LaLiga

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 27 marca 2014, 21:58

pablo1503 pisze: Ciekaw jestem co teraz z nim będzie. Z Barcelony miał odchodzić, ale nie wiem kto chciałby kupować piłkarza, który nie zagra przez kilka miesięcy i nie wiadomo w jakiej formie wróci. Chociaż u bramkarzy raczej nie będzie problemem z odzyskaniem formy, jak to jest u zawodnikach z pola.
Valdes co o nim by nie mówić to pewna marka na rynku. Sam nigdy nie żywiłem do Niego żadnej sympatii, ale po takim wypadku jest mi Go trochę żal. Wydaje mi się, że bez problemu znajdzie nowy klub. W Barcie numerem dwa nie będzie.

Obrazek
Kruczenzo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 marca 2014, 22:21

Przy kontuzji Valdesa spadają trochę szansę Barcy na mistrza i dużo bardziej na zwycięstwo w LM, bo o ile w PD w większości spotkań nawet strata jednej przypadkowej bramki zwykle nie robi różnicy, bo w tym czasie przeciwnik przyjmuje trójkę od Messiego :prochno: to jednak w Czempions Lig wystawienie takiego leszcza jak Pinto może się skończyć niewesoło. Nigdy nie ceniłem Valdesa, jednak ten sezon miał naprawdę dobry i kilka razy 4 litery Blaugranie ratował.

I jeszcze taki interesujący cytat z polskiej strony Realu: "Dwa mecze wystarczyły, by świat zobaczył, że Real Madryt nie ma prawa dziś stawać w jednym rzędzie z Bayernem Monachium"

Nie wiem w jakim świecie oni żyją, ale tam chyba na serio wierzyli, że są na poziomie Bayernu :lol:

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2014, 12:40

Ardjan pisze:I jeszcze taki interesujący cytat z polskiej strony Realu: "Dwa mecze wystarczyły, by świat zobaczył, że Real Madryt nie ma prawa dziś stawać w jednym rzędzie z Bayernem Monachium"
Myślę, że mogło im chodzić o wiele głosów z zewnątrz, mówiących o wymarzonym finale LM Real - Bayern.

Królewscy zresztą jeszcze niczego nie przegrali, a Borussię za chwilę zmiotą - jestem tego niemal pewny. Sytuacja w tabeli PD jest bardzo ciekawa, a jeśli wziąć pod uwagę, że w ostatniej kolejce jest mecz Barca - Atletico, możemy obserwować filmowy finisz.

Obrazek
Marianb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2014, 12:53

Naprawdę szkoda Valdesa. Nawet nie załapie się na wyjazd szerokiej kadry na mundial :cry:
Jeśli chodzi o Barcę, to może być mistrzem, ale nie musi, jeśli wykorzysta spadek formy Realu. To, czy Real załapał spadek formy(przegrana z Barcą i Sevillą) zweryfikuje najbliższa kolejka i liga Mistrzów :wink:

Kruczenzo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2014, 17:54

bendzamin pisze:
Ardjan pisze:I jeszcze taki interesujący cytat z polskiej strony Realu: "Dwa mecze wystarczyły, by świat zobaczył, że Real Madryt nie ma prawa dziś stawać w jednym rzędzie z Bayernem Monachium"
Myślę, że mogło im chodzić o wiele głosów z zewnątrz, mówiących o wymarzonym finale LM Real - Bayern.
No to jest w Twoim wykonaniu duża nadinterpretacja. Myślę, że dokładnie im chodziło o to, że Real poziomem sięga Bayernowi. Zresztą fani Realu nigdy nie grzeszyli skromnością i regularne manta od Barcy i wpadki na arenie europejskiej niczego ich nie nauczyły :C

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2014, 12:44

Barcelonę ukarano zakazem transferowym na dwa najbliższe okienka :shock: Z początku myślałem, że to Prima Aprilis, ale to przecież było wczoraj. Ponoć to skutek jakiś nieprawidłowości przy transferach graczy poniżej 18 roku życia.
Pewnie po odwołaniu skończy się na jednym okienku, ale to i tak straszna lipa.. numerem 1 zostanie Pinto :P No chyba, że pogodzą się z Valdesem, niby miał nie przedłużać kontraktu, ale w obliczu tej kontuzji nie wiadomo jak to się potoczy.

