Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Paulo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2014, 15:44

Jovetic za 20 baniek ? Bądźmy poważni. Po tym co pokazuje w preseason to chyba byłaby jakaś wyprzedaż. Pod nieobecność Aguero i Negredo a przy leniwej postawie Dzeko On kręci całą obroną przeciwnika w każdym meczu City. Wydaje mi się, że wyjdzie w podstawie w nowym sezonie.

15Kowal

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2014, 17:01

Obrazek

Isla w QPR. Trzeba czekać jeszcze tylko na oficjalne potwierdzenie.

Obrazek
AVE JUVE!!!

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2014, 17:46

kolejny krok w drodze do Realu naszego Chilijczyka :)

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2014, 17:57

Część włoskich źródeł twierdzi, że Manolas przebywa obecnie w Rzymie, gdzie w obecności Paraticiego dopinany jest jego transfer do Juve. Nie wiem na ile wiarygodne są te doniesienia, ale mocno liczę, że chociaż raz nie pozyskamy alternatywy (Manolas), a skupimy się na pierwszym wyborze (Nastasić).
Ostatnio zmieniony 05 sierpnia 2014, 17:58 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
rad

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2014, 17:58

Odejście MI odbieram jako sukces tego mercato. Nara i dzięki za wszystkie gole dla Juve.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2014, 18:19

AVE JUVE!!! pisze:kolejny krok w drodze do Realu naszego Chilijczyka :)
A Diarra skąd przychodził do Madrytu? :D

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2014, 18:50

pumex pisze:Część włoskich źródeł twierdzi, że Manolas przebywa obecnie w Rzymie, gdzie w obecności Paraticiego dopinany jest jego transfer do Juve.
Widziałem wpis u Di Marzio, ale on wspomina że są nie potwierdzone informacje o tym, że Grek jest w Włoszech. Podoba się on Romie i jest alternatywą dla Benati, jeśli ktoś wyłożyłby za niego pokaźny czek a także nam.
Na ile poważne źródła piszą coś o tym o czym Ty mówisz?

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2014, 19:28

couec pisze:
pumex pisze:Część włoskich źródeł twierdzi, że Manolas przebywa obecnie w Rzymie, gdzie w obecności Paraticiego dopinany jest jego transfer do Juve.
Widziałem wpis u Di Marzio, ale on wspomina że są nie potwierdzone informacje o tym, że Grek jest w Włoszech. Podoba się on Romie i jest alternatywą dla Benati, jeśli ktoś wyłożyłby za niego pokaźny czek a także nam. Na ile poważne źródła piszą coś o tym o czym Ty mówisz?
Tuttosport, Il Tempo, La Stampa. Di Marzio zaprzeczył obecności samego piłkarza, ale potwierdził, że we Włoszech jest DS Olympiakosu i Raiola, który ostatnimi czasy jest w bliskich relacjach z greckim klubem, więc coś się dzieje, pytanie co konkretnie. Ja ściskam kciuki za transfer Nastasicia.

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2014, 19:52

Ale ten Manolas to też chyba całkiem rozsądny kierunek? Przyznam, że nie kojarzę go, ale zainteresowanie nasze, Romy i Bayernu raczej wskazuje, że to całkiem sensowny piłkarz.

Nastasic jest zdecydowanie bardziej rozpoznawalny, ale różni ich chyba też to, że Grek jest prawonożny. Preferowałbym raczej zawodnika lewonożnego, który może być alternatywą dla Chielliniego oraz lewą obronę. Poza tym Ogbonna to najsłabsze ogniwo naszej defensywy (umówimy się, że "skrzydeł śmierci" nie liczymy), a prawonożnych stoperów mamy aż trzech: Barzagli, Bonucci oraz Caceres. Nawet biorąc pod uwagę kontuzję tego pierwszego to widać, że lewonożny obrońca przydałby się bardziej. Tym bardziej, że Rugani jest prawonożny i nie widzę sensu w robieniu mu konkurencji. On i Berardi, oczywiście jeśli rozegrają dobre sezony, muszą do nas wrócić za rok. Gabbiadini powoli się rozkręca, ale wydaje mi się, że kolejny solidny sezon raczej go do nas przybliży niż oddali.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2014, 20:12

