Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2015, 15:55

CavAllano pisze:Przypominam Wam, jak ten koles plul na nas jadem po przybyciu do interu
A to to jest akurat najmniej istotne. Starczy, że na prezentacji u nas albo w którymś z wywiadów wspomni o kartonowym scudetto i już się stanie ulubieńcem tłumów. Ważne jest jak będzie grał i czy jeśli będzie grał słabo to nie będzie obciążał budżetu płacowego. To co piłkarze pieprzą w mediach to już jest i tak tak przykre, że aż śmieszne. Vidala jednego dnia wszyscy kochali bo chciał kończyć karierę w Turynie a kolejnego poszedł wygrywać Ligę Mistrzów do Bayernu...

Baczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2015, 15:56

LordJuve Brazylijczycy po 30stce zawsze zaczynają się kopać po czole. Ronaldo, Robinho, Rivaldo, Ronaldinho, Kaka, Emerson, Adriano, Luis Fabiano, Bastos, Julio Baptista. Zazwyczaj kanarki w tym wieku jadą do turbanów na emeryture, bądź wracają do ojczyzny pokopać na ściernisku. "Jedynka" w 4-3-1-2 to pozycja kluczowa i obsadzanie jej 30-letnim Hernanesem po tragicznym sezonie, i słabym początku obecnego, o ile można uznac że Hernanes rozpoczął ten sezon, wszakże Mancini woli stawiać na typowego DMa Brozovicia niż brazylijczyka, jest jakąś abstrakcją. To już na prawde wolałbym tego Guarina, jeśli Łysy uparł się na ściągnięcie szrotu z Mediolanu.
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2015, 15:58 przez Baczu, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2015, 15:58

Przy okazji przypomnialo mi sie, jak kilka lat temu Rummenigge obrazal nas nazywajac mafia. Co robimy my? Ukladamy sie z nimi. Dla Marotty dobre imie klubu ma znikome znaczenie.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2015, 16:00

Zobaczymy czy i gdzie Max z niego będzie korzystał w ogóle. Bo równie dobrze to go może i na regiście ustawiać.

Miało być "il doppio colpo Goetze e Draxler" a jest "il doppio colpo Lemina e Hernanes" :dance2: Do tej pory nie mogę z dziennikarzy :bravo:
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2015, 16:03 przez RICTOR, łącznie zmieniany 2 razy.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2015, 16:00

kacopys pisze:Yyy jak przyjdzie Hernanes to Marotta mnie zaskoczy, nie ma co.

Klubu który ma się zadomowić w czołówce najlepszych klubów Europy nie da się zbudować na "pojawiających się okazjach". Nie wierze, że jako finalista LM i klub który zarobił sporo grosza na transferach nie mogliśmy po prostu kupić zawodnika który nam się podoba i wzmocni nasz pierwszy skład na pozycji ofensywnego pomocnika.
Można, ale to wymaga naruszenia bilansu budżetowego klubu.
kacopys pisze: Marotta z każdym kolejnym ruchem przestaje pasować mi do profilu Juve. :whistle:
No właśnie Marotta doskonale pasuje do profilu obecnego Juve. Ten klub to ma być bezpieczna inwestycja, która przynosi przewidywalne zyski inwestorom i właścicielom.

Dla Marotty celem numer jeden jest balansowanie budżetu klubu, a dopiero potem zwiększanie jakości zespołu. Stąd to ciągłe szukanie okazji, szarpanie się o każdy milion i brak inwestycji w znane, ale drogie nazwiska.

Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2015, 16:01

RICTOR pisze:Zobaczymy czy i gdzie Max z niego będzie korzystał w ogóle. Bo równie dobrze to go może i na regiście ustawiać.
Gdzie by nie grał, przyjmie pare butów w nogi i pójdzie z gipsem na trybuny...

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2015, 16:03

Baczu pisze:LordJuve Brazylijczycy po 30stce zawsze zaczynają się kopać po czole. Ronaldo, Robinho, Rivaldo, Ronaldinho, Kaka, Emerson, Adriano, Luis Fabiano, Bastos, Julio Baptista.
Nie mam w tym temacie aż tak dużej wiedzy, by polemizować. Być może masz rację, ale skoro kupujemy już tego grajka, to życzyłbym sobie, żebyś nie miał racji. :)

TheWitcher

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2015, 16:03

Bartosz Iwan rozwiązał kontrakt z Górnikiem. To jest ten sam poziom co ten wypalony starzec z Interu, tylko nie będzie trzeba płacić tyle kasy. Kupujemy kłodę Mandzu za 20 milionów, Ll za darmo oddajemy a Interowi dajemy 11 mln za lebiegę. Czy ktoś uważa, że Marotta powinien jeszcze u nas pracować ?
Daję 50zł, że nie wygramy w tym sezonie ligi. Kto podejmie wyzwanie ?