#AllegriOut
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2014, 12:53

Bez kitu, też myślałem na początku, że to prima aprilis :prochno: Ciekawe ile z tego zawieszenia zostanie po odwołaniach, ale ban na nawet jedno okno transferowe (zwłaszcza letnie) i tak może im spalić kolejny sezon, zostaną z dziurawą defensywą. Jeśli chodzi o bramkarza, to mówiło się o tym, że papiery dotyczące przejścia ter Stegena są już podpisane. Jeśli to prawda, to ciekawe co ostatecznie z tego wyjdzie.

Aha, przypomniało mi się, że Chelsea też parę lat temu dostała podobnego bana za transfer Kakuty z Lens, który obecnie wygrzewa ławkę w Lazio. Skończyło się to tak, że Angole zapłacili Francuzom ponad milion funtów, żeby tamci stwierdzili, że jednak się nie gniewają i ostatecznie zakaz zniesiono.
Ostatnio zmieniony 02 kwietnia 2014, 12:57 przez bendzamin, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2014, 12:55

jarmel pisze:Barcelonę ukarano zakazem transferowym na dwa najbliższe okienka :shock: Z początku myślałem, że to Prima Aprilis, ale to przecież było wczoraj. Ponoć to skutek jakiś nieprawidłowości przy transferach graczy poniżej 18 roku życia.
Pewnie po odwołaniu skończy się na jednym okienku, ale to i tak straszna lipa.. numerem 1 zostanie Pinto :P No chyba, że pogodzą się z Valdesem, niby miał nie przedłużać kontraktu, ale w obliczu tej kontuzji nie wiadomo jak to się potoczy.
Właśnie miałem o tym pisać. No cóż, jak się łamie prawa i się podpisuje kontrakty z piłkarzami z innych lig, którzy jeszcze nie ukończyli 18-stki... Zresztą dziwna zasada.
Ban na transfery? Bardzo surowa kara. Zwłaszcza, że mają tylko trzech środkowych obrońców, w tym przeciętnego Mascherano. Już nie wspominając o braku bramkarza.
Czyli Barcelona nie jest taka święta i zasady ustanowione przez FIFE obowiązują również Katalończyków. :whistle:

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2014, 14:41

90 dni na wyjaśnienie sytuacji kilku piłkarzy i przedstawienie jakichś papierów, więc jest szansa, że Barca odblokuje sobie nawet najbliższe okienko :think: chyba że to przypadek, że oficjalny komunikat idzie drugiego lipca, dzień po meczu w LM, akurat 90 dni do otwarcia okna?

Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2014, 14:48

Ouh_yeah pisze:90 dni na wyjaśnienie sytuacji kilku piłkarzy i przedstawienie jakichś papierów, więc jest szansa, że Barca odblokuje sobie nawet najbliższe okienko :think: chyba że to przypadek, że oficjalny komunikat idzie drugiego lipca, dzień po meczu w LM, akurat 90 dni do otwarcia okna?
Myślę, że właśnie tak będzie. Mają za duże wpływy zarówno polityczne jak i finansowe. Osłabienie Barcy nie byłoby na rękę ani Uefie ani Hiszpanom. Poza tym mają w swoich strukturach kumatych ludzi, którzy nie dadzą się wydymać tak jak to było z nami.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2014, 14:56

jarmel pisze:Barcelonę ukarano zakazem transferowym na dwa najbliższe okienka :shock: Z początku myślałem, że to Prima Aprilis, ale to przecież było wczoraj. Ponoć to skutek jakiś nieprawidłowości przy transferach graczy poniżej 18 roku życia.
Hola hola, maja juz podpisanego Ter Stegena. Wiec to nie z bramkarzem jest problem, a ze srodkowymi obroncami. Jednak nie robilbym z tego wielkiego halo. Barcelona na pewno jakos sie z tego wykaraska, w koncu to ulubiony klub FIFA ;)
Poza tym, nawet jak dostana bana, co 2 pilkarz z konczacym sie kontraktem przyjdzie do Barcy z pocalowaniem reki, to samo w kwestii wypozyczen. Bo chyba pilkarzy z karta na reku, badz wypozyczonych moga brac ?

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2014, 15:04

Mudżynie skąd taki pomysł? Transfer to transfer. Nieważne czy z wolnego transferu, czy nie.

