Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2014, 01:14

Interesująca ankieta na TJ:

http://www.tuttojuve.com/sondaggi/sondaggio-197

PS. Mój głos poszedł na Nastasicia :whistle:

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2014, 07:47

Moj na Manolasa. Nastasic niejednokrotnie wydawal sie zapominac o swoich obowiazkach. Cos jak Bonucci. Mniej grania na alibi, wiecej odbiorow niz Grek, ale z drugiej strony wiecej bledow.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2014, 09:13

Nie rozumiem po co nam kolejna 9tka. Zamiast Hernandeza powinien przyjsc ktos kreatywny, zeby Tevez mial z kim pograc.

kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2014, 09:25

Alexinhio-10 pisze:Nie rozumiem po co nam kolejna 9tka. Zamiast Hernandeza powinien przyjsc ktos kreatywny, zeby Tevez mial z kim pograc.

Uważasz że meksykanin nie jest kreatywny ?

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2014, 09:40

kamil-8853 pisze:
Alexinhio-10 pisze:Nie rozumiem po co nam kolejna 9tka. Zamiast Hernandeza powinien przyjsc ktos kreatywny, zeby Tevez mial z kim pograc.
Problem w tym, że jest kreatywny, a szczególnie bramkostrzelny, ale głównie wchodząc jako rezerwowy z ławki. Jednak wolę jego, jak naszego - połamanego orła z Madrytu z opcją odkupu. :prochno:

The_Sickness

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2014, 09:58

Lucas87 pisze:
kamil-8853 pisze:
Problem w tym, że jest kreatywny, a szczególnie bramkostrzelny, ale głównie wchodząc jako rezerwowy z ławki. Jednak wolę jego, jak naszego - połamanego orła z Madrytu z opcją odkupu. :prochno:
Dla mnie to jest mega atut. Coś jak Quagliarella, wejdzie z ławki i pozamiata, bo na chwilę obecną nie mamy nikogo kto wchodząc na ostatnie 20 minut odmieni losy meczu, chyba że Giovinco przy odrobinie formy. Dobrze mieć asa w rękawie.

kangurekm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2014, 10:06

Morata bardzo często w drużynach młodzieżowych grywał jak skrajny napastnik, o czym wielokrotnie mówił dziękując jednocześnie trenerom za taki manewr. Czy się sprawdzi? To już inna bajka, dla mnie to jest napastnik typowo żerujący na podaniach kolegów - 90% bramek z pola karnego i z dołożeniem nogi/głowy.
Co do Hernandeza - idealne uzupełnienie linii ataku (marzy mi się już od paru lat :-D), młody (w porównaniu do Drogby,Eto'o,Boriello...), dobry chwyt marketingowy (wzrost popularności klubu w Ameryce Środkowej) no i chyba najlepszy dżoker w Europie. Tylko też nie można przesadzać z trzymaniem go na ławce, bo chłopakowi od razu przypomni się Manchester...

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2014, 10:14

kamil-8853 pisze:

Przeciez tp jest typowa 9tka mimo tego, ze wzrost na to nie wskazuje. Potrzebujemy kogos o charakterystyce Teveza, kto moze zrobic roznice i stworzyc przewage dryblingiem.

kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2014, 10:35

Alexinhio-10 pisze:
kamil-8853 pisze:

Przeciez tp jest typowa 9tka mimo tego, ze wzrost na to nie wskazuje. Potrzebujemy kogos o charakterystyce Teveza, kto moze zrobic roznice i stworzyc przewage dryblingiem.

Typową "9" to jest llorente - Owszem Chicharito gra jako środkowy wysunięty napastnik - ale jest typem szybkiego dobrego technicznie zawodnika - potrafi zakręcić obrońcą ,zagrać dobrą prostopadłą piłkę i wykończyć akcję. Na moje w tej chwile najlepsza alternatywa dla nas (i w zasięgu finansowym)

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2014, 11:15

kamil-8853 pisze:
Alexinhio-10 pisze:
kamil-8853 pisze: Uważasz że meksykanin nie jest kreatywny ?
Typową "9" to jest llorente - Owszem Chicharito gra jako środkowy wysunięty napastnik - ale jest typem szybkiego dobrego technicznie zawodnika - potrafi zakręcić obrońcą ,zagrać dobrą prostopadłą piłkę i wykończyć akcję. Na moje w tej chwile najlepsza alternatywa dla nas (i w zasięgu finansowym)
Już bez przesady z tą szybkością i techniką Meksykanina, bo znajdzie się ktoś gotów uwierzyć, że to typ Neymara. Faktycznie Hernandez jest bardziej ruchliwy i techniczny niż Llorente, ale już do charakterystyki Moraty spokojnie można jego profil porównać.