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2015, 16:04

CavAllano pisze:Co robimy my? Ukladamy sie z nimi. Dla Marotty dobre imie klubu ma znikome znaczenie.
Dla Marotty liczy się kilka wykresów w Excelu. Dobre imię klubu? Tradycja? Jak pisałem o tym parę lat temu, to mieliście ze mnie bekę. Przez parę sezonów było coś o "planie powrotu na szczyt".

Ten szczyt był w minionym sezonie, na kolejny poczekamy kilka lat.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2015, 16:05

LordJuve pisze: No właśnie Marotta doskonale pasuje do profilu obecnego Juve. Ten klub to ma być bezpieczna inwestycja, która przynosi przewidywalne zyski inwestorom i właścicielom.

Dla Marotty celem numer jeden jest balansowanie budżetu klubu, a dopiero potem zwiększanie jakości zespołu. Stąd to ciągłe szukanie okazji, szarpanie się o każdy milion i brak inwestycji w znane, ale drogie nazwiska.
Normalnie mówicie, jakbyś kibicowali Juve od 6.6.2015. Tak dokladnie to wygląda i bedzie wyglądalo jeszcze kilkanascie lat. Ale tym którzy mają ból dupy, proponuje jednak spojrzec w tabelke, które druzyny wydały najwiecej.
Nie podejmujmy obecnie jeszcze ocen co do mercato, bo cholera wie kto się jak rozwinie/ casus Pirlo.
Ale panowie pamiętajmy o procesie inwestycyjnym Continassa, do momentu ukończeina tego projektu zapewne nasza inwestycja w top playerow bedzie ograniczona.
Obawiać się możemy jednego, że będziemy więźniami swojego wielkiego sukcesu na arenie miedzynarodowej.

TheWitcher

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2015, 16:06

LordJuve pisze:
Przyjmijmy, że masz rację. Jak wyjaśnisz więc genialny ruch, który kosztował nas stratę jakiś 35 milionów ? Mam na myśli zakup dwóch piłkarzy, którzy nigdy nie powinni powąchać naszej koszulki, czyli Mandzukic i Zaza. Mieliśmy Llorente, który był zgrany z drużyną i prezentuję taki sam poziom jak oni, czyli słaby. Nasz guru postanawia kupić 2 drewna za 35 mln, zeby jedno drewno oddać za darmo. DARMO !! Jak można tak się zbłaźnić ?

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2015, 16:07

@TheWitcher
Bez zakładania się oraz bez tego fatalnego startu Serie A można było stwierdzić, że nie wygramy ligi w tym sezonie. Zasadnicze powody są dwa:
1) zbyt mocno przemeblowaliśmy skład, co skutkuje słabym zgraniem i potrzebą czasu na poukładanie tego wszystkiego,
2) inne kluby w porównaniu do poprzednich sezonów dokonały znaczących wzmocnień (Inter, Roma, Milan) i już nie tak łatwo będzie o komplet w pojedynkach z nimi.
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2015, 16:10 przez dimebag11, łącznie zmieniany 2 razy.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2015, 16:08

CavAllano pisze:Przypominam Wam, jak ten koles plul na nas jadem po przybyciu do interu (pisalem o tym wczesniej). Ja tego transferu nie zaakceptuje, bo Marotta polecial z podkulomym ogonem do ludzi, ktorzy wydymali nas na wymianie Vucinicia na Guarina. Malo tego - chcielismy go wypozyczyc, oni definitywnie sprzedac. Co robimy? Bierzemy go definitywnie, finansujac mercato mediolanczykow.

Brak mi slow. W glowie mam teraz cytat Marotty: Cerchiamo profili da Juve. :head:
No, ale plujący jadem non stop Ninja z Romy był wręcz uwielbiany i szykowany na następcę Vidala. Skończcie wypominać sprawy z przeszłości, bo piłka nożna to nie miejsce na konflikty i wypominanie. Przypominam Wam, że Allegri też źle wypowiadał się o Juve, a jego dziewczyna wręcz naśmiewała się, ze Starej Damy. Bezsensu gadka.
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2015, 16:09 przez wloski, łącznie zmieniany 1 raz.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2015, 16:09

Robaku pisze: Ale panowie pamiętajmy o procesie inwestycyjnym Continassa, do momentu ukończeina tego projektu zapewne nasza inwestycja w top playerow bedzie ograniczona.
Ok, w dużej mierze zgadzam się z Tobą, ale u licha! Klub piłkarski to nie jest deweloper. Budowanie infrastruktury jest ważne i trwa wiele lat. Mimo wszystko weryfikacja poziomu i pozycji drużyny piłkarskiej odbywa się co roku.

Ja się nie spodziewałem niczego innego. Wiadomo było od dawna jaki pomysł na Juventus ma Elkann, Agnelli i reszta zarządu.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2015, 16:09

Przejadłem się ostatnio Juve, muszę odpocząć po tym co na koniec zaserwował nam ślepy. Szukał, przebierał manu w wykwintnej restauracji a na końcu wylądował na zapleczu jej, przebierając worek z odpadami. BRAWO !

Pewnie coś koło świąt dopiero zaczniemy grać na poziomie. Oby chociaż... :head:

Obrazek
Zablokowany