A co do Ter Stegena to przecież nie jest to chyba oficjalne? Jeśli nie to nie uda mu się przejść, chyba że Barca przekona FIFA, że jakieś porozumienie było zawarte wcześniej.

EDIT:
Jak informuje na swojej stronie Mundo Deportivo transfery Marca-Andre Ter Stegena zostały zablokowane po decyzji FIFA o nałożeniu zakazu transferowego na Barcelonę. Decyzja w tej sprawie ma zostać podjęta dopiero po przedstawieniu odwołania przez kataloński klub.
Ostatnio zmieniony 02 kwietnia 2014, 15:07 przez Szilgu, łącznie zmieniany 1 raz.

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2014, 15:05

Dobry Mudżyn pisze: Hola hola, maja juz podpisanego Ter Stegena. Wiec to nie z bramkarzem jest problem, a ze srodkowymi obroncami.
No chyba nie. Piszą, że transfery Ter Stegena i tego młodego Halilovica zostały zablokowane. No przynajmniej do pierwszego odwołania, bo ciężko uwierzyć, że uefa odważyłaby się zadać taki cios tak potężnemu klubowi.

#AllegriOut
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2014, 15:14

Z tego, co sie orientuje to nie moga chyba kupic tego Ter-Stegena jednak. Mogliby, gdyby facetowi sie konczyl kontrakt w tym roku a oni by go wzieli np. w styczniu tak jak my to zrobilismy z Llorente. Ale jemu sie konczy kontrakt w 2015 roku, nie podpisal chlop z nimi kontraktu (bo nie mogl przeciez), zadnej umowy z klubem tez raczej nie maja podpisanej bo przeciez okienko sie zaczyna dopiero w lipcu.

Sprawa podobno jest powazna, bo chodzi tutaj o naruszenie przepisow Fifa w co najmniej 10 przypadkach, z czego nie bedzie im latwo sie wykaraskac. Chodzi konkretnie o naklanianie pilkarzy spoza UE ponizej 18 zycia do przeprowadzki do ich klubu, co jest niezgodne z przepisami Fifa. Mowia one, ze mozliwosci pozyskania nieletnich spoza UE sa ograniczone do bardzo restrykcyjnych zasad i obejmuja konkretne wydarzenia losowe dotyczace zycia calej rodziny nieletniego pilkarza, np. przeprowadzka calej rodziny gracza do miasta danego klubu, ale nie moze to miec zwiazku z futbolem. To znaczy, ze rodzina jakiegos 15-letniego pilkarza np. z Korei musialaby przeniesc sie do Barcelony bez wzgledu na wielki talent pilarski syna, tylko w zwiazku z innymi zyciowymi przypadkami (zmiana pracy ojca, etc.). Barcelona podobno zrecznie obchodzila i lamala te przepisy nieustannie, stad ta kara.

Jednak tez mi sie wydaje, ze ostatecznie cos tam wykombinuja i w rezultacie nie dostana zadnej powaznej kary.
Ostatnio zmieniony 02 kwietnia 2014, 15:16 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2014, 15:15

Szikit pisze:Mudżynie skąd taki pomysł? Transfer to transfer. Nieważne czy z wolnego transferu, czy nie.

A co do Ter Stegena to przecież nie jest to chyba oficjalne? Jeśli nie to nie uda mu się przejść, chyba że Barca przekona FIFA, że jakieś porozumienie było zawarte wcześniej.

EDIT:
Jak informuje na swojej stronie Mundo Deportivo transfery Marca-Andre Ter Stegena zostały zablokowane po decyzji FIFA o nałożeniu zakazu transferowego na Barcelonę. Decyzja w tej sprawie ma zostać podjęta dopiero po przedstawieniu odwołania przez kataloński klub.
A nie jest to tak, ze transfer to przejscie pilkarza z klubu do klubu, a podpisanie umowy z pilkarzem z karta na reku nie jest klasyfikowane jako transfer ?

O, tego to nie wiedzialem o Haliloviciu i Ter Stegenie. Ale mysle, ze jesli kara zostanie utrzymana, to te 2 transfery (jako ze byly zaklepane wczesniej) i tak pozwola im przeprowadzic. Po prostu nie wierze, zeby FIFA miala az tak udupic Barcelone.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
ODPOWIEDZ