Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- jakku1
- Juventino
Jesli chodzi o Boatenga i J-Mercato, to plotki o Niemcu pojawiły się już dwa, trzy dni temu. Dopiero pozniej podchwycilo je J-Mercato i wyfrunęło ze swoim newsem o 45m. I wydaje mi sie, ze to jest czysty strzał z ich strony, podobnie jak miało to miejsce z tą rzekomą ofertą za Verrattiego.
Jeśli chodzi o Garaya, to wczoraj czytałem gdzieś (niestety, nie pamiętam już gdzie, czy to było TJ czy VS czy jeszcze gdzieś indziej), że Allegriemu wcale nie pasuje profil Garaya i jesli juz to wolałby obronce o innej charakterystyce.
Oczywiscie, jest mozliwe, ze zakupimy jeszcze jakiegos obronce do srodka jednak w obliczu pewnego transferu Caldary niebawem i prawdopodobnego transferu De Vrija to byłby dosc zaskakujacy ruch, biorac pod uwage zwłaszcza fakt, ze kombinujemy jednocześnie przy wzmocnieniach boków obrony i pomocy/ataku (srodek pomocy + Keita).
Jeśli chodzi o Garaya, to wczoraj czytałem gdzieś (niestety, nie pamiętam już gdzie, czy to było TJ czy VS czy jeszcze gdzieś indziej), że Allegriemu wcale nie pasuje profil Garaya i jesli juz to wolałby obronce o innej charakterystyce.
Oczywiscie, jest mozliwe, ze zakupimy jeszcze jakiegos obronce do srodka jednak w obliczu pewnego transferu Caldary niebawem i prawdopodobnego transferu De Vrija to byłby dosc zaskakujacy ruch, biorac pod uwage zwłaszcza fakt, ze kombinujemy jednocześnie przy wzmocnieniach boków obrony i pomocy/ataku (srodek pomocy + Keita).
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- tomassi14
- Juventino
Nie wiem czym sie podniecacie, zlozylismy oferte za kovacica czy nie, to co to za roznica, Real nam go nie sprzeda !!, Gosc za dwa sezony bedzie jednym z Topów, i spokojnie zajmie miejsce Modrica, to co moglismy zrobic to kupic/wypozyczyc go sezon temu ale wtedy kazdy o nim myslal ze to placek
Ogladajac "jednym okiem" wczorajszy mecz a raczej drugą połowę bo pierwsza mnie ominela ( ciesza dwa gole a po recenzji komentatorów eleven ze juventus rozegrał słabą połowę ) dochode do wniosku ze naszym problemem jest po troszku Maxiu i brak taktyki,
Na 1 połowe wychodzimy 4-2-3-1, przy czym bardziej cofnietym pomocnikiem byl Pjanic, wiec jakie zadania ma nasz drugi pomocnik ? Ktos sie może wypowiedziec jak gral Marchisio? B2B? Czy kombinacja CR+B2B nie jest zbyt zle dobrana aby wygrać środek pola?
Mając 3-0, Max wprowadza rezerwe i po wejsciu nowych zawodników teoretycznie taktyka powinna wygladac na 4-3-3 ( przy takim wyniku mozemy spokojnie szlifowac taka taktyke i to wg mnie wygladalo tak Khedira -Pjanic ( wyraznie cofniety za pozostałą dwojke ) i matiudi, jesli chodzi o atak to mandzukic - dybala - costa,
Z tym ze Khedira caly czas praktycznie był wyżej niż Dybala? WTF ? DM biega sobie jak chce z przodu, Pjanic przy 4-3-3 jako DM ? Dybala zastepujac pozycje Higuaina schodzi do srodka?
Max jest trenerem ktory gwarantuje nam wyjscie z grupy LM ale przeszkadza mi taki troche rozpizdziej w naszej taktyce,
Ogladajac "jednym okiem" wczorajszy mecz a raczej drugą połowę bo pierwsza mnie ominela ( ciesza dwa gole a po recenzji komentatorów eleven ze juventus rozegrał słabą połowę ) dochode do wniosku ze naszym problemem jest po troszku Maxiu i brak taktyki,
Na 1 połowe wychodzimy 4-2-3-1, przy czym bardziej cofnietym pomocnikiem byl Pjanic, wiec jakie zadania ma nasz drugi pomocnik ? Ktos sie może wypowiedziec jak gral Marchisio? B2B? Czy kombinacja CR+B2B nie jest zbyt zle dobrana aby wygrać środek pola?