Żeby była całkowita jasność - ja do Chicharito nic nie mam. Baa, nawet uważam, że mógłby być ciekawą okazją, tylko jest jedna sprawa - nam potrzebny jest ktoś tworzący różnicę, bo na szpicę mamy już dwóch zawodników, a od bidy wystąpi tam również Tevez i pewnie da radę, natomiast ani Llorente, ani Chicharito raczej nie wypalą jako ci bardziej cofnięci. Giovinco w ogóle nie biorę pod uwagę, bo zwyczajnie nie mam podstaw by w niego dalej wierzyć. No chyba, że liczymy na Comana, tylko on przy 3-5-2 i przy wolnym, jednostajnym tempie prowadzenia akcji może mieć trudno.

Obrazek
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2014, 12:11

Też nie sądzę żeby to był napastnik potrzebny w Juve, owszem jest teraz lepszy od Moraty, ale Morata jest już w Juve, mleko się rozlało i trzeba liczyć,ze jednak coś tam pogra. Teraz trzeba się skupić na Lavezzim bo to byłby naprawdę świetny transfer, ale czy stać na to Juventus? Niestety ale Marotta wydał już większość budżetu i na moje raczej nie zrobił tego zbyt dobrze, także transfer Lavezziego lub kogoś jego pokroju uznałbym za bardzo miłą niespodziankę:)

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2014, 13:53

A ja sądzę, że nowy napastnik jest niezbędny. Llorente, Morata i Tevez - to wszyscy napastnicy których mamy. Giovinco i Coman to dla mnie raczej ofensywni pomocnicy.

Pytanie raczej powinno brzmieć - po co kolejny stoper? Chiellini, Bonucci, Barzagli, Caceres, Ogbonna - to już piątka, która raczej nie odejdzie. Do tego Nastasić? Serb jest świetnym grajkiem i chciałbym go w Juve, ale czy dla każdego będzie miejsce?

Nastasić i Hernandez (ewentualnie inny napastnik) - na tym raczej skończymy mercato. I jeśli uda się pozbyć kilku niepotrzebnych graczy to będę zadowolony z tego mercato.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2014, 13:59

Zawodnik robiący różnicę z przodu (taki o charakterystyce Teveza) to chyba na ten moment Jovetić - Ale on kosztuje koło 20 baniek nie stać nas na niego ... Opcja darmowego Eto'o nie wypaliła i na ten moment raczej cisza o potencjalnych zawodnikach na tę pozycję. Opcja z Chicharito wydaje się najbardziej realna (o ile oczywiści Man U pójdzie na wypożyczenie z prawem wykupu po sezonie)

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2014, 14:03

Ponoć Atletico chce Kagawę i Chicarito w pakiecie za 25 mln (chyba funtów). Cena za tą dwójkę i tak wydaje się promocyjna i dziwi mnie, czemu Marotta nie wpadnie na taki deal. Obaj byliby dla nas użyteczni, w dodatku na pozycjach, które potrzebują wzmocnień.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2014, 14:39

Chyba dość logiczne wydaje się, że jak przyjdzie Nastasić to pakować będzie się mógł Ogbonna. Fakt, że 21-letni stoper popełnia błędy w żaden sposób nie przekreśla jego umiejętności. W tym wieku można wybaczyć. Polujemy na zawodnika, który faktycznie może być naszym nowym topem, a praktycznie jedyne reakcje jakie widzę to marudzenie :/

Przypomnijcie sobie jak często wkurzała nas obrona w ubiegłym sezonie. Porządny lifting tej formacji bardzo się przyda. Tym bardziej cieszy, że sprowadzamy zawodników, którzy umiejętnościami nie plasują się w grupie tzw. "rezerwowych", ale celujemy w piłkarzy, którzy spokojnie mogą grać w pierwszym składzie.

Zablokowany