Polityka
- Karowiew
- Juventino

Ta wstawka z filmu "Miś" Barei tam pasuje idealnie, jako podsumowanie tego cyrku :-DWiking pisze:
"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
- Vimes
- Juventino

Chłopaki, ale z Was malkontenci. Zamiast się ucieszyć jakiego fajnego, nowoczesnego i europejskiego premiera mam to Wy tylko narzekać potraficie. Pan Premier po mistrzowsku wykonał utwór pozytywnego, dobrze kojarzącego się zespołu i wszyscy w UE nam takiego wspaniałego szefa rządu zazdroszczą. Kaczor to pewnie zaśpiewałby "Bogurodzicę" albo "Rotę" i byłaby siara przed Europo. Nakręcenie tego spotu kosztowało zaledwie 1 mln złotych, a wyemitowanie go w różnych telewizjach będzie kosztowało kolejne 6 mln złotych, czyli w sumie to tylko marne 7 mln złotych. W Polsce wszystkim żyje się lepiej, więc nas stać, prawda?
- Sila Spokoju
- Juventino

- Podziekował: 34 razy
- Otrzymał podziękowanie: 64 razy
Spot to nic. Rząd niedługo weźmie się za mieszkania/domy/majątki starszych ludzi.
http://parezja.pl/rzad-odbierze-emeryto ... e-majatki/
"Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby skądinąd łagodny i liberalny rząd, kiedy zabraknie mu pieniędzy." Alexis de Tocqueville
"Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby skądinąd łagodny i liberalny rząd, kiedy zabraknie mu pieniędzy." Alexis de Tocqueville

- Lucas87
- Juventino

A całkiem niedawno gdzieś mi się obiło o uszy, że chcieli strzelić ustawę, która pozwoliła by im na konfiskatę pieniędzy z kont bankowych ludzi, którzy wybrali by się na łono Abrahama, a w ciągu x czasu nikt z krewnych, nie zainteresował by się, zgromadzonymi przez nich oszczędnościami. Mniej więcej w taki sposób to zapamiętałem.
SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
- Vimes
- Juventino

Próbowałem wygooglać coś więcej na ten temat i wychodzi mi na to, że pierwotna informacja pochodzi z bloga jakiegoś gościa, którego wiarygodności nie potrafię zweryfikować, bo nie powołuje się na żadne teksty źródłowe. Mógłbyś podać jakieś inne źródło tej wiadomości?Sila Spokoju pisze:Spot to nic. Rząd niedługo weźmie się za mieszkania/domy/majątki starszych ludzi.
- Sila Spokoju
- Juventino

@Vimes,
niestety nie szukałem nic więcej na ten temat. Po prostu z rana natrafiłem na w/w artykuł.
niestety nie szukałem nic więcej na ten temat. Po prostu z rana natrafiłem na w/w artykuł.

- Vimes
- Juventino

Tak przy okazji, coraz większymi krokami zbliżają się wybory do Parlamentu Europejskiego, w związku z czym chciałbym Was zapytać czy w ogóle macie zamiar w nich zagłosować? Z ciekawości sprawdziłem, kto startuje w moim okręgu i trochę się rozczarowałem. Początkowo miałem zamiar zagłosować na kogoś z listy Gowina, ale okazało się niestety, że na "jedynce" jest Paweł Kowal, a ludzi z PJN nie trawię i uważam, że Gowin popełnił błąd przyjmując ich pod swoje skrzydła. Ludzie kandydujący z innych partii w moim okręgu też są nieźli. The best jest lista PO, na pierwszym miejscu Danuta Hubner, o której kolega partyjny Grzegorz Schetyna powiedział do Krzystofa Liska, cytuję: "Jak ty, człowiek NZS, możesz popierać tę pie…ną komunistkę Hübnerową?", na drugim miejscu TW Michał Boni. Listę popaprańców Palikota otwiera Rysio Kalisz, czołowy przedstawiciel kawiorowej lewicy, który pensję minimalną wydaje pewnie na obiad w restauracji. Odechciewa się iść na te wybory. Znalazłem tylko jednego kandydata, którego cenię za pryncypialność i poglądy, czyli Marka Jurka, który ma niestety tę wadę, że jest na liście PiS na 5 miejscu, więc pewnie zdobędzie mandatu. Jeżeli pójdę na te wybory to zagłosuję na niego, przynajmniej nie będę miał poczucia, że zagłosowałem na kolejną polityczną świnię myślącą o brukselskim korycie, a na przyzwoitego człowieka.
- Karowiew
- Juventino

