Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 31 lipca 2018, 11:58

AdiJuve pisze: Nie ma okienka by Beppe czegoś nie odstawił, zawsze potem kogoś brakuje i trener musi rzeźbić a potem oczywiście winny trener
Tylko pytanie, czego nam będzie brakowało po tym okienku gdy odejdzie Higuain i Caldara?

Na miejsce Higuaina mamy najlepszego piłkarza świata, a na miejsce Caldary dostajemy lepszego obrońce.

Jesli chodzi o poziom czysto sportowy to wzmacniamy się niesamowicie.
Nie interesuje mnie to, że Bonucci od nas odszedł w zeszłym sezonie i ze cieszyl sie po bramce, ktorą nam strzelił - liczą się umiejętności a te Bonucci ma zdecydowanie większe niz Caldara, który jak wiele osób tutaj pisze nie jest ograny w Europie a ma już przecież 24 lata.

Jeśli ma nam to pomóc w zdobyciu LM - jestem za.

kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2018, 12:04

Baczu pisze:W najczarniejszym scenariuszu Babol powtórzy swój świetny zeszły sezon i będzie siedział na ławie kosztem Benatii/Ruganiego, Caldara wybije się na wysoki poziom i Milan zaśpiewa za niego 100mln, bo nie bedziemy mieć klauzuli jego wykupu, a Higuain zaliczy fatalny sezon i po roku wróci do nas 32-letni kloc z wysoką pensją, którego nikt nie bedzie chciał kupić. Marotta i Paratici, nie idźcie tą drogą.
Chyba nawet powrotu Ibrahimovica nie przyjąłbym z takim niesmakiem jak powrot gamonia machającego paluchem jakby go włożył do wrzątku.

- Milan płaci nam 18 mln za wypożyczenie - nawet jak wróci po sezonie to nadal możemy go pogonić za 30 baniek gdziekolwiek.

- Z tym Caldarą nie przesadzaj :)

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 31 lipca 2018, 12:05

Rzygam jak patrze na Bonucciego. Naprawdę. Nie mogę znieść jego ryja u nas.

Tak bardzo czekałem na Caldare.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 31 lipca 2018, 12:06

To oglądaj ostatni sparing z Realem. Więcej go nie zobaczysz w koszulce Juve. Czas zweryfikuje decyzje zarządu.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 31 lipca 2018, 12:10

Nie wiem czy było, ale Sky powiadomiło, że nie będzie prawa odkupu.

Brak słów.

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2018, 12:13

Ostatni sparing z Benficą Caldara zagrał tak jak Bonu w pierwszym sezonie u nas....babol za babolem.

Na odmładzanie defensywy przyjdzie czas za rok, jak Barzagli odejdzie. Kupimy DeLighta i będzie git.

A kasa z wypożyczeń (może nawet ze 100 mln) pójdzie na konkretnego ŚP :uklon:

wojokamil

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 lipca 2018, 12:14

Dokładnie, cały ten deal miałby większy sens gdyby była klauzula.

Cóż, widocznie inne były priorytety zarządu.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2018, 12:15

Adrian27th pisze:Rzygam jak patrze na Bonucciego. Naprawdę. Nie mogę znieść jego ryja u nas.
Przyłączam się do Twojego wiadra, rzygam razem z Tobą. Why.

kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 31 lipca 2018, 12:16

Ja mam tylko nadzieję, że 'super deal' Caldara-Bonucci to żart. Oddajemy najlepszego włoskiego obrońcę młodego pokolenia. Po to, by przygarnąć z powrotem typa, który od roku kompromituje się swoimi decyzjami. Słabo to wygląda. Za rok będziemy szukać jakichś anonimowych De Ligtów po 60 baniek. Caldara nic nie gwarantuje? Okej, co gwarantuje Bonucci? Jedynie podniesienie temperatury w szatni, bo sezon miał mocno przeciętny. Potwierdził jedynie, że żaden z niego lider. Bardziej ktoś, kogo wykreował Juventus i ciężko mu gdzie indziej, co przez wybujałe ego dociera do niego z opóźnieniem.
Niech wezmą sobie Benatię i Higuaina, ale od Caldary won... Podnosi mi to ciśnienie. Jakoś nie pamiętam, by długie podanie Bonuca wygrywało nam drabinkę LM. Może to odblokuje/odciąży trochę Pjanica (znaczy przestanie notorycznie kopać się po czole), a może nie. To jest spore ryzyko, za rok przyjdzie PSG i Leo powie, że chce do Gigiego...
No i co z Benatią? Bo teraz ma ugruntowaną pozycję w drużynie, powrót Bonuca oznacza przyspawanie do ławki. On też ma swoje zasługi, moim skromnym zdaniem jako typowy obrońca jest lepszy od naszego syna marnotrawnego... Jednak to jego możnaby pchnąć zamiast Caldary... Czaili się na niego 2 lata, a teraz lekką rączką w mediolańskie bagno, nie chcę w to wierzyć.

Chiellini (34) Benatia (31) Caldara (24) Rugani (24) Barzagli (37)
Chiellini (34) Benatia (31) Bonucci (31) Rugani (24) Barzagli (37)
Może to nasz plan na LM: Bonu laga do Ronaldo i niech się dzieje co chce :ahsisi: . Pjanic się przygląda.

Higuain może odejść, ale czy on w ogóle bierze pod uwagę Milan? Kopanie się po LE, no szczyt marzeń. Tak czy inaczej przy Ronaldo nie ma szans na pierwszy skład. Życzę Gonzalo transferu do Chelsea (wiem wiem też LE), bo to poziom wyżej - Arsenal pokazał różnicę. Bayern już raczej nie puści Lewego.

Oczywiście w ostatnich plotkach przodują LGDS i Sky, co pozwala przypuszczać, że to takie życzeniowe jęki czerwonej strony Mediolanu. Ciężko mi w to uwierzyć, że 'projekt Milanu' jest atrakcyjny dla Higuaina czy nawet Caldary. Kompromitacja sportowa i organizacyjna. Minęło już 6 lat od czasu, gdy Milan kończył w top4.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2018, 12:19

Stawiam, że chodzi tu o jakieś regulacje finansowego fair-play i jest rzeczywiście jakaś dżentelmeńska umowa, że Milan wykupi Igłe. Nie chciałem żeby Caldara odchodził. Wolałem poświęcić Benatie i nie przedłużać kontraktu z Barzaglim. Idealne rozwiązanie + wziąć jakiegoś ligowego zapchajdziure i byłby spokój. Każdy by pograł, każdy by zdobył trochę exp. Mam nadzieje tylko, że jest jakaś cicha umowa, że jakbyśmy chcieli Caldare z powrotem to mamy pierwszeństwo choć wątpię, że ona sam będzie chciał do nas wrócić.
Mieliśmy się tylko wzmacniać. Nie osłabiać.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2018, 12:19

Aż mi się w to nie chce wierzyć. :sciana:

Bonucci zażądał transferu, Leonardo oficjalnie potwierdził to w mediach, a oni jeszcze sprawili, że Juventus tańczył, jak im Mediolańczycy zagrali.

Higuaina naprawdę nikt nie chciał, że ten idzie do Milanu, który gra w LE? Co w takim razie z Ruganim czy Benatią?

Obrazek
ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2018, 12:22

Masakra. Jak to jest w ogóle możliwe, że Milan, na kolanach, po przejściach, przychodzi do topowego klubu jak do supermarketu i mówią ten, ten a ten w zamian.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2018, 12:22

Bardzo, bardzo słaby deal. Wolałbym zostawić Higuaina i Caldare, niż otrzymać za nich Bonucciego i 18m.

Nie rozumiem tego transferu kompletnie.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 31 lipca 2018, 12:23

SMS tak jak dałem w Info powiedział kibicom ze zostaje.

Bonucci to ta niespodzianka?

Oni chyba celowo kupili CR7 żeby przykryć to co chcą odpieprzyć.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2018, 12:25

Drugi sezon z rzędu, nieudolny zarząd Milanu robi z naszym co chce. Wcześniej parodysta Fassone i Mirabelli, teraz Leonardo. To jest kpina z kibiców.

Zablokowany