Mając 3-0, Max wprowadza rezerwe i po wejsciu nowych zawodników teoretycznie taktyka powinna wygladac na 4-3-3 ( przy takim wyniku mozemy spokojnie szlifowac taka taktyke i to wg mnie wygladalo tak Khedira -Pjanic ( wyraznie cofniety za pozostałą dwojke ) i matiudi, jesli chodzi o atak to mandzukic - dybala - costa,
Z tym ze Khedira caly czas praktycznie był wyżej niż Dybala? WTF ? DM biega sobie jak chce z przodu, Pjanic przy 4-3-3 jako DM ? Dybala zastepujac pozycje Higuaina schodzi do srodka?
Max jest trenerem ktory gwarantuje nam wyjscie z grupy LM ale przeszkadza mi taki troche rozpizdziej w naszej taktyce,
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Pjanić cofał się bo był środkowym i rozgrywającym, pod nieobecnośc Bonucciego będzie często meldował się miedzy dwoma środkowymi obrońcami.
Khedira jest zawsze pierwszym pomocnikiem do pressingu i to nie powinna być niespodzianka.
To będzie naprawdę bardzo słabe i bardzo dziwne, jeśli zamiast prawego obrońcy skończymy ze środkowym Argentyńczykiem.
Khedira jest zawsze pierwszym pomocnikiem do pressingu i to nie powinna być niespodzianka.
To będzie naprawdę bardzo słabe i bardzo dziwne, jeśli zamiast prawego obrońcy skończymy ze środkowym Argentyńczykiem.

calma calma
- wagner
- Juventino
wloski pisze:Ucieszę się oczywiście jak przyjdzie tylko dobry PO i zakończymy mercato.
Dybala 4ever pisze:Oczekuję tylko prawego obrońcy z prawdziwego zdarzenia
Ten sezon jest sezonem przejściowym jeśli chodzi o prawego obrońce. Jestem zaskoczony, że tego nie dostrzegacie mając kłopoty z podaniem dwóch nazwisk, które nadawałyby się do grania w tak wielkim klubie jak Juventus. Czekacie na zawodnika, którego na rynku nie ma, Barcelona nie ma kim zastąpić Neymara, my Alvesa. Zaakceptujcie obecną sytuację oceniając sytuację na rynku transferowym będzie wam łatwiej w trakcie sezonu.Pluto pisze:To będzie naprawdę bardzo słabe i bardzo dziwne, jeśli zamiast prawego obrońcy skończymy ze środkowym Argentyńczykiem.
- tomassi14
- Juventino
Skoro nie mamy obroncy ktory potrafi podac dobra pilke to po co tam pchamy do tylu zawodnika? to jest taka tiki-taka juventusu - gramy jakąś przestarzałą taktyką wymyśloną za conte a nie dopasowujemy taktyki pod obecny sklad, teraz na silę robimy z Pjanica Pirlo....Pluto pisze:Pjanić cofał się bo był środkowym i rozgrywającym, pod nieobecnośc Bonucciego będzie często meldował się miedzy dwoma środkowymi obrońcami.
- Vincitore
- Juventino
Tym Barellą to interesujemy się już od dawna, a Kovacic przecież ma uraz biodra.Poprostu pisze:W internetach można znaleźć pojawiające się informacje o naszym zainteresowaniu Nicolò Barella z Cagliari.
Kovacic bez powołania na ligowy mecz :C
Co do JMercato, to mi się wydaje, że chłopaki są z Turynu, znają kogoś kto zna kogoś kto zna jeszcze kogoś kogo kuzyn jest znajomym brata Marotty i mają jakiś procent informacji, którą jeszcze przekręcą. Może jeszcze ktoś by w ten procent wierzył, ale zdradzili się z Schickiem, bo gdy ważyły się jego losy na spotkaniu z Sampdorią to postanowili wykonać strzał, że jednak go bierzemy, a w tej samej sekundzie poleciała oficjalka, że z Schicka nici. Fajnie, że się starają, jeszcze poprzednie okienko mieli w miarę wiarygodne, bo nim szejk zrobił nas w balona z Matuidim, to oni już długo wcześniej przed Di Marziami, Romanami i Agrestimi informowali o naszych zamiarach. Niestety postanowili się zeszmacić kilkoma wpisami, które oparli na intuicji i przypuszczeniach, bo takie coś to nawet i ja mogę spłodzić.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Garay jako max trzeci w hierarchii obrońca ok, ale obawiam się, że prawie 31-latek będzie grał kosztem 23-letniego Ruganiego 
Za rok będą Chiellini, Garay, Rugani, Caldara, Benatia i co? Pewnie najmłodsi dostaną najmniej minut na boisku.
