Muzyka - tutaj wszystko.
- Hyde
- Juventino
Nie czaje totalnie jarania się Małpą, typ jest do bólu stereotypowym truskulowcem z podziemia, który nawija o tym samym i w takim sam sposób jak wielu mu podobnych.Po drugie Małpa - Kilka Numerów o Czymś, czyli także świetne teksty i nuty przepełnione pozytywną energią.
- gawron
- Juventino
No nie wiem czy nawija, tak jak wszyscy.. Osobiście płytą zainteresowałem się już przed jej wyjściem, a nawet przed pojawieniem się na necie promovideo, którym zresztą od razu po pojawieniu się zajarałem i słuchałem pewnie ze 100 razy. Zainteresowałem się głównie ze względu, że mój brat się na niej udzielił dogrywając zwrotkę do jednego z kawałków, dokładnie mówiąc do "Wszyscy kłamią". Płyta bardzo wpadła mi w ucho, często do niej wracam i kawałki mi się nie nudzą. Cieszyło mnie duże zainteresowanie się nią, sam namawiałem znajomych na sprawdzenie tego materiału. Byłem też pod koniec poprzedniego roku na koncercie, który zagrał w moim mieście i naprawdę mocno dał radę. Jak już mówiłem płyta uwalnia przez głośniki dużo, dużo pozytywnej energii, która naładowuje człowieka do dalszego działania. Sam jestem szczęśliwym posiadaczem fizycznej płyty i bardzo się z tego cieszę. Jak dla mnie nieoficjalny tytuł najlepszej podziemnej produkcji roku 2009 jak najbardziej zasłużony.Hyde pisze:Nie czaje totalnie jarania się Małpą, typ jest do bólu stereotypowym truskulowcem z podziemia, który nawija o tym samym i w takim sam sposób jak wielu mu podobnych.Po drugie Małpa - Kilka Numerów o Czymś, czyli także świetne teksty i nuty przepełnione pozytywną energią.
- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Uff, jak to dobrze, że KAT stworzył taki album jak "Oddech Wymarłych Światów", bo inaczej nie miał bym się na czym wyżyć.
Jeden, czarny ptak!
Jeden, czarny ptak!
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- lisciozerca
- Juventino
Szkoda, że autor ankiety nie pomyślał o reggae, za to wcisnął do niej muzykę klasyczną ;p No, ale najwyraźniej taki urok muzyki alternatywnej czy jak kto woli muzyki niszowej
Tak więc nic nie zaznaczę. Słucham reggae, ska, klasyka rocka też czasem przewinie się przez głośnik, czasem punk. Moim guru jest Manu Chao, kto tego pana zna, ten wie o czym mówię. Uwielbiam też Linde Perry, którą ma w avatarze, wokalistkę 4 Non Blondes, zespołu jednego przeboju. Do tego wszystkiego dorzucę jeszcze lata '80, bo bez nich domówki nie byłyby takie same. To może jakieś 3 ulubione kapele z tamtych lat: Boney M, Culture Club i może Cher do tego 

- Feeps
- Juventino
W ankiecie zaznaczyłem kilka rodzajów muzyki.
Mogę słuchać dosłownie wszystkiego oprócz metalu,typowej nawalanki techno i polskiego hh po erze pfk i kalibra.
W tym wszystkim rządzi przede wszystkim rock, od starszych bandów jak the doors,nirvana,pink floyd czy the cure po najnowsze rozmaite alternatywne brzmienia.
Mogę słuchać dosłownie wszystkiego oprócz metalu,typowej nawalanki techno i polskiego hh po erze pfk i kalibra.
W tym wszystkim rządzi przede wszystkim rock, od starszych bandów jak the doors,nirvana,pink floyd czy the cure po najnowsze rozmaite alternatywne brzmienia.
Nie ma nic piękniejszego niż Juve
- gruzin_juve
- Juventino
ya się pośpieszyłem i zaznaczyłem rock, a po prawdzie słucham prawie wszystkiego(nie dla: firmy, waszkiG itp.--czyli bezmózgiego rapu, disco polo, techniawy i "tego czegoś" co wykonuje nergal i jemu podobni)
z rocka:iron maiden (może to metal nawet
), Rammstein, IRA, Hey, Coma, Lady Pank, the Cranberries, Coldplay, Depeche Mode, The Killers
lubieM też:jamesa Blunta, Leonarda Cohena, Duran Duran, u2,
ostatnio wpadła mi w ucho Amy Macdonald i cały folk rock
z rapu :k44, wwo, ostr, małpa,
od radiowych hitów lecących 5 razy dziennie też nie stronie
z rocka:iron maiden (może to metal nawet

lubieM też:jamesa Blunta, Leonarda Cohena, Duran Duran, u2,
ostatnio wpadła mi w ucho Amy Macdonald i cały folk rock
z rapu :k44, wwo, ostr, małpa,
od radiowych hitów lecących 5 razy dziennie też nie stronie

CIAO IL CAPITANO
- Push3k
- Juventino
Jak dla mnie to oba mają prawo tu być, ale szczerze mówiąc to...lisciozerca pisze:Szkoda, że autor ankiety nie pomyślał o reggae, za to wcisnął do niej muzykę klasyczną ;p
Dla mnie klasyka powinna być pierwsza ujęta w tej liście.
Jedno i drugie to metal, a w szczególności Iron Maiden to metal.ornen pisze: z rocka:iron maiden (może to metal nawet), Rammstein
Ostatnio zmieniony 08 kwietnia 2010, 01:15 przez Push3k, łącznie zmieniany 1 raz.
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- lisciozerca
- Juventino
Pewnie, że mają prawo być oba, tylko co ta za sprawiedliwość, kiedy jedno się znajduję, a drugie nie? Chyba słuchający muzyki reggae mogą czuć się pominięci.Push3k pisze:Jak dla mnie to oba mają prawo tu być, ale szczerze mówiąc to...
A czemu według Ciebie muzyka klasyczna powinna być jako pierwsza w ankiecie? Dla mnie muzyka jak każda inna.
- Motor
- Juventino
Równiez twierdze że oba rodzaje muzyki powinny znaleźć się w ankiecie, ale muzyka klasyczna, to ojciec wszystkich rodzajów. W pewnym senise Adam i Ewa.lisciozerca pisze:Pewnie, że mają prawo być oba, tylko co ta za sprawiedliwość, kiedy jedno się znajduję, a drugie nie? Chyba słuchający muzyki reggae mogą czuć się pominięci.Push3k pisze:Jak dla mnie to oba mają prawo tu być, ale szczerze mówiąc to...
A czemu według Ciebie muzyka klasyczna powinna być jako pierwsza w ankiecie? Dla mnie muzyka jak każda inna.
Za wszelki nie ład w moich wypowiedziach odpowiedzialni są kosmici.
27 marca 2010 - 2 lata na Forum JuvePoland
27 marca 2010 - 2 lata na Forum JuvePoland
- Bobeknaklo
- Juventino
- Push3k
- Juventino
http://muzyka.onet.pl/0,2170795,newsy.html
Informacje w necie są sprzeczne. Wygląda na to, że jednak nie umarł.
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- K.
- Juventino
Jego żona twierdzi, że jednak tak:Push3k pisze:http://muzyka.onet.pl/0,2170795,newsy.html
http://www.ronniejamesdio.com/