Jestem ciekawy skutków tego ruchu rządu PO-PSL: http://finanse.wp.pl/kat,1033759,title, ... aid=1129e2
"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
- Lucas87
- Juventino

Tylko raz w 2005 głosowałem w wyborach prezydenckich, bo akurat był to pierwszy rok, w którym miałem już dowód w łapie. Od tamtej pory nic. Jeśli miałbym teraz zrobić wyjątek, to nie tyle, że będę głosował za kimś, ale przeciwko komuś. Rzecz jasna, żadne PO-PSL o palikociarniach nie wspominając. Osłabić układ lewicowo-liberalny, tylko tyle - bo odsunąć ich od koryta się nie da.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino

U mnie Platforma atakuje Panią Szumilas na dwójeczce
Tak z tych nazwisk to w sumie Cymańskiego zawsze lubiłem, ale wolałbym żeby został tutaj w Polsce, bo odkąd jest europosłem, jakoś go mniej, a to barwna postać
Szkoda, że Pani Pyrzalska Łykalska nie startuje u mnie. Na nią bym zagłosował: kolejne dziecka się urodziły, a słoiczki Gerbera coraz droższe.
Tak z tych nazwisk to w sumie Cymańskiego zawsze lubiłem, ale wolałbym żeby został tutaj w Polsce, bo odkąd jest europosłem, jakoś go mniej, a to barwna postać
Szkoda, że Pani Pyrzalska Łykalska nie startuje u mnie. Na nią bym zagłosował: kolejne dziecka się urodziły, a słoiczki Gerbera coraz droższe.
- Sila Spokoju
- Juventino

Na wybory raczej się nie wybieram, a jeśli już to zagłosuję na kogoś z mniejszej partii typu KNP czy RN. Oddanie głosu na te świnie z SLD czy PO uważam za stracony. O Palikmiotach lepiej w ogóle nie wspominać, bo to banda jełopów.
ehkmm, że niby PO jest liberalne ? Żadna z obecnych partii nie jest liberalna gospodarczo, a szkoda bo takiej partii, która będzie popychać tę hołotę z wiejskiej brakuje.Lucas87 pisze:Rzecz jasna, żadne PO-PSL o palikociarniach nie wspominając. Osłabić układ lewicowo-liberalny, tylko tyle - bo odsunąć ich od koryta się nie da.

- Lucas87
- Juventino

To są tylko puste hasła. To są wszystko bezideowi karierowicze i chyba większość ludzi już dawno o tym wie. A kto jest niby liberalnySila Spokoju pisze:ehkmm, że niby PO jest liberalne ?
Edit: z jakiegoś tam blogu odnośnie prywatyzacji. Liczby nie kłamią.
http://okres-prl.blog.onet.pl/2013/08/0 ... je-polski/.
- pan Zambrotta
- Juventino

@Vimes, a ruch narodowy? Dla mnie opcja warta rozważenia.
Dziś dzień kanonizacyjny Jana Pawła II i z ciekawości przeleciałem się po wszystkich tzw. "dziennikach internetowych". I jestem w ciężkim szoku czytając komentarze internautów. "klecha z wadowic", "święty pedofilów", "bękart watykanu", "gadzina wojtyła", "jan pedał trzeci gwałcił małe dzieci". To tylko kropla w morzu. Przerażające. Brak mi słów.
Dziś dzień kanonizacyjny Jana Pawła II i z ciekawości przeleciałem się po wszystkich tzw. "dziennikach internetowych". I jestem w ciężkim szoku czytając komentarze internautów. "klecha z wadowic", "święty pedofilów", "bękart watykanu", "gadzina wojtyła", "jan pedał trzeci gwałcił małe dzieci". To tylko kropla w morzu. Przerażające. Brak mi słów.
- deszczowy
- Juventino

