząd,ale z tego co wiem prawdodobnie nasi kibice w meczu z interem mieli takie oto szaliki :D :D
http://cgi.ebay.it/JUVENTUS-SCIARPA-*** ... otohosting

może sie myle :-D ale jesli ktos wie dokładnie to niech napisze :D

Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2008, 18:38

mieli takie. widac bylo je w tv :)

Tharp

Nieprzeczytany post 24 marca 2008, 19:00

Sapo_JuveFan pisze:mieli takie. widac bylo je w tv :)
o rly? no shit...
przeciez kolega wyzej napisal ze byly, i o zdjecia z nimi pytal... :angry:

przy okazji: ma ktos jakies zdjecia naszych tifosich z sobotniego meczu z interem?

Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2008, 19:01

juventinek123 pisze:wybaczcie ze pisze drugie posta pod rząd,ale z tego co wiem prawdodobnie nasi kibice w meczu z interem mieli takie oto szaliki :D :D

kolega nie byl pewien to napisalem ze mieli takie :]

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2008, 00:27

Dobra jak już wszyscy widzieli nasi kibice na interze byli, zresztą to było wiadome od początku. Pytanie było tylko ilu i gdzie będą zasiadać.

Po raz kolejny okazało się, że włosi swoje własne przepisy mają gdzieś. Wiedząc, że Juventini i tak wykupili bilety na ten mecz i stawią się na nim w sporej grupie, zwłaszcza, że Juventinich nie brakuje w samym Mediolanie, i wiedząc, że po wcześniejszych głupotach jakie powprowadzali unikną zorganizowanych grup ultras, których obawiali sie najbardziej, wyłapywali naszych kibiców i kierowali ich na sektor gości. Zapytacie jak wyłapywali? Zwyczajnie pytali się "czy jesteś Juventini" wiedząc, że żaden interista tak nie odpowie. Było to zresztą o tyle proste, że większość dla bezpieczeństwa przybyła na stadion wcześniej, i nie kryła się z barwami.
Chyba nie muszę pisać jaką wściekłość wywołał ten fakt u kibiców, zwłaszcza z dalszej odległości, którzy nie wybrali się na mecz nie wiedząc jak do końca będzie wyglądała sytuacja. Sam pewnie bym był na meczu, jak by nie te <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> zakazy...
Tak czy inaczej naszych kibiców było 2000 (plus pewnie nie mała grupa gdzieś w okolicach trybuny honorowej) i dostali trybunę w prawym rogu dolnego poziomu curva sud (trybuna gości w meczach interu). Normalnie było by ich pewnie z 5 razy tyle i dostali by, jak zazwyczaj, cały dolny poziom curva sud.

Obrazek

http://img145.imageshack.us/img145/230/hpim1248gd4.jpg

http://img148.imageshack.us/img148/7088/hpim1267np5.jpg

http://img89.imageshack.us/img89/2926/hpim1279sa0.jpg

http://www.juventusclubmeda.it/Foto%202 ... IM1268.JPG

Niestety ze zdjęciami słabo, jednak filmików jest aż nadto, więc w zamian dam trochę tego:

za 5 ostatnich filmików podziękowania dla Madzi, bo to ona je wyszukała

Nasi kibic przewijają się również tu:

i na koniec dwa filmiki, nie z trybun, ale piękne 8)

juventinek123 pisze:wybaczcie ze pisze drugie posta pod rząd,ale z tego co wiem prawdodobnie nasi kibice w meczu z interem mieli takie oto szaliki :D :D

Taki szal można kupić na każdym pod stadionowym straganie, przy okazji udinese, część chłopaków z JPC też się w takie zaopatrzyła.

Zapomniał bym, z innej beczki:

Kilka postów wyżej są zdjęcia, skradzionych flag lfc. Natomiast tu jest zdjęcie flagi evertonu jaką w niedawno rozegranym meczu w ramach Pucharu UEFA zdobyli kolesie z violi. Tak więc angole, ba nawet mieszkańcy liverpoolu, z ostatnich wypadów do Włoch wrócili z okrojonym zestawem flag.

http://img81.imageshack.us/my.php?image ... tondg6.jpg

Obrazek
Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2008, 17:35

Nie jestem w tym temacie zbyt obeznany, nie wiem czy ten tekst jest na forum ale czy moglbym prosic o tekst przyspiewki z poczatku tego filmiku? z gory dziekuje ;)

ODPOWIEDZ