Odpuściłbym Garaya i zrobił wszystko, żeby za pół roku podpisał z nami kontrakt za free 25-letni De Vrij albo 22-letni Giménez.

Za rok będą Chiellini, Garay, Rugani, Caldara, Benatia i co? Pewnie najmłodsi dostaną najmniej minut na boisku.
Odpuściłbym Garaya i zrobił wszystko, żeby za pół roku podpisał z nami kontrakt za free 25-letni De Vrij albo 22-letni Giménez.
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Przede wszystkim wychodzimy z założenia, że nie do zaakceptowania jest obecna obsada prawej obrony. W tak wielkim klubie z ambicjami na LM nie ma miejsca na sezony przejściowe. Nazwiska, które się wymieniało, od Darmiana po Samedo nie dawały pewności ale dużo większa szansę na wysoki poziom gry niż MDS.wagner pisze:Ten sezon jest sezonem przejściowym jeśli chodzi o prawego obrońce. Jestem zaskoczony, że tego nie dostrzegacie mając kłopoty z podaniem dwóch nazwisk, które nadawałyby się do grania w tak wielkim klubie jak Juventus. Czekacie na zawodnika, którego na rynku nie ma, Barcelona nie ma kim zastąpić Neymara, my Alvesa. Zaakceptujcie obecną sytuację oceniając sytuację na rynku transferowym będzie wam łatwiej w trakcie sezonu.
calma calma
- Robaku
- Juventino
sorry Rictor ale o Coscie mowili jako pierwsiRICTOR pisze:Pomocy raczej nie bo to obrońca a poza tym Bayern go nie puści. Te chłopaczki znów próbują strzałem z kosmosu zdobyć fame internetowy
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- wagner
- Juventino
Tak, ale tylko dlatego że nieznajomość tych nazwisk generuje mniejsze zniechęcenie niż do De Sciglio.Pluto pisze:Nazwiska, które się wymieniało, od Darmiana po Samedo nie dawały pewności ale dużo większa szansę na wysoki poziom gry niż MDS
- Shadow Marshall
- Juventino
Gracz Lazio jest całkiem spoko i do tego mógłby przyjść za darmo lub za niewielkie pieniądze w styczniu (mało prawdopodobne). Gimenez...nie wiem...ciężko mi to sobie wyobrazić bo zawodnik to przyszłość Athletico. Jak nie dogadamy się z nim teraz co do kontraktu to potem może być ciężko bo klub z Madrytu również do biednych nie należy.Crunny pisze: Odpuściłbym Garaya i zrobił wszystko, żeby za pół roku podpisał z nami kontrakt za free 25-letni De Vrij albo 22-letni Giménez.
- wloski
- Juventino
Sezon przejściowy? Za rok odejdzie ktoś inny ważny i zrobimy na jego pozycji sezon przejściowy? Jak nie ma graczy na PO, którzy mogliby u nas grać? Jest sporo opcji albo było z różnych przyczyn Aurier, Cancelo, Hysaj, Sidibe czy Danilo, ale pewne rzeczy zepsuto.wagner pisze:wloski pisze:Ucieszę się oczywiście jak przyjdzie tylko dobry PO i zakończymy mercato.Dybala 4ever pisze:Oczekuję tylko prawego obrońcy z prawdziwego zdarzeniaTen sezon jest sezonem przejściowym jeśli chodzi o prawego obrońce. Jestem zaskoczony, że tego nie dostrzegacie mając kłopoty z podaniem dwóch nazwisk, które nadawałyby się do grania w tak wielkim klubie jak Juventus. Czekacie na zawodnika, którego na rynku nie ma, Barcelona nie ma kim zastąpić Neymara, my Alvesa. Zaakceptujcie obecną sytuację oceniając sytuację na rynku transferowym będzie wam łatwiej w trakcie sezonu.Pluto pisze:To będzie naprawdę bardzo słabe i bardzo dziwne, jeśli zamiast prawego obrońcy skończymy ze środkowym Argentyńczykiem.
A teraz Józek chce to naprawić sprowadzając Spinazzole na PO. Z tym, że jak go sprowadzi kosztem Lichiego, to ja nie będę zły. Nawet jeśli Spina to nie jest ta pozycja, ale ten gracz się w to miejsce nadaje.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Sorki dopiero dzisiaj zobaczyłem jakieś pogłoski o nim. Wiem, wiem, że niby jakiś uraz ale chciałem trochę podgrzać atmosferę w temacieVincitore pisze:
Tym Barellą to interesujemy się już od dawna, a Kovacic przecież ma uraz biodra.