Odkładając na bok śmieszne tematy z państewka kościelnego i kandyzację - poczytajcie lepiej TEN TEKST.
Takie informacje zawsze szkodzą. Szczególnie Donkowi. Zaraz jakiś oszołom przypomni sobie o "dziadku w Wermachcie".
Ciekawe jak się sprawa rozwinie?
Takie informacje zawsze szkodzą. Szczególnie Donkowi. Zaraz jakiś oszołom przypomni sobie o "dziadku w Wermachcie".
Ciekawe jak się sprawa rozwinie?
- Sila Spokoju
- Juventino

Nie chcę tutaj bronić Korwina, bo mówiąc krótko nie jest mi z nim jakoś szczególnie po drodze, ale to co napisałeś to istna makabra. Jeśli mnie pamięć nie myli to Korwin chyba nie do końca wyśmiewał niepełnosprawnych, tylko twierdził, że takie przedsięwzięcia nie powinny być finansowane z publicznych pieniędzy, bo równie dobrze możnaby zorganizować turniej w szachy dla <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. To chyba jakoś tak brzmiało... i ja się tu po części zgadzam, a wy jako kibice chyba również powinniście.Lucas87 pisze:A kto jest niby liberalnyKorwin, ten sam człowiek, który wyśmiewa prawo niepełnosprawnych do startu na olimpiadzie specjalnej, nazywając tych ludzi - <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. A może prawdziwa lewica to SLD, która tak bardzo walczyła o polepszenie warunków do życia i nowe miejsca pracy dla ludzi, że swego czasu (jeszcze w latach 90-tych), swoimi głosami przesądziła o wprowadzeniu tzw. Programu Powszechnej prywatyzacji, na której wzbogacili się tylko złodzieje.
Paraolimpiada to nie jest sport, który przyciąga wielu ludzi. Oglądamy Juve, bo to profesjonaliści, bo pokazują coś fajnego, bo są szybsi, niż każdy inny laik i potrafią zrobić z piłką, to czego zwykły szary człowiek nie potrafi.
Paraolimpiada to kłótnia o to komu przyznać więcej punktów i kto jest bardziej poszkodowany.
Sorry, ale ze sportem ma to niewiele wspólnego, a osoby niepełnosprawne w konfrontacji z każdym innym (nawet amatorskim sportowcem) nie mają jakichkolwiek szans. A chyba właśnie w sporcie chodzi o to kto jest najlepszy...
I tak jeśli chodzi o gospodarkę, to Korwin jako jeden z nielicznych jest liberalny pod tym względem (UPR i Partia Libertariańskie jeszcze, ale poparcie społeczne tych partii to niestety jakiś odległy margines).
Ja generalnie mam taką zasadę. Nie obchodzi mnie co jakiś polityk myśli sobie o pedałach, zboczeńcach, niepełnosprawnych czy innych sprawach światopoglądowych, byle tylko nie wprowadzał swojej ideologii (vide Ruch Palikota) w życie publiczne i działał na rzecz idei liberalnej.
Przyszli, albo obecni wyborcy Ruchu Palikota. Osoby z totalnym ograniczeniem umysłowym, których jedynym celem w życiu jest gnębić kościół i osoby z nim związane. Nawet tak znakomitą osobę jaką był Karol Wojtyła, dzięki któremu mogą żyć w ,,wolnej" Polsce...pan Zambrotta pisze:@Vimes, a ruch narodowy? Dla mnie opcja warta rozważenia.
Gdyby ktokolwiek przy mnie wypowiedział takie słowa, to bez większego zastanowienia lałbym w mordę i patrzył, czy równo puchnie.