Arbuzini pisze:Ale ten Manolas to też chyba całkiem rozsądny kierunek? Przyznam, że nie kojarzę go, ale zainteresowanie nasze, Romy i Bayernu raczej wskazuje, że to całkiem sensowny piłkarz. Nastasic jest zdecydowanie bardziej rozpoznawalny, ale różni ich chyba też to, że Grek jest prawonożny. Preferowałbym raczej zawodnika lewonożnego, który może być alternatywą dla Chielliniego oraz lewą obronę. Poza tym Ogbonna to najsłabsze ogniwo naszej defensywy (umówimy się, że "skrzydeł śmierci" nie liczymy), a prawonożnych stoperów mamy aż trzech: Barzagli, Bonucci oraz Caceres. Nawet biorąc pod uwagę kontuzję tego pierwszego to widać, że lewonożny obrońca przydałby się bardziej.
No właśnie głównie z tego powodu tak liczę na kupno Serba. Myślę, że jego transfer w konsekwencji spowodowałby sprzedaż Ogbonny, czyli kolejny plus :) Poza tym Nastasić jest dwa lata młodszy od Greka - niby nic, zwłaszcza rozmawiając o defensorze, ale dodając do tego fakt, że już od sporego czasu ma regularny kontakt z piłką na najwyższym poziomie i na treningach uczy się zatrzymywać takich zawodników jak choćby Aguero oraz znajomość Serie A...

Jednak ten Manolas na jakąś bardzo słabą alternatywę dla Nastasiacia nie wygląda - imo jest znacznie lepszym kandydatem niż np. Savić

Obrazek
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2014, 20:36

pumex pisze:
couec pisze:
Widziałem wpis u Di Marzio, ale on wspomina że są nie potwierdzone informacje o tym, że Grek jest w Włoszech. Podoba się on Romie i jest alternatywą dla Benati, jeśli ktoś wyłożyłby za niego pokaźny czek a także nam. Na ile poważne źródła piszą coś o tym o czym Ty mówisz?
Tuttosport, Il Tempo, La Stampa. Di Marzio zaprzeczył obecności samego piłkarza, ale potwierdził, że we Włoszech jest DS Olympiakosu i Raiola, który ostatnimi czasy jest w bliskich relacjach z greckim klubem, więc coś się dzieje, pytanie co konkretnie. Ja ściskam kciuki za transfer Nastasicia.
Ja również napalam się na Nastasica. Jak dla mnie to mega potencjał koleś ma. Marotta nawet o nim wspomniał, a on raczej nie robi nigdy wykrętów, zmył itp. więc na pewno coś działamy w temacie.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2014, 21:07

Manolas to bardzo dobra opcja, wiec absolutnie nie zamierzam narzekac. Mercato zakonczone pozyskaniem Greka i Chicharito ocenilbym nawet na 8. W dalszym ciagu brakowaloby kolejnego topa, ale zespol zostalby wzmocniony, a o to przeciez w ostatecznym rozrachunku chodzi.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2014, 21:13

Raiola sprowadzi Manolasa i przedłuży kontrakt z Pogbą;)
Już kiedyś plotki pojawiały się w sprawie Abate, że Raiola nam go chce wepchnąć, potem Balotelli i wkońcu mu się uda;)
Trochę piszą o tym greku.
Chyba naprawdę coś jest na rzeczy.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2014, 22:22

pumex pisze:Żeby była całkowita jasność - ja do Chicharito nic nie mam. Baa, nawet uważam, że mógłby być ciekawą okazją, tylko jest jedna sprawa - nam potrzebny jest ktoś tworzący różnicę, bo na szpicę mamy już dwóch zawodników, a od bidy wystąpi tam również Tevez i pewnie da radę, natomiast ani Llorente, ani Chicharito raczej nie wypalą jako ci bardziej cofnięci. Giovinco w ogóle nie biorę pod uwagę, bo zwyczajnie nie mam podstaw by w niego dalej wierzyć. No chyba, że liczymy na Comana, tylko on przy 3-5-2 i przy wolnym, jednostajnym tempie prowadzenia akcji może mieć trudno.
Pumi ma rację, a nie zapominajmy, że przy tym wszystkim Chicharito biega 2/3 tego co mega leniwy Mirek.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2014, 23:33

Ogbi, to naprawde az taki matoł?

Zaluje, ze Marotta przed Mistrzostwami nie wpadl do Barcy z konkretna oferta ok. 25baniek, tylko sie osmieszal jakimis 18... Byc moze mielibysmy teraz dwoch topowych Chilijczykow w teamie.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Zablokowany